sâmbătă, 19 ianuarie 2013

JUDECATORUL SILVANA SAGUTO,PRESEDINTELE TRIBUNALULUI DIN PARLEMO,SICILIA ACUZA DIICOT DE PROTEJAREA INTERESELOR LUI MASSIMO CIANCIMINO SI A COSEI NOSTRA!


Judecătorul Silvana Saguto, președinte la Tribunalul din Palermo, Sicilia, acuză autoritățile judiciare de la București, în speță DIICOT, de protejarea intereselor lui Massimo Ciancimino, fiul lui Don Vito Ciancimino, fost lider Cosa Nostra și fost primar al orașului Palermo, calități pe care le-a utilizat pentru a acumula o avere estimată la sute de milioane de euro.
Deși a fost condamnat, Vito Ciancimino a murit în urmă cu 10 ani, la venerabila vârstă de 78 de ani, fără să fie deposedat de averea acumulată ilicit. Averea i-a rămas fiului, iar Massimo Ciancimino este acuzat că o „spală” în România, la... groapa de gunoi Glina,prin intermediul fraților Giuseppe și Sergio Pileri, parteneri de afaceri cu Victor Dombroschi, fost general al Serviciului Român de Informații Externe (SIE). Ani de zile, paravanul afacerii a fost firma Ecorec, controlată de Agenda 21, controlată, la rândul ei, de firma Sirco, din Palermo – considerată a fi controlată, prin interpuși, de Massimo Ciancimino. În anul 2005, autoritățile judiciare italiene au impus sechestru pe cele trei firme. Însă, doi ani mai târziu, printr-o manevră abilă, acționariatul Ecorec a fost preluat de o altă firmă, Alzalea, despre care autoritățile italiene consideră că este controlată de Massimo Ciancimino. Magistratul Silvana Saguto a declarat, pentru Euronews, că autoritățile judiciare din România nu au procedat corect în cazul sechestrului Ecorec: „În loc să impună un sechestru total, care să presupună controlul administrativ, s-a efectuat un sechestru pe bunuri fizice. Am sfârșit prin a avea sechestru pe șapte camioane de gunoi”. În replică, Codruț Olaru, șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a declarat că s-a acționat „conform procedurilor noastre interne”. Silvana Saguto a anunțat că, în cazul în care autoritățile judiciare din România nu vor înțelege să coopereze deplin, va apela la Guvernul Italiei, pentru a face demersurile necesare, pe cale diplomatică. Rămâne de văzut cum va putea interveni Guvernul României în cauză, fără a fi acuzat de CSM de interferență în treburile Justiției. Intervievat de Euronews, Massimo Ciancimino s-a apărat de acuzația că ar spăla bani în România prin faptul că nu a fost niciodată în țara noastră. Cât despre relația cu Dombrovschi: „Nu îl cunosc, nici nu am mai auzit de el. Are un nume urât, ca un cod de securitate socială”.

Niciun comentariu: