luni, 30 septembrie 2013

PREMIERUL ISRAELIAN BIBI NETANYAHU AMEEMINTA PE BUNA DREPTATE CA VA ABANDONA NEGOCIERILE CU IRANUL!

GooglePrimul ministru israelian Benjamin Netanyahu ameninţă că va abandona calea diplomatică dacă negocierile asupra programului nuclear iranian nu sunt destinate desfiinţării lui, afirmă corespondentul diplomatic al primului canal de televiziune israelian, citat de AFP.














"Unul dintre lucrurile pe care i le va spune primul ministru preşedintelui /american/ Barack Obama mâine /luni/ în timpul întâlnirii lor este că dacă negocierile cu Iranul nu conduc în cele din urmă la desfiinţarea programului nuclear iranian şi doar la supraveghere, Israelul se consideră eliberat de obligaţiile sale în acest proces diplomatic între lumea occidentală şi Iran", a raportat corespondentul de la New York, citând surse din anturajul lui Netanyahu.



"Înseamnă că Israelul poate decide să atace singur Iranul", a precizat ea.



Netanyahu a plecat duminică dimineaţă în Statele Unite unde urmează să se întâlnească luni cu preşedintele Barack Obama. El va rosti marţi un discurs la ONU în care va încerca să convingă că ameninţarea iraniană nu s-a diminuat.



Preşedintele iranian Hassan Rohani şi-a afişat la Adunarea Generală a ONU de la New York, în această săptămână, dorinţa de dialog cu Washingtonul pentru a rezolva criza nucleară şi condamnă Holocaustul, o schimbare radicală de politică apreciată.



Înainte de a pleca la New York, Netanayhu a criticat "ofensivă de farmec" a preşedintelui iranian, spunând că el "intenţionează să spună adevărul în faţa ofensivei de cuvinte frumoase şi zâmbete".



Potrivit unui sondaj publicat duminică seară de canalul 10 al televiziunii israeliene, 78% dintre israelieni cred că preşedintele iranian nu este sincer când spune că vrea să găsească o soluţie la problema nucleară a ţării sale şi 69% că Washingtonul nu va ajunge la un acord cu Teheranul în acest subiect.

Niciun comentariu: