duminică, 19 iunie 2011

KELEMEN HUNOR INSTIGA MAGHIARIMEA LA NESUPUNERE CIVICA IN LEGATURA CU TINUTUL SECUIESC!






Scandalul regionalizării revine: Kelemen Hunor ameninţă cu scoaterea maghiarilor în stradă

"Oamenii vor ieşi în stradă dacă se încearcă dizolvarea comunităţii maghiare", a declarat liderul UDMR, potrivit unui articol din Washinghton Post de zilele trecute.

Proiectul de lege al UDMR privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare prevede înfiinţarea a şaisprezece regiuni de dezvoltare, printre care una în care sunt grupate judeţele Covasna - Harghita - Mureş, precum şi organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare.

Organizaţiile PCM din Covasna, Harghita şi Mureş propun o regionalizare asimetrică, în opinia civicilor maghiari trebuind să existe 12 regiuni, printre care şi Ţinutul Secuiesc.

Organizaţiile judeţene ale Partidului Civic Maghiar (PCM) din Covasna, Harghita şi Mureş, au formulat un comunicat cu privire la reorganizarea administrativă a ţării, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

Kulcsar Terza Jozsef a spus că cele trei organizaţii ale PCM susţin o regionalizare asimetrică, "foarte potrivită" pentru România, în vederea formării comunităţilor administrativ-teritoriale.

"Toţi cetăţenii şi toate autorităţile administraţiei publice locale din Ţinutul Secuiesc trebuie să protesteze hotărât şi să se pregătească chiar şi la nesupunere civică, demonstraţii stradale, făcând guvernul Romaniei să înteleagă: aşa ceva nu se poate face cu Ţinutul Secuiesc!", se arată în comunicatul de presă care a fost trimis şi ambasadelor SUA, Rusiei şi statelor membre ale Uniunii Europene.

Liderul Consiliului National Secuiesc, Izsak Balazs, a explicat, pentru HotNews, că expresia de "nesupunere civică" poate avea mai multe forme şi că printre acestea se regăsesc neplata impozitelor, blocarea unor porţiuni de drumuri şi "multe alte forme de protest paşnice".

Niciun comentariu: