miercuri, 14 decembrie 2011

PRINCERADUBLOG.RO:MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I SI FAMILIA REGALA LA GUILDHALL LONDRA,INVITATA DE ONOARE ROMANIA!

 

 

 

 

 

La Guildhall Londra, invitată de onoare România

P1090554
Aseară, 12 decembrie 2011, la impunătorul sediul al municipalității londoneze, Guildhall, a avut loc Banchetul anual, în prezența Lordului Primar, al Master of the Guild of Freemen of the City of London și al reprezentanților City of London Corporation. Au luat parte 540 de personalități din toate domeniile vieții publice londoneze. O mare și prestigioasă adunare, care a adus omagiu României și Regelui Mihai I.
La eveniment au luat parte, în afară de Principesa Moștenitoare și de mine, Principesa Elena și dl Alexander Nixon, precum și ambasadorul României în Marea Britanie și dna Ion Jinga. Au fost, de asemenea, prezenți reprezentanți ai instituțiilor statului, diplomați, militari, oameni politici, oameni de artă, oameni de afaceri, ziariști.
Seara a încununat activitatea anului 2011 a organizației oamenilor liberi din orașul Londra, creată în anul 1908 și care, de atunci încoace, veghează la păstrarea demnității, libertății și performanței democratice a uneia dintre cele mai puternice și mai celebre comunități locale din lume: orașul Londra.
Principesa Moștenitoare și cu mine am fost onorați să reprezentăm Familia Regală și pe Majestatea Sa, și să auzim cuvinte atât de frumoase despre țara noastră, despre locul ei în Europa și despre formidabilul om de Stat care este Regele României. A fost una dintre cele mai importante seri dedicate României din anul 2011, de pe toate meridianele lumii.
P1090543
P1090545
P1090551
P1090560
P1090564
P1090552

Guild of Freemen of the City of London, banchetul anual

crestlarge
Astăzi, luni 12 decembrie 2011, Principesa Moștenitoare și cu mine începem o vizită în Marea Britanie. Va fi a treisprezecea și ultima vizită externă a Familiei Regale, anul acesta. Vizitele anului 2011 au avut loc la Londra (februarie, aprilie și iunie), Luxemburg (martie), Istanbul (martie și aprilie), Monaco (iulie), Austria (iulie și august), Germania (august), Oxfort și Londra (septembrie) și Bruxelles (septembrie).
Anul acesta am avut întâlniri la cel mai înalt nivel în februarie (cu Principele de Wales, la Clarence House), în aprilie (cu Regina Elisabeta II și Ducele de Edinburg, la Londra), cu Patriarhul Ecumenic (în martie, la Istanbul), cu șefi de Stat invitați la Summit-ul Marmara (în aprilie, la Istanbul), cu Principele Suveran de Monaco și cu șefii de Stat invitați la căsătoria princiară (în iunie, la Monte Carlo), cu Principele de Wales (la Palatul Elisabeta, în mai), cu Principii Moștenitori de Liechtenstein (la Palatul Elisabeta, în iunie), cu Principele Suveran de Liechtenstein (în august, în Austria), cu membri ai Familiilor Regale europene la căsătoria Principelui Imperial al Germaniei (în august, la Potsdam și Berlin), cu Principele Moștenitor și Principesa Moștenitoare ai Belgiei (la Castelul Laeken, în septembrie), precum și cu Familiile Regale care au luat parte la Jubileul 90 al Regelui Mihai (la București, în octombrie 2011).
În seara de luni, 12 decembrie, Principesa Moștenitoare și cu mine vom lua parte la Banchetul Anual de la City of London, organizat de Guild of Freemen of the City of London, una dintre cele mai vechi, mai reprezentative și mai respectate organizații ale municipalității londoneze.
La eveniment vor lua parte, de asemenea, Alteța Sa Regală Principesa Elena și Excelența Sa dl Alexander Nixon, precum și ambasadorul României în Marea Britanie, dr. Ion Jinga și dna Jinga.
Legăturile tradiționale dintre Familia Regală a României și The Guild of Freemen of the City of London au aproape un secol. Regele Ferdinand și Regina Maria au avut parte de un Banchet de Stat oferit de City of London în cadrul vizitei de Stat din anul 1924, în Marea Britanie, ca oaspeți ai Regelui George al V-lea și ai Reginei Mary.
În anul 1938, Regele Carol al II-lea și Principele Moștenitor Mihai au fost oaspeți la The Guild of Freemen of the City of London, în timpul vizitei oficiale a Regelui, ca oaspete al Regelui George al VI-lea și al Reginei Elisabeta.
În anul 1995, Regele Mihai s-a întors ca oaspete la City of London, pentru a sărbători jumătate de veac de la încheierea celui de al Doilea Război Mondial, fiind singurul șef de Stat beligerant prezent în sală.
Regele Mihai a revenit în anul 2011 la Guildhall, pentru a primi distincția de Freeman of the City of London, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, fiind apoi gazda unei ample delegații britanice de la City of London, la Palatul Elisabeta, în 10 mai 2011.
Principesa Moștenitoare este, așadar, reprezentanta celei de-a patra generații consecutive a Familiei Regale a României care ia parte, ca oaspete de onoare, într-un eveniment de la The Guild of Freemen of the City of London.
P1010256
P1010380
P1010386
P1010404
I
III. City of London Event at Elisabeta Palace (9)
III. City of London Event at Elisabeta Palace (17)

Niciun comentariu: