duminică, 31 martie 2013

DECLARATIA DE RAZBOI A COREEI DE NORD NU INTIMIDEAZA USA!


Pentagonul promite noi demonstraţii de capacităţi militare în timpul manevrelor organizate în comun cu armata sud-coreeană, în contextul tensiunilor din ce în ce mai intense cu Coreea de Nord. Anunțul Pentagonului vine după ce Coreea de Nord a anunțat că a intrat în “stare de război” împotriva vecinilor sudici, susținând că, de acum înainte, orice dispută între cele două state se va “rezolva în maniere de război“. Zilele trecute, bombardiere invizibile pe radar de tip B-2, care pot fi dotate cu capacităţi nucleare, au survolat Coreea de Sud. În urmă cu câteva săptămâni, Statele Unite au trimis în zonă şi bombardiere de tip B-52. ”Statele Unite vor continua să prezinte capacităţi militare ultramoderne la aceste exerciţii”, a declarat un oficial de la Pentagon, citat de Wall Street Journal. Deşi utilizarea unor bombardiere de asemenea calibru riscă să atragă acţiuni imprevizibile de retorsiune din partea Coreei de Nord, oficialii americani cred că, în final, efectele vor fi stabilizatoare. ”De acum înainte, relațiile nord-sud vor intra într-o stare de război și toate problemele dintre cele două state se vor rezolva corespunzător”, se arată într-un comunicat semnat de cei mai înalți oficiali militari ai statului, citat de agenția de stat KCNA, preluat de Reuters și Russia Today, Din punct de vedere tehnic, cele două state se află în stare de război încă, în urma conflictului din 1950-1953, care nu a fost niciodată încheiat oficial, cu un tratat de pace, ci doar cu un armistițiu. Serghei Lavrov avertizează SUA și Coreea de Nord ”În condițiile în care Coreea de Nord și-a plasat întreg arsenalul balistic în alertă, cu țintă directă spre baze americane și prezența tot mai vizibilă a americanilor în regiune, întreaga situație riscă să scape de sub control”, a avertizat ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov. ”Coreea de Nord și SUA poartă responsabilitatea pentru recentele escaladări de tensiune”, a continuat oficialul rus, care a făcut un apel la ambele tabere “să nu își flexeze mușchii militari”.

sâmbătă, 30 martie 2013

JUDECATOAREA ALINA GHICA LA POSTUL BASIST B1 TV: POLITICUL A DESTABILIZAT JUSTITIA IN ULTIMUL AN!


Judecătoarea Alina Ghica a declarat sâmbătă seara la B1 Tv că justiția a ținut anul acesta paginile ziarelor mai mult ca niciodată, dar că, tot în acest an, sistemul judiciar a fost destabilizat de către factorul politic. ntrebată ce așteptări ale legate de propunerile pentru Direcția Națională Anticorupție și Parchetul General, judecătoarea a atras atenția că politicul trebuie să stea departe de aceste proceduri. ”Nu cred că factorul politic trebuie să intervină în crearea unei proceduri. Nu cred că a fost vreun an postdecembrist în care justiția să fie mai mult în prim-plan. Trebuia să avem stabilitate în sistemul judiciar, să aplicăm legilație nouă nu să ne cramponăm în niște proceduri făcute pe lângă lege. Factorul politic a fost cel care a destabilizat justiția în ultimul an calendaristic”, a spus fostul membru al CSM. Premierul Victor Ponta a anunțat că va face în săptămâna aceasta propunerile pentru șefia DNA și a Parchetului General, asumându-și propuneri directe, fără procedură de concurs.

vineri, 29 martie 2013

PREMIERUL PONTA A PRIMIT JOI LA TARGU -JIU TITLUL"GORJEANUL ANULUI!"


Ponta, "Gorjeanul Anului" Premierul Victor Ponta a primit, joi, la Târgu-Jiu, titlul "Gorjeanul Anului" şi, conform regulamentului, şi suma de 1.000 de lei pe care acesta a anunţat că o va dona unui copil bolnav. "O să-l rog pe prefect să transmită aceşti bani către unul din cazurile extrem de grave prezentate de un cotidian local. I-am dublat, în sensul că la 1.000 de lei primiţi am pus şi eu 1.000 de lei. Chiar dacă nu se va rezolva foarte mult cu aceşti bani, măcar pentru o mică perioadă de timp ştiu că pot ajuta pe cineva care are nevoie de aceşti bani şi de sprijinul nostru. Prima obligaţie e să nu ne gândim cum să stăm mai mult în funcţii, mai devreme sau mai târziu tot o să le pierdem, ci cum putem face mai mult în perioada cât stăm în funcţie", a spus Ponta. În ce priveşte distincţia acordată, Victor Ponta a declarat: "Cred că am reuşit să facem din nou să se vorbească despre Târgu-Jiu şi despre Gorj. (...) Aş vrea ca Târgu-Jiu să rămână un oraş care să primească mai multă recunoaştere, o zonă care să primească mai mult sprijin. (...) "Gorjeanul Anului" (...) e un titlu pe care-l merităm cam toţi cei de aici. Îmi doresc să facem şi mai multe lucruri de acum încolo. Dincolo de orice poate fi interpretat ca politic, chiar sunt mândru când se întâmplă, fie în străinătate, fie în ţară, să vină cineva care să mă strângă de mână şi să-mi spună: şi eu sunt din Gorj. Nu vreau să-l dezamăgesc şi să-i spun că nu m-am născut aici, dimpotrivă vorbim despre familii, despre locuri, despre ce îi apropie pe acei oameni de zona lor natală".

joi, 28 martie 2013

TRAZNITU'DIN FRUNTEA STATULUI BASESCU SI "ADEPTII "DIN MISCAREA POPULARA!


Băsescu şi-a găsit "aliaţii" pentru Mişcarea Populară: milioane de români. Traian Băsescu a recunoscut miercuri seară, într-un interviu la B1 TV, că el se află în spatele Fundaţiei Mişcarea Populară iniţiată de consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu. Băsescu a transmis că această fundaţie a fost creată pentru ca cei "56% dintre români care nu au fost la vot", care s-au săturat de politică... "să aibă o activitate de manifestare". După ce vara trecută şi i-a luat aliaţi la referendum fără să-i întrebe, Băsescu îi bagă acum în "Mişcarea Populară". Traian Băsescu vrea ca aceste milioane de români care s-au săturat de politică să prindă gustul politicii... alături de el. "Primul meu obiectiv este antrenarea celor care la ultimele alegeri, la penultimele alegeri au spus că nu mă mai interesează politicul. Românii trebuie să înţeleagă că viaţa lor depinde de politică în foarte multe zone şi nu mă refer la cei care aşteaptă ajutoarele sociale (...) Românii care au capturat oportunităţi ne interesează, sunt pe picioarele lor", a mai transmis Băsescu. Acesta a menţionat că nu va fi în conducerea fundaţiei, dar a dezvăluit că o va susţine inclusiv prin căutarea de sedii în ţară, apelând la cunoscuţi. "Vreau să vă spun foarte clar: nu voi avea nicio contribuţie în conducerea fundaţiei, nu voi fi nici măcar în board-ul fundaţiei, unde am dreptul să fiu, chiar dacă sunt preşedinte, dar voi veghea, o voi încuraja", a spus Băsescu. "Nu ştiu dacă va reuşi acest proiect, dar este o ofertă. Dacă nici aşa nu reuşim, trebuie să ne resemnăm din punct de vedere politic. Înseamnă că vor vorbi numai politicienii", a spus Băsescu. Planul lui Băsescu legat de această fundaţie a fost dezvăluit tot de el. Răspunzând unei întrebări, Băsescu a spus: "Dacă veţi deveni membru, s-ar putea la un moment dat să spuneţ «Hai să ne transformăm în partid!».. De ce nu? Nu exclud, dar asta trebuie să vrea membrii fundaţiei, nu eu".

miercuri, 27 martie 2013

PRIMARI PD-L INFIRMA TRECEREA LA PNL!


Cinci dintre cei 11 primari despre care președintele interimar al PNL Mehedinți, Marcel Vela, spunea marți că vor trece la PNL, infirmă mutarea. Primarii comunelor Bîlvînești, Dubova, Hinova, Malovăț și Tîmna au declarat miercuri pentru Agerpres că nu au decis încă să plece din PDL, dar i-au anunțat pe cetățenii localităților pe care le conduc că vor susține în teritoriu programele PNL. Unii dintre aceștia au afirmat că nu-l cunosc pe președintele PNL Caraș-Severin, Marvel Vela, interimar în Mehedinți. Președintele interimar al PDL Mehedinți, senatorul Marius Bălu, a precizat că demisionarii din perioada alegerilor generale din 2012 au fost numiți trădători, dar până acum niciunul nu și-a oficializat plecarea, deoarece și-ar pierde mandatul de primar. El a arătat că lucrurile se vor clarifica curând în această chestiune, fiind convocată a șefință a Biroului Politic Județean. Filiala PNL Mehedinți anunța ieri printr-un comunicat că va primi în rândurile sale 11 primari din cei 19 aleși în județ din partea PDL, la alegerile locale de anul trecut, alături de patru consilieri județeni, trei consilieri municipali din Drobeta Turnu Severin și prim-vicele PDL Mehedinți, Ion Mâțu.

marți, 26 martie 2013

LIDERUL PD-L VASILE BLAGA PUNE PICIORUL IN PRAG :NU VOI TOLERA CA DECIZIILE LUATE IN INTERIORUL PARTIDULUI SA MAI FIE COMENTATE!


Vasile Blaga este decis să pună piciorul în prag. Acesta a declarat că nu va mai tolera ca hotărârile luate în interiorul PDL să mai fie comentate. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat luni seara, la TVR, că partidul nu se află într-un impas, punctând că după ce va fi ales Biroul Permanent Naţional nu va mai tolera ca deciziile luate în interiorul partidului să fie comentate. “În primul rând, nu suntem în niciun impas, foarte mulţi colegi vor candida pentru funcţiile din Biroul Permanent Naţional, pe care mi-l doresc unit, care să reprezinte partidul. Ceea ce nu voi tolera (…) este ca după ce deciziile sunt luate în partid, cineva să le mai comenteze. (…) Nu poţi fi şi în interiorul şi în afara partidului, nu poţi lovi în partid”, a punctat Vasile Blaga, citat de Agerpres. Liderul PDL a ţinut să adauge că, în opinia sa, comisiile de validare şi de numărare a voturilor şi-au făcut datoria şi a reafirmat că nu are funcţii de împărţit în partid. ”Nu ştiu să mai existe o contestaţie a doamnei Udrea şi dacă ar fi, nu e treaba lui Blaga. (…) E treaba comisiei de validare. (…) În rest, vă spun şi dumneavostră, eu sunt doar preşedintele PDL, nu sunt şi proprietarul lui, nu am ce funcţii să dau nimănui. Cei care vor intra în Biroul Permanent Naţional vor trebui să obţină votul”, a mai spus Vasile Blaga.

luni, 25 martie 2013

CIPRIOTII REVOLTATI:MERKEL DU-TE ACASA!


Ciprioţii, revoltaţi: Merkel, du-te acasă! Nicosia şi finanţatorii internaţionali au ajuns duminică spre luni la un acord. Ajutorul oferit de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar rămâne de 10 miliarde de euro, potrivit preşedintelui Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem. Statul scapă astfel de faliment, însă trebuie să închidă, ca primă măsură, una dintre cele mai mari bănci, Popular Bank of Cyprus, din cauza problemelor privind returnarea împrumutul de 9 miliarde de euro primit de la Banca Centrală Europeană. De asemenea, depozitele de peste o sută de mii de euro, negarantate de UE, vor fi îngheţate şi folosite pentru acoperirea deficitului bugetar. Vor fi garantate numai depunerile mai mici de 100.000 de euro, ceea ce a stârnit idignare, ciprioţii manifestând în faţa Parlamentului de la Nicosia. "Singura soluţie este să găsim o soluţie în afara troikăi şi FMI-ului, să ne descurcăm pe cont propriu, spuneam protestatarii. De asemenea, aceştia au scandat "FMI şi troika, afară din Cipru!" şi "Merkel, du-te acasă! Merkel, du-te acasă!". Impozitul asupra tuturor depozitelor, care a provocat nemulţumire în ţară, a fost respins săptămâna trecută de parlamentul de la Nicosia, iar Cipru trebuie acum să facă rost de 5,8 miliarde de euro pentru a primi împrumutul în valoare de zece miliarde de euro de la creditorii internaţionali şi pentru a scăpa de faliment.

duminică, 24 martie 2013

EURODEPUTATUL CRISTIAN PREDA"REFORMISTUL BASIST",PD-L ESTE DIVIZAT PRIN ALEGEREA LUI VASILE BLAGA CA PRESEDINTE AL PARTIDULUI!


Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat că partidul este divizat şi că, dacă s-ar face un tur doi, votul reformiştilor "va înclina balanţa". "Partidul este divizat, e clar. Dacă se face un tur doi, culmea e că votul reformiştilor, care n-a fost un vot foarte masiv, va înclina totuşi balanţa", a spus Cristian Preda. El a arătat că îi este imposibil să spună în ce parte ar fi înclinat balanţa cu voturile reformiştilor. "Din această Convenţie trebuie să ieşim totuşi onorabil, fără suspiciuni. Şi de asta aştept, ca şi doamna Udrea, răspunsul la contestaţia depusă. Aşteptăm foarte probabil turul doi şi atunci vom vedea", a mai spus Cristian Preda. Elena Udrea a anunţat, sâmbătă, că a depus o contestaţie la rezultatul anunţat al Convenţiei Naţionale a PDL, arătând că Vasile Blaga e declarat câştigător la 40 de voturi diferenţă şi că aşteaptă comunicarea rezultatelor verificărilor, având în vedere neregulile semnalate în cursul Convenţiei. "Avem o contestaţie pe care am depus-o. Aşteptăm să se rezolve această contestaţie, vorbim de 40 de voturi cu care domnul Vasile Blaga este practic declarat câştigător. Având în vedere neregulile care s-au reclamat de-a lungul zilei de azi, avem o contestaţie care dorim să se analizeze şi să se comunice rezultatul verificărilor, listelor în primul rând, dar şi a voturilor exprimate", a spus Udrea.

sâmbătă, 23 martie 2013

BARACK OBAMA HUIDUIT IN TIMPUL DISCURSULUI DE STUDENTII ISRAELIENI!


Barack Obama a fost huiduit în timpul unui discurs în faţa studenţilor israelieni. Preşedintele american a stârnit nemulţumirea audienţei în momentul în care a vorbit despre existenţa a două state separate, Israel şi Palestina, relatează Antena3.ro. Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă a trecut cu bine peste moment şi şi-a recucerit repede publicul. Barack Obama se află într-un turneu de trei zile în Orientul Mijlociu. Barack Obama a trecut elegant peste huiduielile cu care a fost întâmpinat de studenţii israelieni. Preşedintele american a declarat că opiniile diferite fac parte din negocierile care trebuie să aibă loc între Israel şi Palestina. La Ierusalim, liderul de la Casa Albă a declarat că delimitarea clară a graniţelor entităţii Palestina este crucială în negocierile pentru pace. Cu toate acestea, liderul grupării Hamas a afirmat că nu crede în promisiunile preşedintelui american cu privire la formarea statului palestinian.

vineri, 22 martie 2013

LACTOPOLITICA DE MODROGAN:LENUTA DI'PLESCOI BUCUROASA CA NU A RAMAS CU MUSTATI!


Elena Udrea şi E. Boc au băut, joi, în scop demonstrativ, lapte produs de firme româneşti sub pretextul unui semnal "faţă de iresponsabilitatea actualului Guvern care a speculat că laptele ar fi contaminat". Preferata lui Băsescu la şefia PDL şi marele ei susţinător au consumat lapte în văzul ziariştilor special convocaţi pentru acest "eveniment", cu doar o zi înainte de controversata reuniune a partidului lui Băsescu T. Reuniune la care se aşteaptă ca Udrea să preia hăţurile PDL. Deşi pozează în mari drept-măritori creştin-ortodocşi, Udrea şi însoţitorul ei, au păpat lapte. Cei doi admiratori de-ai lui Băsescu au consumat lapte, deşi biserica răsăriteană este în prima săptămână a postului celui mai important moment al anului: Învierea Mântuitorului Iisus Cristos, când sunt permise doar alimentele de origine vegetală. Şi când nu e permisă decât semerenia! Momentul lactatelor de tip Modrogan a avut loc înaintea prezentării moţiunii "Noul PDL. O nouă Românie", a favoritei prezidenţiale, pentru organizaţia PDL Bucureşti. După ce a băut şi lapte, Elena Udrea a spus:"E un semnal pe care-l dăm faţă de iresponsabilitatea actualului Guvern, care după un control de rutină a panicat o ţară întreagă speculând că laptele ar fi contaminat." La final s-a dorit un moment pentru hăhăială à la Băsescu:"Sper că nu am mustăţi" după paharul cu lapte.

joi, 21 martie 2013

BANCA CENTRALA A USA (FED) A ANUNTAT CA SI-A REVIZUIT PREVIZIUNILE PRIVIND CRESTEREA ECONOMIEI AMERICANE PENTRU 2013 SI 2014!


Banca centrală a SUA (Fed) a anunţat, miercuri, că şi-a revizuit în scădere previziunile privind creşterea economiei americane pentru 2013 şi 2014, potrivit AFP şi EFE. Potrivit Fed, în 2013, PIB-ul american va creşte între 2,3 % şi 2,8 %, iar pentru 2014, se aşteaptă la o creştere a PIB-ului între 2,9 % şi 3,4 %. Cu titlu de comparaţie, Fondul Monetar Internaţional a indicat în ianuarie că previziunea sa privind o creştere economică de 2,0% în 2013 şi 3,0% în 2014 în SUA corespundea unei creşteri a PIB-ului american de 2,4% şi, respectiv, 3,2% pe un an în ultimul trimestru al fiecăruia dintre aceşti doi ani. Comitetul de politică monetară al Fed (FOMC) a spus, de asemenea, că şi-a revizuit în scădere previziunea privind şomajul pentru 2013 şi 2014. Această revizuire se explică prin faptul că rata şomajului a scăzut mai repede decât se prevăzuse începând din decembrie, pentru a atinge 7,7% în februarie. Liderii Fed estimează că şomajul ar urma să scadă progresiv pentru a atinge 7,3 până la 7,5% în medie în trimestrul al patrulea din 2013, 6,7 până la 7,0% după un an şi 6,0 până la 6,5% la sfârşitul lui 2015.

miercuri, 20 martie 2013

BARACK OBAMA VA MERGE MIERCURI IN ISRAEL SI TERITORIILE ISRAELIENE DIN PALESTINA SI IORDANIA!


Barack Obama ajunge miercuri în Israel pentru prima sa vizită în calitate de preşedinte american. De asemenea, Obama va merge în cadrul acestei vizite cu mare încărcătură simbolică şi în teritoriile israeliene şi în Iordania. Această primă călătorie a sa din al doilea mandat are loc la două zile după învestitura noului Guvern al premierului israelian Benjamin Netanyahu, care şi-a fixat drept "principală prioritate apărarea şi securitatea", citând "ameninţările foarte grave" care vin, în opinia lui, din partea Iranului şi Siriei. Principalul obiectiv al acestei călătorii este consolidarea legăturilor cu Israelul, principalul aliat al Statelor Unite în regiune, şi încercarea de a aplana diferendele cu Netanyahu în privinţa programului nuclear iranian şi a colonizării teritoriilor palestiniene.

marți, 19 martie 2013

LIDERUL PSD VICTOR PONTA A DECLARAT LUNI LA CRAIOVA CA ADRIAN NASTASE ISI ARE LOCUL SAU IN PSD,SI ATUNCI CAND LEGEA II VA PERMITE VA OCUPA DIN NOU O FUNCTIE IN PARTID!


Preşedintele social-democraţilor, premierul Victor Ponta, a declarat luni seara la Craiova că Adrian Năstase are locul său în PSD şi că atunci când legea îi va permite, va ocupa din nou o funcţie în partid. Ponta a precizat că funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, pe care a ocupat-o Năstase, a rămas vacantă de la momentul în care acesta a fost condamnat în vara anului trecut. Întrebat de jurnalişti dacă statutul îi permite să se întoarcă în PSD, Ponta a răspuns că statutul PSD, ca toate statutele partidelor din România, trebuie să respecte legea partidelor care prevede anumite interdicţii pe o anumită perioadă de timp. "Sigur vom respecta legea", a precizat liderul PSD. "Pe de altă parte, mesajul meu a fost foarte clar: dl. Năstase are locul său în PSD şi singurul mesaj politic pe care am putut să-l dăm, nu de acum, ci de anul trecut de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, singurul mesaj politic pe care l-am dat de atunci şi pe care îl vom păstra este acela că funcţia pe care a ocupat-o, cea de preşedinte al Consiliului Naţional, rămâne vacantă până când îi va permite legea să ocupe din nou o funcţie", a declarat Victor Ponta. Totodată, întrebat ce rol va avea Năstase în USL şi dacă se vor consulta, Ponta a precizat că USL are doi copreşedinţi, dar a subliniat că Adrian Năstase a fost unul dintre susţinătorii acestei construcţii politice. "USL are doi copreşedinţi, pe dl Antonescu şi pe mine. (...) Bineînţeles că ne consultăm, dl. Năstase a fost unul dintre susţinătorii USL", a spus Victor Ponta. Anterior, premierul Victor Ponta a declarat că se bucură pentru Adrian Năstase că a fost eliberat din penitenciar şi că aşteaptă să-l întâlnească. "Mă bucur foarte tare pentru domnia sa, pentru familia sa şi aştept să ne vedem. Cred că primele ore vrea să le petreacă cu familia şi aştept să ne vedem", a spus Ponta la Craiova. Întrebat dacă dacă se vor întâlni la partid, preşedintele PSD a răspuns: "Sigur că da, este partidul domniei sale, ca şi al meu". Fostul premier social-democrat Adrian Năstase a fost eliberat condiţionat luni din Penitenciarul Jilava unde îşi ispăşea pedeapsa de doi ani de închisoare la care a fost condamnat în iunie 2012 în dosarul "Trofeul calităţii".

luni, 18 martie 2013

MESAJUL TRANSMIS DE PREFERICITUL DANIEL SUVERANUL PONTIF,PAPA FRANCISC I!


Iată mesajul transmis de Preafericitul Daniel noului Suveran Pontif: “Biserica Ortodoxă Română se alătură acestor momente de bucurie ale Bisericii Romano-Catolice, ca urmare a alegerii Sanctităţii Voastre ca Episcop al Romei și Papă. Suntem convinși că valorile morale autentice, bazate pe credinţa bimilenară creștină, vor continua să aibă un loc central în activitatea Sanctităţii Voastre ca Primat al Bisericii Romano-Catolice, având în vedere lucrarea pastorală pe care Sanctitatea Voastră aţi întreprins-o deja în Argentina. Această misiune este o prioritate şi în Biserica noastră Ortodoxă. De aceea, în acest context, este foarte necesar să cooperăm, pentru a realiza solidaritate cu cei care suferă cel mai mult de pe urma crizei economice și spirituale a societăţii contemporane, pentru a da o mărturie creştină comună în lume, în spiritul iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos. Ne exprimăm speranța că Sanctitatea Voastră Veţi continua să-i sprijiniţi pe credincioșii ortodocşi români care trăiesc în număr mare, în diferite ţări din Europa, în special în Italia, așa cum constant au făcut-o predecesorii Voştri, vrednicul de pomenire Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Emerit Benedict al XVI-lea. Cu stimă și dragoste frățească în Hristos,† DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”.

duminică, 17 martie 2013

EMIL BOBU,SCUZE BOC ATAC LA VASILE BLAGA!


Fostul preşedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL), Emil Boc, consideră că "actuala echipă de conducere a partidului a avut ocazia să demonstreze ce poate". El a susţinut sâmbătă, la Botoşani, că Vasile Blaga a dus partidul de la 22% la 16% şi a adăugat că nu înţelege de ce acesta "se încăpăţânează să meargă mai departe". Boc a dat exemplul PSD, care a schimbat mai mulţi lideri într-o perioadă scurtă de timp. "Trebuie să dăm o altă şansă partidului. Uitaţi-vă la PSD. Au trecut, până au ajuns la preşedintele actual al partidului, prin mai multe încercări. Un partid trebuie să aibă viaţă. Se duce mai departe, caută soluţii", a afirmat Boc. Fostul premier a spus că PSD se află în "cădere liberă". "Nu sunt soluţii ideale, dar, din ce soluţii avem la preşedinţia partidului, Elena Udrea are aceste atuuri: de a revigora partidul, de a-i da o perspectivă, de a menţine parteneriatul cu preşedintele şi de a putea să redea o speranţa că în 2016 vom reveni la guvernare", a adăugat Emil Boc. Fostul lider democrat-liberal a însoţit-o, sâmbătă, la Botoşani, pe Elena Udrea, care şi-a prezentat în faţa organizaţiei judeţene moţiunea cu care candidează la şefia PDL.

sâmbătă, 16 martie 2013

DISCURSUL ULUITOR AL SUVERANULUI PONTIF PAPA FRANCISC!


La 24 de ore după ce a fost ales Papa Francisc I a condus o slujbă în faţa cardinalilor. Momentul-cheie a fost predica. Papa Francisc a refuzat să citească textul pregătit de secretarul de Stat și a vorbit într-o italiana foarte simplă şi accesibilă, lucru nemaivăzut la un Papă până acum. Fiind prima predică rostită în calitate de Suveran Pontif, este considerată ca fiind piatra de temelie pe care Papa Francisc îşi va construi pontificatul. Observatorii de la Vatican apreciază că pentru confirmarea primelor impresii trebuie așteptată predica de la marea mesă a întronizării sale, care va avea loc marţi, în Piaţa San Pietro. Un lucrure cert, noul Papă a impus un stil nou şi direct. Papa nu a rostit predica din scaunul de Episcop al Romei, un loc care simbolizează puterea sa, aflat chiar în centrul Capelei Sixtine, ci din amvon, ca un simplu preot. Mesajul său a fost unul drastic, notează observatorii. Prima temă a fost cea a “mişcării” care caracterizează Biserica. Noul Papă vede trei direcţii: “a călători” (caminare), “a zidi” şi “a mărturisi”. “Viaţa noastră este un drum”, a spus el. “Dacă ne oprim, ceva nu e în regulă. Trebuie deci să mergem mereu, alături de Dumnezeu şi în lumina Lui”. Apoi, e nevoie de “a edifica” Biserica. Dar “cu pietre vii, cu pietre unse cu Duhul Sfânt”. Şi nu oriunde, ci “pe piatra din capul unghiului, care este Hristos“. Papa, foarte calm, stăpân pe sine, ciudat de odihnit şi senin după aceste alegeri-surpriză, a rostit apoi aceste vorbe teribile al unui mare scriitor francez: “Când nu-L mărturisim pe Iisus Hristos, îmi vine în minte fraza lui Leon Bloy: cel care nu se roagă lui Dumnezeu, se roagă Diavolului. Şi când nu-l mărturisim pe Iisus Hristos, mărturisim mundanitatea, lumescu Diavolului!” O linişte grea s-a lăsat în Capela Sixtină. Mulţi cardinali păreau că-i sorb aceste vorbe, atât de obişnuite în bisericile ortodoxe româneşti, dar atât de puţin diplomatice, pentru urechile occidentale, obişuite cu prudenţa oratorică a textelor care i se dau Papei să le citească. Cardinalii, uimiți de primul discurs al Suveranului Pontif Iar Francisc a continuat: “Asta nu este uşor”. Când trebuie construit ceva se produc “cutremure, mişcări, care încearcă să ne întoarcă din drum. Pentru că nu aparţin Crucii”. O critică tăioasă a anumitor comportamente bisericeşti, care viza pe toţi, de la preoţii simpli la Papa însuşi! Aşa ceva nu s-a mai văzut niciodată, nu s-a auzit niciodată din gura unui Suveran Pontif, în faţa întregului cortegiu al cardinalilor! Încheierea a fost la fel de biciuitoare: “Aş vrea ca noi toţi, după aceste zile de graţie, să avem curajul, da!, curajul, de a călători împreună cu Dumnezeu, purtând Crucea lui Dumnezeu, şi să zidim Biserica pe sângele lui Hristos vărsat pe Cruce, şi să mărturisim slava unică a lui Hristos răstignit!. Numai aşa Biserica poate avansa!”

vineri, 15 martie 2013

SIC!PRESEDINTELE PD-L VASILE BLAGA NU-I ESTE FRICA DE DAN VOICULESCU?!


Preşedintele PDL Vasile Blaga a precizat, joi, la Arad, că nu a pactizat cu liderii USL şi că nu îi este frică de preşedintele de onoare al PC Dan Voiculescu, aşa cum a sugerat contracandidatul său la şefia PDL, deputatul Elena Udrea. 'Nu mi-e frică de dl Voiculescu! De fapt, nu mi-e frică de nimeni, ci numai de Dumnezeu, lucru pe care l-am spus în nenumărate rânduri', a subliniat Blaga, referindu-se la afirmaţiile Elenei Udrea făcute cu prilejul prezentării, în faţa democrat-liberalilor arădeni, a propriei moţiuni cu care candidează la conducerea PDL. Udrea menţiona în contextul amintit că acest partid are nevoie de un conducător energic, cu spirit combativ, care să 'lupte' cu liderii USL şi să nu îi fie 'teamă' de Dan Voiculescu. Comentând atacurile lansate la adresa sa atât de Elena Udrea cât şi de Monica Macovei, Vasile Blaga a menţionat că 'nu trebuie săpate tranşee acum' care, ulterior, 'vor fi greu de trecut'. 'Părerea mea este că nu trebuie săpate tranşee acum, tranşee care ulterior vor fi greu de trecut. (...) Când nu ai soluţii mai apelezi şi la astfel poziţii. Eu mi-aş dori ca în Biroul Naţional să se regăsească toate curentele care au participat la competiţia internă ce se va încheia pe 23 martie', a subliniat liderul democrat-liberal. El a pledat pentru recâştigarea electoratului de dreapta în condiţiile în care 'sarcina' acestui partid va fi de a convinge pe cei care votează că PDL este 'partidul clasei de mijloc din România'. Blaga i-a criticat pe cei care au părăsit PDL pentru a se retrage 'la căldură', atacurile fiind îndreptate în primul rând, împotriva lui Sorin Frunzăverde şi Mihai Stănişoară. Blaga a reamintit că, indiferent de rezultatul alegerilor interne, el nu va părăsi partidul, cariera sa politică fiind legată exclusiv de PDL. Vasile Blaga şi-a prezentat, joi, la Arad, în prezenţa a 200 de democrat-liberali, moţiunea intitulată 'România dreaptă. PDL - politica dincolo de lozinci', cu care vrea să câştige preşedinţia partidului, la Convenţia Naţională din 23 martie. Blaga a sosit la Arad însoţit de un grup de susţinători, între care s-au aflat Gheorghe Flutur, Raluca Turcanu, Andreea Paul, Radu F.Alexandru, Traian Ungureanu.

joi, 14 martie 2013

FRANCISC ,NOUL SUVERAN PONTIF,HABEMUS PAPAM!

Zi istorică la Vatican. Cei 115 cardinali reuniţi în conclav au ales un Papă la 24 de ore de de la începutul dezbaterilor. Fumul alb a ieşit pe hornul Capelei Sixtine miercuri seară, semn că electorii au căzut de acord după ce votul de marţi şi cele două desfăşurate miercuri la prânz au fost neconcludente. În ultimul secol, conform Antena3.ro, niciodată un conclav nu a ţinut mai mult de 5 zile. Lumea catolică a rămas fără lider în 28 februarie când Benedict al XVI-lea a părăsit Vaticanul. Benedict al XVI-lea este primul succesor al Sfântului Petru care renunţă de bunăvoie la funcţie. Un elicopter l-a dus pe fostul cardinal Ratzinger până la reşedinţa de vacanţă a Papilor din Castel Gandolfo, unde va rămâne până ce vor fi terminate renovările la mănăstirea de la Vatican unde va fi cazat noul Papă Emerit. Cine este noul Papă Francisc este numele noului papă, anunţat, miercuri seara, din logia papală, în uralele mulţimii adunate în Piaţa Sfântul Petru, care scanda: "Trăiască Papa!". Este vorba despre cardinalul Jorge Bergoglio, arhiepiscopul oraşului Buenos Aires. Cardinalul farncez Jean-Louis Tauran a folosit sintagma "Habemus Papam", pentru a anunţa, din logia papală, alegerea unui nou papă. Noul papă şi-a luat numele de Francisc în onoarea Sfântului Francisc din Assisi deoarece acesta îi iubea pe cei săraci, a declarat un purtător de cuvânt al Vaticanului, Tom Rosica, pentru CNN. De asemenea, noul papă se va numi Papa Francisc, nu Papa Francisc I, a precizat Rosica. "Cardinalii au venit să mă caute la capătul lumii", a declarat noul Suveran Pontif, după care a rostit rugăciunea "Tatăl nostru" şi a binecuvântat mulţimea adunată în Piaţa San Pietro. Noul Papă are 76 de ani şi este din Argentina. Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001. Jorge Mario Bergoglio s-a născut în Argentina, pe 17 decembrie 1936, într-o familie de italieni. A fost Arhiepiscop în Buenos Aires începând cu anul 1998 şi şi-a primit cardinalatul în 2001. Noul Papă s-a născut în Buenos Aires, într-o familie în care a mai avut patru fraţi. Tatăl său este italian. Este licenţiat în filosofie de la Universitatea Máximo San José in San Miguel şi a predat literatură şi psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe, precum şi la Colegio del Salvador din Buenos Aires. Bergoglio a fost hirotonisit în 1969, a fost rector la San Miguel între 1980 şi 1986, el şi-a făcut doctoratul în Germania, după care s-a întors în Argentina, unde a servit în Cordoba şi apoi în Buenos Aires. Papa Ioan Paul al II-lea a fost cel care l-a ridicat în rangul de cardinal în februarie 2001. Biograful său, Sergio Rubin, a povestit agenţiilor de presă că noul Suveran Pontif este o fire remarcabil de umilă. Francisc este primul papă din America, primul care este iezuit şi primul non-european de la Grigore al III-lea în secolul al VIII-lea, care era născut în Siria. Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, în vârstă de 76 de ani şi trei luni, este al optulea papă ca vârstă la momentul alegerii sale în Scaunul Sfântului Petru, cel mai bătrân dintre toţi fiind papa Clement al X-lea ales în 1670 (aproape 80 de ani). Este totuşi puţin mai tânăr ca predecesorul Benedict al XVI-lea la momentul alegerii sale în 2005 (78 de ani). El este şi primul după Ioan Paul I în 1978 care poartă un nume inedit, primul asemenea papă fiind Lando în anul 913. Primul papă din Americi, Francisc este de asemenea primul iezuit care a devenit suveran pontif. Înaintea lui, trebuie să ne întoarcem în 1492 la celebrul Alexandrul VI - tatăl lui Cesare şi Lucrezia Borgia - pentru a găsi un papă hispanic. Cardinalul argentinian care a fost ales miercuri, spre surpriza generală, papă în locul lui Benedict al XVI-lea este un iezuit auster, considerat a fi moderat şi de o orientare reformistă. Alegerea sa la Sfântul Scaun este o premieră pentru Biserica Catolică, care nu a fost niciodată condusă de un reprezentant al Societăţii lui Isus. Arhiepiscop de Buenos Aires şi primat al Argentinei, acesta beneficiază de un mare prestigiu printre adepţii săi, care îi apreciază disponibilitatea sa totală şi stilul său de viaţă lipsit de orice ostentaţie. În 2010, acesta s-a opus cu putere legalizării căsătoriilor homosexuale în Argentina, ţară unde avortul este interzis. Acesta s-a ridicat de asemenea împotriva dreptului acordat transsexualilor de a-şi schimba sexul la starea civilă. În septembrie 2012, acesta i-a criticat pe preoţii ce refuzau să boteze copiii născuţi în afara căsătoriei, calificându-i "ipocriţi". Noul papă a venit pe lume într-o familie modestă. Fiu al unui lucrător feroviar de origine italiană, acesta a urmat şcoala publică. Îşi încheie studiile cu o diplomă de tehnician în chimie. În timpul dictaturii militare din Argentina (1976-1983), Jorge Bergoglio se luptă pentru conservarea unităţii unei mişcări iezuite afectate de teologia liberării, având ca motto: menţineţi non-politizarea Societăţii lui Isus. Viitorul cardinal se deplasează apoi la Friburg, în Germania, unde îşi obţine doctoratul. La întoarcerea sa, îşi reia activitatea pastorală ca un simplu preot de provincie în oraşul Cordoba, la 700 de kilometri nord de Buenos Aires. La 20 mai 1992, Ioan Paul II îl numeşte episcop de Auca şi episcop auxiliar de Buenos Aires. Acesta urcă apoi în ierarhia catolică a capitalei, obţinând în sfârşit postul de cardinal la 21 februarie 2001. A rămas "foarte umil" şi "duce un stil de viaţă simplu", conform preotului Marco. Se trezeşte la 04:30 dimineaţa şi îşi încheie ziua la ora 21:00. Nu are maşină, se deplasează cu transportul în comun şi a renunţat să ocupe somptuoasa reşedinţă a arhiepiscopilor din Buenos Aires. Se spune că este foarte atent cu nevoile colaboratorilor săi, care îl pot contacta oricând pe o linie telefonică directă. Nu acordă interviuri, deşi este un cititor avid al presei.

miercuri, 13 martie 2013

OMS SI SPERANTA DE VIATA MEDIOCRA IN ROMANIA!


România are una dintre cele mai ridicate rate ale mortalităţii la copii, iar europenii trăiesc în medie tot mai mult şi sunt mai sănătoşi, potrivit raportului pe anul 2012 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa. Documentul, publicat miercuri la Londra, citat de Radio România Actualităţi, avertizează însă asupra discrepanţelor uriaşe între Est şi Vest, între bogaţi şi săraci, relatează Agerpres. Vestea bună pentru România este, conform raportului agenţiei specializate a Naţiunilor Unite, că speranţa de viaţă a crescut în medie cu peste cinci ani. Vestea mai puţin bună este că estimările privind speranţa de viaţă, de 70,2 ani pentru bărbaţi şi 77,6 ani pentru femei, sunt printre cele mai modeste din Europa, România ocupând locurile 41 (pentru bărbaţi), respectiv 37 (pentru femei), dintr-un total de 53 de ţări. De asemenea, rata mortalităţii infantile este una dintre cele mai ridicate de pe continent, cu 9,8 cazuri la 1.000 de naşteri. Bolile sistemului circulator continuă să rămână principala cauză a deceselor, cu o rată de circa 540 de cazuri la 100.000 de locuitori. Conform raportului OMS, în 2010 cheltuielile pentru sănătate au reprezentat doar 5,6% din PIB, doar cinci ţări din Europa având procente mai mici. Criza economică ar putea ameninţa progresele înregistrate în materie de speranţă de viaţă în Europa dacă guvernele decid să îşi reducă bugetul alocat sănătăţii, avertizează OMS în acelaşi raport. "Un scenariu posibil şi care ameninţă progresele constante realizate în materie de speranţă de viaţă în Europa ar fi cuplarea unor crize economice sau sociale cu reduceri ale cheltuielilor pentru sănătate", mai menţionează documentul.

marți, 12 martie 2013

MORTAL COMAT IN PD-L CARE PARAIE DIN INCHEIETURI.TRU:MACOVEI,UN FOST PROCUROR COMUNIST!


”Dobrin avea o mare problemă, avea prea multă imaginație. Și noi la fel. Avem 3 moțiuni. Noi, cei care susținem această moțiune, recunoaștem că acest partid a mers de la stânga spre dreapta o dată cu mersul acestei societăți. Ceilalți, habar nu au că au fost în alte partide, că a fost procuror comunist. S-au trezit într-o dimineață și erau de dreapta. Blaga a făcut muncă în PDL fără să aibă spate și susținere, pentru că el l-a făcut, el l-a înregistrat. Blaga nu a avut nevoie de derogări, a așteptat 15 ani până când a ajuns ministru. Acest partid poate avea o singură deviză: război cu USL, nu în PDL”, a declarat Traian Răzvan Ungureanu, potrivit Pro Argeș. Vasile Blaga a fost însoțit de artileria grea din PDL, oameni vechi ai partidului, precum secretarul Gheorghe Flutur, fostul ministru Paul Vass și europarlamentarul Traian Răzvan Ungureanu. PDL se roade din interior Atacurile din interiorul PDL au trecut de etapa săgeților aruncate cu boltă peste capetele celor trei candidați la șefia partidului. Taberele Udrea, Blaga și Macovei au prins contururi clare, iar PDL duce lupte mai dure în interiorul partidului, decât o face cu Puterea. După conflictul cu Adrian Papahagi, care și-a luat un simbolic ”adio” de la europarlamentarul PDL, TRU își atacă și colega din PE, Monica Macovei. Teodor Baconschi a purtat și el anterior un conflict cu TRU. Disputa pentru șefia PDL a zdruncinat din toate balamalele, șubrezite de alegerile locale și parlamentare, partidul lui Blaga. Iar după Congresul din 23 martie, există o probabilitate ca lideri ai partidului, precum TRU și Macovei, să nu mai aibă loc unul de celălalt în interiorul PDL.

luni, 11 martie 2013

SECRETARUL GENERAL AL PSD ,LIVIU DRAGNEA ,DESPRE REGIONALIZARE!


“O împărţire cu foarte multe regiuni nu are sens. Dacă facem o regiune din două judeţe, mai bine nu o mai facem. Există trei tipuri de regiuni: un tip bazat pe fundamentele culturale, un tip care se bazează pe relaţiile funcţionale, pe comunicaţii şi un tip care le combină pe cele două. De asta avem nevoie”, a declarat Dragnea, în opinia căruia noua supra-structură trebuie să fie în avantajul fiecărui județ, Consiliile județene fiind cele care vor primi competențe. “Fiecare judeţ trebuie să beneficieze de regionalizare. În America, capitala statului nu este cel mai dezvoltat oraş. Ideea e să nu facem cetăţenii să se ducă la regiune. Consiliile judeţene vor primi competenţe. Luăm de la guvernul central şi ducem competenţele la regiuni”, a precizat Dragnea, subliniind că stabilirea reşedinţelor regionale va fi făcută în urma unei analize detaliate. “Sigur Alexandria nu va fi capitala noii regiuni. Sper să nu se supere teleormănenii pe mine”, a adăugat vicepremierul, precizând că regiunile vor fi stabilite în urma unor analize. “Ne interesează ca cetăţenii să trăiască mai bine. Vom prezenta toate argumentele: de ce nu mai putem sta cu actualele regiuni de dezvoltare şi de ce trebuie s-o facem anul acesta. Avem trei grupuri de lucru: unul academic, unul al structurilor autorităţilor locale şi parlamentari şi un grup de lucru al societăţii civile. Deja se lucrează, sunt progrese importante”, a explicat vicepremierul. Referitor la o eventuală împărţire administrativă pe criterii etnice, Dragnea a declarat că nu acesta este obiectivul regionalizării. “Nu va fi o regionalizare pe criterii etnice. E exclus aşa ceva. Nu discutăm de autonomie pe criterii etnice. Regionalizarea are două obiective: dezvoltare echilibrată a acestei ţări şi să ducă serviciile publice mai aproape de cetăţeni. Vrem să rupem ghemul de putere şi s-o ducem de la Bucureşti la regiune, consiliu judeţean şi primării. Criteriile etnice au nicio noimă economică”, a completat Liviu Dragnea.

duminică, 10 martie 2013

UASCERISTUL CRISTIAN PREDA:EXISTA RISCUL RUPTURII IN PD-L!


”Sigur că o ruptură ar fi dramatică, ar fi dramatică pentru că noi, în decembrie, am primit mandatul de a face opoziţie. Există şi o responsabilitate a guvernării, am avut-o, am plătit-o, dar există şi o responsabilitate a opoziţiei. Noi am primit o astfel de responsabilitate. Trebuie să facem opoziţie. Dacă partidul se rupe, acest grup parlamentar, care şi aşa e firav, se va sparge la rândul lui. Nu ne dorim acest lucru”, a spus Preda și reluat de Mediafax. El a subliniat că grupul ce susţine moţiunea “Reformiştii” nu consideră că partidul trebuie să se rupă, dar a menţionat că teama însă există şi cei care sunt astăzi la conducerea partidului, cei care au astăzi responsabilitatea organizării Convenţiei, trebuie să ia în calcul acest pericol. ”Pentru că există nişte condiţii care pot conduce la ruptură şi dacă nu ne confruntăm cu ele, şi ne facem iarăşi că plouă şi nu vedem care sunt aceste condiţii, vom da, din nou, peste dificultăţi mai mari. Iar ruptura se va produce, în primul rând, dacă nu va fi corectă competiţia. Nu suntem nici unul dintre noi copii. Dacă va exista suspiciunea că întrecerea din 23 martie nu a fost corectă, ruptura e inevitabilă”, a spus europarlamentarul. Cristian Preda a mai arătat că cei care au responsabilitatea de a organiza Convenţia Naţională, de a gestiona trimiterea delegaţilor, trebuie să organizeze în condiţii statutare trimiterea delegaţilor şi nu “cu tot felul de mişmaşuri făcute din nou pe bani”. ”Cei care au responsabilitate trebuie să se gândească de două ori. Ruptura e inevitabilă dacă, în 23 martie, vom avea sentimentul, unii dintre noi, că intrăm într-o competiţie care este aranjată”, a arătat Preda. El a mai spus că ruptură în partid riscă să fie dacă învingătorul promite excluderi.

sâmbătă, 9 martie 2013

SENATUL USA A CONFIRMAT DUPA DOUA SAPTAMANI NUMIREA LUI JOHN BRENAN IN FUNCTIA DE DIRECTOR CIA!


John Brennan a fost confirmat, vineri, în funcţia de director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA). Candidatura lui a fost acceptată la mai bine de două luni după nominalizarea sa de către preşedintele american, Barack Obama, conform Antena3.ro. Astfel, 63 de senatori au votat "pentru", iar 34 "împotriva" lui John Brennan, informează agenţia Reuters. În vârstă de 57 de ani, Brennan este în prezent principalul consilier pe probleme de antiterorism de la Casa Albă. Oficialul a lucrat mai bine de 25 de ani la CIA, iar din 2009 a condus lupta antiteroristă şi a pus la punct programul de dezvoltare şi exploatare a dronelor. Procesul confirmării sale a permis ca dezbaterile asupra dronelor să revină subiect de actualitate. Senatorii au criticat deschis administraţia de la Washington pentru lipsa de transparenţă a programului.

vineri, 8 martie 2013

HUGO CHAVEZ VA FI "IMBALSAMAT" CA LENIN!


Maduro a anunţat joi că liderul sud-american va fi "îmbălsămat" ca marii revoluţionari ai secolului XX, Lenin, Ho Chi Minh sau Mao Tse Tung. "Vrem să îl vadă toţi cei care vor acest lucru", a explicat el. "S-a decis ca trupul neînsufleţit al Comandantului să fie pregătit, îmbălsămat, pentru a putea fi expus într-un sicriu de sticlă şi pentru ca poporul să îl poată avea cu el în muzeul Revoluţiei pentru eternitate", a precizat Maduro. Informaţiile referitoare la momentul în care cadavrul lui Chavez va fi transferat la "cazarma Muntelui" sunt însă contradictorii. Fostul vicepreşedinte Nicolas Maduro, desemnat de Chavez ca succesorul său, va depune vineri jurământul ca preşedinte interimar.

joi, 7 martie 2013

ANGELA MERKEL SI DONALD TUSK VOR ADOPTAREA BUGETUL EUROPEAN PANA LA SFARSITUL LUNII IUNIE!


Bugetul european ar trebui adoptat până la sfârşitul lunii iunie, sub preşedinţia irlandeză a UE, au declarat miercuri la Varşovia cancelarul german Angela Merkel şi primul ministru polonez Donald Tusk, la un summit cu preşedintele francez şi primii miniştri ceh, slovac şi ungar. "Noi suntem de acord că în cadrul bugetar pe care l-am prezentat, Consiliul European ar trebui să fie baza pentru o discuţie pozitivă în Parlamentul European... Sperăm de asemenea şi dorim ca acest acord să fie încă adoptat sub preşedinţia irlandeză", a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă comună. "Ne bazăm pe faptul că o dezbatere constructivă în Parlamentul European va permite adoptarea acestui buget, probabil cu modificări, înainte de încheierea preşedinţiei irlandeze", a declarat la rândul său primul ministru polonez. "Cadrul financiar pentru următorii şapte ani ar trebui să poată fi adoptat la dezbaterea cu Parlamentul European", şi-a exprimat la rândul său dorinţa preşedintele francez François Hollande. Liderii celor şase ţări s-au întâlnit miercuri la Varşovia pentru a discuta despre apărarea europeană pe care doresc să o îmbunătăţească, precum şi despre situaţia economică din UE, aminteşte AFP.

miercuri, 6 martie 2013

A MURIT PRESEDINTELE VENEZUELEI HUGO CHAVEZ!


SURSA: REALITATEA.NET Preşedintele venezuelean HUGO CHAVEZ A MURIT, conform CNN. Anunţul a fost făcut, în noaptea de marți spre miercuri (ora României) de vicepreşedintele Venezuelei. Chavez avea 58 de ani. Starea de sănătate a lui Hugo Chavez se înrăutăţise după cea de-a patra operaţie de cancer. Hugo Chavez, preşedinte al Venezuelei vreme de 14 ani, şi-a câştigat reputaţia de cel mai vizibil, vocal şi controversat lider din America Latină. Fost comandant al brigăzii de paraşutişti, s-a remarcat în urma loviturii de stat eşuate din 1992, datorită opoziţiei virulente faţă de Statele Unite. Născut în 1954, Hugo Chavez a devenit preşedintele Venezuelei în 1999. Avea în spate o carieră militară şi era fondatorul Mişcării Revoluţionare Bolivariene. S-a făcut remarcat în timpul loviturii de stat eşuate din 1992. Odată ales preşedinte, Chavez a pornit o serie de reforme socialiste care nu au fost întotdeauna agreate de popor. Cu toate astea, a reuşit să obţină simpatia compatrioţilor prin programe sociale finanţate din venituri provenind din sectorul petrolier. Susţinătorii săi spun că vorbeşte pentru săraci, în timp ce criticii îl acuză că a devenit autocrat. Cât despre relaţiile cu celelalte ţări, Statele Unite au fost întotdeauna cel mai mare inamic al său. Nu a ratat nicio ocazie pentru a ataca verbal Washington-ul. Declaraţiile sale au devenit ceva mai temperate după venirea la Casa Albă a lui Barack Obama. Ba chiar, în septembrie, Chavez a susţinut sus şi tare că dacă ar fi american, l-ar vota pe Obama. Cunoscut drept un adevărat artist, liderul de la Caracas, i-a dedicat şi un cântec secretarului de Stat al SUA, Hillary Clinton. A cântat, a dansat şi chiar a plâns când a considerat că este cazul. Nu s-a sfiit să îşi demonstreze calităţile muzicale chiar în faţa Naţiunilor Unite. Hugo Chavez a făcut orice pentru a lăsa impresia că este un lider deschis şi întotdeauna alături de popor. Ba mai mult, a recunoscut în 2011 că este bolnav de cancer. A fost de patru ori operat şi a făcut lungi tratamente de chimioterapie în Cuba. Guvernul din Venezuela afirma, aseară, că "duşmanii" ţării i-au provocat cancerul preşedintelui Hugo Chavez, expulzându-l pe ataşatul militar american de la Caracas, acuzat de conspiraţie, scrie Antena3.ro. Într-un discurs televizat, vicepreşedintele Nicolas Maduro a declarat: "Vom demonstra că boala a fost provocată de duşmanii ţării". De asemenea, el a anunţat expulzarea ataşatului militar american de la Caracas, David Del Monaco, acuzat de "conspiraţie". Anterior a avut loc la Caracas o reuniune de urgenţă pe tema stării de sănătate precare a preşedintelui Hugo Chavez. Guvernul de la Caracas a convocat o întâlnire a liderilor politici şi militari, pe fondul deteriorării stării de sănătate a preşedintelui Chavez, Executivul venezuelan atribuind cancerul şefului statului "duşmanilor" ţării, informează AFP. Reuniunea de urgenţă are loc la Palatul prezidenţial Miraflores din Caracas, în prezenţa vicepreşedintelui Nicolas Maduro, a comandanţilor militari şi a guvernatorilor regiunilor ţării. Hugo Chavez, spitalizat la Caracas din cauza cancerului, se confruntă cu o "agravare" a problemelor sale respiratorii şi "cu o nouă infecţie gravă", a declarat luni ministrul Comunicaţiilor şi Informaţiilor, Ernesto Villegas. "În prezent, există o agravare a funcţiei respiratorii în relaţie cu starea sa imuno-depresivă, proprie stării sale clinice", a declarat Villegas. "El manifestă o nouă infecţie gravă", a mai spus ministrul. Preşedintele Venezuelei (58 de ani) s-a întors la Caracas în urmă cu două săptămâni şi a fost internat imediat în spitalul militar din capitală, după ce a fost spitalizat timp de două luni la Havana. În decembrie, Chavez a suferit a patra intervenţie chirurgicală de cancer, cu care a fost diagnosticat în 2011 în regiunea pelviană. CRONOLOGIE: Problemele de sănătate ale lui Hugo Chavez 2011 - 10 iunie: ministrul de Externe din perioada respectivă, Nicolas Maduro, anunţă că Hugo Chavez a fost operat de urgenţă la Havana de un abces pelvin. - 30 iunie: Chavez declară la Havana că suferă de cancer şi că a fost operat cu succes pentru a doua oară pentru a i se extirpa o tumoare. - 20 octombrie: după mai multe şedinţe de chimioterapie în Cuba, Chavez anunţă că s-a vindecat 2012 - 26 februarie: Chavez este operat din nou de o tumoare canceroasă. În săptămânile care urmează el este supus unui tratament prin radioterapie, la Havana, care îl ţine departe de scena politică. - 4 martie: Chavez confirmă că i-a fost extirpată o "tumoare" şi că este vorba despre o recidivă a cancerului de care suferă. El anunţă că va fi supus unor şedinţe de radioterapie, în Cuba. - 24 martie: prima şedinţă de radioterapie, la Havana. - 9 iulie: Chavez afirmă, din nou, că s-a "vindecat total" de cancer. - 7 octombrie: Chavez este reales pentru un mandat de şase ca preşedinte. - 27 noiembrie: Chavez solicită Parlamentului să autorizeze o vizită în Cuba, pentru a începe un "tratament special", constând într-o "serie de şedinţe de oxigenare hiperbară". - 29 noiembrie: vicepreşedintele venezuelean Nicolas Maduro oferă asigurări că Chavez "se simte foarte bine". - 7 decembrie: Chavez revine la Caracas, după un sejur de nouă zile în Cuba. - 8 decembrie: Chavez anunţă o nouă recidivă a cancerului de care suferă şi că este necesar să fie supus rapid unei noi intervenţii chirurgicale, în Cuba. - 11 decembrie: Hugo Chavez este operat la Havana pentru a patra oară. - 19 decembrie: Guvernul anunţă că preşedintele suferă de o infecţie respiratorie postoperatorie, dar că se află într-o stare staţionară. - 30 decembrie: după o vizită în Cuba, vicepreşedintele afirmă că Hugo Chavez suferă de "noi complicaţii", al căror tratament nu este "scutit de riscuri". 2013 - 1 februarie: Nicolas Maduro declară că ciclul postoperator "s-a încheiat" şi că preşedintele este supus unor tratamente "complementare". - 15 februarie: după mai mult de două luni de absenţă şi linişte, Guvernul difuzează fotografii cu preşedintele Chavez, zâmbitor, pe patul său de spital. - 18 februarie: preşedintele anunţă pe contul său de Twitter că s-a întors la Caracas. Potrivit Guvernului şi apropiaţilor săi, el este internat în spitalul militar din capitală. - 4 martie: Hugo Chavez se confruntă cu o nouă infecţie respiratorie gravă, anunţă Guvernul.

marți, 5 martie 2013

UASCERISTUL BAIST CRISTIAN PREDA"REFORMISTU'LUI PESTE"II CERE DEMISIA LUI VASILE BLAGA DIN FRUNTEA PD-L!


Europarlamentarul PDL Cristian Preda cere demisia preşedintelui partidului, Vasile Blaga, într-un articol postat luni, pe blogul său. "Organizaţia Arad i-a dat şah lui Vasile Blaga, acuzat că a falsificat reuniunea în cadrul căreia au fost stabilite condiţiile de desfăşurare a Convenţiei din 23 martie. Preşedintele PDL trebuie să mute. (...) După acuzaţia de blat în campanie, organizarea nestatutară a CNC şi, în consecinţă, a Convenţiei, e o povară grea. Mutarea nu poate întârzia prea mult. În opinia mea, cea mai bună mutare ar fi demisia lui V.Blaga. O conducere interimară, prevăzută de Statut, ar trebui să organizeze apoi un nou CNC şi o Convenţie legală", a scria Cristian Preda, într-un articol intitulat "Şah la Blaga".

luni, 4 martie 2013

EURODEPUTATUL LIBERAL RAMONA MANESCU AMENINTATA DE EURODEPUTATUL PD-L JEAN MARIE-MARINESCU,CA O CRITICA PE LENUTA DI'PLESCOI!


Europarlamentarul Ramona Mănescu susţine că a fost ameninţată de colegul democrat-liberal, Marian Marinescu. Asta la scurt timp după ce maşina i-a fost furată de mai mulţi bărbaţi înarmaţi chiar din Bruxelles. Ramona Mănescu a dezvăluit la "Exces de Putere" că liderul europarlamentarilor PDL i-a spus că astfel plăteşte consecinţele pentru că discută despre Elena Udrea. Europarlamentarul PNL susţine că a trecut printr-un incident ciudat în Bruxelles, când încerca să ajungă acasă: "Am fost atacată în faţa casei de nişte oameni mascaţi, înarmaţi, care mi-au furat maşina". Maşina a fost găsită mai târziu pe o stradă. Poliţiştii care au returnat-o i-au spus că sechestrarea maşinii a fost o acţiune de intimidare şi nu un jaf. La scurt timp, Ramona Mănescu a fost avertizată de un coleg din Parlamentul European: "Colegul meu Marian Jean Marinescu m-a oprit în Parlament şi mi-a zis că mă leg de cine nu trebuie, că eu minţeam cand spuneam că doamna Udrea face nereguli şi am de suportat consecintele". Marian Jean Marinescu a respins acuzaţiile făcute de Ramona Mănescu, pe care le-a calificat drept invenţii.

duminică, 3 martie 2013

SCANDAL LA REALITATEA TV INTRE UASCERISTUL BASIST CRISTIAN PREDA SI SOCILOLOGUL MIREL PALADA PE TEMA ADERARII ROMANIEI LA SCHENGEN!


Disputele legate de aderarea României la spaţiul Schengen s-au transformat într-unele de ordin personal. Protagonişti principali: europarlamentarul PDL Cristian Preda şi sociologul CCSB Mirel Palada. S-a întâmplat la emisiunea Deschide Lumea, moderată de Saviana Russu, iar protagonişti au fost europarlamentarii Cristian Preda şi Ramona Mănescu, dar şi sociologul Mirel Palada. De la simple contraziceri, nu a mai fost decât un pas până la jigniri.

sâmbătă, 2 martie 2013

HAITA "REFORMISTILOR DIN PD-L SE SFASIE:PAPA-HAGI S-A DAT DEMISIA DIN CAUZA LUI TRU!


Adrian Papahagi își ia simbolic ”adio” de la colegul său democrat-liberal, Traian Răzvan Ungureanu, și anunță ”demisia morală jalnică a acestuia”. Candidaturile celor trei, Vasile Blaga, Elena Udrea și Monica Macovei la șefia PDL au creat convulsii în formațiunea din Modrogan, TRU având un conflict și cu vechiul său prieten Teodor Baconschi, care îi reproșează că ”e de nerecunoscut de când e europarlamentar. ”Încă o demisie morală jalnică. Adio, Traian Ungureanu”, a scris Adrian Papahagi, susținătorul moțiunii Macovei, vineri seara, pe Facebook. Mesajul său de ”adio” vine după atitudinea recentă a lui TRU, exemplificată de Papahagi cu o declarație a europarlamentarului PDL. ”TRU: ‘Trebuie să recunosc: USL a procedat mişeleşte. A atacat exact în momentul în care o parte a reformiştilor de azi erau în vacanţă, ori asta nu se face. Dar dumneavoastră eraţi la post şi aţi salvat comunitate cu comunitate, legea şi speranţa în România’ ”, a mai postat Papahagi pe Facebook. Vineri, Teodor Baconschi și Traian Răzvan Ungureanu, de altfel prieteni de ani buni, s-au lansat în atacuri reciproce. Conflictul l-a stârnit fostul ministru de Externe și ambasador al României la Paris, care i-a transmis lui TRU că e de nerecunoscut de când a devenit europarlamentar, de nerecunoscut fiind și când îl flanca pe Vasile Blaga la depunerea moțiunii actualului șef al PDL. Europarlamentarul a spus, ca răspuns, că în momentul depunerii moțiunii Blaga nu se afla în România.

vineri, 1 martie 2013

LEGATURA DINTRE TRAIAN BASESCU SI EMIL CONSTANTINESCU!


Traian Băsescu spune că nu poate deveni pensionar după 2014 și că rămâne în viața politică. Asta după ce, în mai multe rânduri, a spus că după terminarea mandatului de președinte se retrage de pe scena politică. Politologul Alfred Bulai spune că Băsescu încearcă să evite manevra greșită a lui Emil Constantinescu din 2000. Liderul CDR de atunci anunța că dispare din mediul politic, mișcare ce l-a lăsat fără toți aliații politici. Președintele trimite acum un semnal susținătorilor săi, dând o miză pentru cei care și-l doresc din nou pe Băsescu în mijlocul vieții politice. Totodată, Băsescu ar putea lăsa impresia că PDL nu trebuie să-și găsească alt mentor, Elena Udrea având rolul de supleant până la revenirea președintelui. Băsescu a transmis astăzi un semnal de încredere oamenilor săi, care îl așteaptă să preia frâiele politicii la sfârșitul mandatului. Anunțurile sale repetate despre renunțarea la viața politică îl aduceau în situația lui Constantinescu din anul 2000, care a devenit neimportant și chiar evitat de oamenii politici ai acelei vremi. Deși pe o culme a impopularității, Băsescu încă mai are Serviciile dar și un anumit număr de oameni care îi așteaptă revenirea, oameni pe care Băsescu îi menține pe poziții odată cu anunțul său – explică Alfred Bulai. În plan intern, oameni importanți din PDL, precum Theodor Stolojan sau Andreea Paul susțin că semnează moțiunea lui Vasile Blaga. Băsescu nu iese la pensie pentru a încerca să lase tabăra lui Blaga fără susținători și pentru a da un impuls contracandidatei actualului șef al PDL, Elena Udrea. ”Situația actuală din PDL este de genul ‘eu cu cine votez?’. Majoritatea e în expectație. Nu au argumente să-l voteze pe Blaga sau pe Udrea. Traian Băsescu nu mai poate face mare lucru acum. El e terminat ca om politic încă din 2009. Nu mai are ce să vândă acum. El încearcă niște formule acum”, spune dl. Bulai. Traian Băsescu ar putea ca din 2014 să încerce, împreună cu o anumită tabără din partid, să coaguleze o nouă formațiune. ”Dacă va exista o bătălie foarte strânsă între Blaga și Udrea, se poate pune problema reală a desprinderii unei falii din PDL, condusă de Băsescu. Dacă diferența este mare, nu cred că vor risca o asemenea mișcare, ci vor aștepta să treacă ceva timp pentru a se redresa, lucru ce nu se va întâmpla”, precizează politologul.