sâmbătă, 28 septembrie 2013

CONSILIUL DE SECURITATE AL ONU A ADOPTAT VINERI SEARA LA NEW YORK,IN UNANIMITATE O REZOLUTIE PRIVIND ARSENALUL CHIMIC AL REGIMULUI SIRIAN CONDUS DE BASHAR AL-ASSAD!

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat vineri seară la New York, în unanimitate, o rezoluţie privind arsenalul chimic sirian al regimului condus de Bashar Al-Assad, scrie AFP.














Votul constituie un progres diplomatic major, deoarece este vorba despre prima rezoluţie adoptată de Consiliu de la declanşarea conflictului sirian în martie 2011. În trei ocazii, Moscova şi Beijingul au făcut uz de dreptul de veto faţă de proiecte de rezoluţii.



"În această seară, comunitatea internaţională şi-a îndeplinit misiunea", a comentat în urma votului secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.



"Este primul semn de speranţă pentru Siria după multă vreme", a adăugat el.



Pe de altă parte, Ban a confirmat că la jumătatea lunii noiembrie va fi organizată conferinţa de pace asupra Siriei, numită "Geneva 2".



Preşedintele american, Barack Obama, a declarat vineri, înainte de reuniunea Consiliului, că acordul asupra unei rezoluţii a ONU privind distrugerea arsenalului de arme chimice sirian este "o victorie uriaşă pentru comunitatea internaţională".



Revolta împotriva regimului Al-Assad, care a început în martie 2011, s-a transformat de-a lungul timpului într-un război civil, soldat cu peste 110.000 de morţi

Niciun comentariu: