vineri, 13 septembrie 2013

REUNIUNE USA- RUSIA PE MARGINEA ADUNARII GENERALE ONU,LA SFARSITUL LUNII PRIVIND CAZUL SIRIA!

Statele Unite ale Americii şi Rusia au decis să se întâlnească la New York pe marginea Adunării Generale a ONU de la sfârşitul lunii septembrie pentru a încerca să stabilească o dată pentru conferinţa internaţională de pace privind Siria, a anunţat vineri secretarul de stat american John Kerry, relatează France Presse.














'Ne vom reîntâlni la New York în jurul datei de 28 septembrie (...) pentru a vedea dacă este posibil să găsim o dată pentru conferinţă', a declarat secretarul de stat american, după o întâlnire cu ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, şi emisarul special al ONU şi Ligii Arabe, Lakhdar Brahimi.



Secretarul de stat american şi omologul său rus se află la Geneva pentru a încerca să ajungă la un acord cu privire la mijloacele de a securiza, apoi distruge arsenalul chimic sirian.



'Amândoi, Serghei Lavrov şi eu, ţara noastră, preşedinţii noştri, suntem foarte preocupaţi de pierderile de vieţi omeneşti şi de distrugeri, de actele ambelor părţi care provoacă tot mai mulţi refugiaţi, o catastrofă umanitară. Suntem hotărâţi să lucrăm împreună, începând cu iniţiativa privind armele chimice, cu speranţa că eforturile noastre vor fi răsplătite şi vor aduce pacea şi stabilitatea în această regiune agitată a lumii', a afirmat John Kerry.



La rândul său, Serghei Lavrov a subliniat angajamentul Rusiei pentru organizarea acestei conferinţe de pace şi a făcut încă o dată apel ca 'toate grupurile societăţii siriene să fie reprezentate'. 'Părţile siriene ar trebui să ajungă la un consens privind un guvern de tranziţie care va dispune de toată autoritatea', a spus el. 'Vom vedea la New York unde ne aflăm şi ce gândesc şi fac părţile siriene în legătură cu acest subiect', a mai afirmat Serghei Lavrov.

Niciun comentariu: