vineri, 23 noiembrie 2012

PREMIERUL PONTA IN EDITORIALUL PUBLICAT IN HUFFINGTON POST:GUVERNELE TREBUIESA PUNA ACCENT PE POLITICILE DE CRESTERE ECONOMICA!


Premierul Victor Ponta scrie, într-un editorial publicat în Huffington Post, despre ceea ce aşteaptă alegătorii din întreaga Europă de la guvernele în funcţie şi de la cele care vor urma, precizând că trebuie pus un mai mare accent pe politicile de creştere economică.
“România a fost grav afectată de criza financiară, o situaţie agravată de un program de austeritate prost gândit, care a determinat ca profesorii şi medicii să aibă un salariu mai mic decât lucrătorii necalificaţi, rezultând într-o migraţie masivă. Fiind o coaliţie de social-democraţi şi liberali, prioritatea noastră este de a construi o revenire durabilă bazată pe creştere economică”, a scris Victor Ponta într-un editorial pentru publicaţia Huffington Post. Premierul consideră că guvernele din întreaga Europă trebuie să pună un mai mare accent pe politicile de creştere economică pentru a rezolva problemele grave cu care se confruntă, în caz contrar riscă să preîntâmpine o revoltă populară. “Este important ca guvernele să reevalueze şi să ajusteze planurile lor economice. Răspunsul este să nu se abandoneze obiectivul pe termen mediu de consolidare fiscală, dar să se pună un accent mai mare pe politicile de creştere economică”, a adăugat Victor Ponta. “Există o frustrare populară în creştere cu privire la eşecul austerităţii de a oferi revenirea promisă. Fără o rezolvare pentru rata ridicată a şomajului şi pentru standardele de viaţă care scad, alegătorii din toată Europa au renunţat la guvernele în funcţie şi caută alternative”, a concluzionat premierul în editorial.

Niciun comentariu: