sâmbătă, 4 august 2012

SENATORUL PSD DAN SOVA A SUSTINUT,VINERI CA RASPUNDEREA PRIVIND NEAPLICAREA LEGII 35/2008 LE REVINE CABINETELOR LUI BASESCU,RESPECTIV BOC SI MRU!


Senatorul PSD Dan Şova a susţinut, vineri, că organizarea registrului alegătorilor şi a listelor electorale făceau parte din obligaţiile Guvernelor Boc şi Ungureanu. Şova i-a acuzat pe cei doi foşti premieri că nu s-au aplecat asupra Legii 35/2008.
”În sarcina Guvernelor Boc şi M.R.Ungureanu s-a aflat obligaţia legală de a organiza şi registrul alegătorilor, şi listele electorale, care sunt compuse din permanente şi suplimentare. Nici Boc, nici Ungureanu nu au înţeles să se aplece pe Legea 35/2008 şi va trebui cercetată legalitatea Hotărârii din 16 aprilie 2012, când M.R.Ungureanu, cu o inocenţă demnă de lucruri mai înalte, a semnat listele electorale fără să fi citit legea 35/ 2008″, a declarat Şova, precizând că listele electorale au fost realizate pe 16 aprilie 2012 de “profesionistul M.R. Ungureanu” şi preluate de Guvernul Ponta odată cu acest referendum care a impus un cvorum de validare. În faţa acuzaţiilor PDL cu privire la faptul că USL îi va scoate din listele electorale pe cei cu domiciliu în străinătate, Şova a precizat că în conformitate cu articolul 26 alin. 2 din Legea 35/2008, listele electorale nu cuprind decât cetăţenii cu domiciliul pe raza localităţii respective.

Niciun comentariu: