marți, 28 iunie 2011

BOCUL LUI BASESCU:REORGANIZAREA INCEPE DUPA PRELUAREA PRIMARIILOR!


Boc: Reorganizarea începe cu preluarea la primării a unor atribuţii ministeriale. Vor mai fi negocieri




Coaliţia nu are încă un punct de vedere unitar privind reorganizarea, astfel că procesul va începe, în primă etapă, prin preluarea de către primării a atribuţiilor aparţinând în prezent unor structuri ministeriale, iar în perioada următoare vor continua discuţiile politice, a declarat premierul Boc.
"La nivel coaliţiei există astăzi un punct de vedere, şi anume că reorganizarea este necesară, dar încă nu există un punct de vedere unitar privind modul în care să fie realizată. Rămâne deschisă calea discuţiilor, pentru ca în coaliţie să se ajungă la un consens. Sperăm ca prin negocieri şi prezentarea avantajelor reorganizării să avem un punct de vedere comun", a spus Boc, la Parlament, după încheierea şedinţei Camerelor reunite în care preşedintele Băsescu a adresat un mesaj.
Emil Boc a precizat că, în aceste condiţii, procesul de reorganizare administrativă va începe, într-o primă etapă, prin descentralizarea atribuţiilor de la nivel central la nivel local, respectiv prin preluarea de către primării a unora dintre atribuţiile deţinute de către structuri ministeriale, după modelul aplicat în învăţământ, prin numirea pe plan local a directorului şcolii, iar în sănătate, prin reorganizarea spitalelor.

Niciun comentariu: