vineri, 30 decembrie 2011

INTERPOL:RISC DE ATAC TERORIST IN EUROPA!

Risc de atac terorist în Europa. Interpol: Un nou 11 septembrie s-ar putea produce oricând.
 

Majoritatea ţărilor membre UE nu verifică paşapoartele folosind baza de date internaţională ce cuprinde documente de călătorie furate sau pierdute, situaţie ce expune continentul riscului unui atac terorist de amploare, a avertizat directorul Interpol, citat de Independent, în ediţia online, și de Mediafax.
"Mulţi paşi elementari nu sunt respectaţi, ceea ce ar putea duce la un alt 11 septembrie, un alt 7 iulie (2005, din Londra), un alt 11 martie de la Madrid", a declarat secretarul general al Interpol, Ronald Noble. "Lecţia care trebuie învăţată ... este că persoanele care deţin documente de călătorie furate, dacă nu sunt oprite, pot intra în ţară şi comite un atac îngrozitor", a adăugat el.
El a dezvăluit că anul trecut 500 de milioane de zboruri nu au fost verificate cu baza de date a Interpol. "Speranţa mea este că nu va fi nevoie de un alt 11 septembrie, 7 iulie sau 11 martie, în care cineva să intre într-una dintre aceste ţări cu un paşaport furat şi să comită un atac terorist, pentru ca toate statele să verifice în mod sistematic paşapoartele", a declarat el.
Noble a declarat că acordul Schengen, care permite deplasarea în aproape tot spaţiul UE fără paşaport, înseamnă că un singur eşec în ceea ce priveşte securitatea graniţelor pune în pericol întreaga Europă. "Dacă spunem cu toţii că trebuie să avem încredere unii în alţii pentru verificarea persoanelor care ne trec graniţele, atunci trebuie să avem cu toţii aceleaşi standarde", a explicat el.

Niciun comentariu: