joi, 9 iunie 2011

TRAIAN BASESCU CENZUREAZA GAURA DIN PANTOFUL LUI JEFFREY FRANKS DE LA FMI!

Băsescu cenzurează gaura din pantoful lui Jeffrey Franks de la FMI
Această fotografie nu există !

Sub regimul lui Traian Băsescu, României i-a fost dat să trăiască o premieră inedită: cenzurarea unei găuri, după cum au declarat pentru cotidianul.ro surse din Administraţia Prezidenţială. A găurii din pantoful lui Jeffrey Franks, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România.






Pe data de 7 mai 2011, noul fotograf al preşedintelui României, Alexandru Micsik, a făcut fotografii la momentul oficial intitulat de Administraţia Prezidenţială “Primirea reprezentanţilor misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale”. Adică primirea la preşedintele României, Traian Băsescu.

În mod normal, noul fotograf oficial prezidenţial i-a predat fotografiile somităţii universale în materie de comunicare, consilierul prezidenţial Valeriu Turcan, şeful Departamentului Comunicării Publice-purtător de cuvânt al preşedintelui României.

Care, tot în mod normal, după recunoscuta-i minuţioasă verificare, i-a înmânat amintitele fotografii operatoarei însărcinate cu introducerea de date pe pagina oficială de Internet a Administraţiei Prezidenţiale.

Aşa au ajuns acele fotografii la public, conform surselor noastre din Cotroceni. La publicul larg şi la cel media, aşa cum se poate vedea aici . Numai că media a căutat, a căutat şi iar a căutat în acele fotografii. Şi a găsit! Jurnaliştii au găsit gaura din pantoful lui Jeffrey Franks, precum se poate vedea aici. Jurnalişti fiind, au făcut şi de această dată ... jurnalistică: au publicat fotografia cu detaliul în care apărea buclucaşa gaură din obosiţii pantofi ai sărmanului oficial al Fondului Monetar Internaţional.

În modul inteligent caracteristic Cotrocenilor epocii începute în aprilie 2007 odată cu venirea domnului Turcan V., fotografia cu gaura din pantoful domnului Franks a dispărut de pe pagina oficială de Internet a Administraţiei Prezidenţiale a României. De parcă nu ar fi existat vreodată!

Cu abundenţa nemaiîntâlnită de vizite oficiale ale unor extrem de importanţi şefi de stat în România şi cu avalanşa uluitoare de vizite ale domnului Traian Băsescu în ţări foarte mari şi foarte importante, Administraţia Prezidenţială nu a avut de unde să ştie că această fotografie a fost deja salvată pe mai multe suporturi. Şi, mai ales, Cotrocenii nu au avut de unde să afle că nu a existat, practic, mijloc media care să nu fi publicat, cu ironiile de rigoare, respectiva fotografie. În spatele Porţilor Închise, tot mai închise!, Cotrocenii nu au avut de unde să ştie aceste mici amănunte.

Cotidianul.ro a solicitat Administraţiei Prezidenţiale, oficial, printr-o adresă scrisă, să explice motivul cenzurării prin eliminare efectivă a fotografiei cu gaura din pantoful domnului Jeffrey Franks. Cotidianul.ro a rămas cu solicitarea.

Schimbare de gardă la imagine

Cu începere din data 20 aprilie 2011, odată cu vizita prezidenţială de lucru în Regatul Haşemit al Iordaniei, Alexandru Micsik, fotoreporter al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, a preluat statutul de fotograf oficial al preşedintelui României, Traian Băsescu, după cum au declarat în exclusivitate pentru cotidianul.ro surse din Administraţia Prezidenţială. Fostul fotograf oficial, Sorin Lupşa, s-a aflat în serviciul şefului statului român până pe data de 19 aprilie 2011, când l-a însoţit în această calitate pe Traian Băsescu în vizita oficială în Republica Azerbaidjan. Lupşa, care a avut şi motive personale de retragere, a revenit - conform mai multor surse din Administraţia Prezidenţială - la AGERPRES, la solicitarea Cotrocenilor. El fusese detaşat de la această agenţie. Sorin Lupşa este autorul mai multor expoziţii de fotografie şi posesor al mai multor premii de specialitate.

Anterior, Traian Băsescu şi-a schimbat şi cameramanul oficial: Romeo Stancu a fost înlocuit cu Sorin Dumitru Mişcoci. Primul s-a întors la TVR, iar cel din urmă a părăsit aceeaşi instituţie, prin detaşare.

Despre schimbarea lui Lupşa s-a vorbit şi în noiembrie 2007, când era preconizată înlocuirea lui cu un fotograf care era un apropiat al Ioanei Băsescu. Se zvonea atunci că Băsescu ar fi vrut să-l înlocuiască pe Lupşa după ce, pe data de 25 iunie a aceluiaşi an, fotograful ar fi pierdut imortalizarea unui moment la summitul de la Istanbul al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre de la Istanbul. Era vorba de strângerea mână dintre Băsescu şi Putin.

Garda de imagine a predecesorilor

Dintre şefii statului român post-decembrişti, doar Ion Iliescu şi Traian Băsescu şi-au ales cameramanii din rândul celor de la TVR.

În timpul mandatelor lui Ion Iliescu, pe postul de cameraman oficial a funcţionat colonelul Vasile Motilică. Operatorul venea de la studioul de televiziune al Ministerului Apărării, studio care producea exclusiv emisiuni, pe atunci, destinate televiziunii naţionale publice-TVR.

Fotograf oficial al preşedintelui Ion Iliescu a fost Lucian Tudose, venit la Palatul Cotroceni din Rompres.

Doar preşedintele Emil Constantinescu s-a abătut de la regulă: cameramanul oficial Dumitru Ticu Alexe şi fotograful oficial John Boesian au venit din mediul privat şi s-au întors în mediul privat.

Aşa se prezenta, pe 7 mai 2011, gaura din pantoful lui Franks. Gaura pierdută. De Cotroceni !



Aşa arăta, miercuri seara, pagina oficială de Internet a Administraţiei Prezidenţiale, în secţiunea dedicată momentului din 7 mai a.c. O pagină mai albă, mai curată, mai isteaţă. Văduvită de fotografia ce poartă codul 22561 şi care, mărită dezvăluie celebra gaură.





E dificil de spus cine s-a luat după cine: Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care a vrut ca ziariştii să facă "ciocu' mic" în cazul trenului ministerial reparat cu celebra crenguţă sau Băsescu T. care a ascuns gaura din pantoful lui Franks.

Niciun comentariu: