duminică, 3 iunie 2012

PARCHETUL GENERAL DIN UNGARIA ALATURI DE CURTEA SUPREMA AR PUTEA REVIZUI SENTINTA FINALA IN CAZUL UCIDERII HANBALISTULUI ROMAN MARIAN COSMA!


Parchetul General din Ungaria examinează posibilitatea iniţierii, alături de Curtea Supremă, a unei revizuiri a sentinţei finale în cazul uciderii handbalistului român Marian Cozma, relatează în ediţia de sâmbătă cotidianul Nepszabadsag, citat de Mediafax.ro.
Decizia Parchetului vine după publicarea, vineri, a întregului text al deciziei Curţii de Apel din Gyor, din vestul Ungariei, care a redus pedepsele cu închisoarea în cazul lui Cozma. Parchetul General a hotărât să iniţieze o revizuire alături de Curtea Supremă pe motiv că decizia Curţii de Apel este contrară "în toate aspectele" poziţiei acuzării, care sprijinea decizia primei instanţe, cea din Veszprem, a precizat cotidianul Nepszabadsag. La sfârşitul lui aprilie, Curtea de Apel din Gyor a decis reducerea pedepselor ucigaşilor lui Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, de la închisoare pe viaţă la închisoare pe 18 ani pentru fiecare. Unui al treilea inculpat, Ivan Sztojka, care iniţial fusese condamnat la 20 de ani de închisoare, pedepsa i-a fost redusă la opt ani de închisoare.

Niciun comentariu: