vineri, 23 decembrie 2011

AFP:ONU:JAPONIA,USA SI EUROPA REFUZA SA PARTICIPE LA OMAGIUL LUI KIM JONG IL!

ONU: Japonia, SUA, Europa refuză să participe la omagiul lui Kim Jong Il.

 

Statele Unite, Japonia şi mai multe ţări europene au refuzat să participe joi la un minut de reculegere păstrat în Adunarea Generală a ONU la cererea Coreei de Nord în memoria liderului Kim Jong Il decedat sâmbătă, informează AFP.
Acest minut de reculegere este un "act protocolar", a susţinut preşedintele Adunării Nassir Abdulaziz al-Nasser.
Diplomaţi occidentali din ţări opuse acestui omagiu au considerat că este "nepotrivit". Consiliul de Securitate al ONU a refuzat o cerere a Coreei de Nord pentru a onora memoria liderului ei decedat, au precizat ei.
Kim "este fără îndoială responsabil pentru moartea a zeci de mii de persoane. Acesta nu este un model pentru ONU ", a declarat unul dintre aceşti diplomaţi pentru a explica boicotul minutului de reculegere.
Ambasadorul Coreei de Nord la ONU Sin Son-Ho şi un alt diplomat al misiunii nord-coreene stăteau în picioare cu capul plecat în timpul acestui omagiu la care abia o treime din cele 193 de ţări ale Adunării Generale a ONU au luat parte.
În afară de Statele Unite şi Japonia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi cele mai multe ţări ale Uniunii Europene nu au participat la minutul de reculegere.
Kim Jong Il a murit sâmbătă dar regimul comunist nord-coreean a ţinut ştirea secretă timp de două zile înainte de a o anunţa luni.

Niciun comentariu: