luni, 8 iulie 2013

OPINIA PUBLICA MONDIALA A FOST SOCATA DE FILMUL POSTAT PE RETEA,DE JOE VARGAS:"RAZBOIUL SE VA RASPANDI IN AFARA ORIENYULUI APROPIAT!"


Opinia publică mondială a fost zguduită de filmul şocant, postat pe reţea, în care islamiştii radicali din opoziţia siriană ucid cu o cruzime deosebită pe preotul catolic Francois Murad şi încă doi creştini.
Imaginile arată foarte bine cum rebelii strigând „Allah Akbar!” taie capul bărbaţilor, în timp ce oamenii care s-au adunat în jur, între care şi copii, urmăresc aproape zâmbind toate acestea, iar unii chiar filmează totul cu telefoanele mobile. Potrivit agenţiei de informaţii a Vaticanului, atacatorii au ocupat mănăstirea, unde au locuit jertfele lor. Aceste crime sunt o mărturie în plus a faptului că în Orientul Mijlociu, în cazul de faţă în Siria, sunt persecutaţi creştinii, a declarat în interviul pentru Vocea Rusiei, cunoscutul expert spaniol în problemele Vaticanului, directorul revistei catolice Religion Digital, Jose Manuel Vidal. „Evident, în Siria, creştinii sunt persecutaţi, iar după începerea războiului civil situaţia lor s-a înrăutăţit şi mai mult. În ceea ce priveşte filmul, după părerea mea, el nu este real. Faptul crimei există, ceea ce au confirmat reprezentanţii ordinului franciscan de la Vatican, dar cel mai probabil, filmul nu are legătură cu această crimă”. Jose Manuel Vidal şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu exodul creştinilor din Siria, ca de altfel şi al altor locuitori ai ţării. Cauza este escaladarea conflictului din ţară şi posibilitatea venirii la putere a islamiştilor radicali în cazul căderii regimului lui Bashar al-Assad. „Dacă islamiştii vor veni la putere, atunci creştinii vor fi pur şi simplu exterminaţi. Vaticanul înţelege foarte bine acest lucru. Papa Francisc a cerut în repetate rânduri părţilor aflate în conflict să înceteze vărsarea de sânge şi să ia loc la masa tratativelor. În plus, el a însărcinat o serie de catolici de rang înalt, între care şi reprezentanţi ai Nunciaturii Apostolice de la Damasc să încerce să influenţeze evoluţia conflictului”. La rândul său, Jose Vargas, preşedintele Asociaţiei spaniole a victimelor terorismului (ACVOT), a declarat în interviul acordat Vocii Rusiei că trebuie să se pună capăt cât mai repede violenţei din Siria, deoarece ea ameninţă deja securitatea internaţională. „Mă nelinişteşte faptul că majoritatea rebelilor sirieni sunt islamişti radicali, adevăraţi extremişti şi ei gândesc aidoma unor terorişti înveteraţi. Dacă comunitatea mondială nu se va ocupa serios de situaţia din această ţară, atunci acolo nu va mai exista niciodată pace şi prin urmare războiul se va răspândi departe de hotarele Orientului Mijlociu. Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2013_07_07/Jose-Vargas-Razboiul-se-va-raspandi-in-afara-Orientului-Mijlociu-2633/

Niciun comentariu: