luni, 12 august 2013

LOU SNOWDEN,TATAL FOSTULUI CONSULTANT AL NSA A USA,EDWARD SNOWDEN,A ANUNTAT CA A OBTINUT VIZA PENTRU A-SI VIZITA FIUL REFUGIAT IN RUSIA!


Lon Snowden, tatăl fostului consultant al Agenţiei de Securitate Naţională /NSA/ a SUA Edward Snowden, a anunţat duminică faptul că a obţinut o viză pentru a-şi vizita 'foarte curând' fiul, refugiat în Rusia, relatează AFP.
'Avem vize (pentru Rusia), avem o dată pe care nu o vom dezvălui, din cauza acestei frenezii', a anunţat avocatul familiei Snowden, Bruce Fein, într-un interviu pentru postul de televiziune american ABC. 'Intenţionăm sa-l vedem pe Edward foarte curând şi să-i găsim avocaţi specializaţi în acuzaţii de spionaj', a adăugat acesta. Fostul consultant al NSA, care a dezvăluit amploarea supravegherii electronice americane în întreaga lume, a obţinut la începutul lunii august o viză de un an în Rusia, după ce a petrecut mai mult de o lună în zona de tranzit a aeroportului moscovit Şeremetievo. 'Am vorbit cu avocatul său rus, care ne-a zis că Edward Snowden se află în siguranţă', a declarat Lon Snowden în cadrul aceluiaşi interviu, precizând că nu a avut niciun contact direct cu fiul său. 'Este epuizat, normal. Are nevoie de timp pentru a se recupera şi pentru a reflecta la următorul pas', a adăugat acesta. Avocatul rus al lui Snowden a precizat săptămâna trecută că americanul s-a înregistrat, aşa cum prevede legislaţia rusă, în locul unde trăieşte 'pe teritoriul Federaţiei Ruse', fără a da alte detalii. 'Ca tată, mi-ar plăcea să revină acasă, cu condiţia să aibă dreptul, ca şi cetăţean american, la aplicarea corectă a justiţiei', a mai afirmat Lon Snowden. 'Dacă vedeţi declaraţiile unor responsabili din Congres, acestea sunt iresponsabile şi în totală contradicţie cu sistemul nostru judiciar', a adăugat acesta, estimând că nu este respectată prezumţia de nevinovăţie. 'Ceea ce doresc este o dezbatere deschisă în faţa unui tribunal pentru ca americanii să afle toate faptele', a continuat Lon Snowden. 'Ce am văzut până acum a fost teatru politic', a afirmat acesta, declarându-se 'dezamăgit' de conferinţa de presă a lui Barack Obama, în care preşedintele american a estimat că Edward Snowden 'nu este un patriot'. 'Fiul meu a spus adevărul şi a sacrificat mult mai mult decât a făcut vreodată preşedintele Statelor Unite de-a lungul carierei sale sau a vieţii sale de american', a mai declarat tatăl fostului consultant.

Niciun comentariu: