miercuri, 29 februarie 2012

GURZAU SI MAFIA GAZELOR PEDELISTA CARE CONDUCE ANRE!

Explodează PDL? Gurzău: mafia gazelor conduce ANRE. Toader:deputați PDL au spus că n-are dreptate

Deputatul PDL Adrian Gurzău susține că România plătește sume imense pentru a importa gaz metan, din cauză că ministrul Ion Ariton nu  poate lua măsuri împotriva mafiei gazelor. Deși prețul gazelor a scăzut, factura populației crește, fiindcă reprezentanții statului tolerează practicile firmelor private de distribuție care aparțin băieților deștepți din domeniu, a adăugat Gurzău. În gazul care ajunge la populație se adaugă apă și CO2, fiindcă instituțiile de control nu-și fac treaba, crede Gurzău.  Deputatul  susține că a informat conducerea PDL că ”mafia gazelor” conduce ANRE, având discuții cu grupul parlamentar încă din timpul ministeriatului lui Videanu, dar nu s-a luat nicio măsută. Gurzău a făcut declarații incendiare la Realitatea TV, nominalizându-l pe vicepreședintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul energiei, Eugen Georgescu, drept șef al mafiei gazelor.
adrian_gurzau"Eu am spus în comisia de abuzuri că domnul Georgescu e şeful mafiei băieţilor deştepţi din gaze", a spus Gurzău, în emisiunea lui Ionel Dancă. Gurzău a mai spus că din calitatea sa de membru al Comisiei de abuzuri a trimis informări instituțiilor statului și că nu poate declara public mai mult fiindcă situația ține de siguranța națională.
Liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, a confirmat discuțiile din 2008, dar a spus că afirmațiile lui Gurzău nu s-au verificat. ”L-am trimis să discute cu cei de ANRE”, a declarat Toader, adică exact cu cei pe care Gurzău îi reclama! ”Și alți colegi deputați PDL au susținut că Gurzău nu are dreptate”, a adăugat Toader considerând problema închisă.
Mircea Toader a promis că luni îl va chema pe ministrul  Ariton la Cameră, să discute cu Gurzău. Întrebat dacă va propune exluderea din partid a deputatului, în cazul în care scandalul declanșat de acesta nu se confirmă, Toader a declarat  împăciuitor că nu are de ce. S-ar putea astfel ca partidul să încerce o împăcare a celor două părți, deși Gurzău a promis că luni seara va arăta un raport despre ”Mafia din gaze”, la Realitatea Tv. ”Nu cred că voi mai fi lăsat la vreo televiziune, fiindcă luați reclamă de la firmele din domeniu”, a spus Gurzău.
DeCe News s-a declarat gata să publice raportul lui Gurzău, dacă deputatul dorește să facă acest lucru.
Numele lui Eugen Georgescu apare în dosarul Interagro. El a fost pus sub urmărire penală pentru subminarea economiei naţionale. În dosarul procurorilor DIICOT, 40 de persoane sunt anchetate pentru că ar fi acordat gaze ieftine din producţie internă combinatelor chimice controlate de omul de afaceri Ioan Niculae. Eugen Georgescu nu a putut fi contactat pentru o replică.

Niciun comentariu: