TRU: ARD (PDL) are blat cu România.
La Opera Română, ARD îşi lansează candidaţii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. În deschiderea manifestării, TRU a făcut o afirmaţie de senzaţie, dar perfect adevărată.
„ARD are un blat cu România”. Această afirmaţie aparţine purtătorului de cuvânt de campanie electorală al ARD, Traian Radu Ungureanu. Ce înseamnă un „blat” ştiu şi copiii de 12 ani care urmăresc fenomentul fotbalistic. Blat înseamnă un aranjament necinstit, din care una din părţi, cea care-l propune, obţine un avantaj nemeritat pe seama celeilalte părţi. În statele civilizate, blaturile se termină cu dosare penale, indiferent în ce domeniu sunt descoperite. De multe ori, blatul este impus cu forţa de acea parte care deţine un grad mai mare de putere.
Faptul că un PDL-ist de frunte susţine că ARD - de fapt PDL - are „un blat cu România” reprezintă recunoaşterea unui mare adevăr. PDL, prin tot ce a făcut la guvernare, a acţionat ca partea care a propus blatul. Furăciunile, risipa nejustificată a banului public, dirijarea fondurilor de la buget şi a celor europene către propria clientelă politică, incompetenţa ridicată la rang de lege, toate acestea sunt elemente blatului propus de PDL. Acum, PDL vrea să continue blatul.
Blaga 2012 = Stolojan 2008
În finalul discursului său (care de fapt a avut o singură tentă – „jos Ponta”), liderul PDL Vasile Blaga a deschis robinetul cu promisiuni. El a afirmat că „dorim să reducem cota unică la 12%, vrem ca de la 1 ianuarie 2013 să creşterm salariul minim la 815 lei, iar din 2015, la 1.300 lei”.
Să ne aducem aminte ce promitea în 2008, înainte de parlamentare, un alt lider proeminent al PDL, Theodor Stolojan: „Vom menţine cota unică la 16% şi vom reduce 100 de taxe şi impozite; salariul mediu va ajunge la 905 lei”. PDL a avut guvernarea, dar promisiunile au rămas doar la acest stadiu, menţinerea cotei unice la 16% nereprezentând însă vreun merit al PDL.
MRU şi-a început campania pentru prezidenţiale
Dacă diverşi candidaţi care au luat cuvântul pe scenă s-au referit la zona în care este arondat colegiul lor, Mihai Răzvan Ungureanu (a avut un discurs relativ modest - s-a observat că a fost lucrat pe genunchi) a vorbit nu ca un candidat la parlamentare ci ca unul care se pregăteşte pentru cele prezidenţiale. „De o lună şi jumătate am luat la pas fiecare kilometru din România pentru că am simţit nevoia să vad cum arată o ţară inundată de promisiuni (...)România este o ţară furată, este băgată în buzunarul câtorva oameni...” Ce treabă are un candidat dintr-un colegiu care este a 7-a parte dintr-un judeţ cu bântuirea întregii ţări (asta în caz de luăm drept reale afirmaţiile lui MRU – n.a.) este de neînţeles. Doar dacă acel candidat, care nici măcar nu aparţine de partidul care dă 92% dintre candidaţii alianţei, vizează şi altceva decât un fotoliu senatorial, atunci, lucrurile sunt cât de cât explicabile.
În discursul lui MRU s-a mai putut observa şi o doză masivă de demagogie: „Cum ne uităm în ochii unui investitor privat care te întreabă: de ce sunt sufocat de taxe? (...)
Pentru că cei care se află azi la putere au învăţat să ia o mie de piei de pe spatele investitorului privat...”. Aici, probabil că MRU a uitat că PDL după ce a venit la guvernare nu a redus nicio taxă, din contră, sub guvernarea Boc s-a introdus celebrul impozit „forfetar” care a dus la falimenarea şi desfiinţarea a mii de IMM-uri. Iar în ceea ce priveşte povestea cu „o mie de piei”, aici suntem în faţa unui atac clasic de campanie, prezentat fără vreo probă.
Nu în ultimă instanţă, MRU poate fi acuzat şi de o cădere de memorie: „Cu ce venim noi? Noi venim cu o noutate în sine, această alianţă care nu are precedent în istoria recentă”. Probabil MRU a uitat că, la alegerile locale din 10 iunie a.c., în cele mai multe judeţe din ţară PDL a mers în alianţă fie cu PNŢCD, fie cu UNPR, fie cu vreo grupare ecologistă, fie - au fost situaţii - cu toate împreună.
Update: Gafe în discursurile liderilor
Cu ocazia lansării candidaţilor ARD, o serie de vorbitori au făcut unele afirmaţii care pot fi cu uşurinţă catalogate gafe, care nu dau bine imaginii PDL, principalul partid din alianţă. Prezentăm doar trei exemple:
Vasile Blaga: Uitaţi-vă la fauna de pe listele lor electorale: socri, neveste, copii.
Pe listele ARD: Ionela Bruchental Pop – fina de cununie a lui… Vasile Blaga; Anghel Alexandru Serghei – fiul lui Anghel Florin Serghei, candidează în colegiul deţinut în acest moment de tatăl său; Gheorghe Seculici – socrul primarului Gheorghe Falcă; despre mai vechiul caz Elena Băsescu nu mai are rost să comentăm
TRU: după discursul candidatului Iulian Crăciun (un tânăr - din păcate - cu un sever handicap locomotor): El este ca noi
Aurelian Pavelescu: După 9 decembrie trebuie să preluăm guvernarea din România de la această bandă de ticăloşi – În 2008 a candidat pentru respectiva „bandă”.
MRU: În România nu se înfruntă două tabere politice, pe 9 decembrie urmează să alegem între două moduri de a fi, de a exista, noi fiecare dintre noi, noi cu familiile noastre şi noi cu viitorul familiilor noastre – de aici se înţelege clar că PDL (ARD) se bate doar pentru interesele propriilor membri
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu