sâmbătă, 3 august 2013

PRESEDINTELE USA,BARACK OBAMA A ORDONAT ECHIPEI SALE DE SECURITATE NATIONALA SA IA "TOATE MASURILE NECESARE "PENTRU A EVITA AMENINTARILE DE ATENTATE DIN PARTEA AL-QAIDA,IMPOTRIVA POPORULUI AMERICAN!


Preşedintele american Barack Obama a ordonat echipei sale de securitate naţională să ia "toate măsurile necesare pentru a-i proteja pe americani" după apariţia unor ameninţări de atentate din partea organizaţiei teroriste Al-Qaida, a anunţat vineri un oficial de la Casa Albă, transmite AFP.
Conform acestui responsabil care a vorbit sub acoperirea anonimatului, preşedintele "este ţinut la curent de evoluţia unei ameninţări potenţiale (de atentate) care se derulează în peninsula Arabia". Statele Unite au emis vineri o alertă mondială de călătorie pentru toţi cetăţenii americani, avertizând asupra riscului sporit al unor atentate pe care gruparea teroristă Al-Qaida le-ar putea comite în luna august, mai ales în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, transmit agenţiile internaţionale de presă. Totodată, Departamentul de Stat a cerut cetăţenilor americani aflaţi în străinătate să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie. Potrivit alertei emise, atentatele sunt posibile 'în special în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord'. Cu o zi în urmă, Departamentul de Stat american a anunţat că, din raţiuni de securitate, 21 dintre ambasadele şi consulatele sale vor fi închise duminică, prima zi de lucru a săptămânii în numeroase ţări musulmane, existând posibilitatea ca activitatea unora să fie suspendată pentru mai mult timp. Printre misiunile diplomatice americane vizate de această măsură se numără cele din: Algeria, Yemen, Arabia Saudită, Bangladesh, Kuwait, Israel, Turcia, Egipt, Afganistan, Irak, Sudan şi Libia.

Niciun comentariu: