vineri, 4 octombrie 2013

PRESEDINTELE USA BARACK OBAMA DATORITA CRIZEI BUGETARE A DECIS SA-SI ANULEZE INTREG TURNEUL ASIATIC ANUNTAT JOI DE CASA ALBA!


Preşedintele Barack Obama a decis să-şi anuleze întreg turneul asiatic de săptămâna viitoare din cauza crizei bugetare din Statele Unite, a anunţat joi Casa Albă.
"Având în vedere paralizia guvernului federal, deplasarea preşedintelui Obama în Indonezia şi Brunei a fost anulată. Preşedintele a luat această decizie din cauza dificultăţii de a organiza o deplasare" în această perioadă, a precizat executivul SUA într-un comunicat, citat de AP şi AFP. Preşedintele american Barack Obama şi-a anulat participarea la summitul APEC /Asia-Pacific/ de la Bali din cauza crizei bugetare din ţara sa, a anunţat la rândul ei vineri preşedinţia indoneziană. Summitul "forumului de Cooperare în Asia-Pacific" se deschide luni pe insula indoneziană Bali, în prezenţa a 21 de ţări din regiune, reprezentând aproximativ jumătate din bogăţia mondială. El ar fi putut oferi ocazia unor discuţii bilaterale importante, în special cu privire la Siria, cu preşedintele chinez Xi Jinping şi rus Vladimir Putin, care vor fi prezenţi. Obama şi-a scurtat deja turneul planificat în regiune, anulând etape prevăzute iniţial în Malayezia şi Filipine. Obama ar fi trebuit să sosească luni la Bali, înainte de a se duce miercuri la summitul ASEAN /Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est/ şi al Asiei de Est în Brunei. În lipsa unui acord privind bugetul în Congresul american, administraţiile centrale ale Statelor Unite sunt parţial închise de marţi dimineaţă la 4.00 GMT. Joi, nu s-a făcut niciun progres, în timp ce Camera Reprezentanţilor, dominată de opoziţia republicană, a votat măsuri parţiale şi temporare asigurate să fie respinse de Senatul cu majoritate democrată şi Casa Albă

Niciun comentariu: