marți, 13 noiembrie 2012

FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE ATAC DUR LA TRAIAN BASESCU CARE FACE "TRAFIC DE INFLUENTA "SI INCALCA DIN NOU CONSTITUTIA!


Fostul premier Adrian Năstase susține, pe blogul personal, că președintele Traian Băsescu face “trafic de influență” când propune punerea în discuția legislativului “autoritatea de lucru judecat” în cazul foștilor miniștri Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely. Năstase consideră că, în cazul în care solicitarea șefului statului va fi acceptată, atunci ar trebui să fie supusă la vot, din nou, și “hotărârea Parlamentului referitoare la decizia Curții Constituționale privitoare la demiterea Președintelui”.
Într-o scrisoare deschisă, adresată Preşedintelui Senatului şi Preşedintelui Camerei Deputaţilor, publicată pe blogul personal, Adrian Năstase informează că a aflat din presă, “că Președintele României Traian Basescu, îngrijorat de viitorul Raport Barroso – Reding – Day a dorit să aducă un nou subiect pe agenda acestor zile de campanie electorală”. Fostul premier îi atenționează pe destinatarii scrisorii că face trafic de influenţă, încălcând, din nou, Constituţia României: “În acest sens, Președintele României, făcând trafic de influență, în favoarea unui vot imperativ, contrar art. 69 din Constituție, vă propune să puneți în discuția Parlamentului autoritatea de lucru judecat și chiar judecata formulată de membri săi prin hotărârea referitoare la neînceperea urmăririi penale a celor doi foști miniștri – Borbely și Dobre – și să revotați hotărârea respectivă”. În calitate de fost președinte al Camerei Deputaților, Adrian Năstase îi roagă pe cei doi președinți de Camere ca, în măsura în care vor accepta cererea lui Băsescu, să accepte şi supunerea din nou la vot a rezultatului referendumului. “În măsura în care însă veți accepta acestă încălcare a Constituției, prin contestarea autorității unei hotărâri a Parlamentului (hotărâre neatacată la Curtea Constituțională), ca – acceptând acest precedent – să supuneți, din nou, la vot – în numele celor 7,4 milioane de votanți de la Referendum – și hotărârea Parlamentului referitoare la decizia Curții Constituționale privitoare la demiterea Președintelui”, a precizat fostul premier. Năstase le recomandă celor doi șefi de Camere să-l consulte și pe ambasadorul Mark Gitenstein “dacă, în statul de drept SUA, președintele poate cere Congresului să mai voteze încă o dată pentru că votul nu a ieșit convenabil pentru el”. “Consider că Președintele României ar trebui să explice prietenilor săi, că în baza Constituției, el este reprezentantul statului român în relațiile cu Bruxelles-ul și nu reprezentantul Bruxelles-ului în relațiile cu . Și că, în această calitate, nu poate accepta știrbirea unor prerogative constituționale ale Parlamentului”, a mai precizat fostul premier. Adrian Năstase şi-a încheiat postarea cu un post scriptum: “P.S. Vă rog să-i reamintiți domnului președinte și faptul că, la conducerea Camerei, nu mai este doamna Anastase pentru a relua, neconstituțional, votul pentru un judecător la Curtea Constituțională”.

Niciun comentariu: