Nuntă în Monaco: înotătoarea răbdătoare din colivia de aur devine prinţesă
În anii petrecuţi cu prinţul, Charlene a renunţat la ea, cea originală, şi s-a transformat cu ajutorul chirurgilor plasticieni într-o Charlene mai pe gustul ei şi al altora. Povestea de prinţesă a lui Charlene Wittstock seamănă deja cu cea a Dianei Spencer, deşi are o bază de Kate Middleton. VEZI fotografii cu transformarea noii prinţese de Monaco.
Programul evenimentului, lista cu invitaţi, şi toate celelelate detalii ale ceremoniei, pe REALITATEA.NET.
Fără să vorbească limba franceză, limba principatului, şi fără să se străduiască s-o înveţe, fără prieteni şi fără o slujbă a ei, fosta înotătoare olimpică face ce poate cu timpul pe care-l are din belşug la dispoziţie. Nu mai ridică greutăţi la gimnastica de întreţinere pentru a scăpa de muşchi şi pentru a da trupului ei o linie mai dulce, potrivită cu apariţiile la braţul prinţului atunci când este convocată, ocazii cu care zâmbeşte mult şi nu spune mai nimic.
Se străduieşte să-şi educe stilul vestimentar sub supravegherea lui Karl Lagerfeld sau a lui Raph Lauren, după ce prima ei apariţie la un bal de caritate în compania prinţului a fost un dezastru. Grădinăreşte, joacă golf, ia masa, înoată.
Puţinii din jurul ei nu s-au înghesuit nici să-i devină prieteni, nici s-o sfătuiască. Era doar una din prietenele prinţului, de care acesta probabil se despărţi într-un timp oarecare. "A fost răutate, a fost gelozie în jurul meu, dar asta e de la sine înţeles. Oamenii cu care am interacţionat nu înţeleg umorul meu sud african. Deşi am întâlnit nişte oameni minunaţi de când trăiesc în Monaco, îi privesc pe toţi ca pe nişte cunoştinţe. Sunt doar două persoane pe care le consider prieteni", avea ea să povestească într-unul din puţinele interviuri pe care le-a dat, cel pentru Tatler Magazine, şi în care încă nu-i era frică să vorbească.
Mai era şi nehotărârea prinţului cu privire la statutul ei, iar înalta societate monegască a tratat-o fără menajamente, cu răceală de gheaţă. Dar ea a rezistat, fără să crâcnească, ca la antrenamentele ei de pe vremuri pentru câştigarea unei medalii. Şi aici povestea ei seamănă cu cea a lui Kate Middleton, fata din popor drăguţă, care a răbdat capriciile prinţului său până ce acesta s-a hotărât după mulţi ani s-o ceară de soţie. Dar asemănarea cu Kate Middleton se sfârşeşte aici. Povestea ei seamănă mai departe cu cea a prinţesei Diana, cea singură şi cumplit de nesigură pe ea. Charlene Wittstock nu plânge sau vomită tot ce mănâncă ca prinţesa Diana, Charlene este, aşa cum spun cei care o cunosc, simplă şi directă.
Charlene apelează la ajutor specializat, care ştie să mânuiască cuţitul. Se operează. Îşi operează nasul, ochii pentru a-i scăpa de riduri, îşi rearanjează dinţii, îşi rotunjeşte buzele şi triplează sânii. "M-am îndrăgostit de umorul ei, de simplitatea ei, de felul ei natural de a fi cu oamenii. Pentru mine, Charlene nu este niciodată mai frumoasă ca atunci când este naturală, fără machiaj şi cu părul strâns", este versiunea oficială şi drăgăstoasă a prinţului Albert despre felul în care arată Charlene, cea cu 20 de ani mai tânără decât el. Asemănarea ei fizică crescândă cu Grace Kelly, soţia principelui Rainier al III-lea, mama prinţului Albert, a fost remarcată şi prin urmare de unii lădată, iar de alţii criticată. Sportiva Charlene adoptă în apariţiile oficiale genul de rochii care au consacrat-o pe prinţesa Grace, purtându-le în aceleaşi culori palide şi pastelate.
Primele declaraţii ale prinţului Albert de Monaco şi soţia lui după cununia civilă VIDEO
"Cred că este una dintre cele mai anxioase persoane pe care le-am întâlnit vreodată", spune despre Charlene Jenny Crwys-Williams, care a intervievat-o pentru un Talk Radio 702 din Africa de Sud în luna februarie. "Era absolut îngrozită că va spune ceva greşit şi că va cădea de proastă în ochii femeilor îngrozitoare de la palat. A fost un moment fascinant când am rugat-o să-mi povestească despre uimitoarea cameră albastră din palat şi ea mi-a răspuns Nu ştiu dacă pot să vorbesc despre asta. Mi-a venit să o iau în braţe şi să-i spun că totul va fi bine". De când a fost anul trecut anunţată logodna ei cu prinţul Albert, Charlene nu mai dă decât foarte puţine interviuri, unul dintre ziarele prestigioase căruia i-a refuzat unul fiind The New York Times, iar în cazul în care stafful prinţului Albert îşi dă permisiunea pentru unul cerinţele sunt cu totul altele decât înainte. Toate întrebările trebuie expediate dinainte pe mail, iar interviul rezultat trimis spre abrobare înainte de publicare.
Întrebată de Patrick Poivre d’Arvor, un jurnalist de televiziune francez, într-unul din puţinele interviuri aprobate dacă doreşte să aibă copii care să-i succeadă prinţului Albert, în vârstă de 53 de ani şi fără moştenitori, la cârma principatului, Charlene a încălcat protocolul şi s-a întors spre prinţul Albert spunându-i: "Hei, nu ne mai lasă în pace?". Prinţul a liniştit lucrurile, spunând "Intenţionăm să întemeiem o familie". Jurnalistul francez a mai întrebat-o şi dacă îi este frică de protocolul pe care-l implică statutul de prinţesă şi de atenţia fără de odihnă cu care o va urmări presa, iar Charlene s-a blocat: "Nu, nu mă supără lucrurile acestea...De fapt sunt chiar nerăbdătoare, deci...". Apoi s-a întors către prinţul Albert şi l-a întrebat: "Ce crezi că ar trebui să spun?". "Nu, e bine", a asigurat-o el.
"Este puternică, dar foarte sensibilă", spune în Paris Match despre ea prinţesa Stephanie de Monaco. "Încerc s-o liniştesc, s-o asigur că va fi bine, să o ajut". În cele atât de puţine interviuri Charlene a spus şi ce are în plan să facă în calitate de prinţesă pentru principatului de 900 de ani Monaco. Vrea să se dedice acţiunilor caritabile şi vrea să-l modernizeze. Va avea grijă ca un Manolo Blahnik Boutique să fie deschis aici sau un Starbucks, plus să organizeze şi o Săptămână a Modei, la fel ca la Paris, Londra, New York. Planurile lui Charlene pare că au fost date de ceva îngrozitor peste cap, căci presa franceză a relatat cum în urmă cu câteva zile înainte de nuntă a fost prinsă la aeroport când încerca să fugă în Africa de Sud şi convinsă cu greu de mai multe persoane influente din principat să se întoarcă la palat. Avocatul Casei princiare a dezminţit informaţia, calificând totul drept "un delir", ameninţând că va da în judecată ziariştii.
Sâmbătă are loc ceremonia religioasă, celebrată nu în catedrala unde s-au cununat prinţul Rainier şi Grace Kelly - părinţii lui Albert al II-lea -, ci în aer liber, în Curtea de onoare a palatului princiar. Mireasa va sosi la braţul tatălui ei, evenimentul fiind urmărit de camerele video aparţinând unui număr de peste 50 de televiziuni.
Slujba religioasă va fi transmisă pe ecrane uriaşe amplasate în tot oraşul, iar la eveniment va participa soprana americană Renee Fleming şi 4.300 de invitaţi.
Românii care vor participa la nunta de la Monaco VEZI CE ŢINUTE VOR PURTA
Printre personalităţile care şi-au confirmat prezenţa se numără Karl Lagerfeld, Inès de la Fressange, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism Jean Todt, preşedintele CIO Jacques Rogge, regele Suediei, preşedintele libanez Michel Suleiman, preşedintele Irlandei Mary McAleese, dar şi principesa Margareta şi principele Radu ai României.
Totodată, preşedintele sud-african Jacob Zuma a transmis urările sale de fericire principelui Albert şi viitoarei sale soţii, el neputând fi prezent la eveniment pentru că participă la un Summit al Uniunii Africane care are loc în Guineea Ecuatorială. La eveniment, el va fi reprezentat de ministrul sud-african al Turismului, Marthinus van Schalkwyk.
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy va fi şi el prezent, potrivit unor surse, însă nu a fost luată deocamdată nicio decizie în legătură cu prezenţa la eveniment a soţiei sale, care este însărcinată. Prinţul William al Marii Britanii şi soţia lui, Catherine, nu vor fi prezenţi, deoarece în acea perioadă se vor afla într-o vizită oficială în Canada.
Mirii vor traversa apoi oraşul, într-un automobil hibrid Lexus decapotabil, până la o capelă unde mireasa îşi va depune buchetul. Seara, dineul oficial va avea loc pe terasele din faţa cazinoului din Monaco şi va include preparate concepute de renumitul maestru bucătar Alain Ducasse, care va lucra alături de un alt maestru, Franck Cerutti. Legume special plantate pentru acest dineu în grădina principelui vor fi culese joi seară, pentru a fi apoi pregătite pentru cei circa 500 de invitaţi privilegiaţi. Potrivit unor surse, meniul - ţinut secret - va fi unul mediteranean, incluzând şi o supă de peşte. Dineul va fi urmat de un uriaş foc de artificii şi de un bal.
Eveniment cu un program minuţios alcătuit, nunta princiară va fi urmărită de jurnalişti din lumea întreagă (1.200 de cereri de acreditare fiind înregistrate). Totul pare să fie prevăzut dinainte, începând cu timbrul ales, care va purta efigia mirilor, şi până la alegerea parteneriatelor şi a mărcilor de lux invitate. În ceea ce priveşte rochia de mireasă, presa a vehiculat numele casei Armani, însă palatul monegasc a preferat să păstreze secretul asupra acestui subiect.
Principatul Monaco nu a mai cunoscut o astfel de stare de efervescenţă de la căsătoria părinţilor prinţului Albert al II-lea. Căsătoria prinţului, care până acum nu părea că doreşte să se însoare, este aşteptată cu nerăbdare de locuitorii din Monaco, foarte ataşaţi de ideea de continuitate a monarhiei din micuţul principat.
Prinţul Albert are doi copii, din relaţii pasagere, însă, potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic de pe Riviera Franceză, doar copiii născuţi în cadrul căsătoriei pot moşteni tronul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu