vineri, 16 decembrie 2011

MEDIAFAX:BANCILE STRAINE PLEACA DIN ROMANIA,DUOPA ATE BANK,URMEAZA GRUPUL VOLKSBANK!

Grupul Volksbank mută operaţiunile din țara noastră într-o nouă divizie şi va încerca să le vândă.
 

Volksbank România va fi transferată într-o nouă divizie a grupului austriac Volksbank, formată din afacerile non-core, alături de Volksbank Leasing International şi Volksbank Malta, active pe care va încerca să le vândă în funcţie de condiţiile din pieţe.
Acţionarii Volksbank au aprobat, în întrunirea de joi a Consiliului de Supraveghere, reorganizarea internă a diviziilor grupului, proiect care va conduce, printre altele, la reducerea personalului cu 20% până la finele anului 2013, afectând aproximativ 250 de angajaţi, se arată într-un comunicat al băncii austriece.
"Am inclus într-o divizie separată unităţile de business care nu vor mai face parte din operaţiunile de bază ale grupului. Astfel, vom avea mai puţine active, consolidând capitalizarea" , a declarat, în comunicat, directorul general al Volksbank AG, Gerald Wenzel.
Operaţiunile de bază vor fi consolidate în divizia Market, în timp ce divizia Non-Core Business va conţine toate afacerile la care grupul va renunţa pe termen lung pentru a-şi consolida capitalizarea.
Volksbank România, Volksbank Leasing International şi Volksbank Malta vor fi incluse în divizia Non-Core Business şi vor fi vândute, în funcţie de situaţia din piaţă, se spune în comunicat.
Ieri, grupul elen ATE Bank a anunțat că va vinde subsidiara din România.
Update Volksbank România va continua să opereze pe piaţa locală, fiind exclusă orice întrerupere a activităţii, afirmă preşedintele băncii, Johann Lurf, menţionând că acţionarii vor face la începutul lui 2012 o majorare de capital de peste 200 de milioane euro, care va dubla investiţiile din ultimii 2 ani.
"Volksbank Romania va continua să opereze în România, posibilitatea întreruperii activităţii fiind exclusă! De asemenea, deocamdată nu există discuţii pe tema vânzării băncii în perioada imediat urmatoare", a spus Lurf pentru MEDIAFAX.
Grupul austriac Volksbank a anunţat că Volksbank România va fi transferată într-o nouă divizie, formată din afacerile non-core, alături de Volksbank Leasing International şi Volksbank Malta, active pe care va încerca să le vândă în funcţie de condiţiile din pieţe.

Niciun comentariu: