miercuri, 25 mai 2011

TRAIAN BASESCU:ROMANIA REFUZA SA PARTICIPE LA SUMMIT-UL TARILOR CENTRAL SI SUD -EST EUROPENE"INFRUNTAND "PE USA SI RUSIA!

România refuză să participe la Summit-ul ţărilor Central şi Sud-Est europene



Preşedinţia confirmă neparticiparea României la Summit-ul ţãrilor Central şi Sud-Est europene care va avea loc la Varşovia, pe 27 şi 28 mai. Această hotărâre este argumentată de decizia gazdelor reuniunii de a invita o "entitate" care nu este recunoscută ca stat de ţara noastră.

"În perioada 27-28 mai, la Varşovia, va avea loc cea de a 17-a Reuniune a şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est. Având în vedere că gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entităţi care nu este recunoscută ca stat de către ţara noastră, Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu va participa la acest eveniment" a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Valeriu Turcan, pentru Agerpres.

Potrivit mass media poloneză, România şi Slovacia nu vor participa la un summit în care înalţi oficiali ai Kosovo au fost de asemenea invitaţi. Cele două ţări se află printre cele care nu au recunoscut independenţa unilateral proclamată de Kosovo-Metohija, ceea ce ar fi în contradicţie cu participarea la un summit la care este prezent şi preşedintele Kosovo, Atifete Jahjaga.

Oficialii de la Varşovia au declarat că înţeleg şi respectă decizia de a nu participa, dar au semnalat că nu eistă niciun motiv pentru care să nu invite un reprezentant sau pe preşedintele Kosovo la reuniune.

Pe lângă şefii de stat din Europa, la summit este va participa şi preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.

Niciun comentariu: