miercuri, 31 octombrie 2012

PROPAGANDA PEDELISTA IN ACTIUNE:MERKEL,BARROSO,REGING NU S-O IMPLICAT IN CAMPANIA ELECTORALA.DAR VIKTOR ORBAN CE-O FACUT?!


Politicienii din România au intrat astăzi oficial în campania electorală, pentru că neoficial, aceștia se află într-o campanie electorală perpetuă, de la intrarea în politică (fie și în organizațiile de tineret), până la emiterea de ipoteze și explicații din fotoliile de președinți sau membri de onoare în diverse partide. Deși Victor Ponta, care s-a înscris astăzi oficial în cursa pentru un loc în Parlament, era așteptat să facă tot soiul de observații sau promisiuni, liderii PDL au fost cei care și-au promovat partidul pe toate canalele și în toate formele posibile, făcându-l pe președintele Parlamentului European, Martin Schulz, victimă colaterală a strategiei politice, după ce de jumătate de an democrat-liberalii acuzau coaliția aflată la guvernare că i-a izgonit pe liderii Uniunii Europene și că i-au făcut să se simtă nepoftiți pe plaiurile mioritice.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat astăzi că parlamentarii partidului său vor participa la discursul preşedintelui PE de la Parlament, dar nu vor fi prezenți la întâlnirea propusă de acesta, precizând că decizia este "urmare a implicării deschise" a preşedintelui Parlamentului European în campania electorală a lui Victor Ponta. "Parlamentarii şi europarlamentarii PDL nu vor lua parte la întâlnirea propusă de preşedintele Parlamentului European, dl Martin Schulz, care ar fi urmat să aibă loc mâine, 31 octombrie. Această decizie a fost luată ca urmare a implicării deschise a preşedintelui Parlamentului European în campania electorală a domnului Victor Ponta, co-preşedinte al USL. PDL salută vizita preşedintelui Parlamentului European în România, iar parlamentarii săi vor lua parte la şedinţa comună a Camerelor legislativului României cu ocazia discursului pe care dl Martin Schulz îl va susţine la Bucureşti", se arată într-un comunicat PDL semnat de Blaga. PDL consideră că prezenţa preşedintelui Parlamentului European la Târgu Jiu, în circumscripţia electorală unde candidează domnul Victor Ponta, "nu este compatibilă cu neutralitatea politică pe care o presupune înalta funcţie de preşedinte al legislativului european". "PDL reaminteşte că în timpul vizitelor lor în România predecesorii domnului Schulz au respectat impecabil statutul de preşedinte al Parlamentului European, nu au favorizat nicio forţă politică din România şi nu au sprijinit prin acţiunile lor candidaţi în alegeri. Prezenţa domnului Schulz la Târgu Jiu nu oferă opiniei publice româneşti un exemplu de echidistanţă aşa cum ne-am aştepta de la cel mai înalt reprezentant al legislativului european. Asocierea domnului Schulz la campania electorală a domnului Ponta pune într-o lumină ridicolă apelul formulat recent de premierul Ponta care a cerut Comisiei Europene să evite orice formă de implicare în campania electorală din România. PDL rămâne promotorul deschis al unei colaborări sporite între Parlamentul naţional şi cel european pentru consolidarea normelor şi standardelor europene în România", se mai arată în comunicatul remis Mediafax. Victor Ponta şi Martin Schulz au vizitat împreună astăzi după-amiază o staţie de epurare a apei, pe care au inaugurat-o, realizată la Bumbeşti Jiu cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 2,5 milioane de euro, după care s-au deplasat la Târgu Jiu. În Târgu Jiu, Ponta și Schulz au avut un program separat, pentru a nu politiza vizita oficialului euroopean. În timp ce premierul şi-a depus candidatura la BEJ, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat cele două parcuri din oraş în care sunt expuse operele lui Constantin Brâncuşi, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii.

Niciun comentariu: