miercuri, 18 mai 2011

CUM VOR INTRA PE USA DIN DOS PERDANTII DE LA CONGRESUL PD-L!

Negocieri pentru funcţiile rămase vacante la conducerea PDL. Cum vor intra pe uşa din dos perdanţii de la congres.





Taberele care şi-au disputat puterea la congresul PDL au demarat negocierile pentru o nouă rundă de împărţire a funcţiilor.

Taberele care şi-au disputat puterea la congresul PDL au demarat negocierile pentru o nouă rundă de împărţire a funcţiilor. Miza: cele opt posturi de secretar executiv care permit accederea în Biroul Permanent al partidului rămase încă vacante. După înfrângerea usturătoare din alegerile interne, unde a câştigat doar şapte din totalul de 35 de funcţii, gruparea lui Vasile Blaga încearcă să recupereze din deficit, solicitând iniţial jumătate din funcţiile puse pe tapet. Surse din conducerea PDL au precizat pentru gândul că în urma discuţiilor ambele părţi au căzut de acord ca 5 posturi să revină oamenilor lui Boc şi trei posturi susţinătorilor lui Blaga , care vor primi drept compensaţie şi susţinerea Mihaelei Popa la şefia organizaţiei Iaşi, acolo unde vor avea loc alegeri luna viitoare.

Posturile de secretar executiv vor fi distribuite în funcţie de opt domenii de specialitate: administraţie, sănătate, educaţie, muncă, agricultură, economie, justiţie şi infrastructură , schema luată în calcul fiind aceea a numirii unor interimari care să preia sarcina organizării alegerilor pentru fiecare domeniu în parte, urmând ca ulterior aceştia să fie reconfirmaţi în funcţii. Prima discuţie oficială va avea loc luni în cadrul Biroului Permanent, unde cele două tabere vor veni cu propunerile.

Primul care va fi recompensat este Daniel Funeriu, singurul ministru care a candidat, dar nu a primit nicio funcţie la congres . Pe lângă "reparaţia morală", oferirea accesului direct la şedinţele conducerii partidului înseamnă pentru Funeriu un deziderat mai vechi. Un alt nume dat drept sigur este Mircea Andrei, preşedintele PDL Argeş, care îşi doreşte funcţia de secretar executiv în domeniul Justiţie. Singurul contracandidat al acestuia ar fi colegul său de la Senat, Iulian Urban, căruia i s-a propus de asemenea să candideze pentru respectivul post. Surse din cadrul PDL au mai precizat pentru gândul că agricultura ar urma să-i revină deputatului Stelian Fuia, al cărui singur contracandidat ar putea fi actualul ministru Valeriu Tabără. În schimb, sănătatea şi infrastructura nu ar fi foarte curtate, cele două domenii urmând să revină senatorului Şerban Rădulescu, respectiv secretarului de stat al Elenei Udrea, Răzvan Murgeanu. Administraţia este dorită în schimb de către preşedintele PDL Sector 1, Bogdan Cantaragiu.

Berceanu: "ştiţi cum e: la BPN se decide că nu se decide nimic"

Nu toţi democrat-liberalii care au pierdut alegerile interne sunt însă interesaţi de posturile rămase în joc.

"Eu am venit în faţa colegilor mei la congres. Dacă partidul nu a avut încredere în mine la vot deschis, asta e…", a explicat pentru gândul deputatul Silviu Prigoană. Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, respinge la rându-i ideea de a coordona domeniul infrastructurii: "Nu înţeleg de ce unii colegi îşi doresc atât de mult să fie membri în BPN. Degeaba ajungi acolo, dacă după aceea nu te remarci cu nimic. Ei au impresia că acolo se decid lucruri. Dar ştiţi cum e: la BPN se decide că nu se decide nimic", a explicat, pentru gândul, Radu Berceanu.

Dincolo de disputa împărţirii funcţiilor de secretar executiv, pedeliştii au căzut de acord cu privire la numele căruia trebuie să-i revină postul de reprezentant al seniorilor. Respectivul post este pregătit pentru Theodor Stolojan, fostul prim-vicepreşedinte reintrând, astfel, în componenţa BPN-ului.

Compensările se poartă şi în afara partidului. După ce a candidat la funcţia de vicepreşedinte, senatorul Viorel Badea a primit săptămâna aceasta şefia proaspăt-înfiinţatei comisii pentru românii de pretutindeni, în a cărei componenţă intră ministrul Traian Igaş şi preşedintele PDL Iaşi, Mihaela Popa.

Un comentariu:

Harry spunea...

Imi pare rau ca trebuie sa spam-ez dar nu am gasit nicio adresa de contact.

In blogroll-ul dumneavoastra apare blogul http://aiurea-prin-lume.blogspot.com/ de luni acest blog va deveni inactiv, daca doriti sa continuam colaborarea intre blogul Aiurea prin lume si dumneavoastra va rog sa adaugati noul link: http://www.aiureaprinlume.info/ in locul celui vechi.
Daca nu doriti sa continuam colaborarea de promovare reciproca atunci stergeti link-ul si atat.
In ambele cazuri astept un mesaj de confirmare a colaborarii sau a refuzului de colaborare pe adresa harry@aiureaprinlume.info.