sâmbătă, 7 aprilie 2012

MINCINOSUL MRU SI BANII ALOCATII PRIMARIILOR PD-L!

Alocări de bani fără culoare politică - încă o minciună marca MRU:
Sectoarele 1 şi 4 din Bucureşti nici un leu de la guvern.
 

Lucrurile sunt clare deja cu premierul Ungureanu. L-am prins cu încă o minciună. Banii alocaţi primăriilor au mers în cea mai mare parte spre cele conduse de PDL şi UNPR. Premierul şi-a bătut joc de 75% dintre bucureşteni.
Piedone pedepsit de MRU
Primăria sectorului 1 din Bucureşti, condusă de Andrei Chiliman (PNL) şi primăria sectorului 4 din Bucureşti, condusă de Cristian Popescu-Piedone, revenit săptămâna trecută în PC, nu au primit nici un leu din alocările masive decise de premier în ultima şedinţă de guvern.
În ceea ce priveşte celelalte sectoare din Bucureşti, cel condus de UNPR-istul Neculai Onţanu a primit suma cea mai mare: 6 milioane lei. Primarul Vanghelie (PSD) a obţinut 2,8 milioane, primăria sectorului 3 (Liviu Negoiţă – PDL), 2,3 milioane şi 2 miliooane a primit şi Cristian Poteraş (PDL) la sectorul 6.  
Primăriile PDL au primit partea leului
Aşa cum se bănuia, primăriile USL fie au fost ocolite, fie au primit bani mai puţini decât cele ale puterii. Vă prezentăm câteva exemple :
Primăria Alba Iulia (PDL)  - 2 milioane lei
Primăria Călăraşi (UNPR – ex PNL) – 4,1 milioane lei
Primăria Cluj-Napoca (PDL) – 2 miloane lei
Primăria Tulcea (PDL) – 2 milioane lei
Primăria Băile Herculane (PDL) – 2 milioane lei
Primăria Oţelul Roşu (PDL) – 2 milioane lei
Primăria Braşov (PDL) – 2 milioane lei
Primăria Botoşani (PDL) – 2 milioane lei
Primăria Piteşti (PSD) – 0 lei
Primăria Bacău (PNL) – 0 lei
Primăria Bistriţa (PSD – 0 lei
Primăria Oradea (PNL) – 40.000 lei
Ce spunea acum 3 zile purtătorul de cuvânt al premierului
„Alocarea însă este evident conform cerinţelor legale şi din acest moment, sigur, ea intră în vigoare. (…) S-a ţinut cont de necesitatea stringentă pentru buna desfăşurare sau pentru continuarea activităţii în aceste unităţi teritoriale la nivelul primăriilor şi, în acest moment, discuţia este dincolo de orice culoare politică, pentru că obiectivele, după cum am spus şi ieri, de repartizare a acestor bani sau principiile de repartizare a acestor bani sunt în număr de două: plata arieratelor şi avem, în acelaşi timp, confinanţarea unor proiecte care sunt finanţate prin fonduri nerambursabile”.

Niciun comentariu: