luni, 26 decembrie 2011

AFP:USA ACORDA ISRAELULUI 235 DE MILIOANE DE DOLARI PENTRU SISTEME DE INTERCEPTARE!

SUA acordă Israelului 235 de milioane de dolari în plus pentru sisteme de interceptare

SUA i-a acordat guvernului israelian un sprijin suplimentar, în valoare de 235 milioane de dolari, pentru finanţarea sistemelor de interceptare a rachetelor, a anunţat, duminică, Ministerul Apărării al Israelului, informează AFP.
  Ehud Barak
Ehud Barak
Sursa: agerpres.ro
'Ajutorul oferit de Congresul american este o etapă suplimentară în vederea consolidării relaţiilor americano-israeliene în domeniul apărării', se spune într-un comunicat semnat de ministrul apărării Ehud Barak şi citat de Agerpres.
Cele 235 de milioane se adaugă ajutorului militar oferit de SUA anual Israelului. Acest ajutor este alocat în întregime achiziţionării de arme americane, conform unui acord bilateral semnat în 2007, pentru o perioadă de zece ani.

Israelul a pus în funcţiune, primăvara aceasta, sistemul de apărare antirachetă 'Domul de fier', finanţat de SUA, pentru a-şi proteja localităţile din sudul ţării în faţa tirurilor de rachetă provenind dinspre Fâşia Gaza.
Cu toate acestea, bateriile antirachetă desfăşurate în apropierea teritoriului palestinian au dat rezultate discutabile, neputând intercepta toate tirurile.

Niciun comentariu: