marți, 1 octombrie 2013

SENATUL USA A RESPINS BUGETUL!

Din ”păcate, n-avem indicii clare că Congresul va acţiona la timp pentru ca preşedintele să semneze o hotărâre de buget până la sfârşitul zilei de mâine, 1 octombrie 2013”, a anunţat Sylvia M. Burwell, directoarea Biroului pentru buget al Casei Albe. ”Agenţiile trebuie să-şi execute planurile pentru o încetare ordonată a activităţilor lor în absenţa bugetului”, a adăugat ea.






Peste 800.000 de funcţionari federali, consideraţi neesenţiali, dintr-un total de peste două milioane, ar urma să intre în concediu forţat, fără plată, începând de marţi dimineaţa. Efectivele administraţiilor vor fi reduse la un nivel minim vital, unele dintre agenţii atingând abia 5 % din efectivele lor, informează Agerpres.



Serviciile consulare americane vor continua, într-o primă fază, să emită vize străinilor doritori să intre în Statele Unite, chiar şi în cazul unui blocaj al statului federal, a asigurat Departamentul de Stat.



Sute de mii de funcţionari americani nu ştiu dacă marţi dimineaţă vor sta acasă, soarta lor depinzând de un eventual acord în ultimul moment al Congresului, pentru a evita un blocaj al statului federal.



Cei 54 de senatori democraţi s-au opus textului care amâna intrarea în vigoare a legii privind sistemul de sănătate a lui Barack Obama şi care constituie a treia tentativă a republicanilor.



”Albert Einstein spunea, definind prostia, că aceasta constă în a face acelaşi lucru iar şi iar crezând că vei obţine un rezultat diferit”, a ironizat liderul majorităţii democrate Harry Reid. Republicanii “şi-au pierdut capul”, a declarat el.



Responsabilitatea revine acum la Camera Reprezentanţilor şi la preşedintele acesteia, John Boehner, care nu a anunţat că va depune un proiect de lege bugetară care să nu afecteze legea sistemului de sănătate.

Niciun comentariu: