miercuri, 31 octombrie 2012

PROPAGANDA PEDELISTA IN ACTIUNE:MERKEL,BARROSO,REGING NU S-O IMPLICAT IN CAMPANIA ELECTORALA.DAR VIKTOR ORBAN CE-O FACUT?!


Politicienii din România au intrat astăzi oficial în campania electorală, pentru că neoficial, aceștia se află într-o campanie electorală perpetuă, de la intrarea în politică (fie și în organizațiile de tineret), până la emiterea de ipoteze și explicații din fotoliile de președinți sau membri de onoare în diverse partide. Deși Victor Ponta, care s-a înscris astăzi oficial în cursa pentru un loc în Parlament, era așteptat să facă tot soiul de observații sau promisiuni, liderii PDL au fost cei care și-au promovat partidul pe toate canalele și în toate formele posibile, făcându-l pe președintele Parlamentului European, Martin Schulz, victimă colaterală a strategiei politice, după ce de jumătate de an democrat-liberalii acuzau coaliția aflată la guvernare că i-a izgonit pe liderii Uniunii Europene și că i-au făcut să se simtă nepoftiți pe plaiurile mioritice.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat astăzi că parlamentarii partidului său vor participa la discursul preşedintelui PE de la Parlament, dar nu vor fi prezenți la întâlnirea propusă de acesta, precizând că decizia este "urmare a implicării deschise" a preşedintelui Parlamentului European în campania electorală a lui Victor Ponta. "Parlamentarii şi europarlamentarii PDL nu vor lua parte la întâlnirea propusă de preşedintele Parlamentului European, dl Martin Schulz, care ar fi urmat să aibă loc mâine, 31 octombrie. Această decizie a fost luată ca urmare a implicării deschise a preşedintelui Parlamentului European în campania electorală a domnului Victor Ponta, co-preşedinte al USL. PDL salută vizita preşedintelui Parlamentului European în România, iar parlamentarii săi vor lua parte la şedinţa comună a Camerelor legislativului României cu ocazia discursului pe care dl Martin Schulz îl va susţine la Bucureşti", se arată într-un comunicat PDL semnat de Blaga. PDL consideră că prezenţa preşedintelui Parlamentului European la Târgu Jiu, în circumscripţia electorală unde candidează domnul Victor Ponta, "nu este compatibilă cu neutralitatea politică pe care o presupune înalta funcţie de preşedinte al legislativului european". "PDL reaminteşte că în timpul vizitelor lor în România predecesorii domnului Schulz au respectat impecabil statutul de preşedinte al Parlamentului European, nu au favorizat nicio forţă politică din România şi nu au sprijinit prin acţiunile lor candidaţi în alegeri. Prezenţa domnului Schulz la Târgu Jiu nu oferă opiniei publice româneşti un exemplu de echidistanţă aşa cum ne-am aştepta de la cel mai înalt reprezentant al legislativului european. Asocierea domnului Schulz la campania electorală a domnului Ponta pune într-o lumină ridicolă apelul formulat recent de premierul Ponta care a cerut Comisiei Europene să evite orice formă de implicare în campania electorală din România. PDL rămâne promotorul deschis al unei colaborări sporite între Parlamentul naţional şi cel european pentru consolidarea normelor şi standardelor europene în România", se mai arată în comunicatul remis Mediafax. Victor Ponta şi Martin Schulz au vizitat împreună astăzi după-amiază o staţie de epurare a apei, pe care au inaugurat-o, realizată la Bumbeşti Jiu cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 2,5 milioane de euro, după care s-au deplasat la Târgu Jiu. În Târgu Jiu, Ponta și Schulz au avut un program separat, pentru a nu politiza vizita oficialului euroopean. În timp ce premierul şi-a depus candidatura la BEJ, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat cele două parcuri din oraş în care sunt expuse operele lui Constantin Brâncuşi, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii.

PREMIERUL PONTA:BASESCU NU POATE DESCONSIDERA VOTURILE ROMANILOR!

Ponta crede că USL va obţine la alegerile parlamentare majoritatea absolută şi, în consecinţă, va guverna în continuare. "Eu sunt prim-ministru şi am obligaţia să le spun oamenilor că avem nevoie de nişte lucruri foarte clare şi nişte obiective foarte clare. Am reuşit în aceste şase luni să îndreptăm multe lucruri rele. Avem nişte planuri foarte clare şi nişte propuneri foarte clare pentru cum trebuie să arate România în următorii", a spus liderul USL.
Premierul crede că proiectele USL vor strânge suficient de multe voturi din partea alegătorilor astfel încât actuala coaliţie guvernamentală să rămână la putere, indiferent de voinţa preşedintelui Băsescu. "Trebuie să câştigăm alegerile parlamentare şi cred că nici preşedintele Băsescu nu poate să desconsidere ceea ce oamenii votează. Dacă românii vor vota majoritate absolută pentru USL, aşa cum arată acum sondajele, noi trebuie să ne facem datoria faţă de cei ce ne-au votat", a declarat Ponta, în contextul unei întrebări despre o posibilă nouă suspendare a lui Traian Băsescu.

marți, 30 octombrie 2012

DAN VOICULESCULA EMISIUNEA SINTEZA ZILEI:DATA DE 10 DECEMBRIE TREBUIE SA FIE ZIUA IN CARE TRAIAN BASESCU SA NU MAI FIE LA COTROCENI!


In ediția de luni seară a emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea l-a avut ca invitat special pe Dan Voiculescu, adversarul politic cel mai temut al lui Traian Băsescu.
Acesta a declarat că din 2007 a văzut pericolul pe care Traian Băsescu îl reprezenta pentru țară și s-a implicat în suspendare cu toată puterea domniei sale. Însă, după părerea dânsului românii nu au înțeles atunci cât de nociv era președintele pentru România și doar un sfert din populație a venit la vot. "Data de 10 decembrie trebuie să fie ziua în care Traian Băsescu nu mai e preşedintele României. Acest lucru nu mai depinde numai de mine, ci de factorul politic. Cred că 9 decembrie poate fi ziua când românii merg la vot să-şi aleagă parlamentarii şi să poată vota şi pentru demiterea lui Băsescu" Potrivit lui Dan Voiculescu, Traian Băsescu trebuie suspendat din funcţie pentru că există pericolul ca după alegeri, când USL va câştiga probabil aproximativ 60% din voturi, preşedintele să nu-l nominalizeze premier pe Victor Ponta. "Mai văd, din păcate, oportunismul politicienilor români care se va manifesta. Să ne închipuim că suntem pe 10 decembrie. USL câştigă alegerile, preşedintele va nominaliza un membru USL care nu va fi decât unealta lui pentru distrugerea USL. Acest om va primi mandat de premier desemnat, în 24 de ore îi va convoca pe preşedinţii PSD şi PNL să facă Guvernul, ei vor refuza să participe la negocieri, dar va fi un pesedist care merge la negocieri, se va găsi cineva din conducerea PNL să meargă la negocieri, premierul desemnat va găsi fisură în fiecare partid, le va oferi posturi de ministru, secretar de stat, director, îi va ruga să convingă membrii partidelor lor să voteze noul Guvern. În 48 de ore, vom avea un Guvern condus de un premier care va fi omul lui Traian Băsescu", a susţinut Voiculescu.

DIHONIE IN UNPR:LAVINIA SANDRU VICEPRESEDINTE II CERE DEMISIA PRESEDINTELUI GABRIEL OPREA!


Vicepreşedinta UNPR Lavinia Şandru îi cere liderului UNPR Gabriel Oprea fie să renegocieze de urgenţă colegiile UNPR în interiorul ACS, fie să-şi asume că nu a reuşit decât să-şi asigure lui şi apropiaţilor loc în Parlament şi să demisioneze din fruntea partidului.
Redăm mai jos integral scrisoarea Laviniei Şandru, obţinută de NewsIn. "Domnului Gabriel Oprea, Preşedinte UNPR, Stimate domnule presedinte, Îmi asum un demers incomod, chiar neplăcut, dar extrem de necesar în activitatea unui partid care doreşte să-şi păstreze statutul public în baza căruia a fost fondat. În ceea ce priveşte UNPR, motivul public declarat, respectiv argumentul convingător care m-a determinat pe mine şi pe colegii mei de la PIN să ne alăturăm proiectului dumneavoastră, a fost asigurarea unei majorităţi parlamentare pentru orice guvernare responsabilă şi performanţă a României. Legat de acest aspect, domnule preşedinte, consider că nu v-aţi îndeplinit mandatul pe care vi l-aţi asumat în fata partidului, de a obţine 30 de colegii eligibile la alegerile parlamentare din acest an, pentru membrii partidului nostru, mandat în baza căruia noi, cu toţii, am votat constituirea Alianţei de Centru Stânga. Rezultatul negocierilor finale este mult prea departe de mandatul pe care vi l-am încredinţat, văzându-ne astăzi puşi în situaţia de a nu putea avea grupuri parlamentare UNPR nici la Camera Deputaţilor şi nici la Senat, cele 7 colegii eligibile care ni s-au acordat fiind total insuficiente. În aceste condiţii devine evident că UNPR nu va mai putea să-şi îndeplinească misiunea declarată de a asigura stabilitatea politică în România şi de a susţine acele măsuri sociale de care romanii au atât de mare nevoie în momentele dificile prin care trece şi ţara noastră dar şi întreaga Europă. Permiteţi-mi să fac apel la onoarea dumneavoastră de ofiţer care care nu acceptă să fie umilit sau dezonorat şi se retrage, dintr-o bătălie pe care a pierdut-o, cu fruntea sus. Cu tot respectul pe care vi-l port, regret că n-aţi înţeles semnificaţia mai profundă a gestului meu de a protesta împotriva atitudinii PSD în raport cu UNPR, prin refuzul de a accepta candidatura pe listele USL într-un colegiu din Arad. Prin urmare, domnule preşedinte, vă cer, fie să denunţaţi public şi să renegociaţi de urgenţă colegiile UNPR în interiorul ACS, în aşa fel încât să avem cele două grupuri parlamentare la Camera Deputaţilor şi la Senat, fie să vă acceptaţi eşecul în îndeplinirea mandatului care v-a fost acordat de către partid şi recunoscând faptul că n-aţi reuşit decât să vă asiguraţi dumneavoastră şi unui număr foarte mic de apropiaţi colegii eligibile, să demisionaţi din funcţia de preşedinte UNPR şi să lăsaţi Biroul Politic Naţional al partidului să convoace un congres extraordinar care să aleagă o nouă conducere capabilă să-i apere interesele atât în raport cu partenerii cât şi cu cetăţenii României".

luni, 29 octombrie 2012

EURODEPUTATUL SECURIST STOLOJAN ATAC LA PREMIERUL PONTA:TRAIAN BASESCU NU AR TREBUI SA-I DELEGE ATRIBUTII LUI VICTOR PONTA,PENTRU A DISCUTA LA BRUXELLES PERSPECTIVA FINANCIARA 2014-2020,DEOARECE (SIC)BASESCU ESTE CALIFICAT PENTRU ACEASTA!


Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a susţinut, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Băsescu nu ar trebui îi delege atribuţii premierului Victor Ponta, pentru a discuta la Bruxelles despre perspectiva financiară 2014-2020, deoarece şeful statului are o altă credibilitate şi calificare.
"Cred că preşedintele Băsescu, la ora actuală, nu numai că are o cu totul altă credibilitate la nivelulul Consiliului European decât domnul Ponta, care se află încă sub suspiciunea plagiatului pentru teza dânsului care, sigur, în România are o prea mică valoare din moment ce văd că dânsul are o încredere destul de ridicată din partea cetăţenilor din România. Ceea ce în România nu prea are valoare, la nivelul instituţiilor europene şi al statelor membre are mare valoare", a spus europarlamentarul. El a făcut aceste declaraţii, întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu ar trebui să îi delege atribuţii premierului Victor Ponta pentru a discuta la Bruxelles despre perspectiva financiară 2014-2020. Potrivit acestuia, nu numai că preşedintele Băsescu are o credibilitate mai mare decât Ponta la nivelul instituţiilor europene, dar şi calificarea mai mare decât pentru a discuta problemele legate de perspectiva financiară 2014-2020.

CARDASIA "CIOCOILOR"DIN PD-L SI A "CURATILOR "DIN PP-DD,ARD(E) PENSIONARII!


Ce poate produce cârdăşia PDL - PPDD.
ARD, adică PDL, cooperează foarte bine cu PPDD. „Ciocoii” din PDL sunt cei mai buni prieteni ai „curaţilor” din PPDD. Ambele grupări au experţi în ceea ce priveşte momirea şi păcălirea electoratului, în special cel „vulnerabil”. Pensionarii din Târgovişte, mituiţi cu abonamente gratuite De câteva zile, în municipiul Târgovişte, pensionarii cu un venit sub 800 de lei primesc abonamente pentru transportul local. Abonamentele se distribuie, conform presei locale, la sediul PPDD din municipiu. Evident, nu gratuit. Cei care doresc să călătorească o lună de zile în baza abonamentelor distribuite la sediul PPDD trebuie să semneze o adeziune la partidul condus de „domnu’ Dan”. Abia după ce devin membri PPDD şi promit că vor vota candidaţii PPDD, respectivii pensionari primesc abonamentul. Conform unor declaraţii date de unii pensionari (asta înainte ca echipa de ziarişti de la „Jurnalul de Dâmboviţa” să fie bruscată şi dată afară de pe „proprietatea poporului”), tot la respectivul sediu se făceau tabele şi pentru ajutoare sociale, concret pentru subvenţia la gaze. Ce spun beneficiarii Iată ce au declarat unii pensioari pentru „Jurnalul de Dâmboviţa”: „Pentru ce atâtea formalităţi? Mi-au cerut să completez această adeziune, în care trebuie să specific dacă sunt căsătorită sau văduvă, ce funcţie am şi tot aşa. Mi-au cerut să semnez această adeziune şi după aia să intru să-mi dea abonament. Nu ştiu însă pentru ce este această adeziune”. „Completăm această adeziune ca să beneficiem şi noi de reducere. Intrăm şi în partid, dacă nu mai avem de ales. La câte şmecherii se fac în ziua de azi, încercăm şi cu ei”. „Nu am luat nici un abonament pentru că mai întâi trebuie să semnez o adeziune, am făcut şi această adeziune, iar acum aştept la rând. Ne-au spus că au nevoie de adeziuni pentru ca să ştie câte persoane au primit abonamente şi pentru ca să fie siguri că abonamentele au ajuns la persoanele pentru care erau destinate şi nu le-au luat alţii. Ne-au spus că întâi semnăm adeziunea şi după aia primim abonamentele. Asta e, nici nu ne condamnă, nici nu ne omoară”. Oare se vor deranja DNA sau procurorii lui Morar? Cele descrise mai sus se încadrează perfect în coordonatele mitei electorale. Iată ce spune Legea 35/2008 (legea alegerilor parlamentare) la art.55: (1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. (2) Tentativa se pedepseşte. (3) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute la alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele partidului respectiv. Cum lucrurile sunt foarte clare, rămâne de văzut acum dacă Daniel Morar, procurorul general interimar va da dispoziţie să se declanşeze o anchetă la Târgovişte şi rămâne de văzut dacă acelaşi lucru îl va face şi conducerea interimară a DNA, pentru că sunt şi unele fapte (le prezentăm mai jos) care ţin şi de competenţa procurorilor anticorupţie. În iunie, înainte de alegerile locale, când fapte similare au fost relatate de presa locală din Braşov – cu menţiunea că aici oamenii PDL mituiau studenţii – nici un procuror nu a fost interesat să declanşeze vreo anchetă. Complicitatea PDL Dâmboviţa În afară de mituirea pensionarilor, aceştia sunt şi bine manipulaţi. Astfel, unul dintre benefciarii abonamentelor date de către PPDD „pentru popor” declara presei locale că primăria nu mai dă abonamente pentru că „USL nu a mai dat bani”. Evident, se impune o întrebare: de când până când o grupare politică se ocupă direct de distribuirea abonamentelor pentru pensionari şi se ocupă şi de ajutoarele sociale de iarnă. La Târgovişte s-a ajuns în această situaţie cu concursul (deloc dezinteresat se spune) al primarului PDL din municipiu, Gabriel Boriga. Astfel acesta este acuzat că a blocat abuziv o hotărâre a Consiliului Local Târgovişte - votată încă din 2008 - privind acordarea de abonamente pensionarilor cu o pensie de până la 800 lei. Şi se susţine că Boriga a blocat intenţionat respectiva hotărâre tocmai pentru a da posibilitatea celor de la PPDD de a declanşa acţiunile populiste, acţiuni care însă, după cum se desfăşoară, conţin elementele contitutive ale infracţiunii de mită electorală. Reacţia USL Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu (preşedintele Consiliului Judeţean), a făcut următoarele precizări în media legat de ce se întâmplă cu pensionarii din Târgovişte. „Această încercare sigur că are la bază un scenariu scris în laboratoarele securisto-pedeliste din Dâmboviţa (...) Nu există o hotărâre CLM care să anuleze precedenta hotărâre prin care s-au acordat facilităţi, ci există o dispoziţie verbală a primarului Gabriel Boriga dată celor de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, care imediat s-a conformat. Declar ferm că niciodată PSD şi USL nu vor vota vreo măsură care să vină să taie din drepturile cuvenite celor aflaţi în situaţii defavorizate. Măsura dispusă de primarul municipiului Târgovişte încalcă o hotărâre a CLM şi încalcă, pe cale de consecinţă, legea. Această dispoziţie este un abuz în serviciu, calificat”, a declarat Ţuţuianu, citat de publicaţia “Sock Dâmboviţian”.

duminică, 28 octombrie 2012

LIDERUL PNL CRIN ANTONESCU CANDIDEAZA LA PARLAMENTARE IN TELEORMAN!


Crin Antonescu candidează în Teleorman.
Liderul PNL, Crin Antonescu va candida în colegiul 2 Senat din judeţul Teleorman. Informaţia ne-a fost confirmată de preşedintele PNL Teleorman, deputatul Marin Almăjan. Decizia a fost luată sâmbătă seara. Update: Antonescu „peste” Dragnea şi Almăjan Colegiul 2 Senat Teleorman în care s-a „mutat” Crin Antonescu se suprapune pe colegiile 3 Camera Deputaţilor şi 6 Camera Deputaţilor, unde candidează Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, respectiv deputatul PNL, Marin Almăjan. Iniţial, în acest colegiu era desemnat un liberal local, şi anume Florin Calotă. Nu se ştie în acest moment cine va intra pe fosta poziţie din Bucureşti – Colegiul 5 Senat din Sectorul 3 – unde candida iniţial Antonescu. De menţionat că judeţul Teleorman nu reprezintă o necunosută pentru Crin Antonescu. În legislatura 2000 - 2004 el a fost ales pe lista PNL Teleorman în Camera Deputaţilor. De ce a plecat Antonescu din Bucureşti Preşedintele PNL nu a putut fi contactat pentru a ne explica mobilul mutării, dar surse din PNL ne-au făcut câteva precizări. „Dl Antonescu nu a plecat spre un colegiu mai prietenos. El nu avea nicio problemă să închidă colegiul din sectorul 3, indiferent de adversar. Este o mişcare strategică. În situaţia în care pe 9 decembrie se înregistrează o participare la urne similară celei de la locale, toţi candidaţii USL închid colegiile, adică obţin 50%+1 vot. Totuşi în cazul în care nu se repetă participarea din 10 iunie – şi ne este teamă că aşa se va întâmpla, de regulă la parlamentare prezenţa este cu 10-15% mai mică decât la locale – atunci câteva colegii senatoriale, cele cu mai puţini electori înscrişi pe liste, se câştigă de către USL, dar nu se închid. Închizând colegiul în sectorul 3 prin Crin Antonescu, automat, doi candidaţi USL dintre cei care câştigă dar fără să facă 50%+1 nu mai obţin mandatul. Dar un alt candidat USL cu o anvergură mai mică, câştigă fostul colegiu al lui Antonescu, dar nu cu 50%+1 şi în această situaţie nu mai pică alţi doi câştigători de la noi, ci eventual unul singur. Este dezavantajul Bucureştiului care are 12 colegii la Senat. Nu pierdem doi oameni, pierdem unul singur. În Teleorman sun 3 colegii, toate 3 se închid deci nu există nicio pierdere”, ne-a declarat sursa citată. Update: Cine ar fi fost în pericol în Bucureşti Conform explicaţiilor primite din interiorul PNL, la un colegiu senatorial câştigat cu 50% +1 vot, automat doi alţi câştigători, dar fără majoritate calificată riscau să nu prindă mandat. Sunt expuşi în special câştigătorii care nu obţin 50% + 1 vot din mai multe colegi în următoarea ordine: 7 senat - Daniel Barbu (PNL), 1 sau 2 senat - Titus Corlăţean (PSD) sau Călin Popescu Tăriceanu (PNL), 10 senat – Florian Popa (PSD), 9 senat – Cătălin Croitoru (PSD) şi 8 senat – Dan Voiculescu (PC). Colegiile mai sus enumerate sunt caracterizate printr-o participare redusă la urne, colegiile 1, 2, 7 şi 10 fiind, în ordine, şi cele cu cei mai puţini alegători înscrişi pe listele electorale permanente.

CUTREMUR PUTERNIC IN LARGUL COASTEI DE VEST A CANADEI.ALERTA DE TSUNAMI!


Autorităţile canadiene au lansat, sâmbătă seara, o alertă de tsunami după un cutremur major cu magnitudinea de 7,7 produs în largul coastei de vest a ţării, a anunţat Ministerul Resurselor Naturale.
"Alerta este în vigoare pentru zonele de coastă din British Columbia până în Alaska, între nordul insulei Vancouver şi Cap Decision în Alaska (la 137 de kilometri sud-est de Sitka)", a declarat ministerul într-un comunicat, potrivit Mediafax. Autorităţile le-au cerut locuitorilor din zonele vizate să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale privind o eventuală evacuare către zonele mai înalte. Un tsunami ameninţă Hawaii (Statele Unite), a anunţat duminică centrul de alertă în caz de tsunami. "Un tsunami s-a format şi ar putea provoca pagube de-a lungul coastei tuturor insulelor statului Hawaii. (...) Trebuie luate măsuri de urgenţă pentru protejarea vieţilor oamenilor şi a bunurilor", spun oficiali. Tsunami ar urma să ajungă în Hawaii duminică la ora 08.28 GMT (10.28 ora României). Cutremurul s-a produs la ora 03.04 GMT (05.04 ora României) în regiunea arhipelagului Haida Gwaii (fostele insule ale Reginei-Charlotte). Acesta a fost resimţit în partea de nord a provinciei British Columbia, inclusiv în Prince Rupert, Quesnel şi Houston, a pecizat ministerul, care susţine că nu a primit nicio informaţie privind producerea unor victime sau pagube materiale. Potrivit institutului american de geofizică USGS, epicentrul cutremurului a fost localizat la 139 de kilometri sud de oraşul Masset. Cutremurul a fost urmat de cel puţin nouă replici cu magnitudine mult mai mică decât cea a seismului iniţial, relatează CNN.

sâmbătă, 27 octombrie 2012

LIDERUL PD-L CEZAR PREDA O"SMOTOCESTE "SI O ARD)E) RAU PE MONICA GHERGHESCU(MACOVEI)!


Scandalul legat de Comisia de Etică a Monicăi Macovei şi candidaturile respinse de către aceasta continuă în Alianţa România Dreaptă. Dacă liderul PDL Cristian Preda îi lua apărarea acesteia joi seara, spunând că toate criteriile pe care le-a folost în comisie sunt în statutul PDL, Cezar Preda se adaugă însă celor care o pun la zid pe Monica Macovei în problema evaluării candidaţilor la alegerile parlamentare.
Astfel, prim-vicepreşedintele PDL contestă anumite criterii care au stat la baza verificării dosarelor cum ar fi cel al imaginii proaste din presă. "Comisia condusă de doamnei Macovei nu are drept de veto. Decizia politică o iau co-preşedinţii alianţei şi sunt situaţii când pot lua alte decizii. Vă dau un exemplu: m-a interesat Diaspora. Doamna Macovei i-a găsit pe cei doi candidaţi că au o imagine proastă în presă. Dacă mă iau după imaginea proastă în presă, înseamnă că doamna Macovei nu mai candidează nicăieri în lumea asta. Eu ce să fac, să mă iau după presă şi să-mi retrag candidaţii Toţi adversarii mei politici cu ce să mă atace, scriu de mine", a precizat, vineri, Cezar Preda, la România TV. De cealaltă parte, Cristian Preda încearcă să-i ia apărarea Monicăi Macovei în acest conflict, spunând că toate criteriile pe care le-a folosit comisia condusă de Macovei se află în statutul PDL şi nu se poate proceda altfel. "Toate criteriile pe care le-a folosit această comisie se află în statutul PDL. Poziţia mea e simplă: dacă vreunul din cei 36 va candida, se va încălca statutul PDL iar eu sunt împotriva încălcării statutului. Dacă au existat scăpări, ele trebuie luate în seamă. Nu avem cum să nu procedăm astfel", a declarat Cristian Preda. Reacţia liderului PDL vine în contextul în care mai mulţi candidaţi democrat-liberali cu verdict negativ din partea "Comisiei Macovei" au contestat modul în care s-a ajuns la concluzia că nu trebuie să participe la alegeri. Astfel, senatorul Cristian Rădulescu declara că cercetările făcute asupra sa nu reprezintă o încălcare a criteriilor de integritate şi că verdictul oficial venit din partea instituţiilor statului urmează să fie acordat. "Nu-mi pasă de ce spune Monica Macovei, eu nu fac apel la copreşedinţii Alianţei. Eu ştiu că mă încadrez în criteriile de integritate oricât de stricte ar fi ele. Dar având în vedere abordarea din interiorul partidului mă mai gândesc dacă voi candida sau nu. Înţeleg că ANI are un anumit punct de vedere, înţeleg că presa are un punct de vedere, dar faptul că există o asemenea abordare din interiorul partidului mi se pare inacceptabil . Deci, va fi decizia mea personală în privinţa candidaturii", a declarat Rădulescu.

DIICOT CERCETEAZA O RETEA RUSEASCA DE SPIONAJ INDUSTRIAL!

La data de 19 octombrie, O.M., în vârstă de 42 de ani, cetăţean rus, a fost depistat pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", în timp ce încerca să părăsească teritoriul României. Avea asupra sa documente şi hărţi geologice, emise de autorităţi ale statului roman, conţinând informaţii şi date clasificate privitoare la zăcămintele de cupru şi metale rare aferente exploatărilor Moldova Nouă şi SUVOROV.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală fac cercetări faţă un grup infracţional, constituit din persoane având cetăţenie rusă şi română, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolul 19 din Legea 51/1991, articolul 169 şi articolul 298 Cod penal. "În fapt, s-a reţinut că factori de decizie din cadrul SC IPROMIN SA Bucureşti au divulgat către persoane din mediul de afaceri din Federaţia Rusa, informaţii şi documente clasificate, referitoare la zăcămintele de cupru şi metale rare din zona Moldova Nouă, mai exact zăcământul de banatite şi zăcământul ?SUVOROV?", se arată într-un comunicat de vineri al DIICOT, citat de Mediafafx. În prezent, Procurorii DIICOT verifică autenticitatea documentaţiei, caracterul clasificat al informaţiilor şi documentelor, impactul negativ asupra securităţii naţionale, precum şi efectele produse asupra economiei naţionale şi mediului concurenţial, urmând ca, raportat la probatoriul administrat, să fie dispuse măsurile legale în cauză.

vineri, 26 octombrie 2012

GEORGIANA IORGULESCU FOST MEMBRU IN CSM ACUZA MIODUL SELECTIV IN CARE CSM SE SESIZEAZA PE SCURGERILE DE INFORMATII SI STENOGRAME CATRE PRESA!


Georgiana Iorgulescu, fost reprezentant al societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii, acuză modul selectiv în care CSM se sesizează pe scurgerile de informații și stenograme către presă, scrie luju.ro. Fost membru CSM vorbește despre modul selectiv în care Consiliul se sesizează pe scurgerile de informații și stenograme către presă.
În data de 1 iunie 2012, CSM a adoptat prin hotărâre Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar și mass- media. Într-o analiză prezentată de Lumea Justiției, Georgiana Iorgulescu arată că în cazul ministrului Victor Paul Dobre transcripturile unor convorbiri telefonice au apărut în presa în faza actelor premergatoare, ceea ce înseamnă că a fost încălcat articolul 25, alin(1). art.25, alin(1) -Comunicarea de informații privind stadiul actelor de cercetare reprezentanților mass-media poate fi facută numai după începerea urmăririi penale. Potrivit Georgianei Iorgulescu și în cazul procurorului George Balan a fost încălcat un articol. Este vorba Art.25, alin(4) care spune: ”Comunicarea informațiilor privind începerea urmăririi penale poate fi făcută din oficiu sau la cererea reprezentanților mass-media, numai după aducerea la cunoștință a invinuirii persoanei față de care s-a dispus această măsură.” În cazul lui Bălan, la momentul apariției în presă a unor transcripturi acestuia nu îi fusese adusă la cunoștință invinuirea. În finalul analizei, Georgiana Iorgulescu spune: ”În recentul caz Blejnar acuzațiile din media merg către procurorul de caz. În cazurile din vară, nu. Jurnaliști care în vară nu mai pridideau cu transmiterea transcripturilor, condamnându-i, deja, pe cei vizați, părând a nu se întreba de proveniența acestora, de data aceasta se reped asupra procurorului de caz. Pe aceeași ultimă speță, CSM a postat sesizarea din oficiu a inspecției judiciare, deși inspecția este instituție autonomă, cu site propriu. Inspecția judiciară s-a sesizat în week-end. Nici de pe site-ul inspecției și nici de pe site-ul CSM nu rezultă dacă cea dintai s-a autosesizat în cazul mai vechi al ministrului Dobre. Ceea ce se știe sigur este că s-a sesizat cu viteză mai scazută în cazul procurorului Bălan și nu ne-a lămurit speța nici până acum. Lipsa aplicării aceleiași măsuri, indiferent de numele invinuitului/inculpatului, conduce la căderea în derizoriu a procesului penal, cu toate regulile și garanțiile sale și înlocuirea acestuia cu procesul media. Judecătorul nu este într-o situație comodă, fiind cumva strivit între lege și opinia publică. Misiune foarte grea, pentru ca ceea ce este uneori drept pentru public, nu este întotdeauna drept din perspectiva normei legale aplicabile și a ansamblului probator”.

TRAIAN BASESCU:MINISTERUL JUSTITIEI A AVIZAT NEGATIV CEREREA DE GRATIERE A GENERALUILUI VICTOR ATHANASIE STANCULESCU!


Victor Athanasie Stănculescu a solicitat graţierea, a declarat Traian Băsescu, miercuri la RRA, precizând că va analiza cazul, întrucât nu cunoaşte motivele condamnării, dar a adăugat că Ministerul Justiţiei a avizat negativ solicitarea.
Băsescu: Stănculescu are o cerere de grațiere pe care MJ a avizat-o negativ „Constat un singur lucru, deocamdată avem un singur mare vinovat al Revoluţiei, generalul Stănculescu, care a fost condamnat pentru 15 ani. Nu vă ascund că are la mine o solicitare de graţiere, iar Ministerul Justiţiei mi-a dat un aviz negativ. Voi mai analiza, nu ştiu exact motivele pentru care a fost condamnat, o să cer să văd sentinţa, să văd motivele pentru care a fost condamnat la 15 ani”, a spus Băsescu. Anterior, preşedintele a afirmat că politicienii ar trebui să “închidă” dosarul Revoluţiei, iar stabilirea celor întâmplate atunci să revină cercetătorilor şi istoricilor, cărora să li se pună la dispoziţie şi acele documente care încă sunt ţinute ascunse. „Eu am văzut Revoluţia de la Constanţa, am înţeles-o aşa cum am văzut-o la televizor atunci şi am reînţeles-o în ultima vreme. Nu m-aş pronunţa. Cred că a venit timpul să închidem dosarul Revoluţiei să intre cercetătorii pe el, pentru că atâta timp noi, oamenii politici – când spun să-l închidem, să-l închidem noi, oamenii politici – să avem decenţa să lăsăm cercetătorii să intre în realităţile revoluţiei, pentru că noi vom fi partizani”, a susţinut Băsescu. El a comentat că nu are niciun partizanat în această chestiune, că nu a fost membru FSN şi nu are „vreo obligaţie faţă de nimeni”.

joi, 25 octombrie 2012

TRAIAN BASESCU,ION CRISTOIU SI "RULETA RUSEASCA!"


Traian Băsescu va face un bilanț, la șase luni de la instalarea Guvernului Ponta, a afirmat Ion Cristoiu în cadrul emisiunii ”Ultimul Cuvânt” de pe B1 TV.
on Cristoiu a afirmat, miercuri seară,la B1 TV, că președintele Traian Băsescu va face, la 6 luni de la instalarea cabinetului Ponta, un bilanț autocritic la adresa premierului. „Cu prilejul împlinirii a 6 luni de mandat la Guvern, Traian Băsescu va ieși cu o intervenție foarte dură împotriva guvernului Ponta, un bilanț. Probabil va avea loc în jurul datei de 27 sau 28 octombrie și din acel moment Traian Băsescu va interveni des, probabil jucând și la ruleta rusească” afirmă Ion Cristoiu. Jurnalistul consideră că bilanțul pe care îl va face președintele României va atrage numeroase reacții, printre care și o nouă posibilitate de suspendare. „Dacă îl suspendă cu atât mai bine pentru președinte, pentru că se va implica în campania electorală clar. Totuși Traian Băsescu l-a desemnat pe Ponta indiferent de majoritate și e obligat să facă acest bilanț autocritic” a mai declarat jurnalistul.

DELEGATIA PNL IN P.E. O ACUZA PE EBA SI GASGA MAFIOTA A PD-L CA AU TRADAT INTERSUL NATIONAL!


Delegația Partidului Național Liberal în Parlamentul European respinge "cu fermitate" afirmațiile mincinoase ale europarlamentarului PDL Elena Băsescu şi ale colegilor săi potrivit cărora poziția oficială a ALDE în PE a fost împotriva candidaturii lui Leonard Orban la Curtea de Conturi, relatează NewsIn.
În cadrul ședinței conducerii Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa de marți, 23 octombrie a.c., s-a decis ca toți eurodeputații ALDE să voteze favorabil candidatura lui Leonard Orban. Cei care au votat în mare majoritate împotrivă au fost reprezentanții PPE. "Elena Băsescu ori minte cu nerușinare ori este incapabilă să înțeleagă semnificațiile documentelor oficiale ale Parlamentului European. Din așa-zisa dovadă pe care a prezentat-o public în susținerea acuzațiilor aduse ALDE, nu reiese faptul că poziția oficială a Alianței a fost una împotriva lui Leonard Orban. Europarlamentar cu o activitate total nesemnificativă la nivelul Parlamentului European, Elena Băsescu face tot posibilul să se facă remarcată și recurge la singurele acțiuni la care se pricepe – dezinformează și aduce acuzații fără temei", se arată într-un comunicat de presă. "Comportamentul iresponsabil al Elenei Băsescu se înscrie în atitudinea antinațională pe care PDL o manifestă în Parlamentul European. Este inacceptabil ca democrat-liberalii să exporte o bătălie politică internă la nivel european, astfel încât un demnitar român, care se bucură de reală apreciere profesională în Uniunea Europeană, să fie sabotat din cauza disputelor politicianiste promovate de PDL. Elena Băsescu, la fel ca și ceilalți europarlamentarii PDL, ar trebui să le explice românilor ale cui interese le susțin ei la Bruxelles, pentru ca în nici un caz nu promovează interesul național al României", mai acuză liberalii din PE.

miercuri, 24 octombrie 2012

PREMIERUL VICTOR PONTA IL "IA PESTE PICIOR"PE TRAIAN BASESCU SI PROPUNEREA ACESTUIA DE A RIDICA PREMIUL NOBEL!


Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, întrebat dacă acceptă "propunerea" preşedintelui Băsescu de a fi prezent în decembrie la Oslo, la decernarea premiului Nobel pentru pace acordat Uniunii Europene, că preferă ca la data respectivă să primească un alt premiu, şi anume din partea românilor.
"Mă bucură preocupările domnului preşedinte, dar eu am alte preocupări. De aceea am vorbit de un lucru foarte serios, şi anume de sumele alocate României în 2014-2020, când domnul preşedinte Băsescu, probabil, va fi la pensie, nu? În 2014. Ori eu nu am de gând să mă pensionez în 2014. Sunt responsabil în faţa românilor probabil cel puţin până în 2016. În rest, dacă mă întrebaţi de 10 decembrie (a doua zi după alegerile parlamentare-n.r.), nu vă ascund faptul că îmi doresc un alt premiu, din partea românilor", a spus Ponta. Băsescu a declarat râzând, vinerea trecută, la Bruxelles, că este posibil să îl delege pe premierul Ponta la ceremonia de la Oslo pentru ridicarea de către UE a Premiului Nobel pentru pace, eveniment la care au fost invitaţi şefii de state sau guverne din UE de către preşedintele Consililui European. Întrebat de jurnalişti dacă va merge la Oslo la ridicarea Premiului Nobel pentru pace, primit de UE, eveniment la care au fost invitaţi de către preşedintele Consiliului European şefii de stat şi de guvern din UE, Băsescu a răspuns, râzând: "Vreţi să mă împoponez cu un titlu pe care...? Ce am făcut eu pentru a obţine acest titlu? Cred că îl deleg pe domnul Ponta".

SEFUL JANDERMERIEI ROMANE,GENERAL GAVRILA POP SCHIMBAT DIN FUNCTIE.LOCUL II ESTE LUAT DE COLONELUL MIRCEA OLARU!


Şeful Jandarmeriei, schimbat din funcţie.
Şeful Jandarmeriei Române, general Gavrilă Pop, a fost schimbat din funcţie, marţi, prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor. În locul lui Pop a fost numit în funcţie colonel Mircea Olaru. În mai, Pop a fost împuternicit, pentru şase luni, în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR). În perioada 2007-2010, el a condus Jandarmeria Capitalei, de la conducerea căreia a fost demis în noiembrie 2010, după mitingul poliţiştilor desfăşurat la Palatul Cotroceni, motivul oficial invocat fiind managementul defectuos. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a anunţat, marţi, că intenţionează să schimbe încă un inspector şef, ca urmare a verificărilor pe care ministerul le-a făcut, la nivel naţional, în ultima perioadă.

marți, 23 octombrie 2012

CODRIN STEFANESCU (PSD):STENOGRAMELE APARUTE "RAZBOIUL INTRE CELE DOUA GRUPARI DIN PD-L CARE VOR INGROPA ACEST PARTID!


Stenogramele apărute în ultimele zile și al căror protagonist este Sorin Blejnar nu sunt decât parte a războiului intern care se duce acum între cele două grupări din PDL: una, care trebuie sacrificată în dosare de mare corupție, iar cea de-a doua, fidelă lui Traian Băsescu, care s-a dezis total de subiectul „Blejnar”. Iar dovada clară este, de fapt, conținutul acestor interceptări, care nu are nicio legătură cu dosarul de evaziune fiscală, în care este anchetat fostul șef al ANAF.
De altfel, mesajele subliminale transmise de prima grupare, prin aceste stenograme, îi vizează, pe de o parte pe „partenerul și colaboratorul” Sorin Blejnar, și, pe de altă parte, pe Traian Băsescu și tabăra fidelă acestuia din PDL. Și în timp ce Blejnar este asigurat că va fi apărat indiferent de situație, pentru cealaltă grupare și pentru președinte, avertismentul, care face parte din categoria „după noi potopul”, este foarte precis: și noi avem conexiuni în tot sistemul, iar interceptările „uitate” la dosar sunt doar o mostră din ceea ce deținem. În fapt, apariția, pe surse, a câtorva interceptări telefonice, precum și declarațiile anterioare ale lui Sorin Blejnar despre acținuile lui în interesul națiunii, cele care vizează procurorul de caz sau conspirația pusă la cale împotriva lui, sunt doar primul capitol dintr-un scenariu foarte bine pus la punct, ce urmează să se desfășoare în sistem foileton. Mai mult decât atât, din toată această mascaradă care ni se servește, important de reținut este un singur lucru: cât a fost la guvernare, PDL, a patronat, la nivel național, un sistem organizat de corupție instituționalizată, a protejat cele mai importante personaje implicate în acest sistem și și-a „îndestulat” liderii, rudele și prietenii acestora cu miliarde de euro din bani publici. Iar Sorin Blejnar este doar o tentaculă din caracatița corupției, și care avea conexiuni directe, la orice oră din zi și din noapte, începând cu lideri importanți ai fostului partid de guvernământ și, nu în ultimul rând, chiar cu președintele țării. În concluzie, dacă anchetele instituțiilor de control vor continua la modul cel mai serios, odată cu apariția unor noi dosare, care se află deja în lucru, mai devreme sau mai târziu, Sorin Blejnar va începe să vorbească. Iar scandalul care se va isca, în urma acestor dezvăluiri, va „îngropa” definitiv regimul Băsescu.

PARLAMENTUL ROMANIEI SE REUNESTE MARTI!


Parlamentul se va reuni marţi, la ora 10.00, pentru a decide asupra componenţei CNA, ANRE şi a preşedintelui CSA, a precizat luni secretarul Camerei Georgian Pop.
Liderii grupurilor parlamentare au negociat luni componenţa Consiliului de Reglementare al ANRE, preşedintele acestei instituţii urmând să fie din partea PNL, cei doi vicepreşedinţi de la PSD, iar ceilalţi membri câte unul din partea PDL, UNPR, UDMR, PSD.

luni, 22 octombrie 2012

BASESCU MINTE CA NU IL CUNOASTE PE SORINEL BLEJNAR!


n ediția de duminică a emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a prezentat cele mai aberante aşa zise investiţii ale guvernării PDL, cum ar fi câte pârtii de ski a construit guvernul domnului Boc şi suma uluitoare ce a fost plătită pentru acestea. De asemenea, realizatorul a prezentat avocaţii cei mai agresivi ai politicii de tăiere în carne vie și modul cum au fost aceștia recompensaţi.
Mihai Gâdea a prezentat în primul rând interceptările surprinse între Traian Băsescu și Sorin Blejnar: Femeie: cabinet presedintele Romaniei Sorin Blejnar: Sarut mana. De la ANAF. Blejnar. Presedintele ANAF sunt. Femeie: Buna ziua, domnule Blejnar. Va rog. SB: Cu domnul presedinte as dori daca se poate. Sau mai tarziu sau cand. F: Ramaneti pe telefon. Incerc sa vad daca imi raspunde. SB: Am inteles F: Multumesc. Barbat: Alo! SB: Sa traiti, domnu' presedinte! Traian Basescu: Salut, Sorine! SB: V-am trimis o data pe mail situatia aia cu constructorii. TB: Da. Ma, eu am si facut o confuzie ca era primul in lista datornicilor Tehnologica si am zis ca e o lista cu constructori. Da' nu erau numai constructori acolo. SB: Este, este datornic. Dar a inceput procedura de executare pe el. TB: Da. SB: Nu de acuma, e de vreo 2-3 luni. TB: Aha. SB: El plateste, deci ei in general sunt platitori buni astia. Dar tot timpul sunt cu restante datorita faptului ca incaseaza de la CNADNR destul de greu. TB: Da, da. SB: Si atunci noi am inceput sa facem o alta procedura. Ne-am dus la CANDNR si i-am facut tert poprit. TB: Ihi... SB: Daca o sa va uitati acolo pe ce am incasat noi, marea majoritate sunt pe popriri... desigur... adica le taiem finantarea, dar ii tinem asa, cat de cat sub control. TB: Da, aha. SB: Subiectul doi. TB: Da. SB: Am primit o hartie de la Rompetrol. TB: Da. SB: Vineri seara, maine, urmeaza sa ne faca o plata de 54 de milioane in contul obligatiunilor alea pe care le-am emis noi. TB: Mai, fiti atenti ca aici intram in alta belea. Cred ca e un truc. SB: Stiu. Asta e opinia mea. TB: Da, e un truc. Da 54 de milioane, exact atat cat statul roman sa nu mai devina majoritar. SB: Da, asa este, asa este. Si eu am o decizie a Consiliului Concurentei din 2005. TB: Da.. SB: Care spune ca o astfel de ipoteza, ca ei sa faca o plata partiala, nu va fi luata in calcul. Am vorbit si cu Bogdan, cu Chiritoiu, sa imi dea o hartie in sensul asta. Si sa spuna ca altfel ar fi fost ajutor de stat, atunci in 2004 si nu aveam voie. TB: Da. La puțin timp după ce președintele Traian Băsescu a purtat discuția cu Sorin Blejnar, acesta a fost invitat într-o emisiune televizată unde declara că nu îl cunoaște pe Blejnar și nu știe dacă acesta este atins de corupție sau nu. Administrația prezidențială a transmis un comunicat pe site-ul oficial în care răspundea interceptărilor astfel:

FOSTUL PREMIER LIBERAL CALIN POPESCU TARICEANU:NU SUNT COLEG CU GIGI BECALI,INTRUCAT NU ESTE MEMBRU PNL!


Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că nu este "coleg" de partid cu George Becali, precizând că acesta nu ar fi din punctul său de vedere membru al PNL, fiind vorba de o candidatură pe listele USL, el arătând totodată că PNL trebuie să rămână un partid care să fie "reper de conduită".
Tăriceanu a fost întrebat, într-o emisiune a postului Realitatea TV, cum vede faptul că a devenit coleg de partid cu omul de afaceri George Becali. "El nu este membru al PNL, cred că o implicită asociere care s-a făcut mie mi se pare că nu este benefică pentru noi", a replicat Tăriceanu. "Eu, ca vechi membru al PNL, pot să-mi spun şi întotdeauna am avut curajul să-mi spun punctul de vedere, pe care mi l-am exprimat. Nu o să fim colegi, pentru că, din fericire, nu e vorba de un coleg de partid, este o candidatură pe listele USL. Aş putea să spun cum văd eu PNL: ca un partid care să rămână ancorat nu numai valorilor europene, dar în fond valorilor liberale care ne-au consacrat pe scena politică românească şi, în acelaşi timp, un partid al valorilor, printre care şi cele morale. Este nevoie încă de un partid care să servească drept reper de conduită, de moralitate, de ţinută, de discurs politic şi acesta mi l-aş dori să fie PNL, aşa cum s-a impus el de fapt", a mai spus Tăriceanu. Liderul deputaţilor PNL a fost invitat să explice formula prin care a susţinut că îi preferă pe cei care "numără ideile şi nu oile". "Eu am folosit o expresie care, în fond, nu era atât de subtilă încât să-i pună pe mulţi în încurcătură şi să dea răspunsuri nepotrivite, dar, spre surprinderea mea, am văzut că acest lucru s-a întâmplat. Constatând această chestiune, pentru cei care nu au înţeles este limpede că nu merită să detaliez subiectul prea mult ca să-i fac să înţeleagă, pentru că există riscul tot să nu înţeleagă", a menţionat Tăriceanu.

duminică, 21 octombrie 2012

DEMISUL PENAL TRAIAN BASESCU IL IA PESTE PICIOR PE PREMIERUL PONTA:CRED CA-L DELEG SA RIDICE PREMIUL NOBEL!


Traian Băsescu nu a ratat ocazia să trimită săgeţi către premierul Victor Ponta după întrunirea cu liderii Uniunii Europene de la Bruxelles. Preşedintele a declarat că este posibil să îl delege pe premierul Ponta la ceremonia de la Oslo pentru ridicarea de către UE a Premiului Nobel pentru pace, eveniment la care au fost invitaţi şefii de state sau guverne din UE de către preşedintele Consililui European, relatează Mediafax.
Întrebat de jurnalişti dacă va merge la Oslo la ridicarea Premiului Nobel pentru pace, primit de UE, eveniment la care au fost invitaţi de către preşedintele Consiliului European şefii de stat şi de guvern din UE, Băsescu a răspuns, râzând: "Vreţi să mă împoponez cu un titlu pe care...? Ce am făcut eu pentru a obţine acest titlu? Cred că îl deleg pe domnul Ponta". Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a invitat toţi cei 27 de lideri ai statelor europene să se meargă în decembrie la Oslo pentru înmânarea Premiului Nobel pentru Pace, acordat sâptămâna trecută Uniunii Europene. Joi dimineaţă, preşedintele PE, Martin Schulz, anunţase că va merge împreună cu şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi Herman Van Rompuy la Oslo pentru a ridica premiul Nobel pentru Pace decernat UE.

FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE SI CANDIDATURILE CIUDATE ALE USL!


Fostul premier Adrian Nastase a scris sâmbătă, pe blogul său, că USL a pus pe listele de candidaţi "persoane dintre cele mai ciudate" sub pretextul obţinerii majorităţii parlamentare care să-l oblige pe Traian Băsescu să numească un premier de la actuala Putere, transmite NewsIn.
"Băsescu poate fi vinovat pentru multe, (...) dar vina lui principală este aceea de a fi generat, de-a lungul a 8 ani, enorm de multă antipatie şi chiar ură împotriva lui, iar acestea servesc, acum, drept justificare pentru adunarea în orice condiţii - a tuturor voturilor care să ducă la obţinerea a peste 50% din opţiuni, la 9 decembrie. Pentru atingerea acestui obiectiv, sunt incluşi, drept candidaţi, şi persoane din cele mai ciudate - ca preţ al atragerii acestor voturi suplimentare. În felul acesta, Parlamentul următorilor ani riscă să nu fie mai puternic, mai competent, mai eficient decâ cel actual", a scris Năstase. Fostul premier susţine că "goana" de a pune pe liste persoane care sa câştige mandatul cu peste 50% vine din preocuparea USL de a nu-i lăsa lui Băsescu, după parlamentare, altă opţiune decât numirea unui premier din partea USL. "Justificarea politică a nevoii de a obţine peste 50% din voturi, decurge din faptul că Băsescu nu este «bănuit» să acţioneze normal şi să desemneze, drept candidat de prim-ministru, reprezentantul partidului (alianţei) care a obţinut cele mai multe voturi/mandate. Din acest motiv, « goana» de a pune pe liste pe cei care pot să aducă, la 9 decembrie, voturile necesare", susţine Nastase. El se întreabă, în aceste condiţii, cum va arăta viitorul Parlament şi conchide că noul legislativ va fi "mai puţin capabil". "Ce se va întâmpla însă după aceea? Vor fi în Parlament suficienţi jurişti pentru a îmbunătăţi legislaţia şi a pregăti revizuirea Constituţiei? Vor fi suficienţi oameni de cultură pentru a explica faptul că politica, dar şi soarta unei naţiuni nu pot exista în afara culturii? Şi ar fi multe alte întrebări. Basescu ne va lăsa drept moştenire un stat destructurat, mai sărac şi cu o organizare parlamentară, în următorii patru ani, mai fragilă şi mai puţin capabilă să-şi exercite rolul prevăzut de constituţie - în plan intern şi în plan extern", a mai scris Adrian Năstase.

sâmbătă, 20 octombrie 2012

PROPAGANDA REGIMULUI BASESCU LOVESTE DIN NOU IN USL!


Logica și propaganda lui Traian Băsescu lovesc din nou. Președintele demis de români la referendum continuă să susțină că alții au decredibilizat România în ochii Europei și nu gașca lui din politică, servicii secrete sau justiție.
Băsescu a declarat vineri că poziţia României în UE este în prezent "fragilizată puternic" de evenimentele din vară, dar şi de atitudinea unora dintre politicieni români care au permis "fluierarea oficialilor europeni pe stadioane". "În ce situaţie credeţi că sunt eu la Consiliu, când acum două zile lideri ai UE au fost fluieraţi in corpore pe stadioane? (...) Poziţia noastră este şubredă în interiorul UE, cu o credibilitate fragilizată puternic şi de ce s-a întâmplat în vară şi de atitudinile unor lideri politici din România", a declarat Băsescu, la Bruxelles, după lucrările summit-ului Consiliului European. În opinia președintelui care a transformat în hârtie igienică votul românilor, țara noastră a făcut paşi înapoi chiar şi faţă de perioada de dinainte de aderare în privinţa credibilităţii. "Am făcut paşi înapoi prin atitudine", a afirmat Băsescu.

MINISTRUL AFACERILOR EUROPENE,LEONARD ORBAN :ROMANIA ARE O MARE PROBLEMA DE IMAGINE IN U.E.!


Leonard Orban: România are o mare problemă de imagine în UE.
România are o mare problemă de imagine în interiorul Uniunii Europene, a declarat vineri ministrul MAEur, Leonard Orban.”România are o mare problemă de imagine. După părerea mea, imaginea este mai rea decât realitatea. Din păcate, imaginea are efecte în deciziile pe care le iau decidenţii de la Bruxelles, atât la nivelul Comisiei Europene cât şi la nivelul Parlamentului European şi al Curţii Europene de Conturi. La această imagine am contribuit şi noi din plin”, a declarat Orban, la la conferinţa ”Problematica suspiciunilor de fraudă şi a conflictului de interese în domeniul achiziţiilor publice aferente proiectelor finanţate din instrumente structurale”. ”Această imagine negativă pe care o avem contribuie la o exigenţă sporită şi conduce permanent la un risc de întrerupere sau suspendare de plăţi. În momentul de faţă, oprirea transferului banilor de la Bruxelles pe baza unor cereri de rambursare transmise de partea română a condus la nişte dificultăţi bugetare însemnate, care ne pun în situaţia actuală ca să avem mari greutăţi să mai continuăm plăţile interne către beneficiari”, a mai spus oficialul român.

vineri, 19 octombrie 2012

ROMANIA CEA MAI SARACA TARA DIN LUME.SATRAITI BINE BASESCULE SI BOCII TAI DIN CAMARILA PORTOCALIE!


Averea populaţiei a scăzut cu 36% în România în perioada iulie 2011 - iunie 2012, cel mai abrupt declin din lume ca procent, potrivit unui raport realizat de Credit Suisse, citat de Mediafax.ro.
Analiştii băncii elveţiene au luat în calcul valoarea activelor financiare şi imobiliare (în cea mai mare măsură locuinţe) deţinute de gospodării, din care au extras datoriile. Activele din fondurile private de pensii sunt incluse în estimare, însă nu şi contribuţiile la sistemul public de pensii. De asemenea, indicatorul se referă numai la populaţia adultă. România este urmată de Ungaria (-25%), cu menţiunea că topul este selectiv, prezentând ţările care au printre cele mai abrupte scăderi şi creşteri în procente. Potrivit datelor BNR, cursul leu-dolar a urcat în perioada analizată cu 19%, de la 2,97 lei/dolar la 3,55 lei/dolar, erodând semnificativ valoarea în monedă americană a activelor deţinute de români. Datorită unui curs de schimb stabil în raport cu dolarul SUA şi unei creşteri de 11% a capitalizării de piaţă la nivel naţional, Columbia a reuşit cea mai importantă creştere a averii populaţiei în perioada analizată, de 16%. Algeria, Hong Kong, Peru şi Uruguay au înregistrat avansuri de peste 5%. Cele mai puternice scăderi au fost înregistrate în zona euro şi Europa de Est: Grecia, Franţa, Irlanda, Suedia, Italia, Finlanda, Cehia, Polonia, Portugalia, Spania şi Cehia au consemnat declinuri între 10% şi 20%, întrecute însă de România şi Ungaria. În raportul Credit Suisse se remarcă patru ţări care au înregistrat creşteri de peste 100 miliarde de dolari în privinţa averii populaţiei, în perioada iulie 2011 - iunie 2012, respectiv SUA (1.300 miliarde dolari), China (560 miliarde dolari), Japonia (370 miliarde dolari) şi Columbia (100 miliarde dolari). Cele mai puternice pierderi au fost înregistrate în Franţa (2.200 miliarde dolari), Italia (2.100 miliarde dolari), Germania (1.900 miliarde dolari) şi Spania (870 miliarde dolari). Scăderile din Europa sunt accentuate de evoluţia nefavorabilă a cursului de schimb faţă de dolar, pentru euro şi alte monede. Astfel, în euro, pierderile de avere din Germania reprezintă numai 50 miliarde euro, 148 miliarde euro în Franţa, 177 miliarde euro în Spania, respectiv 286 miliarde euro în Italia, notează Credit Suisse. Cursul dolarului faţă de euro a scăzut cu 16% în perioada analizată, de la 1,4264 dolari/euro la 1,2288 dolari/euro.

BASESCU FACE GALERIE LA DECERNAREA PREMIULUI NOBEL PENTRU "NEUROPENII"BARROSO-,SCHULTZ SI VAN ROMPUY!


Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cel al Consiliului european, Herman Van Rompuy, şi cel al Parlamentului European, Martin Schulz, vor merge împreună la Oslo pentru a ridica premiul Nobel pentru Pace decernat UE, a anunţat miercuri Schulz, informează Mediafax.
"Vom merge împreună, noi trei", a declarat Schulz, care tocmai se întâlnise la Paris cu preşedintele francez François Hollande, cu o zi înaintea unui nou summit european la Bruxelles. Preşedintele PE a precizat că s-a întâlnit marţi seara la Bruxelles cu Barroso şi Van Rompuy şi că decizia a fost luată împreună cu aceştia. Cine dintre cei trei va rosti discursul la Oslo la 10 decembrie?, au întrebat jurnaliştii. "Nu ştiu", a răspuns Schulz. "Pentru mine nu este foarte important cine vorbeşte acolo. Simbolul este ca cele trei instituţii europene să fie acolo", a afirmat el. Pe de altă parte, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a invitat joi pe toţi cei 27 de lideri ai statelor membre să se deplaseze la Oslo pentru ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace acordat Uniunii Europene (UE), conform AGERPRES. Acest Premiu Nobel este ''o imensă onoare pentru ţările noastre, instituţiile noastre şi pentru cetăţenii noştri', a scris Herman Van Rompuy pe contul său de Twitter, la puţin timp după începerea summitului european de la Bruxelles. "Pentru a marca această ocazie festivă, sper că toţi şefii de stat şi de guvern europeni vor putea să participe la festivităţile de la Oslo din decembrie", a adăugat el. Acest Premiu Nobel este ''o imensă onoare pentru ţările noastre, instituţiile noastre şi pentru cetăţenii noştri", a scris Herman Van Rompuy pe contul său de Twitter, la puţin timp după începerea summitului european de la Bruxelles. "Pentru a marca această ocazie festivă, sper că toţi şefii de stat şi de guvern europeni vor putea să participe la festivităţile de la Oslo din decembrie", a adăugat el.

joi, 18 octombrie 2012

BELGIANUL WIFRED MARTENS,UNICUL CANDIDAT LA PRESEDENTIA PPE REALEAS MIERCURI SEARA!


Belgianul Wilfried Martens a fost reales miercuri seara, la Bucureşti, pentru încă un mandat de 3 ani la conducerea Partidului Popular European. Numărul voturilor exprimate de către delegaţii la congres a fost de 528, iar Martens, unic candidat, a fost ales cu 91% din voturi.
Wilfried Martens (76 de ani) este preşedinte al PPE din anul 1992, când a fost ales la Congresul de la Atena. La scurt timp după anunţul realegerii sale în fruntea PPE, fostul premier belgian Wilfried Martens a declarat că l-a desemnat secretar general al formaţiunii paneuropene pe Antonio Lopez-Isturiz, actualul titular al acestei funcţii. Joi, în a doua zi a Congresului PPE de la Bucureşti, popularii îi vor alege pe cei 10 vicepreşedinţi şi pe trezorierul partidului. Printre candidaţii la postul de vicepreşedinte se numără şi senatorul Anca Boagiu, vicepreşedinte al PDL. Ea este una dintre cele cinci femei care candidează pentru unul din aceste posturi, alături de ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, Rumiana Jeleva - fost ministru de externe al Bulgariei, Corien Wortmann-Kool, actual vicepreşedinte al PPE şi membru al Parlamentului European, şi Gintare Narkeviciute din Lituania, informează Agerpres. Pe lista candidaţilor se mai află comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, propus de UMP din Franţa, comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn, propus de OVP (Austria) şi comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani, susţinut de PdL Italia. PPE este cel mai mare partid politic european şi include în prezent 73 de formaţiuni din 40 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, 16 şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană şi şapte din afara UE, 13 membri ai Comisiei Europene şi cel mai numeros grup politic din Parlamentul European..

VIOLENTE LA CONGRESUL PPE.UN JURNALIST A FOST BRUSCAT DE AGENTII DE PAZA STRAINI!


Unul dintre agenţii de pază de la firma angajată de PPE pentru a asigura ordinea şi securitatea la congresul de la Palatul Parlamentului a bruscat un operator de la o televiziune din România, care încerca să filmeze o tânără care a leşinat pe holurile instituţiei.
Conducerea PPE a ţinut morţiş să angajeze o firmă de pază din străinătate pentru a asigura ordinea şi securitatea la Congresul de la Bucureşti. Unul dintre angajaţii acestei firme a avut un comportament deosebit de violent faţă de un jurnalist român care încerca să filmeze un incident petrecut pe holurile Palatului Parlamentului. O tânără care asigura primirea invitaţilor într-una dintre sălile care găzduiesc congresul a leşinat de două ori într-o oră şi a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD prezent la eveniment. Un cameraman de la un post TV din România a încercat să filmeze incidentul, fără a se apropia însă prea mult. Demersul jurnalistului i-a făcut pe agenţii de pază să reacţioneze deosebit de violent, unul dintre aceştia bruscându-l pe jurnalist şi smulgându-i ecusonul de la gât. Bărbatul a fost apoi evacuat din Palatul Parlamentului.

miercuri, 17 octombrie 2012

PPE=PCUS REPETA GRESELILE TRECUTULUI SUSTINANDU-L PE BASESCU!


"PPE repetă greşelile trecutului susţinându-l pe Băsescu"
Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marţi seară că grupul liberalilor europeni va sprijini partidul condus de Crin Antonescu în alegerile parlamentare din acest an. Acesta a subliniat faptul că, în opinia sa, grupul PPE din Parlamentul European ''repetă greşelile trecutului'' sprijinindu-l pe preşedintele Traian Băsescu. ''Am avut, în cadrul reuniunii grupului, o discuţie foarte deschisă pe tema situaţiei politice din România, din ultimele luni. Sperăm că, la alegerile din 9 decembrie, USL şi mai precis PNL să câştige alegerile, aşa cum au făcut-o şi la alegerile locale. Ştiu ce spun când spun că PPE-ului nu îi place acest lucru. PPE nu este de partea cea bună în lupta pentru apărarea valorilor europene. Nu este prima dată. Au mai făcut-o atunci când l-au susţinut pe Berlusconi sau pe Viktor Orban, iar acum sunt de partea preşedintelui Băsescu. Cred că repetă greşelile trecutului. Se dau de partea cui nu trebuie. Urăm PNL-ului mult succes. Noi îi vom susţine în această campanie electorală foarte importantă'', a spus acesta. Verhofstadt s-a referit şi la faptul că şi reprezentanţii PPE se află în aceste zile la Bucureşti. ''Se pare că avem competitori'', a arătat el.

INTAIUL PENAL AL ROMANIEI TRAIAN BASESCU SI UMBRELE TRECUTULUI:PLESU,LIICEANU SI PATAPIEVICI!


Băsescu: Pleşu, Liiceanu, Patapievici, victimele propagandei din trecut.
Presedintele Traian Băsescu afirmă ca Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu și Horia Roman Patapievici, cei care l-au convins să-și asume constituirea Comisiei prezidențiale pentru analiza dictaturii comuniste, sunt discreditați în prezent de o propagandă ce amintește de vremuri trecute. "Aceiaşi oameni care azi sunt atacaţi, discreditaţi printr-o propagandă care ne aduce aminte de vremurile trecute – aceiaşi oameni din societatea civilă, fie că se numesc Pleşu, Liiceanu, Cărtărescu, Horia Roman Patapievici şi mulţi alţii - au fost cei care m-au convins să-mi asum constituirea Comisiei şi asumarea rezultatelor muncii acestei comisii. Dacă am avut un merit, a fost acela că am cedat în faţa inteligenţei şi am înţeles că ceea ce îmi propuneau acei oameni era corect şi trebuia făcut", a spus Băsescu la lansarea celui de-al doilea volum din seria de anexe la raportul Comisiei prezidenţiale pentru studierea dictaturii din România intitulat "Istoria comunismului din România, documente Nicolae Ceaşescu 1965-1971". Președintele a facut această declarație cu prilejul lansării celui de-al doilea volum din seria de anexe la raportul Comisiei prezidențiale pentru studierea dictaturii din țara noastră, "Istoria comunismului din România, documente Nicolae Ceașescu 1965-1971". Băsescu a mai afirmat că şi-ar dori să apară şi volumul trei al "Istoriei comunismului", pentru că el face referire la o perioadă importantă, cea de după 1972. "Nu pot avea exigența să apară toate trei, dar măcar și volumul trei, care urmărește perioada 72 – incolo”, a spus președintele. Șeful statului a afirmat că aceasta va fi și perioada care va explica cel mai bine cum sunt românii azi. "Îmi permit să spun, și nu vreau să stârnesc niciun fel de rumoare sau semne de întrebare, dar cred că dacă adun bine două plus trei volume înseamnă cinci volume de documente. Am covingerea că ne trebuie și volumul șase, care să acopere efectele comunismului de după Revoluția din ‘89. Le vedem și astăzi", a spus Băsescu. Președintele a condamnat comunismul din România în 2006, în Parlament, ca fiind un regim ilegitim și criminal, acțiunea fiind facută pe baza unui raport întocmit de o Comisie prezidențială condusă de Vladimir Tismăneanu. Volumul "Istoria comunismului din România. Documente Nicolae Ceauşescu (1965-1971)", îngrijit de Mihnea Berindei, Dorin Dobrincu şi Armand Goşu, a apărut la Editura Polirom, sub egida Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România. Şeful statului s-a bucurat de susţinerea unor intelectuali precum Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu sau Andrei Pleşu, după ce a condamnat oficial, în 2006, comunismul. Iată câteva dintre declarațiile pe care aceştia le-au făcut însă ulterior. "Epoca Băsescu mi se pare terminată, cu bunele şi relele ei. Ca şi Emil Constantinescu, actualul preşedinte e azi un prizonier neputincios al sistemului politic românesc, corupt şi nenorocit", spunea Mircea Cărtărescu. "De cînd nu mai cred că Băsescu poate schimba ceva în România, n-am mai putut să scriu cu siguranţa cu care-o făceam înainte. Căci azi nu mai cred în nici o direcţie şi în nici o persoană de pe eşichierul politic. În momentul ăsta, cauza pierdută în politica românească mi se pare că este chiar România". Gabriel Liiceanu declara, la rândul său, că se "îndepărtează" de şeful statului, fiindcă acesta a susţinut că Ceauşescu ar fi fost un mare preşedinte dacă ar fi stat doar 10 ani la putere. Pe Liiceanu l-a deranjat şi faptul că Traian Băsescu a spus că s-a regăsit în poezia lui Adrian Păunescu. "În clipa în care Traian Băsescu a condamnat comunismul, eu mi-am recunoscut nevoia de a fi condamnat comunismul în gestul unui preşedinte. Atunci el a devenit preşedintele meu, în acea secvenţă, nu eu intelectualul lui. Într-o asemenea întâlnire îmi rezerv dreptul de a-mi păstra libertatea. Atunci când acelaşi om care condamnă comunismul vine şi spune la o emisiune de televiziune că, dacă Ceauşescu s-ar fi oprit după 10 ani, ar fi fost un mare preşedinte, treaba asta mă îndepărtează de el. Pentru că înseamnă că nu ştie ce a condamnat. Nu poţi determini într-o condamnare oficială, cum a fost făcută în 2006, comunismul ca un regim ilegitim şi criminal şi pe urmă să vii şi să spui că 10 ani acel regim era bun. Asta e o incoerenţă de fond", a declarat Gabriel Liiceanu. Acesta l-a criticat pe şeful statului şi pentru că a spus, la moartea lui Adrian Păunescu, că s-a regăsit în poezia acestuia. "Nu poţi să vii şi să spui că te întâlneşti pe planul poeziei cu un poet care a fost poetul lacheu al unui preşedinte care a făcut crime la adresa poporului român. Nu poţi să omagiezi, să participi la funeraliile cuiva care a fost unul dintre stâlpii puterii care ne-a frânt ţara". Astăzi, președintele afirmă că Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu și Horia Roman Patapievici, cei care l-au convins să-și asume constituirea Comisiei prezidențiale pentru analiza dictaturii comuniste, sunt discreditați în prezent de o propagandă ce amintește de vremuri trecute.

marți, 16 octombrie 2012

LENUTA DI'PLESCOI PROTEJATA LUI BASESCU STIE UNDE A GRESIT!


Elena Udrea știe unde a greșit.
Ca să recupereze parcă pasul înapoi din prim-planul politicii românești făcut o dată cu suspendarea lui Traian Băsescu, Elena Băsescu revine în forță, ignorând și rezultatele Comisiei de etică, și pe Monica Macovei. Și pe oricine ar îndrăzni să-i stea în cale. Nu are nevoie de nici o verificare, de nici o comisie de etică, pentru că ea știe unde a greșit. Și, oricum, e vorba despre “greşeli mici” care însă au acoperit “succese mari” (cum ar fi, spre exemplu, terenuri în pantă, săli de sport în sate pustii, telegondole care nu duc nicăieri, piscine unde nu e apă etc. –n.r.). După o “lungă” lipsă de pe scena politică, dar și din mediul virtual, Elena Udrea revine așadar și vorbește cu aplomb despre marile sale succese și nu numai. Cum sunt însă ele văzute și evocate de colegi din partid... Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda le spunea, de pildă, tinerilor democrat-liberali reuniţi la Eforie Nord, că partidul va creşte în sondaje dacă "o colegă care nu a mai apărut în peisaj" nu mai vorbeşte. Ulterior, acesta precizând că s-a referit la Elena Udrea. "O colegă care n-a mai apărut în peisaj în ultima vreme ne-a spus că, dacă o să avem o comunicare mai bună, o să creştem în sondaje. Eu îi spun că noi o să creştem în sondaje dacă nu mai vorbeşte ea!", a precizat Cezar Preda. Că Elena Udrea a devenit ținta atacurilor atât în interiorul PDL, cât și a aliaților acestei formațiuni politice nu mai e un secret pentru nimeni. Liderul Noii Republici a ținut să reamintească faptul că, atunci când Udrea a ajuns șefa PDL Bucuresti, "acest oraș era principalul bastion al Dreptei din România". "Sub conducerea Elenei Udrea, la recentele alegeri locale, PDL a fost pulverizat in Capitala, pierzind toate cele 6 sectoare plus Primaria Generala. L-a sprijinit pe Silviu Prigoana - un candidat subperformant, care a aruncat campania in derizoriu. L-a amenintat pe Cristian Preda cu excluderea. A negociat cu Piedone & co, pentru blaturi evidente. Intr-o lume normala, politicienii isi asuma responsabilitati in urma unor catastrofe electorale", acuza Mihail Neamtu. Chiar și cei care s-au ferit s-o critice pe față pe Elena Udrea s-au dezis însă de aceasta. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, declara public că unii dintre foştii lideri ai partidului au dat dovadă de o anumită aroganţă în timpul guvernării Boc. Întrebat care ar fi motivele pentru care Udrea ar trebui să candideze din nou pentru Parlament, democrat-liberalul nu a putut indica nici măcar unul și a răspuns printr-o altă întrebare: "Spuneţi-mi motivele pentru care nu ar trebui să candideze". Ce spune însă Elena despre ea însăși, despre realizările sale: ,,Pot să spun că am concluzionat că una din greşelile pe care le-am făcut şi pe care mi le asum a fost că am lăsat această cochetărie să fie pretext pentru o expunere şi atacuri mediatice relevante, importante, care au lăsat urme. Am acoperit cu greşeli mici succese mari şi pentru o greşeală am plătit cu zece reuşite", a spus ea la B1 Tv. În ceea ce priveşte verdictul dat de Comisia de Etică, Udrea a susţinut că nu îşi face griji. ,,Nu am cunoştinţă dacă dosarul meu a fost deja evaluat, însă ce vă pot spune sigur că îndeplinesc toate criteriile de integritate stabilite în cadrul partidului (...). Nu există niciun motiv pentru care să îmi fac griji că aş putea să nu am avizul acestei Comisii (...). Eu mă bazez pe criteriile obiective pe care această comisie le are atunci când face evaluarea dosarelor, nu cred că se poate pune problema de atitudini subiective, nu avem o comisie ca să avem revanşe sau să soluţionăm dispute în interiorul partidului", a susţinut Udrea. Ea a mai spus că PDL are ,,o comisie tocmai pentru a arăta că cei pe care îi trimitem în bătălia electorală din această toamnă sunt oameni integri, oameni care nu au încălcat legea, care nu au conflicte de interese. Deci cred că rolul acestei comisii este acela de a tria după criterii obiective candidaţii şi atunci nu îmi fac nicio problemă". În ceea ce priveşte ,,tăcerea" ei din ultimele luni, Elena Udrea a susţinut că a simit că este nevoie să ia ,,o pauză mediatică" în care să evalueze ce s-a întâmplat după alegerile locale şi ,,să cugete". ,,A fost o decizie pe care am luat-o după alegerile locale, să mă retrag din toate funcţiile deţinute în partid şi de asemeni să îmi iau o pauză mediatică pentru că de altfel am continuat să fiu activă în cadrul partidului, pentru că am considerat că am nevoie să mă gândesc, am nevoie să evaluez ce s-a întâmplat până la momentul iunie 2012 şi ce urmează să fac mai departe. Cumva am văzut ca un final de etapă, practic s-a încheiat mandatul de ministru, au fost alegerile locale şi am considerat că este bine-venită o perioadă în care să stau să cuget", a spus Udrea. Fiind întrebată dacă a fost forţată de partid să se retragă, Udrea a negat acest lucru. ,,Pentru că mi-am anunţat candidatura ieri (duminică /n.r.) la alegerile parlamentare din decembrie pentru colegiul patru Roman şi am considerat că este momentul să vorbesc despre planurile pe care le am, despre ceea ce vreau să fac în continuare şi desigur despre ceea ce se întâmplă astăzi la nivelul clasei politice, dar şi cu România", a fost răspunsul Elenei Udrea.

PUPINCURISTII BASISTI,LIICEANU,CARTARESCU SI PATAPIEVICI LA EMISIUNEA LUI TURCESCU AU INCERCAT SA SE SPELE DE JEGUL IMAGINII LOR!


Liiceanu, Cărtărescu, Patapievici au încercat să-şi cîrpească imaginea.
Cu cîteva minute în urmă, s-a încheiat emisiunea lui Robert Turcescu, în care Gabriel Liiceanu, H-R Patapievici şi Mircea Cărtărescu s-au dat în stambă, încercînd lamentabil să decredibilizeze conţinutul articolelelor apărute în ultima vreme despre jaful din banii publici la care toţi trei au participat vîrtos. Pe parcursul emisiunii, deseori am rîs în hohote, deşi, alteori, m-am întristat pînă la lacrimi în faţa josniciei expuse mai ales de Liiceanu, care, timp de o oră jumate, a exersat un gest asemănător cu al cerşetorului din începutul romanului „Citadela” al lui Antoine de Saint-Exupéry. Minute în şir, pe ecran a stat ultimul nostru articol referitor la sumele cheltuite de ICR pentru imaginea lui Cărtărescu, citindu-se cu un ton zeflemitor ample pasaje din el, într-o încercare facilă de a minimaliza jaful din această instituţie publică. În numărul nostru de mîine vom reveni cu detalii despre zbaterile celor cei trei muşchetari culturali, care nu au reuşit altceva decît să se facă de rîs. Dintre toţi, Liiceanu părea şi, cum singur a recunoscut, chiar era frustrat, ştiind că se află în proces cu mine de peste cinci ani, după ce, în „Ziua”, l-am acuzat, cu documentele în faţă, de plagiat. Ce spune el acum? Că ar fi victima unor nemernici care nu văd ce mare valoare este, că el, Liiceanu, reprezintă partea imaculată a societăţii, că el ar fi pedepsit pentru că a rămas vertical într-o lume care şi-a pierdut deseori coloana vertebrală. Pe contrasens am fi noi, cei care nu-i recunoaştem meritele şi nu ne plecăm în faţa lui, aşa cum face el în faţa lui Traian Băsescu. Oare aşa să fie? Sau, ca de obicei, Liiceanu minte şi falsifică o realitate care nu-i mai este demult favorabilă? De pildă, cum poate spune că „adversarii” lui, adică noi, venim din structurile staliniste, cînd, se ştie, tatăl său a lucrat cu stalinişti precum tatăl lui Andrei Cornea, Vladimir Tismăneanu sau bătrînul Patapievici? În consecinţă, chiar el a crescut printre picioarele acestora! Apoi, unde era el, cînd George Roncea, fratele lui Victor, care a scris deseori despre matrapazlîcurile în care a fost parte, era aruncat de către mineri în fîntîna de la Universitate, fiind confundat cu Marian Munteanu? Nu cumva, ce stranie coincidenţă!, tocmai plecase din ţară? Cum poate spune despre Cornel Nistorescu sau Sorin Roşca Stănescu că ar face jocurile nu ştiu cui, ştiindu-se că, fără ei, presa liberă din aceşti ani poate n-ar fi existat? Iar pe mine cu cine m-a confundat, din moment ce nu avea unde să mă citească decît în „România liberă”, „Expres”, „Evenimentul zilei” sau „Ziua”, ori să mă asculte la „Radio Europa liberă” sau „BBC”? Mă mir că acest co-traducător al lui Heidegger n-a învăţat nimic din „Sein und Zeit”, că logica i-a rămas străină şi duşmană. Mă aşteptam ca Liiceanu să ne spună, în sfîrşit, cum de a primit cadou toată infrastructura „Editurii politice”, să ne spună şi nouă dacă ştia că soţia lui Andrei Pleşu, Catrinel, şi Gabriela Adameşteanu, colaboraratoarea sa de la GDS, semnaseră cîte un angajament cu DIE! Nimic din toate acestea. El, Liiceanu cel geluit de dimineaţă pînă seara, cum se descrie în romanul său autobiografic, a vrut să se nască a doua oară. Din păcate, n-a reuşit decît să ne arate faţa hidoasă a unui avorton care încă vrea să participe la un concurs de frumuseţe... morală. Ceilalţi doi invitaţi, Patapievici şi Cărtărescu, ţinîndu-i, totuşi, deseori lui Liiceanu isonul imaculării, au încercat să demonteze acuzaţiile noastre, fără a demonstra în nici unul dintre cazurile semnalate de noi că lucrurile ar sta altfel decît le-am prezentat în Cotidianul.ro! Un singur exemplu pentru azi. Cărtărescu a spus în emisiune că nu are un contract de exclusivitate cu editura Humanitas. Ori, iată ce citim pe propria sa pagină de pe Wikipedia: „Ultimele sale cărţi publicate, „De ce iubim femeile” şi „Frumoasele străine” i-au adus un succes de box-office, figurând pe lista de cărţi best-seller ale editurii care îi publică toate cărţile şi cu care a semnat un contract de exclusivitate”! La ce foloseşte o astfel de minciună care are viaţa aşa de scurtă? Pe Patapievici îl lăsăm în pace azi. Era prea supărat că toată lumea a aflat ce sfori a tras el în aceşti ani la ICR. Ca şi taică-său, pe vremea cînd lucra pentru Secţia Gestapo din Viena sau cînd se înscrisese în Partidul Comunist din Austria.

luni, 15 octombrie 2012

ROMANIA NU ESTE O TARA ATRACTIVA PENTRU INVESTITORII STRAINI!


Interesul investitorilor pentru România va rămâne unul scăzut, atât timp cât ţara noastră va depinde economic de politicieni, sunt de părere analiştii politici citaţi de Financial Times.
"Vieţile noastre ar trebui să depindă mai puţin de politicieni şi mai mult de economia reală", a declarat Dragoş Valentin Neaşcu, director general al Erste Asset Management în Bucureşti. Tipul de libertate dorit de Neacşu necesită dezvoltarea pieţei financiare, unul dintre motivele pentru care el consideră că intrarea în zona euro este încă importantă pentru România, indiferent care ar fi dificultăţile din regiune. "Criteriile tehnice asociate cu adoptarea euro sunt foarte importante. Sunt mai importante decât euro în sine. Astfel vom deveni mai predictibili, ca emitenţi de obligaţiuni. Atunci, companiile se vor putea finanţa pe piaţa locală şi internaţională", a spus Neacşu. Pentru moment însă, interesul investitorilor străini pentru România rămâne scăzut. Ţara se află în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, fiind clasificată mai mult ca o ţară de frontieră decât ca ţară emergentă, astfel că ratează fluxul principal de investiţii. Totuşi, în rândul pieţelor de frontieră, este văzută ca una dintre opţiunile mai puţin atractive. "Prin comparaţie cu pieţele de frontieră din lume, România, din nefericire, nu oferă oportunităţi de investiţii la fel de atractive. Performanţele economice pe termen scurt sunt strâns legate de succesul Uniunii Europene de a rezolva criza datoriilor din Italia, Spania, Portugalia şi Grecia", a declarat David Wickham, director pentru investiţii pe pieţele emergente la HSBC Global Asset Management. Înainte de criză, economia României avea o creştere de circa 7% pe an, dar avansul din 2012 este estimat să încetinească la sub 1%.

PRESEDINTELE FONDATOR AL P.C.DAN VOICULESCU:"E BINE,DOMNULE BASESCU?"


Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, scrie pe blog despre schimbările operate de preşedintele Traian Băsescu în rândul magistraţilor, ce are o medie de peste 10 ori mai mare decât predecesorii săi, spunând că preşedintele îşi subordonează sistemul de justiţie deşi spunea în campanie că "Voiculescu vrea să pună mâna pe justiţie".
"Stirea referitoare la frenezia schimbarilor operate de Traian Basescu in randul magistratilor (4200 de decrete privind modificari de judecatori si procurori, cu o medie de 40 de schimbari pe luna, de peste 10 ori mai mult decat predecesorii sai) a fost amplu dezbatuta de presa independenta din Romania. Ulterior, subiectul a fost preluat si pe plan international. Partenerii externi nu mai inteleg: Traian Basescu a respectat sistemul de justitie sau si l-a subordonat?", scrie Dan Voiculescu pe blog. Totodată, Voiculescu spune că l-a dat în judecată pentru afirmaţia preşedintelui, care spunea în campanie că acesta vrea să pună mâna pe justiţie, dar preşedintele României nu pare impresionat de justiţie. "Va mai amintiti ce spunea “cel mai suspendat dintre pamanteni” in campania pentru demitere: “Voiculescu vrea sa puna mana pe justitie.” Ma acuza obsesiv, inclusiv de la tribuna Parlamentului, denigra, mintea, invoca declaratii pe care nu le-am dat niciodata si pe care chiar propaganda sa le fabricase. L-am dat deja in judecata. (actiunea civila nr. 16357/302/2012, Judecatoria Sectorului 5, Bucuresti). Dar, se pare ca justitia nu-l impresioneaza. Este insa destul de clar ca un personaj care ignora vointa a 87% dintre romani, nu se mai impiedica de adevar, de independenta justitiei, de respectul pentru magistrati, de separarea puterilor in stat sau de orice alt “obstacol” democratic", mai spune Voiculescu. "Astazi, Traian Basescu nu mai are nimic de pierdut. Si actioneaza in consecinta. Este in situatia unui spargator de banci, care a incercat sa dea o lovitura “curata”, dar pe care l-a surprins politia in timpului jafului. Acum incearca sa castige timp. Sa controleze, sa “ia ostatici” oameni si institutii. Incearca sa intimideze, sa creeze o tensiune generala, folosind resursele media si institutionale de care mai dispune. Probabil ca, la adapostul celor 4200 de modificari in magistratura, se iluzioneaza ca isi mai poate “negocia” un nou proiect politic. Este la fel de lucid ca spargatorul de banci care ii solicita politiei un avion cu rezervorul plin pentru a pleca incarcat cu 3 saci de bani spre o destinatie exotica", conchide preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, pe blog.