miercuri, 4 aprilie 2012

VASILE PRUTEANU"MANA DREAPTA"A LUI PINALTI S-A INTORS IN PNL!

Cutremur în Moldova lui Flutur
Mâna dreaptă a lui Pinalty şi 20 de primari trec la PNL.
 

Vin zile grele pentru „imperiul” PDL din Moldova condus de Gheorghe Flutur. Mâna dreaptă a lui Gheorghe Ştefan Pinalty a trecut în PNL, 20 de primari şi mai mulţi consilieri PDL îşi negociază marţi trecerea la liberali. Nu toţi vor avea uşa deschisă la PNL. Urmează plecări şi din PDL Suceava şi PDL Botoşani.
Vasile Pruteanu s-a întors în PNL
Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, şi totodată mâna dreaptă din judeţ a primarului Gheorghe Ştefan Pinalty, şi-a anunţat marţi demisia din PDL şi trecerea la PNL. Pruteanu a declarat că a luat această decizie pentru motivul că îi place construcţia politică numită USL. De menţionat că Pruteanu a fost membru în ambele partide componente ale alianţei. Între 2001 şi 2003 a fost prefect PSD al judeţului Neamţ, iar din toamna anului 2003 a trecut la PNL, împreună cu Pinalty, care tocmai plecase din PD. În PNL Pruteanu a fost deputat începând cu anul 2004, dar în 2007 a trecut în PLD-ul lui Stolojan şi în decembrie acelaşi an, prin fuziune, a ajuns membru PDL.
Spre deosebire de alţi lideri ai PDL proveniţi din PNL, cum ar fi Gheorghe Flutur şi Aurelian Popescu, Pruteanu nu a avut o atitudine ostilă faţă de liberali, lăsând mereu o portiţă deschisă pentru un „bună ziua”.
20 de primari PDL vor în PNL, dar...
Vasile Pruteanu nu este singurul PDL-ist care intenţionează să treacă la PNL. Preşedintele PNL Neamţ, Doru Ursărescu, a declarat în exclusivitate pentru cotidianul.ro: „Cel puţin 20 de primari din PDL şi mai mulţi consilieri locali sunt fermi şi au luat decizia să vină la PNL. Probabil nu toţi vor fi acceptaţi. Sunt unii primari care au avut o atitudine extrem de violentă şi ostilă faţă de liberali. Oricât de indulgenţi am fi, nu poţi merge cu compromisurile peste o anumită limită. Vom anunţa în zilele următoare care sunt primarii care vor fi acceptaţi în PNL”.
Se anunţă un meci Pruteanu - Culiţă Tărâţă
Iniţial, „tandemul” USL din Neamţ era compus din Vlad Marcoci (PNL), candidat la preşedinţia CJ şi Vasile Drăguşanu (PC), candidat la Primăria Piatra Neamţ. Alegerea tandemului respectiv a provocat două demisii spectaculoase. Pe 21 martie a demisionat secretarul general al PSD Neamţ, nemulţumit de faptul că PSD nu a preluat în USL candidatura la CJ, iar liderul filialei PNL Piatra Neamţ a plecat din partid nemulţumit că PC a primit candidatura pentru primărie.
În Neamţ se anunţă o bătălie echilibrată pentru şefia CJ între proaspătul reîntors în PNL Vasile Pruteanu şi UNPR-istul (ex PSD) Culită Tărâţă. Din ecuaţie iese PDL, care, indiferent pe cine va propune pentru CJ, va avea şansa a treia.
Se anunţă plecări şi din PDL Suceava şi PDL Botoşani
Surse democrat-liberale din zona Moldovei au declarat pentru cotidianul.ro că în zilele următoare primari PDL din mai multe comune din Suceava şi Botoşani vor trece de asemenea la PNL. După alegerile din 2004, judeţele Suceava şi Botoşani au devenit fiefuri PNL, cele mai importante primării din judeţ fiind câştigate de liberali. În perioada noiembrie 2006-aprilie 2007, când Traian Băsescu le-a dat ordin lui Theodor Stolojan şi Gheorghe Flutur să demareze operaţiunea de destructurare a PNL, cca 80% dintre aleşii locali liberali din cele două judeţe au trecut la PLD sau direct la PD. Acum, PDL se luptă să-şi păstreze măcar primăriile din municipiile capitală de judeţ din Suceava şi Botoşani.
Ce a pierdut PDL în ultimele zile
  • preşedintele Consiliului Judeţan Caraş-Severin (prim-vicepreşedinte al PDL)
  • primarul independent din Reşiţa acontat iniţial de PDL
  • 37 de primari din Caraş Severin
  • primarul municipiului Slatina (vicepreşedinte al PDL)
  • preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ
  • minim 10 primari comunali din Neamţ
  • primarul municipiului Vulcan (Hunedoara)
  • 50 de consilieri locali din mai multe judeţe

Niciun comentariu: