joi, 12 septembrie 2013

USA A INCEPUT SA FURNIZEZE ARME SI ECHIPAMENTE TEHNICE REBELILOR SIRIENI!

Statele Unite ale Americii au început să furnizeze arme şi echipamente tehnice rebelilor sirieni, a relatat miercuri publicaţia Washington Post, preluată joi de AFP.














Citând surse americane şi siriene, cotidianul menţionat a scris că CIA a început să trimită transporturi cu materiale letale în ultimele două săptămâni.



Ziarul a informat pe site-ul său internet că Departamentul de Stat a trimis vehicule cu alte materiale, inclusiv cu echipamente de comunicaţii sofisticate şi kituri medicale de luptă.



Contactată miercuri de AFP, CIA (Agenţia de Informaţii a SUA) a declarat că nu doreşte să facă vreun comentariu cu privire la informaţiile apărute în The Washington Post.



Transporturile de arme, care potrivit ziarului citat se limitează la arme uşoare şi muniţii, intervin în momentul crucial al confruntării sângeroase între rebeli şi guvernul de la Damasc. Scopul asistenţei materiale este de a ajuta consolidarea coeziunii dintre grupările opoziţie armate siriene, conform unor responsabili americani citaţi, sub rezerva anonimatului de acelaşi ziar

Niciun comentariu: