duminică, 24 august 2014

PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU DESPRE IMPORTANTA ACTULUI DE LA 23 AUGUST 1944 SI DECIZIA HOTARATOARE A MAJESTATII REGELUI MIHAI I AL ROMANIEI!

Regele Mihai a reușit, în urmă cu 70 de ani, să prevină transformarea României în câmp de război, dovedind curaj, determinare și responsabilitate față de destinul țării, arată președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, într-un mesaj difuzat sâmbătă.
Potrivit acestuia, acțiunea hotărâtă a țării noastre, care s-a alăturat Națiunilor Unite la 23 august 1944, a contribuit la scurtarea semnificativă a războiului, scutind de imense suferințe toate popoarele Europei. "Mesajul personal lansat către toți românii de Majestatea Sa acum 70 de ani a întrunit din primul moment asentimentul întregului popor, în timp ce eroica armată română, în integralitatea sa, a făcut din prima clipă dovada că este gata să-și verse sângele pentru țară. În același timp, acțiunea hotărâtă a țării noastre a contribuit la scurtarea semnificativă a războiului, scutind de imense suferințe toate popoarele Europei", subliniază Călin Popescu-Tăriceanu. Președintele Senatului evocă rolul Regelui Mihai care, "în acel ceas de cumpănă, în calitate de șef al statului, și-a asumat responsabilități uriașe, dovedind curaj, determinare și responsabilitate față de destinul țării". "În contextul unor ani extrem de dificili pentru România și pentru întreaga Europă, într-un moment în care geografia așezase țara noastră în mijlocul luptei dintre marile totalitarisme ale secolului XX, cel nazist și cel comunist, Majestatea Sa Regele Mihai I rămâne în istoria noastră un reper al luptei pentru libertate și pentru democrație. Devenind imediat după 23 august 1944 un simbol al luptei împotriva comunizării țării, continuând mai apoi, din exil, eforturile pentru eliberarea României, având după 1989 o contribuție de anvergură la democratizarea României și la integrarea sa euro-atlantică, Majestatea Sa Regele reprezintă și astăzi un reper moral și o personalitate unificatoare a poporului român", menționează Călin Popescu-Tăriceanu. AGERPRES

Niciun comentariu: