sâmbătă, 31 decembrie 2011

NOUA ZEELANDA A INTRAT IN 2012!

A venit noul an şi în Noua Zeelandă.

Focuri de artificii la Aukland. 2012 a sosit în Noua Zeelan

Noua Zeelandă sărbătoreşte la această oră intrarea în noul an. Focuri de artificii grandioase luminează la această oră primul mare oraş ce întâmpină 2012.


Noua Zeelandă este practic izolată din punct de vedere geografic. Cel mai apropiat vecin al său este Australia, la 2000 de kilometri nord-vest. Ţara a fost colonizată în jurul anului 1200 de triburi polineziene, care au pus bazele culturii tradiţionale maori.


În 1642 au apărut primii europeni. După mai bine de patru secole, influenţa britanică este cea mai evidentă, în special în anumite domenii: pub-urile, berea, pasiunea pentru rugby, cricket şi yahting, dar şi tabietul ceaiului de la ora 5.


Moştenirea maori, neglijată multă vreme, a cunoscut în ultima perioadă o renaştere spectaculoasă şi se afirmă în special în muzică şi marochinărie, dar şi în arta tatuajului. Amestecul de culturi, face din sărbătoarea Anului Nou un spectacol deosebit de colorat, când ritmurile străvechi tradiţionale se amestecă, fără a contrasta, cu dansurile moderne, scrie realitatea.net.

Niciun comentariu: