sâmbătă, 25 iunie 2011

DOI PARLAMENTARI PD-L DAU O LEGE PENTRU BUZUNARUL LOR!

Doi parlamentari PDL dau o lege pentru buzunarul lor
Senatorul Petru Filip





Camera Deputaţilor a aprobat tacit un proiect de modificare a Legii Educaţiei prin care centrele universitare de stat nu vor mai înmatricula studenţi pe locuri cu taxă. Proiectul a fost iniţiat de doi parlamentari PDL ambii profesori la facultăţi particulare.

Pentru ca legea să se aplice, mai trebuie să primească votul Senatului şi apoi să fie promulgată de Preşedinţie.Iniţiatorii acestui proiect, care, în opinia rectorilor de la instituţiile de stat ar aduce în faliment învăţământul superior public, sunt deputatul Cătălin Croitoru şi senatorul Petru Filip, ambii parlamentari PDL.

Proiectul a fost depus în Camera Deputaţilor în 9 mai, iar până pe 15 iunie a primit avizele comisiilor de specialitate. "Nu au introdus acest proiect pe ordinea de zi, pentru că. probabil, au considerat că nu este important. Dar aşa s-a ajuns să fie aprobat în mod tacit de Camera Deputaţilor", ne-a declarat Gheorghe Roşca, rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti pentru evz.ro.

Rectorul de la ASE critică dur acest proiect. "Dacă va trece şi de Senat, intrăm în prostituţie universitară, pentru că în acest moment universităţile particulare nu sunt la fel de valoroase ca cele de la stat. Probabil sunt alte interese", a fost declaraţia lui Gheorghe Roşca.

Curios este faptul că iniţiatorii legi sunt salariaţi ai unor universităţi particulare. Cătălin Croitoru este lector universitar la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" Bucureşti, iar Petru Filip încasează bani de la Universitatea Agora din Oradea şi de la Universitatea "Dimitrie Cantemir".

Niciun comentariu: