duminică, 15 aprilie 2012

BOR NU FACE BANI CU LUMANAREA OFICIALA!

BOR nu face bani cu lumânarea oficială. Credincioşii au cumpărat tot candele roşii din comerţ.
 

Românii nu se dau în vânt după noul model de candele, propus de Biserica Ortodoxă. În Sâmbăta Mare, cei mai mulţi dintre credincioşi au cumpărat candele roşii din comerţ, deşi Patriarhia susţine că doar candela galbenă e binecuvântată de Biserică.
Pentru candela oficială, lansată de Patriarhie anul acesta, cu ocazia sărbătorilor pascale, credincioşii pot scoate din buzunar 3 lei, candela mică, iar pentru cea mare, un preţ pe măsură, 7 lei.
Candela galbenă a fost scoasă pe piaţă de Biserica Ortodoxă Română în Săptămâna Mare. Pe etichetă, scrie "Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului", iar candela conţine şi o imagine cu macheta viitoarei catedrale.
"Acest nou model de candelă a fost conceput şi lansat, ca răspuns la nevoile credincioşilor ortodocşi, care erau nevoiţi să cumpere, din supermarket-uri sau pieţe, candele de diferite forme şi culori, improprii cultului creştin ortodox. Unele din aceste candele de pe piaţa liberă au lipite iconiţe ortodoxe, ajungând după ardere să fie aruncate şi profanate cu sau fără voie", potrivit Arhiepiscopia Bucureştilor.

Niciun comentariu: