marți, 6 decembrie 2011

MEDIAFAX:S&P A AVERTIZAT FRANTA CU RETROGRADAREA RATINGULUI!


Extern » Europa »

Parisul nu va adopta noi măsuri de austeritate după anunţul S&P că ar putea retrograda Franţa

Guvernul francez nu va adopta noi măsuri de austeritate după ce S&P a avertizat, luni noaptea, că ar putea retrograda Franţa cu două trepte de la AAA. Anunţul a fost făcut de ministrul francez al Finanţelor, potrivit căruia analiza agenţiei nu a luat în calcul acordul franco-german privind modificarea Tratatului UE, scrie Mediafax.
Ministrul Finanţelor Francois Baroin
Ministrul Finanţelor Francois Baroin
Ministrul francez al Finanţelor, Francois Baroin, a avut o intervenţie televizată la câteva minute după ce Standard&Poor's a anunţat că ar putea retrograda în masă 15 ţări din zona euro. Oficialul francez a indicat că decizia agenţiei ilustrează o problemă de încredere la nivel european şi nu vizează situaţia Franţei în particular.

"Problema este una de încredere în zona euro. Avem nevoie de mai multă integrare, la nivel bugetar. Nu avem nevoie de un al treilea plan de austeritate. Nu avem nevoie de măsuri suplimentare. Trebuie să impunem coordonarea politicilor la nivel european", a declarat oficialul francez.

Temerile privind deficitul bugetar ridicat şi expunerea băncilor franceze pe statele de la "periferia" zonei euro au apropiat criza datoriilor de stat de Franţa, în pofida măsurilor luate de guvern pentru consolidarea finanţelor publice.

Franţa este din această vară o ţintă permanentă a zvonurilor privind retrogradarea ratingului. Coborârea calificativului Franţei cu o treaptă ar induce statului costuri suplimentare de 3 miliarde euro pe an la serviciul datoriei de stat.

Niciun comentariu: