sâmbătă, 15 octombrie 2011

EFE:SUTE DE INDIGNATI PROTESTEAZA IN AUSTRALIA SI NOUA ZEELANDA!

Sute de 'indignaţi' protestează în Australia şi Noua Zeelandă

 
Sute de 'indignaţi' au manifestat sâmbătă în principalele oraşe din Australia şi Noua Zeelandă pentru o 'democraţie reală' şi o 'schimbare globală', semnalează Efe.


La Sydney, circa 200 de 'indignaţi', între care studenţi şi şomeri, au decis să rămână 'pe termen nelimitat' în Martin Place, a declarat pentru Efe un purtător de cuvânt al mişcării 'Occupy Sydney', Josh L.

Manifestanţii s-au inspirat din mişcarea 'Occupy Wall Street' (Ocupaţi Wall Street) şi protestele 'indignaţilor' spanioli pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de criza economică şi abuzurile sectorului bancar.

Unul dintre organizatori, Mark Goudkamp, a declarat în cursul manifestaţiei că 'planeta nu poate continua cu actualele niveluri nesustenabile de inegalitate'.

'Indignaţii' purtau pancarte pe care se putea citi: 'Nu există dreapta nici stânga, există doar tiranie sau libertate', 'Puneţi capăt imperialismului american', 'Nu udaţi sămânţa avariţiei'.

La Melbourne, circa 750 de persoane au participat la protestul 'Occupy Melbourne' şi au aşezat 20 de corturi de campanie. Proteste erau prevăzute şi în alte localităţi australiene, între care Adelaide, Perth, Brisbane.

În Noua Zeelandă, 500 de manifestanţi au protestat la Wellington şi Auckand, potrivit Radio New Zealand. Totodată, un număr nedeterminat de persoane au protestat în oraşele Dunedin şi New Plymouth.

Niciun comentariu: