sâmbătă, 11 iunie 2011

SULFINICA A LUI BASESCU A SCAPAT PORUMBELUL:ALEGERILE LOCALE PE NOUL SISTEM DE JUDETE MAMUT -O AFACERE A PDL!

O afacere politică a PDL
Sulfina Barbu a scăpat porumbelul: alegeri locale pe noul sistem de judeţe mamut









Opoziţia a acuzat PDL că promovează regionalizarea nu din raţiuni de reformă administrativ-teritorială, ci din raţiuni politice care să-l menţină la putere. Două declaraţii ale liderilor PDL confirmă acuzaţiile Opoziţiei.

Alegeri locale pe noul sistem teritorial

Şefa organizaţiei de femei a PDL, deputata Sulfina Barbu, a scăpat porumbelul. Ea a afirmat că "întreg demersul (noua împărţire administrativ-teritorială - n.a.) va trebui încheiat în acest interval de timp, pentru ca alegerile din 2012 să fie pregătite pe noua structură teritorială". Deci, lucrurile sunt clare. Principalul obiectiv al PDL îl reprezintă ca viitoarele alegeri locale să se desfăşoare în noile structuri administrative. Dacă în privinţa alegerilor pentru primăriile din mediul rural şi urban nu vor exista modificări, în schimb, pentru alegerile consiliilor judeţelor mamut, modificările organizatorice vor fi mari. În primul rând, nu vor mai exista prefecţii care organizau alegeri în judeţe. Vor exista însă noii prefecţi - cei ai judeţelor mamut - care vor fi creditaţi cu puteri guvernamentale discreţionare. Şi a căror misiune specială va fi exact aceea de a se ocupa de alegeri. De asemenea, vor fi doar 8 birouri electorale judeţene, iar în situaţia nou creată, adică un areal foarte mare, vor fi mult mai greu de stopat fraudele, şi, la fel, mult mai greu de controlat corectitudinea organizatorilor alegerilor.

Sulfina Barbu a văzut dezbateri publice privind regionalizarea

O altă declaraţie a Sulfinei Barbu privind regionalizarea stârneşte ilaritate. "Consider că este o necesitate pentru România. Încă de anul trecut, în dezbaterile publice, am susţinut această necesitate de împărţire în regiuni, care să corespundă criteriilor Uniunii Europene pentru următorul exerciţiu financiar. Am spus şi reafirm că un număr de opt regiuni sunt suficiente în România. Dat fiind faptul că, în 1998, s-au dezbătut aceste împărţiri pe regiuni pe baza criteriilor, cred că avem o bună bază de plecare." Deci şefa femeilor din PDL susţine că anul trecut au existat dezbateri publice privind regionalizarea la care a participat şi ea. Unde s-au ţinut aceste dezbateri "publice" Sulfina Barbu nu spune, cert este că nu a existat în 2010 nici măcar o ştire seacă despre aşa ceva. În ceea ce priveşte dezbaterile din 1998 - cine îşi mai aduce aminte de ele? -, acestea s-au referit la regiunile de dezvoltare economică.

Dar doamna Sulfina Barbu este contrazisă chiar de către şeful ei de partid, Emil Boc.

"Sunt un susţinător al reorganizării administrativ-teritoriale. Acest lucru trebuie clădit politic, printr-o discuţie la nivelul coaliţiei şi al clasei politice." Deci nici vorbă de dezbateri publice anterioare, ci o simplă discuţie la nivelul coaliţiei.

Niciun comentariu: