vineri, 24 iunie 2011

ADRIANA SAFTOIU(PNL),FOSTA PURTATOARE DE CUVANT :TRAIAN BASESCU CONSIDERA INCA DIN 2005 CA ABDICAREA REGELUI MIHAI I A FOST O TRADARE NATIONALA!

Adriana Săftoiu: Traian Băsescu considera încă din 2005 că abdicarea Regelui a fost o trădare naţională








Fosta purtătoare de cuvânt a preşedintelui Băsescu, Adriana Săftoiu susţine că opinia şocantă a şefului statului, cum că abdicarea Regelui Mihai a fost o trădare naţională, nu este nouă. Săftoiu afirmă că Traian Băsescu credea acest fapt încă din anul 2005.

Adriana Săftoiu, deputat PNL în prezent, publică un text pe platforma de opinii şi comentarii voxpublica.ro. Ea susţine că nu crede că se află vreo strategie ascunsă în spatele declaraţiilor şocante, referitoare la Regele Mihai, făcute de preşedintele României, Traian Băsescu. „Nu cred că Traian Băsescu vede în monarhie un pericol pentru tronul său. Mai degrabă, a profitat de întrebare ca să spulbere un eventual mit al regalităţii. Părerea lui despre regele Mihai o avea demult în <> Momentul ales nu cred că are la bază vreo strategie. Monarhia nu reprezintă o idee care să îl sperie, dar poate să îl enerveze în schimb ideea de a face din regalitate un simbol. Aşa că a profitat neinspirat de contextul jurnalistic (…). În 2005, se pregătea participarea delegaţiei României la festivităţile organizate la Moscova cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la victoria forţelor aliate împotriva fascismului (…).În pregătirea vizitei, a avut loc o discuţie informală cu consilierul de atunci pe probleme externe, Andrei Pleşu. Cu acea ocazie, am auzit pentru prima dată opinia lui Traian Băsescu, acum exprimată public. Andrei Pleşu l-a combătut. I–a spus atunci că regele a fost forţat să abdice, sub ameninţarea uciderii a peste 1000 de tineri aduşi în faţa Palatului Regal. Traian Băsescu i-a răspuns sec: gesturile mari cer sacrificii mari. Traian Băsescu considera că, dacă regele nu ar fi abdicat, comuniştii nu ar fi pus mâna pe ţară”, susţine pe voxpublica.ro Adriana Săftoiu, fostă purtătoare de cuvânt a preşedintelui Băsescu.

Niciun comentariu: