sâmbătă, 18 iunie 2011

PRIMARUL GENERAL,SORIN OPRESCU ISI AVERTIZEAZA DUSMANII:MA APUC SI DE AUTOSTRADA SUSPENDATA!

Sorin Oprescu isi avertizeaza dusmanii: Mă apuc şi de autostrada suspendată




Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat sâmbătă Pasajul Basarab. Nu a tăiat panglici, dar a pus plăcuţa cu "început de Băsescu, terminat de Oprescu". Criticat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, aflat în subordinea Elenei Udrea, Oprescu a replicat: "Să mă lase..." şi a anunţat că va începe şi lucrările la autostrada suspendată.

"Am o veste proastă pentru duşmanii mei. Mă apuc şi de autostrada suspendată. O facem cu banii chinezilor. Suntem aproape gata cu toate actele, cu PUZ-ul. Folosirea ei se va face pe baza unei buvignete. În 14-15 luni ar putea fi gata cea mai dificilă porţiune", a declarat Sorin Oprescu înainte de inaugurarea pasajului Basarab.

Primarul Capitalei a spus, în timp ce urca pe Pasajul Basarab, că nu credea că va veni atâta lume şi că este o mare bucurie că au venit atât de mulţi bucureşteni, pentru că podul este al lor.

"Îmi scot pălăria pentru răbdarea pe care au avut-o până acum ", a spus Oprescu, în timp ce mergea pe Pasajul Barasab.

Întrebat de ce a pus o plăcuţă pe care scrie "Pasaj început de BĂSESCU şi terminat de OPRESCU", primarul Capitalei a spus că "acesta este adevărul". El a precizat că Pasajul Basarab "nu este al lui Băsescu, al lui Oprescu, ci al bucureştenilor".

Sorin Oprescu a fost salutat de bucureştenii aflaţi pe pod, care l-au felicitat că a terminat pasajul, edilul dând mâna cu unii dintre ei. Primarul Capitalei a spus că "nu este baie de mulţime, e împreună cu ei". "Baia de mulţime o faci într-un loc, îţi pui un vorbitor din ăla şi începi", a explicat Oprescu.

Edilul şef a spus că Pasajul Basarab văzut din avion seamănă cu "o minune" şi a precizat că nu există termen de comparaţie pentru această lucrare, fiind una dintre cele mai mari din Europa.

Întrebat ce proiecte are pentru viitor, Sorin Oprescu a spus că urmează încă cinci-şase lucrări ca aceasta, "ca să le arătăm că poporul român poate să facă astfel de construcţii". "Îmi doresc să le termin şi pe celelalte, să văd lumea mulţumită cum o văd astăzi. Dacă le văd şi pe alea terminate şi pe ei mulţumiţi, sunt şi eu mulţumit", a adăugat Oprescu.

Primarul general a spus că abia aşteaptă să vadă, duminică dimineaţă, maşinile pe Pasajul Basarab şi a precizat că va merge la Centrul de monitorizare pentru a vedea de acolo traficul pe pod. Pasajul Basarab va fi deschis pentru traficul auto începând de duminică, ora 6.00.

Imaugurarea nu afost însă lipsită de scandal. "Pasajul Basarab a fost supus tuturor testelor prevăzute de legislaţia în vigoare, rezultatele acestora confirmând siguranţa şi stabilitatea acestuia în cele mai dificile condiţii de exploatare. Toate aceste teste au fost confirmate de către proiectanţi, consultanţi şi specialişti de renume în domeniu din România şi Spania şi consemnate în rapoartele pe care aceştia le-au înaintat către Comisie. În acest moment, Pasajul Basarab este 100% sigur pentru punerea în exploatare", a precizat Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei nu a comunicat Inspectoratului de Stat în Construcţii încheierea lucrărilor la Pasajul Basarab, deschis pentru vizitare sâmbătă, iar recepţia investiţiei este condiţionată de un raport de evaluare tehnică solicitat de ISC proiectantului structurii de rezistenţă a pasajului.

"Până la această dată Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu a comunicat Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) încheierea lucrărilor la obiectivului de investiţii', a declarat pentru MEDIAFAX Iulia Gheorghe, purtător de cuvânt al ISC, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Ea a adăugat că ISC nu a fost informat despre intenţia efectuării recepţiei lucrărilor.

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au declarat pentru MEDIAFAX că dacă nu sunt respectate prevederile legale referitoare la disciplina în construcţii, ISC poate sesiza Prefectura, care poate decide acţionarea PMB în instanţă.

Pasajul Basarab face legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti, întregindu-se astfel inelul principal de circulaţie al Municipiului Bucuresti în partea de nord-vest. Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole, a râului Dâmboviţa peste podul existent lărgit şi a căii ferate în zona Gării de Nord.

Niciun comentariu: