duminică, 1 aprilie 2012

PALATUL BUCKINGHAM IMPLICAT INTR-UN SCANDAL PRIVIND DESCENDENTA REGINEI-MAMA!

Palatul Buckingham, implicat într-un scandal privind descendența Reginei-Mame

Palatul Buckingham se află, din nou, în centrul presei de scandal, de data aceasta, legat de descendența Reginei-Mamă, decedată în 2002. Într-un nou roman ce va apărea în curând pe piață se susține că cea care i-a dat viață Reginei-Mamă ar fi fost fiica unei bucătărese a Casei Regale.
"Regina-Mamă: Povestea nespusă a Elisabetei Bowes Lyon", care va apărea luna viitoare, lansează o teorie care zdruncină Palatul Buckingham. Colin Campbell, autoarea cărții, scrie că, atât mama Elisabetei a II-a, actuala Regină a Marii Britanii, cât și fratele ei mai mic, David, au fost copiii bucătăresei franceze ce gătea la curtea ducelui de Windsor.
În susținerea afirmațiilor sale, autoarea cărții spune că pe Regina-Mamă, Elizabeth Bowes Lyon, o mai chema și Marguerite, nume franțuzesc, iar data și locul nașterii acesteia nu au fost confirmate în niciun document oficial.
De asemenea, Colin Campbell susține că cea despre care se știe că ar fi fost mama Reginei-Mamă, Cecilia Bowes-Lyon, nu putea avea copii și dezvoltă teoria potrivit căreia fiica bucătăresei franceze ar fi fost prima mamă-surogat din istorie, dând naștere la doi moștenitori pentru cuplul regal.
Mai mult, se pare că membrii casei regale au documente doveditoare despre descendența deloc nobilă a reginei mame și a fratelui ei.
Cel de-al doilea fiu al Regelui George al V-lea, Albert, Duce de York, s-a logodit în 1923 cu Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, cea pe care britanicii au adorat-o și căreia i-au spus Regina-Mamă.

Niciun comentariu: