duminică, 26 iunie 2011

Ponta: PDL va accepta o “umilinţa politică” de la UDMR, Boc va spune că regionalizarea e o prostie

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că PDL va accepta luni, în proxima şedinţă a coaliţiei, o "umilinţa politică" din partea UDMR, iar liderul democrat-liberal Emil Boc va anunţa, "dându-se peste cap", că regionalizarea este o prostie.
"Slavă Domnului că ceea ce USL a spus de acum două săptămâni - că nu trebuie desfiinţate judeţele şi trebuie să mergem pe cât mai multe atribuţii date regiunilor actuale de dezvoltare - a ajuns ca şi concluzie pentru UDMR. Sunt convins că PDL - nu pentru că-şi dau seama de greşeală, ci pentru că sunt în stare de orice să nu plece de la guvernare - vor accepta luni această umilinţă politică (..) Luni o să-l vedeţi pe Boc cum o să se dea peste cap şi o să zică că regionalizarea e o prostie, eventual a opoziţiei şi a presei, şi că de fapt el nu a vrut niciodată regionalizare", a spus Ponta.
El a criticat, însă, UDMR pentru faptul că, deşi nu este de aceeaşi părere cu PDL, cel puţin în privinţa reorganizării, rămâne totuşi la guvernare.
"Să vă traduc eu ce a spus Kelemen Hunor în maghiară. A spus aşa: suntem de acord cu USL că nu trebuie desfiinţate judeţele, că trebuie să mergem pe formula actuală, dar vrem să stăm cu PDL la guvernare, pentru că de la ei obţinem întotdeuna mult mai mult, pentru că PDL, ca orice partid care ştie că după alegeri va pierde guvernarea, e dispus să dea cu mult mai mult decât ar fi oricine alticineva dispus", a mai declarat Ponta.
El a menţionat că, pe viitor, acestor "petarde" aruncate de preşedintele Traian Băsescu trebuie să fie lăsate deoparte.
"Sunt convins că, de acum încolo, trebuie să lăsăm aceste petarde aruncate de preşedinte . Poate că, dacă Traian Băsescu ar vorbi mai puţin şi ar veni cu mai puţine idei proaste, măcar ne-ar ajuta pe noi ceilalţi să nu ne mai pierdem timpul", a mai declarat Ponta.

Niciun comentariu: