luni, 31 octombrie 2011

CANCELARUL NEONAZIST TRAIAN BASESCU CALCA PARLAMENTUL ROMANIEI IN PICIOARE:STATUL SUNT EU!

Băsescu face din nou apel la Parlament pentru adoptarea urgentă a Legii asistenţei şi cea privind ÎCCJ

Preşedintele Traian Băsescu revine cu o nouă scrisoare  adresată  preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, solicitând adoptarea "cât mai urgent posibil" a Legii asistenţei sociale, a proiectului privind promovarea la ÎCCJ şi a altor cinci proiecte legislative.
"Revin cu această scrisoare asupra unei rugăminţi adresate dumneavoastră în data de 20 octombrie 2011, de a acorda o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a următoarelor proiecte de acte normative: proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi proiectul Legii asistenţei sociale", se arată în scrisoarea preşedintelui.
Mai mult, pe lângă aceste două proiecte, Traian Băsescu roagă Parlamentul să aibă în vedere urgentarea adoptării şi a proiectului de Lege pentru punerea în aplicare a Codului penal şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale, proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2008 privind Codul Civil, proiectului de Lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal (confiscarea extinsă) şi a proiectului de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în vederea îmbunătăţirii activităţii de valorificare a bunurilor sechestrate sau după caz, intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.
"Toate aceste proiecte, odată adoptate, ar îmbunătăţi cadrul legislativ în materia reformării sistemului judiciar din România şi s-ar înscrie în îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor şi recomandărilor prevăzute în ultimul Raport de ţară privind progresele României în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei", mai spune în scrisoare şeful statului.

AHMADINEJAD AUDIAT DE PARLAMENTUL IRANIAN INTR-UN CAZ DE COTUPTIE!

Parlamentul iranian îl va audia pe Ahmadinejad într-un scandal de corupție
 

Parlamentul iranian urmează să-l audieze pe preşedintele Mahmoud Ahmadinejad în legătură cu un scandal de corupţie şi cu programul său politic, după ce mai mulţi deputaţi au prezentat duminică o cerere în acest sens, informează AP, citată de Agerpres.
Mahmoud Amadinejad este primul preşedinte iranian supus audierii în legislativul de la Teheran, în contextul unor serioase divergenţe implicând preşedinţia, parlamentul şi clerul.
Cel puţin 73 de deputaţi dintr-un total de 290 ai Majlis, peste un sfert din deputaţi potrivit Constituţiei ţării, au semnat o cerere privind audierea lui Ahmadinejad, după ce numele preşedintelui a fost legat de cel mai grav scandal de corupţie din istoria ţării, privind deturnarea a 2,6 miliarde dolari.
În ultimele luni, preşedintele Ahmadinejad a fost supus unor critici vehemente provenind din tabăra ultraconservatoare, cea care l-a sprijinit în obţinerea a două mandate prezidenţiale, în 2005 şi 2009.
Zeci de susţinători politici ai lui Ahmadinejad au fost arestaţi sau destituiţi din posturi publice, între care chiar şeful cancelariei prezidenţiale Esfandiar Rahim Mashaei, care ar fi urmat să candideze la prezidenţialele din 2013.
Aceştia au fost calificaţi de tabăra ultraconservatoare drept "deviaţionişti" de la actualul sistem politic de guvernământ şi acuzaţi de implicare în operaţiuni de fraudă bancară.
O cerere similară a fost semnată anul trecut, însă mai mulţi deputaţi şi-au retras ulterior semnăturile.

ASSAD AMENINTA LEADERII OCCIDENTALI:DACA INTERVENITI IN SIRIA INCENDIEM TOATA REGIUNEA!

Assad avertizează liderii occidentali
Dacă interveniţi în Siria, nu vom ezita să incendiem toată regiunea!

 

Preşedintele sirian Bachar al Assad a avertizat liderii occidentali că trebuie să se aştepte să se confrunte cu un "seism" care va zgudui Orientul Mijlociu dacă vor încerca să intervină militar în Siria. Afirmaţia tranşantă este făcută într-un interviu acordat ziarului britanic "Sunday Telegraph", şeful statului sirian arătând că ţara sa "este complet diferită de Egipt, Tunisia sau Yemen", state în care "primăvara arabă a provocat schimbări majore în structurile lor de conducere". "Istoria este diferită, iar politica este diferită", a adăugat Assad, care, de şapte luni de zile, se confruntă cu o revoltă a populaţiei, ale cărei acţiuni sporesc constant în intensitate. De aceea, şi represiunea de care ea are parte a fost condamnată de ONU, Liga Arabă şi guvernele occidentale. În context, şeful statului sirian notează că statele vestice europene măresc presiunea asupra lui şi a autorităţilor de la Damasc, dar adaugă că Siria este, de acum înainte, "un element central în regiune". "Există o linie de demarcaţie, şi, dacă vreţi să vă jucaţi cu Terra, riscaţi să provocaţi un seism", afirmă el în interviu. "Vreţi să aveţi un nou Afganistan sau chiar zeci de Afganistanuri? Siria nu va ezita să incendieze toată regiunea. Dacă există ideea de a diviza Siria, asta înseamnă că se va diviza toată regiunea", ameninţă el.
Declaraţia incendiară de mai sus intervine în ajunul unei întâlniri pe care miniştrii statelor din Liga Arabă urmează să o aibă la Doha, capitala Qatarului, pentru a încerca să faciliteze un dialog între guvernul de la Damasc şi opozanţi. Potrivit estimărilor ONU citate de agenţia Reuters, circa 3.000 de persoane, între care 200 de copii, au pierit dela începutul revoltei populare, în martie a.c. Autorităţile siriene afirmă că aceste tulburări sunt opera unor bande înarmate care au ucis cel puţin 3.000 de soldaţi şi poliţişti. În ce-l priveşte, Assad recunoaşte că guvernul sirian a comis numeroase erori de la începutul revoltelor, dar acum situaţia este în curs de ameliorare. "După şase zile de la debutul manifestaţiilor, am început reforme. Atunci când am început să anunţăm reformele, problemele au început să scadă. Valul a început să se reducă. Oamenii au început să susţină guvernul", a afirmat el. Pentru Bachar al Assad, al cărui tată, Hafez, a înăbuşit în sânge o răscoală a Fraţilor Musulmani, la Hama, în 1982, omorând mai multe mii de persoane, revolta actuală face parte din acelaşi conflict. "Noi combatem Fraţii Musulmani din anii '50 şi continuăm să o facem", afirmă Assad. "Ritmul reformelor nu este prea lent. A imagina viitorul presupune efort de gândire", a apreciat el. Reamintim că, în ultima vreme, unele personalităţi, inclusiv americane, s-au pronunţat pentru o intervenţie militară în Siria, de genul celei realizate de NATO în Libia, idee pe care Hillary Clinton şi alte oficialităţi occidentale o resping categoric, ele subliniind că situaţia din Libia nu se compară cu cea din Siria.

TELEVIZIUNEA BELGIANA RTV:REGELE MIHAI,PRINTRE CEI MAI POPPULARI MONARHI FARA TRON AI EUROPEI!

Ecouri internaţionale
Televiziunea belgiană RTV: Regele Mihai, printre cei mai populari monarhi fără tron ai Europei

 

Mihai I al României figurează printre cei mai populari regi fără tron ai Europei, dar şi printre cei cu cele mai bune şanse de a se întoarce la conducere, potrivit televiziunii belgiene RTL.
Postul belgian RTL a prezentat nouă cazuri de regi rămași fără tron în Europa şi începe cu Regele Mihai I, cotat cu trei stele la popularitate şi două stele la şansele de a-şi recupera tronul.
Mihai I al României tocmai a sărbătorit 90 de ani, iar povestea sa pare un roman, relatează cronicarul RTV. Regele Mihai I nu avea decât şase ani când a urcat pe tron, în 1927, la moartea bunicului său, Ferdinand I. În 1947, este constrâns să-şi părăsească tronul, sub presiunea comuniştilor care au luat puterea. În exil, începe o nouă viaţă devenind inginer aeronaut şi conducând o şcoală de pilotaj. Nu şi-a uitat nici coroana, nici ţara, mai notează sursa citată.
După căderea comunismului, revine în ţară.
Ziaristul continuă cu exemplul lui Simeon al II-lea al Bulgariei, care are doar o stea la cota de popularitate şi tot atâta şansă de a se întoarce la tron.
Alexandru al Serbiei are, în schimb, două stele la şansele de a-şi recăpăta tronul şi tot la două stele este estimată şi popularitatea sa.

duminică, 30 octombrie 2011

CANCELARUL TRAIAN BASESCU A DEVENIT PATRIARHUL ROMANIEI,FIIND INCONJURAT DE FETE BISERICESTI!

Fotografia anului: Băsescu, înconjurat de feţe bisericeşti

După participarea la canonizarea Mitropolitului Aredalului Andrei Șaguna, de la Sibiu, președintele Traian Băsescu nu a evitat de a fi prezent și în binecunoscuta "Fotografie de familie" cu înaltele fețe bisericești.
Foto: Mediafax
Preşedintele României, Traian Băsescu, a participat la slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Şaguna, care a avut loc, sâmbătă la Catedrala din Sibiu. După slujbă, președinte țării nu a ezitat sa fie prezent la "Fotografia de familei"  a înalților prelați, imagine ce poate concura la fotografia anului, chiar dacă  a fost criticat de Opoziție față de cuvântul rostit la canonizarea fostului mitropolit al Ardealului.

RTL:MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I,PRINTRE REGII"SOMERI" CEI MAI POPULARI DIN EUROPA SI CU SANSE DE A-SI RECUPERA TRONUL!

RTL: Mihai I, printre regii “şomeri” cei mai populari din Europa și cu șanse de a-și recupera tronul

Mihai I al României figurează printre cei mai populari regi fără tron ai Europei, dar şi printre cei cu cele mai bune şanse de a se întoarce la conducere, potrivit unui material realizat de postul belgian de televiziune RTL.
Regele Mihai alături de nepotul său, prințul Nicolae
În Europa există zece regi, regine şi prinţi suverani, dar mulţi dintre verii lor nu au această şansă şi multe dintre alteţele regale au cunoscut sau cunosc încă exilul, apărând adesea mai degrabă în paginile revistelor mondene sau pe internet.
Unii au revenit în ţară şi visează să-şi recupereze coroana, alţii luptă împotriva guvernelor, pentru a-şi recupera palatele şi averea, unii sunt foarte mediatizaţi, alţii complet necunoscuţi. Postul belgian RTL prezintă nouă astfel de cazuri de "regi în şomaj" din Europa şi începe cu Mihai I, cotat cu trei stele la popularitate şi două stele la şansele de a-şi recupera tronul.
Mihai I al României tocmai a sărbătorit 90 de ani, iar povestea sa pare un roman, relatează cronicarul. Micul Mihai I nu avea decât şase ani când a urcat pe tron, în 1927, la moartea bunicului său, Ferdinand I. În 1947, este constrâns să-şi părăsească tronul, sub presiunea comuniştilor care au luat puterea. În exil, începe o nouă viaţă devenind inginer aeronaut şi conducând o şcoală de pilotaj. Nu şi-a uitat nici coroana, nici ţara.
În 1948, se căsătoreşte cu prinţesa Ana de Bourbon Parma, cu care are cinci fete. Nicio şansă pentru un regat care aplică legea salică!, exclamă comentatorul.
După căderea comunismului, revine în ţară şi-şi recuperează o parte din bunuri. Fiica sa cea mare, Margareta, apare ca moştenitoare legitimă, chiar dacă legile succesiunii împiedicau până atunci femeile să pretindă tronul României. Prinţesa se implică în numeroase acţiuni umanitare şi este foarte populară în România, dar prinţesa nu are copii....
Staţi liniştiţi, succesiunea este asigurată! Nepotul său, prinţul Nicolae a primit titulatura de prinţ al României şi este numit alteţă regală, spune Patrick Weber, cronicarul pe chestiuni de regalitate de la RTL.
Documentarul televiziunii belgiene continuă cu fostul suveran al Bulgariei, Simeon al II-lea, care are doar o stea la cota de popularitate şi tot atâta şansă de a se întoarce la tron.
Leka I al Albanei se distinge prin talia sa înaltă, are 2,05 metri, şi prin gustul pronunţat pentru armele de foc. Şi fiul său se numeşte tot Leka, dar mai are încă trei nume - Anwar, dat în cinstea fostului preşedinte egiptean Sadat, Reza, în amintirea şahului Iranului, şi Baudouin, în onoarea regelui Belgiei. La prima vedere, prinţii Albaniei au puţine şanse de a urca din nou pe tron, apreciază RTL.
Alexandru al Serbiei are, în schimb, două stele la şansele de a-şi recăpăta tronul şi tot la două stele este estimată şi popularitatea sa. În 1944, regele Petru al Iugoslaviei a fost alungat de pe tron de Tito. Prinţul moştenitor se naşte la Londra, într-o cameră a hotelului Claridge, care devine, pentru câteva ore, teritoriu iugoslav, pentru a permite naşterea fiului monarhului pe pământ naţional.
Constantin al II-lea al Greciei are o cotă de popularitate de o stea şi tot la o stea este văzută şi şansa sa de a se întoarce pe tron.
Nicolae de Muntenegru este singurul dintre "regii şomeri" care beneficiază de aceeaşi cotaţie bună ca a regelui Mihai - trei stele la popularitate, două stele la şanse de întoarcere pe tron.
Dom Duarte al Portugalei este şi el unul dintre regii "şomeri" cei mai populari din Europa, cotaţi la trei stele, dar şansele de a-şi recăpăta tronul sunt apreciate doar la o stea.
Jean de France are o stea atât la popularitate, cât şi la şanse de întoarcere.
Emmanuel Philibert al Italiei are o cotă de popularitate de două stele şi o stea pentru şansele de revenire pe tron. În 1983, Victor Emmanuel devine pretendentul monarhiştilor italieni, dar personalitatea sa este foarte contestată. (Sursa newsin)

LA "EXCES DE PUTERE"DE LA ANTENA 3:TRAIAN BASESCU RISCA 12 ANI DE INCHISOARE PENTRU SPALARE DE BANI!

Președintele Traian Băsescu riscă 12 ani de închisoare pentru spălare de bani. Vezi dovezile

La "Exces de putere" de la Antena 3 au fost difuzate materiale dovezi palpabile referitoare la faptul că preşedintele Traian Băsescu a fost cercetat pentru spălare de bani, iar dosarul cu pricina a fost închis pe motivul dobândirii de imunitate prezidenţială a învinuitului.
Subiectul a fost dezbătut cu invitaţii emisiunii: Sergiu Andon - avocat, Olguţa Vasilescu - senator PSD, Mugur Ciuvică - preşedintele organizaţiei Grupul pentru Investigaţii Politice, Nils Shnecker - realizator Antena 3 şi Cornel Nistorescu - director Cotidianul.ro.
Realizatoarea TV Oana Stancu a prezentat documente care l-ar incrimina pe Traian Băsescu de spălare de bani, acesta riscând să facă 12 ani de închisoare. Documentele tranzacţiilor datează începând cu anul 2000, când Traian Băsescu a cumpărat un teren din Băneasa cu 1.000.400.000 lei vechi pentru a-l vinde mai târziu cu 12 miliarde de lei vechi.
Realizatoarea emisiunii a prezentat pe parcursul emisiunii toate contractele tranzacţiilor imobiliare în care preşedintele României, Traian Băsescu, sau fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, au fost parte.
„Toată această spirală a banilor care s-au pierdut în aceste tranzacţii sunt motive pentru care preşedintele României a fost cercetat pentru spălare de bani. Dosarul a fost închis nu pentru că faptele nu existau sau nu se probau, ci pentru că domnia sa a dobândit imunitate. Acestea sunt motive petru care domnia sa (n.r. - Traian Băsescu) ar putea risca până la 12 ani de închisoare“, a declarat Oana Stancu în debutul subiectului prezentat la „Exces de putere“.
Potrivit documentelor prezentate în cadrul emisiunii, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a clasat dosarul în care era cercetat Traian Băsescu, a fost „deconexată“ lucrarea referitoare la Costel Căşuneanu de cea referitoare la Traian Băsescu şi acţiunea în privinţa lui Căşuneanu a fost continuată.
„Faptul că cele două dosare au fost disjunse este absolut de râs. Pentru că atunci când speli bani o faci într-un şir de persoane. În cazul ăsta a rămas spălător doar domnul Căşuneanu“, a declarat Mugur Ciuvică.
Aflaţi din materialul video de mai jos povestea tranzacţiei din anul 2000 a terenului din Băneasa, cumpărat de Băsescu cu 1,4 miliarde de lei vechi şi vândut lui Căşuneanu cu 12 miliarde de lei vechi.

sâmbătă, 29 octombrie 2011

WILD CAHARPATIA SI PRINTUL CLARLES LA TRAVEL CHANNEL!

Wild Charpatia” (Carpaţii sălbatici) și Prințul Charles promovează România, pe 30 octombrie, la Travel Chanel 

Duminică, pe 30 octombrie,  Travel Chanel, într-o serie de 4 episoade, va fi difuzat filmul "Wild Charpatia" (Carpaţii sălbatici). Filmul va fi tradus în 20 de limbi şi va putea fi vizionat în 119 ţări ale lumii. O avanpremieră a producţiei a avut loc în clubul bucureştean Luft Lounge, în prezenţa reprezentanţilor Casei Regale a României şi a ministrului Turismului, Elena Udrea.
Producătorul principal al documentarului este Paul Lister, alături de fundaţia pe care o conduce, The European Nature Trust, scrie ziuadecluj.ro . Coproducătorul şi prezentatorul documentarului, Charlie Ottley, se aventurează în inima munţilor Carpaţi şi a pădurilor carpatine puţin cunoscute. Aceasta e poate ultima mare zonă sălbatică din Europa, unde trăiesc urşi, lupi şi râşi greu de zărit, conform capital.ro. În trailer-ul filmului, Charlie Ottley apare intervievându-l pe Prinţul Charles la reşedinţa acestuia din Scoţia, unde Prinţul de Wales arată că prin arborele său genealogic curge şi sângele lui Vald Ţepeş.
"După ce am filmat o scenă foarte frumoasă în care am reuşit să surprindem păsări în sălbăticie chiar lângă casa pe care Prinţul Charles a restaurat-o în Valea Zălanului, am mers şi am vorbit cu el în Scoţia, la casa sa de lângă Belmont. Pe drum am condus printr-o zonă de sălbăticie, unde nu este nimic, nu sunt copaci, este foarte arid. În timpul documentarului puteţi vedea contrastul uimitor dintre ceea ce poţi vedea în România în comparaţie cu ce poţi vedea în Scoţia", a declara pentru gandul.info Charlie Ottley, prezentatorul şi coproducătorul "Wild Carpathia".
"Iubesc la România veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape ca în poveştile copilăriei. Oamenii de aici îşi doresc acest sentiment de apartenenţă la ţinuturile lor. Trebuie să redescoperim aceste trăiri, să ne reîntoarcem la ele, iar eu vreau să mă asigur că modul lor de viaţă va dăinui", a declarat Charles, Prinţul de Wales, un cunoscut susţinător şi promotor al valorilor româneşti. "Arborele meu genealogic arată că sunt descendentul lui Vlad Ţepeş, aşa că am ceva legături cu România", mai spune prinţul.







ZIUA DE CLUJ:PRINTUL CHARLES AL MARII BRITANII,REGE AL ROMANIEI?!

Prințul Charles al Marii Britanii, Rege al României – o ipoteză tot mai vehiculată


În laboratoarele establishment-ului marilor puteri se discută în continuare despre posibilitatea revenirii României și Bulgariei la monarhie, scrie vineri Ziua de Cluj, citând surse diplomatice. În cazul României, principele străin vehiculat pentru a prelua frâiele puterii ar fi însuși Prințul Charles, care se pregătește să renunțe la tronul Marii Britanii în favoarea fiului său, William. În aceste condiții, Charles ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României.
În 2006, Prinţul de Wales era invitat să devină şeful unui stat pe care l-a îndrăgit: România, scria un istoric britanic. În ultimele 6 luni, surse diplomatice au declarat pentru Ziua de Cluj  că scenariul principelui străin este unul - printre multe altele - care continuă să fie discutat în mediile europene. În acelaşi timp, Casa Regală din România, înrudită cu cea din Regatul Unit, este atacată din toate poziţiile de preşedintele Băsescu, iar Prinţul Charles face pe Travel Chanel cel mai mare serviciu României: îşi descoperă descendenţa comună cu Vlad Ţepeş şi vorbeşte despre Transilvania, unde are câteva proprietăţi, ca despre o comoară unică în Europa. Associated Press merge mai departe când vorbeşte despre legăturile Prinţului de Wales cu fostul domnitor român: Charles devine "o miză în viitorul României".
Prinţul de Wales este rudă cu Regele Mihai I al României, care este verişor de gradul al III-lea cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii
Conform surselor diplomatice ale publicației clujene, posibilitatea este discutată și acum în mediile europene înalte. Tom Gallagher, reputatul istoric și publicist britanic, unul dintre specialiștii cu greutate în istoria României, nota într-un editorial din România Liberă, pe 30 iunie 2006, că a fost adresată o invitație Prințului Charles de a "deveni șeful unui stat" pe care l-a îndrăgit, adică al României. Contextul era mai larg, în editorialul intitulat "Acarul Păun european",însă iată fraza completa: "Iar dacă, utopic vorbind, Alteta Sa Regală ar fi decis să renunțe la a mai aștepta ca mama sa să treacă la neființă, ar fi învățat românește și ar fi hotărât să dea curs invitației de a deveni șeful unui stat pe care l-a îndrăgit - vizitele sale regulate și gesturile de protejare a unui patrimoniu deseori amenințat - poate că se dovedea în final chiar cel mai bun domnitor de care România ar fi avut parte de la marele Carol I încoace".

Associated Press: Charles este "o miză în viitorul României"

De altfel, biroul din Londra al Associated Press publica, joi, sub titlul "Prinţul Charles îşi clamează rudenia cu Vlad Ţepeş", următorul material: "Adevărul iese la iveală: Prinţul Charles este legat de Vlad Ţepeş. Succesorul tronului britanic spune că este legat de Vlad Ţepeş, crudul domnitor român din secolul al XV-lea, cel care a inspirat nuvela «Dracula» (1897), a lui Bram Stoker. El a făcut aceste comentarii în show TV, care urmează să apară pentru a-şi promova interesul în a proteja pădurile din Transilvania. Charles spune că genealogia arată legăturile sale cu Vlad Ţepeş, conferindu-i o miză în viitorul României. Prinţul militează de multă vreme pentru conservarea pădurilor şi şi-a cumpărat o casă în Transilvania.
Totuși, în opinia lui Virgil Ţârău, conferenţiar universitar în cadrul Catedrei de Istorie Contemporană şi Relaţii Internaţionale de la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB), orice modificare a formelor de exercitare a puterii trebuie să urmeze căile contituţionale, inclusive cele de modificare a legii fundamentale, prin referendum.

vineri, 28 octombrie 2011

TRAIAN BASESCU DICTATORUL: I-A CRITICAT IN EMISIUNEA LUI RODICA CULCER PE JURNALISTI!

Băsescu: Foarte mulți jurnaliştii cu ochii umezi, că mulţi sunt pârâți, au căşunat pe CAS, că e prea mare

Preşedintele Traian Băsescu i-a criticat joi, la TVR1, pe "jurnaliştii aşa-zis economişti" care, "cu ochii umezi", aduc în discuţie o serie de variante pe care Guvernul ar trebuie să le pună în practică, dar fără să fie responsabili de implicaţiile soluţiilor pe care le avansează public.
Discuţia a pornit, în cadrul unui interviu la TVR1, de la remarca preşedintelui Consiliului Fiscal privind necesitatea măririi colectării. "Faci 44% colectare la buget din PIB dacă ai impozit pe venit de 30%, cât e în Germania sau 28%. Noi avem 16%. Dacă domnul preşedinte al Consiliului Fiscal vrea să facem 40% şi dau toţi oamenii de afaceri scris că vor asta, facem cota unică 24% din 16%, să vedeţi cum ne cresc veniturile în buget", a comentat Băsescu. "Putem ajunge imediat la 40% din colectare, şi o spun ironic, nu vreau să creadă cineva că vom face acest lucru, dacă mărim contribuţiile la sănătate...etc nu trebuie comparate prunele cu merele", a adăugat el.
Preşedintele a explicat că, pe medie, fiscalitatea în România este una dintre cele mai scăzute din UE, contribuţiile de sănătate sunt "infinit mai mici decât în vechea Europă, impozitul pe venit e infinit mai mic, impozitele pe locuinţe sunt infinit mai mici".
"Îi văd cu ochii umezi pe foarte mulţi jurnalişti aşa-zis economişti, că mulţi sunt pârâţi, n-au văzut în viaţa lor o analiză economică serioasă – acum au căşunat pe CAS, că e prea mare. Sunt de acord, într-o ţară în care avem mai mulţi pensionari decât salariaţi nu există altă soluţie. Dar putem compensa, reducem CAS-ul şi mărim taxele acolo unde avem taxe foarte mici, ridicăm cota unică la 24. Aş vrea să nu-i mai văd cu ochii umezi dând soluţii pentru care nu răspund", a comentat Băsescu.
Băsescu a mai adăugat că, în privinţa colectării, nu doar ANAF-ul este responsabil, ci şi cetăţenii care nu solicită bonuri fiscale.

IONEL BLANCULESCU:ACUM SUNT SIGUR,UNIUNEA EUROPEANA SE VA DEZINTEGRA!

Ionel Blănculescu: Acum sunt sigur, Uniunea Europeană se va dezintegra – începutul sfârşitului

Pentru cei ce sunt inzestrati cu viziune si cu minte, sunt doua ingrediente obligatorii, ceea ce s-a intamplat noaptea trecuta la Bruxelles, „noaptea neagra“, deciziile luate de liderii celor 17 state din zona euro, pentru rezolvarea situatiei de criza, generata de datoriile suverane, in general si de situatia specifica a Greciei, in special, nu reprezinta altceva decat inceputul sfarsitului pentru Uniunea Europeana.
uniunea europeanaModul grobian, cinic, primitiv, in desconsiderarea cetateanului european, prin care lideri vremelnici ai acestei uniuni de paie, incearca sa rezolve o criza fara precedent, a datoriilor suverane, nu reprezinta altceva decat piatra de temelie la dezintegrarea Uniunii Europene, o forma fara fond, condusa de personaje ghidate de interese marunte, de grup si nu de idealuri si credinte.
Citeşte mai departe pe blanculescu.ro

BBC:LEGILE SUCCESIUNII LA TRONUL MARII BRITANII AU FOST SCHIMBATE!

Legile succesiunii la tronul Marii Britanii au fost schimbate


Fiii şi fiicele viitorilor monarhi britanici vor avea drepturi egale la tron, după ce liderii din Commonwealth au schimbat legile succesiunii, relatează BBC.
Liderii celor 16 state din Commonwealth, unde regina este şef de stat, au aprobat schimbările la un summit în Perth.  Premierul britanic David Cameron a susţinut schimbarea.
În deschiderea summitului, regina Marii Britanii a spus că femeile ar trebui să aibă un rol mai important în societate.
Conform vechilor legi ale succesiunii, ce datează de peste 300 de ani, moştenitorul la tron este primul născut, fiu, al monarhului. Numai dacă nu există fii, atunci coroana revine fiicei mai mari.
Sosind în Perth, premierul britanic a spus că această chestiune nu mai putea fi amânată, având în vedere căsătoria prinţului William anul acesta.

INSTITUTUL NATIONAL DE FIZICA:SASE CUTREMURE IN CASCADA IN ROMANIA!

Şase cutremure în cascadă în România.

Primele trei cutremure s-au produs la o adâncime de 15 km, al patrulea la 16 km, al cincilea la 14 km şi al şaselea la 17 km. 
Un număr de şase cutremure, cu intensităţi cuprinse între 2 şi 2,6 grade pe Richter, s-au produs joi, în intervalul 15.23-15.41, în Câmpia Română - Sinaia, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.
Localităţile apropiate epicentrului cutremurului au fost Câmpina, Valea Doftanei, Comarnic, Băicoi şi Slănic.
Tot joi, cu circa două ore mai devreme, la 13.51, a avut loc un cutremur cu o intensitate de 2,6 grade pe Richter în Transilvania, la o adâncime de 84 km. Localităţile apropiate au fost Sfântu Gheorghe, Bod, Feldioara, Cernat şi Apata.

joi, 27 octombrie 2011

CATE AFACERI ILICITE CARE CONTRAVIN NORMELOR JURIDICE EUROPEENE MAI TOLEREAZA DIVIZIA ORANGE IN ROMANIA CU FIRME "FANTOMA"??!!!

ORANGE ROMANIA A CONTINUAT SA PIARDA CLIENTI SI VENITURI IN T3

Cum a ajuns Orange sa se bucure de o scadere cu 2% a veniturilor si pierderea clientilor.
O INTREBARE :CATRE JEAN-FRANCOIS FALLACHER CEO-ORANGE ROMANIA:CE FACETI CU “PARTENERII”ORANGE”CARE CAPUSEAZA DIVIZIA ORANGE ROMANIA???!!! SI VA FAC CA SA PIERDETI CLIENTII FIDELI SI PE CEI POTENTIALI???-CATE AFACERI ILICITE CARE CONTRAVIN NORMELOR JURIDICE EUROPEENE MAI TOLEREAZA ORANGE FRANTA IN ROMANIA??!


Orange Romania, liderul pietei locale de telefonie mobila, a raportat pentru trimestrul trei al anului fiscal 2011, incheiat pe 30 septembrie, venituri de 241 de milioane de euro, in scadere cu 2% fata de perioada similara a anului trecut.
Desi in scadere, CEO-ul companiei Jean-François Fallacher a apreciat drept incurajator bilantul, iar rezultatul a bucurat inclusiv grupul. „Tendinta s-a imbunatatit in Romania in mod semnificativ, scaderea fiind limitata la 2%, dupa o scadere de 4,9% in trimestrul doi si o scadere de 6,3% in primul trimestru”, se arata in raportul grupului France Telecom. ,,Ne bucuram ca am obtinut rezultate incurajatoare in trimestrul trei din 2011, atat ca venituri, cat si ca numar de clienti: veniturile totale au crescut cu 3%, iar numarul de clienti cu 1% comparativ cu trimestrul precedent al anului”, a declarat si Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania.

Primul trimestru din 2009, prima scadere
Scaderea pentru Orange a inceput din 2009. Iata cum a evoluat situatia financiara a operatorului in ultimii doi ani.
Prima scadere de venit a fost inregistrata in primul trimestru din 2009, atunci cand operatorul a raportat venituri de 264 de milioane de euro, mai mici cu 14,5% fata de perioada similara din 2008. In trimestrul urmator, operatorul si-a accentuat declinul, la 16,7% fata de T2/2008 pana la 267 de milioane de euro, pentru ca in trimestrul trei din 2009 sa obtina venituri de 269 de milioane de euro, cu 22,9% mai mici decat in perioada similara a anului precedent. Operatorul a incheiat anul cu venituri de 1,055 miliarde de euro, cu 19,5% sub nivelul celor din anul anterior, dupa ce in ultimele trei luni ale primului an cu scaderi, operatorul a avut venituri de 255 de milioane de euro, mai mici cu 23,6% fata de anul anterior.
Numarul de clienti a fost insa in crestere in 2009, de la 10,118 milioane in T1 la aproape 11 milioane in trimestrul patru, insa venitul mediu pe utilizator s-a redus pe parcursul aceluiasi an cu 19,2%.
Ritmul de scadere s-a atenuat in 2010
In 2010, operatorul si-a continuat declinul, desi ritmul de scadere s-a temperat, iar numarul de clienti a fost fluctuant. In primul trimestru, Orange a raportat venituri de 237 de milioane de euro, mai mici cu 10% fata de perioada similara din 2009, 247 de milioane de euro in T2, cu 7,4% mai mici decat in T2/2009 si 246 de milioane de euro in T3, cu 8,5% mai mici comparativ cu perioada similara a lui 2009.
In trimestrul patru, scaderea a fost de 4,7%, de la 255 de milioane de euro la 243 de milioane de euro. Pe tot anul 2010 veniturile Orange au scazut sub un miliard de euro, la 973 de milioane de euro, cu 7,8% mai mici decat in anul anterior. Numarul de clienti dupa primul trimestru era de 10,809 milioane de clienti, pentru ca in T3 sa ajunga la 10,398 milioane si sa urce din nou la 10,464 milioane de clienti la sfarsitul anului trecut. ARPU s-a diminuat insa constant, de la 88 de euro in T1/2010 la 83,3 euro in T3/2010, respectiv 83,1 in T4/2010.
In trimestrul unu din 2011, veniturile Orange s-au redus cu 6%, la 222 de milioane de euro, iar in trimestrul doi cu 4,9%, la 235 de milioane de euro. Dupa primele noua luni ale anului, veniturile Orange se afla la nivelul de 698 de milioane de euro, in scadere cu 4,3% de la 730 de milioane de euro in perioada similara a anului trecut. Numarul de clienti era de 10,3 milioane dupa T1 si 10,112 dupa T2. La 30 septembrie, numarul clientilor era in usoara crestere, la 10,184 milioane de clienti, dar cu 2% mai putin comparat cu anul trecut. ARPU si-a continuat insa declinul, de la 82,7 euro in T1 la 81,9 euro in T3.
Orange Romania a continuat sa piarda clienti si venituri si in T3
Veniturile Orange Romania in trimestrul trei din 2011 au totalizat 241 de milioane de euro, in scadere cu 2% de la 246 de milioane de euro in perioada similara a anului trecut, in timp ce numarul de clienti la 30 septembrie era de 10.184.000, cu 214.884 mai putini decat in trimestrul trei din 2010. Fata de trimestrul anterior al anului fiscal curent, veniturile au fost insa in crestere cu 3%, respectiv cu 1% numarul de clienti.
„Tendinta s-a imbunatatit in Romania in mod semnificativ, scaderea fiind limitata la 2%, dupa o scadere de 4,9% in trimestrul doi si o scadere de 6,3% in primul trimestru”, se arata in raportul grupului France Telecom.
4,3 milioane de clienti de broadband mobil
Segmentul de broadband mobil continua sa se extinda, astfel incat cresterea este de 43% pe baza comparativa de la an la an, iar numarul de clienti de broadband mobil a ajuns la 4,3 milioane, potrivit comunicatului operatorului.
,,Ne bucuram ca am obtinut rezultate incurajatoare in trimestrul trei din 2011, atat ca venituri, cat si ca numar de clienti: veniturile totale au crescut cu 3%, iar numarul de clienti cu 1% comparativ cu trimestrul precedent al anului”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania.
In trimestrul trei Orange si-a extins portofoliul cu noi optiuni pentru abonamente si terminale, atat smartphone-uri, cat si tablete, precum: BlackBerry Bold 9900, Samsung Galaxy Tab 10.1”. Pentru Serviciul HD voice Orange are 75.000 de clienti.
Programul de modernizare a retelei a continuat, iar Orange acopera in prezent 92% din Transilvania cu retea 3G, iar in Bucuresti ofera cea mai mare viteza la care poate ajunge reteaua 3G, de pana la 43,2 Mbps. Totodata, reteaua de distributie Orange beneficiaza acum de un nou design.
,,Ne dorim ca toti clientii nostri sa fie multumiti de retea, de servicii si de raportul calitate-pret pe care il oferim. In trimestrul trei al anului am continuat sa investim pentru a le asigura acestora cea mai buna experienta la toate punctele de interactiune cu brandul. Vom cauta noi oportunitati de crestere organica prin servicii accesibile si de inalta calitate, continuand in acelasi timp sa investim substantial in retea”, a mai declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania.
Venituri si clienti la noua luni
In primle noua luni ale anului, veniturile Orange Romania au totalizat 698 de milioane de euro, in scadere cu 4,3% de la 730 de milioane de euro in perioada similara a anului trecut. Numarul de clienti a fost si el in declin cu 2%.
Rezultatele grupului
La nivel de grup, veniturile in trimestrul trei au scazut cu 2,1%, la 11,28 miliarde de euro, iar la noua luni au totalizat 33,8 miliarde de euro, in scadere cu 1,6%. EBITDA s-a diminuat cu 5,5%, la 3,9 miliarde de euro, in T3, iar la noua luni s-a cifrat la 11,6 miliarde de euro, in scadere cu 5,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Marja EBITDA s-a redus cu 1,4 puncte procentuale dupa noua luni. Cheltuielile au crescut la noua luni cu 7,5%, pana la 3,7 miliarde de euro.

​Operatorul de telefonie mobila Orange Romania avea peste 10,1 milioane de utilizatori in trimestrul incheiat in luna septembrie din acest an, in scadere cu 2,06% (peste 214.000 clienti) comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, insa in crestere cu 1% fata de trimestrul anterior al acestui an, a anuntat joi compania. Lansate in premiera pe piata din Romania, in luna mai 2011, serviciile de voce in format High Definition (HD), disponibile la nivel national pentru apeluri locale, in aria de acoperire 3G au atras pana acum 75.000 de clienti, a mai precizat operatorul.
Directorul Orange Romania: Vom investi intre 500 si 600 de milioane de euro in Romania pana in 2015.
Thierry Millet, CEO al Orange Romania

Orange va investi intre 500 si 600 milioane de euro pana in 2015 in Romania, numai in acest an urmand sa se investeasca in dezvoltarea serviciilor circa 110 milioane euro, a anuntat joi Thierry Millet, directorul executiv al Orange Romania. Operatorul a anuntat si lansarea in premiera pe piata locala a serviciiilor de voce in format High Definition (HD), disponibile la nivel national pentru apeluri locale, in aria de acoperire 3G.
“Cele 110 milioane euro care se vor investi in acest an reprezinta mai mult decat am investit in Romania in 2009 si 2010″, a spus joi Thierry Millet seful Orange cu ocazia anuntarii planurilor investitionale ale France Telecom pentru piata din Romania.
100 de milioane de euro se duc in 2011 in zona rurala, inclusiv in servicii de internet la viteze de 14,4 Mbps

Madalina Suceveanu, directorul tehnic al Orange Romania, a prezentat planurile de dezvoltare ale operatorului pentru piata din Romania in acest an. Aceasta a spus ca 100 de milioane de euro se vor aloca “in modernizarea retelei de comunicatii existente din mediul rural precum si in furnizarea de servicii broadband pt clientii din zonele rurale”.
“Acest proiect va incepe in luna iunie anul acesta, in zona Ardealului, si se va termina la sfarsitul anului 2012. Investitia totala numai in acest proiect va fi de 100 de milioane de euro si va consta in schimbarea tuturor elementelor de retea din zonele respective. Tot ca un detaliu legat de acest proiect, vom lucra cu partenerii nostri Huawei, Alcatel si Cisco, care ne vor ajuta la implementarea tehnica si viteza de internet pe care o vom oferi clientilor nostri inca de la inceput va fi de 14,4 Mbps”, a precizat Madalina Suceveanu.

TELEVIZIUNEA AL-ALAAN A PREZENTAT JOI IMAGINI DESPRE INMORMANTAREA COLONELULUI MUAMMAR GADDAFI!

Imagini de la funeraliile lui Gaddafi, transmise de o televiziune arabă

 

Imagini de la funeraliile lui Gaddafi, transmise de o televiziune arabă
Foto Agerpres
Televiziunea Al Alaan a prezentat joi imagini despre ceea ce pare a fi înmormântarea colonelului Muammar Gaddafi, a fiului său Muatassim şi a fostului ministru al apărării Abu Bakr Younis, în localitatea Misrata, transmite Efe, citată de Agerpres.
O înregistrare video fără sonor prezentată pe site-ul televiziunii arată trei coşciuge din lemn cu rămăşiţele pământeşti ale celor trei învelite în câte un giulgiu, cu faţa neacoperită, înainte de a fi îngropate acum două zile.
Coşciugele se văd pe jos, înconjurate de 20 de bărbaţi, unii purtând tunică şi turban, iar alţii în uniformă militară, în faţa unei clădiri cu luminile aprinse pentru că era noapte.
Cei trei au fost înmormântaţi într-un loc secret, în deşert, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenţi doar vărul şi şoferul lui Gaddafi, a spus prezentatorul canalului de televiziune, fără a preciza data.
Muammar Gaddafi a murit în oraşul său natal, Syrta, la 20 octombrie şi a fost înmormântat în secret la 25 octombrie, în nisipurile deşertului libian, după cum a confirmat pentru Efe o sursă din cadrul Consiliului Militar al celei mai înalte autorităţi a rebelilor la Tripoli.
Televiziunea Al-Jazira a semnalat că Muammar Gaddafi a fost înmormântat împreună cu Muatassim şi Younis, care au murit joi la Syrta în circumstanţe similare. Al-Jazira a asigurat că membri ai tribului fostului lider libian au fost prezenţi la înmormântare.

GANDUL.INFO:MANEGEMENTUL PRIVAT IN AFACEREA PARTIDELOR CU COMPANIILE DE STAT!

Domnii Vlaicu şi Iacob, de profesie CLIENŢI POLITICI. Un caz-şcoală despre cum se face "managementul privat" în AFACEREA partidelor cu companiile de stat

Ghid de utilizare politică a companiilor de stat SURSA FOTO: www.gorjeanul.ro/ www.gorjnews.ro
În plină campanie publică de promovare a managementului privat în companiile de stat, PDL şi UNPR au bătut palma încă două numiri politice în conducerea complexurilor energetice Turceni şi Rovinari. După o negociere între liderul UNPR Gabriel Oprea şi ministrul Economiei Ion Ariton, în organigrama companiilor au apărut două noi posturi de director, rezervate liderilor UNPR Gorj, Marius Vlaicu şi Dumitru Iacob.
Mutarea l-a făcut pe şeful PSD Victor Ponta să reclame guvernul la FMI pe motiv că nu respectă angajamentul privind reducerile bugetare, creând posturi bine plătite şi politizând societăţile de stat.
Împărţirea politică a posturilor în companiile de stat este însă o practică veche, indiferent de partidul aflat la guvernare, fie că e vorba de PSD, PNL sau PDL. Miza nu este plasarea în funcţii a unor oameni pentru un salariu generos (un director de complex energetic câştigă lunar aproximativ 12.000 de lei), ci pentru a avea controlul asupra deciziei la nivelul acestor companii care, prin contracte satisfac clientela politică. Deşi înregistrează cele mai mari datorii la buget, societăţile de stat încheie anual contracte de milioane de euro cu firmele apropiate puterii, multe dintre ele regăsindu-se oficial şi pe lista sponsorilor de partid.
La sfârşitul anului trecut, complexul energetic Rovinari înregistra datorii de 133 de milioane de euro, iar Turceniul de 213 milioane.

Ruşeţ: "Domnul Iacob este cel mai îndreptăţit să fie director general adjunct dacă combinăm apartenenţa politică şi competenţa"


Fostul preşedinte al UNPR Gorj, Marius Vlaicu, este începând din această lună director de dezvoltare la Rovinari, iar prim-vicepreşedintele Dumitru Iacob se pregăteşte să ia în primire postul de director general adjunct la Turceni, aprobat în Consiliul de Administraţie al complexului energetic. Cele două funcţii nu au existat până acum în organigrama celor două.
"Negocierile au fost la nivel naţional, nu la nivel judeţean. Au fost între domnul Oprea şi ministrul Ariton", a declarat, pentru gândul, liderul PDL Gorj, Ion Ruşeţ, care s-a declarat însă un susţinător al managementului privat care, spune el, va ţine companiile de stat departe de dorinţa de control a politicienilor, dar şi a liderilor de sindicat.
"Domnul Oprea a discutat cu domnul Ariton, e firesc. Într-o coaliţie de guvernare, potrivit algoritmului, se alocă un număr de posturi", a comentat, pentru gândul, şi actualul preşedinte UNPR Gorj, deputatul Dan Ilie Morega.
Ambii consideră că pentru posturile nou create s-au găsit persoanele potrivite, chiar dacă numirile sunt politice. "Domnul Iacob este cel mai îndreptăţit să fie director general adjunct dacă combinăm apartenenţa politică şi competenţa", a spus Ruşeţ. Şi Morega are pentru Iacob aceleaşi cuvinte de laudă. "Era în funcţia de director, e doctor în inginerie minieră. Şi, în viaţa mea, am căutat să mă înconjor de specialişti, nu de politruci", a spus el, care a avut aceleaşi aprecieri şi pentru Marius Vlaicu.

Ponta îi scrie lui Jeffrey Franks

Preşedinte al PSD şi deputat de Gorj, Victor Ponta a reclamat actuala putere FMI, transmiţându-i o scrisoare şefului misiunii pentru România, Jeffrey Franks, în care reclamă politizarea conducerii companiilor de stat.
"În aceste zile, la Complexul Energetic Rovinari a izbucnit un conflict între reprezentanţii sindicatelor şi conducerea unităţii energetice, ca urmare a deciziei acesteia din urmă de a înfiinţa o direcţie specială în fruntea căreia a fost angajat şeful UNPR Gorj, Marius Vlaicu.
Menţionez că acesta nu este un caz singular, dar este un bun exemplu asupra căruia doresc să vă atrag atenţia: el arata politizarea masivă a companiilor cu capital de stat. De altfel, toţi cei aflati in conducerile acestor companii sunt membri ai PDL sau ai partidelor aflate acum în arcul guvernamental", susţine Ponta în documentul transmis lui Franks.
Arion nu înţelege "de unde agitaţia asta"
Chiar dacă UNPR-istul Marius Vlaicu a confirmat, pentru gândul, că este angajat la Rovinari, ministrul economiei Ion Ariton spune că nu s-a făcut nicio numire la cele două complexuri energetice.
"Nu s-a făcut nicio numire. Puteţi să verificaţi. Nu înţeleg de unde toată agitaţia asta. Suntem într-un proces de transformare, în niciun caz nu am început să numim directori", a declarat Ariton, pentru gândul.
Indiferent de guvernare, funcţiile s-au împărţit politic
Cu toate acestea, de la înfiinţarea, în 2004, a complexurilor energetice Turceni şi Rovinari, conducerea acestora a fost, fără excepţie, numită pe criterii politice. În martie 2004, în timpul guvernării Năstase, la şefia celor două societăţi au plasaţi PSD-iştii Ion Pisc şi Constantin Marin.

După câştigarea alegerilor de Alianţa PNL-PD, funcţiile au fost împărţite de cele două partide. Astfel, Turceniul a fost preluat de omul liberalilor, Nicolae Simionescu, iar la Rovinari la conducere a fost instalat susţinut de PD Ion Dondera. Acesta din urmă a fost înlocuit, în mai 2007, după ce democraţii au fost daţi afară din guvern. Postul a fost preluat de Laurenţiu Ciurel, apropiat al PSD care, deşi nu era oficial la putere, susţinea guvernul liberal în parlament.
La Turceni, o situaţie similară. Simionescu a fost înlocuit din funcţie în 2006, după ce a intrat în vizorul procurorilor fiind acuzat de abuz în serviciu într-un dosar în care frauda era estimată la 5 milioane de euro. Postul de director general al complexului a fost atribuit lui Dumitru Ilinca, susţinut de PD, însă acesta a fost dat afară în mai 2007, odată cu trecerea democraţilor în opoziţie. A fost înlocuit cu omul liberalilor Dumitru Cristea . În 2008 acesta a fost reţinut de procurori, fiind şi ulterior trimis în judecată pentru abuz în serviciu în cazul achiziţionării unor utilaje la un preţ supraevaluat.
După alegerile din 2008, aflate în coaliţie PSD şi PDL şi-au împărţit posturile la Rovinari şi Turceni. Astfel, PDL-istul Ionel Manţog a preluat Turceniul, iar după ce a fost nevoit să demisioneze din cauza problemelor penale, şi-a impus apropiaţii în conducere: Eugen Tunaru, Marian Motoc şi Octavian Graure, acesta din urmă încă în funcţie. La Rovinari, la începutul lui 2009, director general a fost numit pesedistul Gheorghe Daviţoiu, care a plecat însă un an mai târziu după ce social-democraţii s-au retras de la guvernare, iar Traian Băsescu a câştigat un nou mandat la Cotroceni. În locul său a venit pedelistul Tiberiu Trotea, rămas în funcţie până astăzi. Acesta este un preferat al lui Ionel Manţog. Trotea a făcut campanie în 2004 alături de Victor Ponta, dar cu câteva zile înainte de alegeri s-a înscris în PNL, partid din care a demisionat ulterior pentru PD.
Apropiaţii partidului, beneficiarii contractelor
Clienţii politici ai puterii au fost răsplătiţii, de-a lungul timpului, cu contracte consistente încheiate cu cele două companii de stat. Potrivit unui raport realizat de Alianţa pentru o România Curată (din care fac parte mai multe ONG-uri cum ar fi SAR, Freedom House, CRPE sau CJI, dar şi Cartel Alfa şi Alma Mater -n.r.), contractele au fost acordate fie prin licitaţii cu o singură ofertă, fie prin negociere directă.
Spre exemplu, SC UMR SA Rovinari, care se regăseşte pe lista sponsorilor PDL în 2009, cu 300.000 de lei, a câştigat contracte la Turceni de peste 6,5 milioane de lei în 2010. Societatea este deţinută de Constantin Popeci care prin altă firmă, SC Popesci Utilaj Greu SA, a primit contracte de 800.000 de lei. Şi această ultimă firmă este pe lista sponsorilor PDL cu suma de 90.000 de lei.

O altă societate care a contribuit la campanie cu 50.000 de lei, SC Artego SA, a încheiat, potrivit raportului citat, contracte cu complexul Rovinari, în valoare de aproape 700.000 de lei. Tot de la Rovinari, a obţinut contracte în valoare de aproape un million de lei, în 2010, societatea Minprestserv Rovinari, controlată de liderul sindicaliştilor Marin Condescu, un apropiat al lui Ionel Manţog, şi condusă de un consilier local PDL din Motru. SC Olservmin SRL Târgu jiu, al cărei acţionar este Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia condusă de Condescu, a primit la începutul lui 2010, un contract la Rovinari în valoare de 5,6 milioane de lei.
Şeful ANAF: Prejudicii de milioane de euro la Turceni şi Rovinari şi cu concursul firmei senatorului PSD Dan Şova
Un control financiar al ANAF la Rovinari şi Turceni s-a finalizat cu o sesizare la DNA în acest an, după ce în urma verificărilor s-a constat că în perioada 2007-2009, când şefia celor două complexuri era împărţită de PSD şi PNL, conducerile societăţi au cauzat prejudicii de aproximativ 17 milioane de euro. Potrivit şefului ANAF, la acest prejudiciu a concurat şi firma de avocatură a actualului senator PSD Dan Şova, care a avut încheiate contracte de asistenţă juridică cu Rovinariul şi Turceniul. "Ca urmare a acestor constatări, a fost sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie, Biroul Teritorial Târgu Jiu, pentru a vedea dacă sunt întrunite şi elementele constitutive a unor infracţiuni economice. (...) Printre societăţile care au concurat, în opinia noastră, la realizarea acestui prejudiciu se află şi o societate de avocatură, cea a domnului Şova, actual senator, care, în opinia noastră, a încheiat nişte contracte care nu îndeplinesc condiţiile de legalitate", a explicat Blejnar, precizând că nu s-a făcut "o sesizare specială pentru cabinetul de avocatură a lui Şova". De asemenea, sesizarea nu-l vizează pe liderul PSD Victor Ponta, el neavând contracte cu Rovinariul şi turceniul, ci doar o colaborare punctuală în două cazuri penale cu firma lui Şova.
Senatorul PSD Dan Şova declara, în iunie, citat de Mediafax, că fosta sa firmă "Şova şi asociaţii" a adus beneficii de câteva zeci de milioane de euro societăţilor Rovinari şi Turceni, el nefiind însă angrenat în serviciile juridice respective. Şova a afirmat că a fost parte din "Şova şi asociaţii" până la mijlocul lui 2009. Contractele pe care firma respectivă le-a încheiat pentru servicii juridice au fost semnate în martie 2007 cu complexul Rovinari şi în iulie 2007 cu Turceni. El a precizat că nu a lucrat în cadrul acestor contracte decât în două ocazii, o întâlnire la AVAS şi una prin care s-a făcut o tranzacţie între Turceni şi ICM (Societatea Comercială pentru Închiderea-Conservarea Minelor).

miercuri, 26 octombrie 2011

MICHEL DE ROUMANIE:SOIREE DE GALA A L'OPERA DE BUCAREST!

Michel de Roumanie : soirée de gala à l’opéra de Bucarest


C’est à l’opéra national de Bucarest que le roi Michel de Roumanie a célébré en compagnie de sa famille et de ses amis ses 90 ans. Le souverain est arrivé entouré par sa fille aînée la princesse hérière Margarita et son gendre le prince Radu. Son épouse la reine Anne était arrivée peu auparavant. Parmi les invités du Gotha : la reine d’Espagne, la princesse Muna de Jordanie (mère du roi de Jordanie), le roi Siméon de Bulgarie, la grande-duchesse Maria de Russie et son fils le grand-duc Georges, le grand-duc Henri de Luxembourg. 

 
Le roi Michel et sa fille aînée la princesse Margarita

Le roi Michel entouré par la princesse Margarita et le prince Radu

Arrivée de la reine Anne de Roumanie à l’opéra national

Le grand-duc de Luxembourg

La reine d’Espagne

Le roi Siméon de Bulgarie

 La princesse Mouna de Jordanie

 La grande-duchesse Maria de Russie et son fils le grand-duc Georges

PIETELE SE INTREABA CARE VA FI URMATORUL STAT CARE VA CADEA.FMI:ROMANIA NU TREBUIE SA FIE O VICTIMA A LOR!

Pietele se intreaba care va fi urmatorul stat care va cadea. FMI: Romania nu trebuie sa fie o viitoare victima a lor

Protectia Romaniei fata de instabilitatea pietelor financiare nu trebuie sa fie perfecta, ci suficienta pentru ca tara sa nu devina printre cele mai vulnerabile si urmatoarea victima a pietelor, a declarat miercuri Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

Pietele se intreaba care va fi urmatorul stat care va cadea. FMI: Romania nu trebuie sa fie o viitoare victima a lor
Franks a spus ca, de obicei, pietele se intreaba care este urmatorul stat care va cadea si le vaneaza pe cele vulnerabile. Un astfel de scenariu s-a intamplat deja in tari precum Grecia, Portugalia si Irlanda.
 "Uneori este imposibil sa previi in totalitate o situatie in care un hot vrea sa-ti fure masina sau sa-ti sparga casa. Dar cei mai multi hoti sunt lenesi. Se uita la cea mai usoara metoda de a fura, astfel ca masina ta nu ar trebui sa aiba cel mai bun sistem de protectie, ci ar trebui sa aiba unul, pentru ca oricum hotul se va indrepta in alta parte", a spus Franks, prezent la Bucuresti, la o conferinta pe tema redresarii economice a Romaniei.
O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale se afla in Romania in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, informeaza Mediafax.
Cele mai importante teme de discutie cu autoritatile romane vizeaza constructia bugetului pe anul viitor si reforma companiilor de stat.

MEDIAFAX:BNR A ALES 8 BANCI DE LA CARE VA IMPRUMUTA 8 MILIARDE DE EUROI PRIN EMITERE DE OBLIGATIUNI,DAR CE S-O INTIMPLAT CU OBLIGATIUNILE ROMANESTI LA BANCILE GRECESTI?!

BNR a ales cele 8 banci de la care va imprumuta 7 mld. euro prin emiterea de obligatiuni

Societe Generale, UniCredit, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Erste si HSBC au fost selectate ca dealeri ai emisiunilor de obligatiuni din programul cadru de finantare pe termen mediu in valoare de 7 miliarde euro, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi, citat de Mediafax.

BNR a ales cele 8 banci de la care va imprumuta 7 mld. euro prin emiterea de obligatiuni
Secretarul de stat a dezvaluit, intr-un interviu pentru Bloomberg, planul de a vinde obligatiuni pana la sfarsitul anului pe pietele internationale.
 
Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN (Medium Term Notes) pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. In prima emisiune a programului, Finantele au atras la inceputul lunii iunie 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la o dobanda de 5,29%.
 
Bogdan Dragoi a declarat la jumatatea lunii iunie ca Finantele au inceput un proces de "upgradare" a programului de titluri de stat pe termen mediu (MTN), care sa permita ca in 4-5 luni Trezoreria sa se poata imprumuta si in dolari de pe pietele internationale.
 
El a afirmat la mijlocul lunii octombrie ca Finantele vor lansa in a doua parte a lunii noiembrie o noua emisiune pe pietele externe, conditiile din prezent fiind mai atractive in SUA.

"In a doua jumatate a lunii viitoare (noiembrie - n.r.) vrem sa iesim pe una dintre cele doua piete, Europa sau SUA. In momentul de fata, SUA arata mai interesant, principalul motiv fiind volumul si preferinta lor pentru maturitati mai lungi, dar avand in vedere contextul de piata, in care orice se poate intampla de la o zi la alta, vom decide unde iesim dupa ce vom avea documentatia finalizata (inclusiv upgrad-ul prosepctului pentru SUA - n.r.)", a declarat Dragoi, informeaza Mediafax.
 
Ministerul Finantelor a selectat in august anul trecut Erste Bank si Societe Generale in calitate de aranjori ai emisiunilor din programul cadru de finantare pe termen mediu.

MEDIAFAX:BASESCU,UDREA,,BOC MARII COMUNISTI ABSENTI DE LA DISCURSUL REGELUI MIHAI I

Udrea, Anastase, Boc şi Băsescu, marii absenţi de la discursul Regelui Mihai
Potrivit agendei de astăzi, de la 9.15, Traian Băsescu a participat, alături de ministrul Gabriel Oprea, la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României, la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie. La ora 10.00, când era programat discursul fostului suveran, Băsescu a plecat spre Bruxelles pentru o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. La rândul său, premierul Emil Boc se află în deplasare, la Carei, unde participă  la ceremoniile de Ziua Armatei, precum şi la extinderea unei investiţii.
Din deplasare, Boc i-a urat "La mulţi ani şi multă sănătate" Regelui, spunând apoi că i s-ar fi părut o lipsă de respect faţă de Armata Română dacă nu ar fi fost prezent la manifestările care au avut loc la Carei.
Nici preşedinta Camerei Deputaţilor, democrat-liberala Roberta Anastase, nu a fost în sală, şedinţa solemnă fiind prezidată de Mircea Geoană. Anastase a plecat într-o vizită oficială în Georgia, urmând exemplul premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, care au anunţat încă de acum câteva săptămâni că nu vor veni în Parlament.
Predoiu, singur în băncile Guvernului
Ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu,  a fost singurul care a ocupat un scaun în băncile destinate Guvernului, aşezate în partea dreapta a prezidiului, cum stai cu spatele la sală. Din Guvern, au mai fost însă prezenţi şi liderii UDMR.
"Discursul Regelui Mihai I în Parlament a fost unul foarte echilibrat şi foarte curat, fără vorbe goale, fără lozinci, în care s-a referit la valori importante precum demnitatea, identitatea şi soarta ţării pe termen lung. A fost un discurs impresionant prin claritate şi simplitate. Cred că toată lumea s-a aşteptat la un astfel de discurs", a spus ministrul Culturii, Kelemen Hunor, citat de Mediafax.
"Discursul său a fost un mesaj echilibrat, care a demonstrat, pentru mine, că Regele, care a împlinit 90 de ani, are un puternic simţ al răspunderii faţă de soarta ţării, a democraţiei şi a societăţii româneşti. Atât pot să vă spun", a aspus şi vicepremierul Marko Bela.
Nici Patriarhul Daniel nu a asistat la discurs.

BBC:TRAIAN BASESCU A BOICOTAT DISCURSUL MAJESTATII SALE REGELE MIHAI I!

"Discursul Regelui Mihai I a fost boicotat de preşedinte", scriu jurnaliştii de la BBC, care subliniază că, pe lângă Traian Băsescu la eveniment au mai refuzat să participe şi miniştrii Guvernului Boc.

La împlinirea vârstei de 90 de ani, Regele Mihai s-a adresat Parlamentului, le-a cerut politicienilor să consolideze democraţia în România şi să redea ţării demnitatea, notează BBC.

Fostul suveran a fost aplaudat îndelung de parlamentarii şi invitaţii prezenţi la eveniment. Pe de altă parte, membrii Guvernului, preşedintele Traian Băsescu şi primul ministrul al României au refuzat să participe la şedinţa solemnă din Parlament, mai scriu jurnaliştii britanici.

Oficialii spun însă că nu există niciun plan de reinstaurare a monarhiei în România. "Vrem să onorăm şi să sărbătorim o persoană importantă a istoriei noastre", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, al cărui partid l-a invitat pe fostul suveran să ţină un discurs în Parlament, scrie AFP.

Într-un "discurs istoric", fostul suveran a îndemnat clasa politică din România să acţioneze pentru ca ţara să îşi regăsească "demnitatea şi respectul" pe scena internaţională şi a lăudat progresele realizate după prăbuşirea regimului comunist în 1989, citând între acestea "democraţia, libertăţile şi un început de prosperitate", mai notează AFP.

Dar ultimul şef de stat care a supravieţuit celui de al Doilea Război Mondial a denunţat "dispreţul faţă de etică şi de rolul primordial al instituţiilor statului, dar şi personalizarea puterii", critici disimulate adresate preşedintelui Băsescu, acuzat de "autoritarism" de către adversarii săi politici, comentează agenţia franceză.

"Era un moment constructiv şi util", a declarat, citat de AFP, fostul preşedinte Ion Iliescu, care l-a împiedicat în anii '90 pe Mihai să revină în ţară şi al cărui partid social-democrat a propus ca fostul rege să fie declarat "persona non grata". El a adăugat că s-a "reconciliat" cu fostul suveran în 2001, lucru care i-a permis să se instaleze definitiv la Bucureşti. În schimb, preşedintele Băsescu, care nu îşi ascunde ostilitatea faţă de fostul rege, notează agenţia, şi premierul Emil Boc au lipsit din Parlament, preferând să asiste la ceremoniile de "Ziua Armatei", încheie AFP.

marți, 25 octombrie 2011

DISCURSUL REGELUI MIHAI I IN PARLAMENTUL ROMANIEI IN SEDINTA SOLEMNA DIN 25 OCTOMBRIE 2011!

Discursul Regelui Mihai în Parlamentul României, în şedinţa solemnă din 25 Octombrie 2011

Discursul Regelui Mihai 1 în Parlamentul României, în şedinţa solemnă din 25 Octombrie 2011:
Doamnelor și domnilor senatori și deputați,
Sunt mai bine de șaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară națiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie și cu speranță invitația reprezentanților legitimi ai poporului. Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independența și libertățile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem și în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.
regele-mihai-in-parlamentul-romaniei
Ultimii douăzeci de ani au adus democrație, libertăți și un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, își împlinesc visele și încearcă să-și consolideze familia și viața, spre binele generațiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii. Mersul României europene de astăzi are ca fundament existența Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană și NATO nu ar fi fost posibil fără acțiunea, întru libertate și democrație, a Legislativului românesc de după anul 1989.
Dar politica este o sabie cu două tăișuri. Ea garantează democrația și libertățile, dacă este practicată în respectul legii și al instituțiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetățeanului, dacă este aplicată în disprețul eticii, personalizând puterea și nesocotind rostul primordial al instituțiilor Statului.
Multe domenii din viața românească, gospodărite competent și liber, au reușit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători și companiile mijlocii, tinerii și profesorii din universități, licee și școli, cei din agricultură.
Încearcă să- i facă datoria oamenii de artă, militarii, diploma ș ții și funcționarii publici, deși sunt puternic încercați de lipsa banilor și descurajați instituțional. Își fac datoria față de țară instituții precum Academia Română și Banca Națională, deși vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit față de ierarhia valorilor din societatea românescă.
Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democrație, oamenii bătrâni și cei bolnavi sunt nevoiți să treacă prin situații înjositoare. România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile și aeroporturile moderne sunt parte din forța noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului.
Școala este și va fi o piatră de temelie a societății. Regina și cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susține interesele fundamentale ale României, continuitatea și tradițiile țării noastre.
Nu m-aș putea adresa națiunii fără a vorbi despre Familia Regală și despre importanța ei în viața țării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, și a Națiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate și modestie.
Doamnelor și domnilor senatori și deputați, Instituțiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci și de etică, simț al datoriei. Iubirea de țară și competența sunt criteriile principale ale vieții publice. Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor și în regulile lor!
Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos.
În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra ființei națiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet și definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agățarea de putere și bunul plac nu au ce căuta în instituțiile românești ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.
Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii și frații noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni și respectați. Am servit națiunea română de-a lungul unei vieți lungi și pline de evenimente, unele fericite și multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare națiunii române:
Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate și democrație, sunt identitatea și demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere. Democrația trebuie să îmbogățească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca și toate țările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectați și pricepuți.
Nu trebuie niciodată uitați românii și pământurile românești care ne-au fost luate, ca urmare a împărțirilor Europei în sfere de influență. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în țara noastră sau dacă vor să rămână separați.
Europa de astăzi este un continent în care popoarele și pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut și continuă să fie valabil pentru toți românii. Ei sunt toți parte a națiunii noastre și așa vor rămâne totdeauna.
Stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri.



Așa să ne ajute Dumnezeu!

NEONAZISTII BASESCU-BOC-ANASTASE,DAR SI PATRIARHUL DANIEL NU AU PARTICIPAT LA DISCURSUL REGELUI MIHAI I!

Vezi aici unde au fost Băsescu, Boc, Anastase și Patriarhul în timpul discursului Regelui

Primii oameni în stat, președintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase și Patriarhul BOR, Daniel, nu au participat la ședința omagială de la Palatul Parlamentului unde suveranul român, Regele Mihai I, a ținut un discurs.
Potrivit agendei șefului statului, pentru marți, începând cu orele 9.15, acesta a participat, alături de ministrul Gabriel Oprea,   la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României, la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, iar la ora 10.00, ora la care ar urma să înceapă discursul fostului suveran, Traian Băsescu a plecat spre Bruxelles pentru o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Premierul Emil Boc se află la Carei, unde participă  la ceremonii ocazionate de Ziua Armatei, precum şi la extinderea unei investiţii, tot la Carei, potrivit adevarul.ro.
Despre președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, se știe că aceasta este plecată într-o vizită în Georgia, alături de parlamentarii PDL, Costică Canacheu şi Marius Rogin.
Chiar dacă se afla la câteva sute de metri de Palatul Parlamentului, Patriarhul Daniel a motivat absența  invocând sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, şi şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la care trebuia să participe.

LA MULTI ANI MAJESTATE!

La mulţi ani, Majestate! Vezi ce urări îi fac personalităţile vieţii publice regelui Mihai. Care sunt urările tale?

DeCe News transmite un mesaj de La mulţi ani! Majestăţii Sale Regele Mihai, iar pentru asta a adunat urările unor personalităţi politice şi culturale, marcante pentru societatea românească actuală.
regele-mihai deschidereIstoricul Zoe Petre îi transmite Regelui "Din toată inima îi doresc viaţă lungă şi să aibă dovezi bine meritate de respect. Să nu se confrunte cu deriziunea sau cu lipsa de recunoştinţă din partea românilor"
Liberalul Varujan Vosganian a ţinut să îi transmită şi el un mesaj Regelui Mihai de ziua sa: "La multi ani, Majestate. Să ne trăiţi ca să avem şi noi un reper moral pentru societatea românească"
Vlad Nistor, Decanul Facultăţii de Istorie, îi urează Regelui "O viaţă cât mai lungă şi cât mai senină şi să rămână un autentic exemplu pentru poporul român aşa cum este astăzi".
Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, a ţinut să îi facă o urare simplă dar concisă regelui Mihai: La mulţi ani!

Vasile Băsesu a ţinut să transmită un mesaj mai complex din partea organizaţiei "Apăraţi Regele!"

SIRE!
Ziua de naştere a Majestăţii Voastre, care a ajuns să fie aniversată pentru a 90 - a oară, ne prilejuieşte nouă românilor să rezonăm sufleteşte alături de Majestatea Voastră şi toţi membri Casei Regale a României!
Sunt 90 de ani de bucurii dar şi de multe griji, neajunsuri şi mai ales nedreptăţi cu care aţi fost încercat în tumultuoasa Voastră viaţă!
Nu stiu ce simţiţi în aceste zile, nădăjduiesc să fiţi fericit acum când familia, rudele şi atâţia prieteni de pe tot globul, se bucură pentru ziua Voastră!
Noi românii, care din convingere suntem monarhişti, vă asigurăm că inimile noastre cântă sacadat şi la unison NIHIL SINE DEO!

LA MULŢI ANI MAJESTATE!

Şi istoricul Filip Iorga a ţinut să îi transmită un mesaj Regelui:
Majestatea Sa Regele Mihai este un mare rege al românilor, un adevărat patriot, o figură istorică respectată în întreaga lume, un om foarte bun, răbdător şi loial. Este Regele pe care bunicii, părinţii şi noi înşine l-am cunoscut dintotdeauna, chiar şi atunci când ne era interzis. Eroismul Regelui nu vine numai din ceea ce a făcut pentru ţară, ci şi din felul în care a ştiut să îndure pierderi cumplite. Regele Mihai a pierdut o ţară, dar nu şi-a abandonat-o niciodată. Prezenţa Regelui printre noi este un privilegiu, dar şi o lecţie. Ne arată cât de frumoşi am fi fost dacă am fi trăit în Regatul României, dar ne vorbeşte şi despre drama ultimelor decenii, despre neputinţele noastre, despre şansele ratate. Cei 90 de ani ai Regelui sunt o comoară de experienţă şi de înţelepciune pe care ne putem sprijini, spre a ne sluji conştiinţa şi ţara aşa cum se cuvine. Să sperăm că vom reuşi să fim la înălţimea acestui moment, că vom şti să ne bucurăm împreună şi că vom căuta sensurile adânci pe care Providenţa le-a aşezat în această aniversare regală.
La mulţi ani, Majestate!

luni, 24 octombrie 2011

EUGEN ZAINEA SI MINCIUNILE LUI TRAIAN BASESCU:DE CE EXISTA RISCUL CURBELOR DE SACRIFICIU!

Cum a mințit Traian Băsescu în discursul de pe aeroport. De ce există riscul unor NOI CURBE DE SACRIFICIU


Discursul președintelui Băsescu, înainte de plecarea la Bruxelles, a fost citit în cheie politică. Jurnalistul Eugen Zainea a identificat câteva mesaje economice strecurate de Traian Băsescu printre rânduri, ca și o serie de manipulări specifice campaniei electorale permanente în care ne aflăm. Astfel, s-ar fi anunțat prin declarația președintelui noi măsuri de austeritate, odată există nevoia de a depăși deficitul bugetar, dar e imposibil de făcut acest lucru din cauza acordului cu FMI și a costurilor mari cu împrumuturile.
oameni-pe-strada-bucurestiDin datele prezentate de Eugen Zainea, o mare parte a declarațiilor făcute pe aeroport de președintele Traian Băsescu nu au corespondent în realitate. Președintele a afirmat că prognozele sunt în scădere pentru toate statele, dar, arată Zainea, la jumătatea lunii septembrie, Comisia Europeană a modificat în creștere prognoza pentru 2011, de la 1% în primăvară la 1,8%. De asemenea, în ceea ce privește zona euro, Produsul Intern Brut real ar urma să crească de aproape două ori mai puternic în 2011, față de estimările inițiale. În ceea ce privește comparația între state, creșterile economice vor fi inegale, în fruntea economiilor europene situandu-se Germania și Polonia.
Președintele a mai spus că ar fi extrem de greu să susţinem financiar un deficit de 3%, datorită dobânzilor foarte mari care se percep acum la credite şi datorită lipsei banilor. Eugen Zainea atrage atenția că Mugur Isărescu a declarat recent că nu banii lipsesc pe piață, ci încrederea. Dimpotrivă, sunt destui bani disponibili, atât Sistemul Rezervelor Federale din Statele Unite, cât și Banca Angliei aruncând bani pe piețe până la inundarea acestora.
Boc este domnul Dobândă, vinovat de costul mare al împrumuturilor
În urmă cu câteva săptămâni, Italia (având o datorie suverană reprezentând 140% din PIB) a emis obligațiuni de 6,5 miliarde de euro, care au fost supra-subscrise de finanțatorii internaționali (cu 120%). Dobânda a fost mai mică de 5%, în ciuda avertismentelor privind evoluția economiei italiene. România lui Boc (cu o datorie suverană de circa 40% din PIB) are costuri mai mari din simplul motiv ca nu are o economie solidă și nici politici adecvate, acestea fiind elementele care determină, de fapt, costul finanțării. Expunerea băncilor germane pe Grecia este de 33 miliarde de euro, pe Italia este de 123,5 miliarde de euro, iar pe Spania de 156,4 miliarde de euro. Deci, un total de 312,9 miliarde de euro (adică 15% din Produsul Intern Brut al Germaniei). Ceea ce nu împiedică economia germană să fie cea mai solidă și mai dinamică economie din grupul țărilor OECD și să se finanțeze la o dobândă de cca 2% (la care se finanțează și economia americană) .

Iată articolul integral scris de jurnalistul Eugen Zainea

Dl Basescu, pe aratura economiei capitaliste

Presa de zilele trecute ne-a adus sub ochi un nou episod dintr-un serial care s-ar putea intitula “Presedintii (unii!) spun lucruri trasnite…”. Astfel, domnia sa a declarat, înainte de plecarea la Bruxelles, pentru summit-ul PPE şi Consiliul European de toamnă, că România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona Euro.
„Pentru noi este de importanţă majoră. Datorită situaţiei din Grecia, toată regiunea este contaminată de neîncredere şi aici nu este doar responsabilitatea Greciei”, a declarat preşedintele. Traian Băsescu a adăugat că liderii din zona Euro care întârzie la nesfârşit o decizie pentru Grecia fac foarte mult rău, nu numai pentru Grecia.
„România nu poate plăti la nesfârşit indeciziilor liderilor europeni din zona Euro”, a conchis Băsescu.
Daca dl Basescu ar fi facut aceste declaratii surprins fiind la terasa Ciresica, am fi putut spune ca e vesel si pus pe sotii. In contextul dat insa, afirmatiile sale nu sunt numai siderante, dar pun serios pe ganduri, fiindca, in mod fatal, ele nu pot trece neluate in seama de liderii europeni, care le vor considera, pe buna dreptate, drept pozitie oficiala a Romaniei. Avem de-a face, in cazul acestor ziceri, cu doua paliere, deopotriva de grave la o analiza mai atenta. In primul rand, este vorba de lipsa de diplomatie si de tact, care sunt evidente (chiar si daca pe fond, dl Basescu ar fi avut dreptate, ceea ce, in mod evident, nu este cazul!). Fiindca nadajduiam ca macar din cand in cand, cand pleaca la summit-uri europene, presedintele se mobilizeaza si se autoresponsabilizeaza si ar trebui (dar poate ca e o speranta in van...) sa realizeze ca d-na Merkel nu e Elena Udrea sau Roberta Anastase si ca Nicholas Sarkozy sau David Cameron nu sunt Emil Boc sau Gheorghe Flutur! Si ca, in cadrul comunitatii sefilor de state din Uniunea Europeana, domnia sa nu mai poate interpreta rolul de ”presedinte jucator”. (Nu de alta, dar in acel cadru, nu mai are la dispozitie nici detasamentul militarizat al dlui Daniel Morar, nici urechea fina a subalternilor dlui Maior sau ai generalului Opris).
Al doilea palier este cel al lipsei grave si evidente de notiuni si de competenta in domeniul economiei reale si al macroeconomiei. Fiindca spune dl Basescu: "Aţi văzut toţi estimarea de creştere economică în scădere pentru toate statele, ceea ce va afecta consistent şi România pentru anul 2012, iar acesta este numai efectul neluării la timp a măsurilor necesare, în primul rând în zona Euro şi în alte state din Uniunea Europeană, dar în primul rând în zona Euro. Ori, această abordare o voi avea şi la Consiliu, şi la Consiliul PPE pregătitor Consiliului de mâine.”
In primul rand, trebuie spus ca afirmatia dlui Basescu, cea cu „...in scadere pentru toate statele...” nu corespunde realitatii, pentru ca atat cresterile economice de pana acum cat si estimarile de crestere pentru ansamblul anului 2011 si pentru 2012 sunt diferite de la tara la tara si nu sunt in scadere pentru toate statele. Spre exemplu, pentru stiinta presedintelui atotstiutor (crede domnia sa...), trebuie spus ca la jumatatea lui septembrie, Comisia Europeana a modificat in crestere prognoza pentru anul 2011, de la 1% in primavara la 1,8%. De asemenea, in ceea ce priveste zona euro, Produsul Intern Brut real ar urma sa creasca de aproape doua ori mai puternic in 2011, fata de estimarile initiale (1,7% fata de 0,9%). In ceea ce priveste comparatia intre state, cresterile economice prognozate vor fi, cum spuneam, inegale, in fruntea economiilor europene situandu-se economiile Germaniei si Poloniei, cu cele mai consistente cresteri.
Mai spunea, mai departe, dl Basescu: ”Vă pot spune doar ca o informaţie, aşa, toate analizele pe care le-am făcut şi cu domnul prim-ministru, cu Ministerul de Finanţe, ne arată că datorită condiţiilor de creştere a costului finanţării, practic, ar fi extrem de greu să susţinem financiar un deficit de 3%, datorită dobânzilor foarte mari care se percep acum la credite şi datorită lipsei banilor. Ori, lucrurile acestea nu mai pot fi lăsate la întâmplare şi pe amânări. Vom fi extrem de fermi în a susţine decizii la acest Consiliu, şi dacă este nevoie, ne mai întâlnim o dată săptămâna viitoare, dar nu se mai pot tergiversa măsurile din punct de vedere al efectelor asupra României". Aici apar cu foarte mare claritate confuziile grave din capul dlui presedinte. In primul rand pentru ca afirmatia cu ”lipsa banilor” este la fel de exacta pe cat ar fi aceea ca, totusi, Soarele se roteste in jurul pamantului si nu invers. In lume nu e lipsa de bani in momentul de fata (lucru pe care il afirma in urma cu niste saptamani si dl Isarescu), mai ales pe fondul emisiunilor uriase de moneda facute in ultimii ani de Sistemul Rezervelor Federale din Statele Uniote, in speranta desarta ca prin inundartea pietelor cu lichiditate, se va reporni creditarea si, ca urmare, se va produce relansarea economica.. Problema nu este lipsa banilor ci increderea sau neincrederea pe care o inspira finantatorilor una sau alta dintre economiile nationale in discutie. Tot pentru stiinta presedintelui atoatestiutor, trebuie sa mentionez ca, in urma cu cateva saptamani, Italia (a carei situatie economica si, mai ales financiara, este extrem de precara ea avand o datorie suverana reprezentand la acest moment aproape 140% din PIBsi fiind in primejdie de scaderi repetate ale rating-ului de tara si al principalelor banci), avand nevoie pentru rascumpararea unor titluri de stat mai vechi de o suma de circa 6,5 miliarde de euro, a procedat la o emisiune de obligatiuni de stat de aceasta valoare, care a fost suprasubscrisa de finantatorii internationali (in proportie de 120%), atragand banii necesari la o dobanda mai mica de 5%, in ciuda avertismentelor din ce in ce mai alarmante privind evolutia economiei italiene. Deci, cum spuneam, nu de lipsa de bani e vorba pe pietele mondiale. Si Italia a izbutit sa se imprumute in aceasta situatie la dobanzi sensibil mai mici decat cele la care se imprumuta Romania (cu o datorie suverana de circa 40% din PIB) din simplul motiv ca economia italiana este o economie solida, cu o industrie puternica si este unul dintre exportatorii semnificativi pe pietele mondiale. Acestea sunt elementele care determina, de fapt, in mod real, costul finantarii. O dovada in plus ca motivele finantarii Romaniei la costuri ridicate nu sunt cele aratate de dl Basescu (expunerea economiei romanesti fata de cea a Greciei si, cu atat mai putin...indecizia si o sugerata incompetenta a liderilor statelor cu pondere in zona euro) o reprezinta urmatorul fapt: expunerea bancilor germane (parte importanta si indisolubila a economiei germane) pe Grecia este de 33 miliarde de euro, pe Italia este de 123,5 miliarde de euro iar pe Spania de 156,4 miliarde de euro. Deci, un total al expunerii numai pe aceste trei tari de 312,9 miliarde de euro (adica aproape 15% din Produsul Intern Brut al Germaniei). Ceea ce nu impiedica economia germana sa fie cea mai solida si mai dinamica economie europeana (dealtfel cea mai dinamica din grupul tarilor OECD), sa se finanteze la o dobanda de cca 2% (adica dobanda la care se finanteaza si economia americana) si sa aiba unul dintre cele mai mici riscuri de intrare in incapacitate de plata, exprimata prin CDS (a propos, este comica intrarea dlui Basescu in acest domeniu. As putea pune pariu ca intrebat mai din scurt ce sunt CDS-urile si cu ce se mananca, dl presedinte ar avea oarecari dificultati sa explice...). Motivul il constituie faptul ca Germania are economie reala. In care ponderea industriei in formarea Produsului Intern Brut este de 30%. Ceea ce i-a si permis ca ani de zile sa fie primul exportator mondial, pozitie pe care a pierdut-o abia in a doua jumatate a anului trecut, in favoarea Chinei, ramanand insa ferm pe locul al doilea in clasamentul mondial al exportatorilor. Or, este lesne de imaginat ca orice finantator (si, repet, banii nu lipsesc de pe glob in momenutl de fata!) nu ezita sa investeasca intr-o astfel de economie, stabila si solida, in care investitia este sigura si profitabila.
In paranormala sa iesire publica dinainte de plecarea la Bruxelles, dl presedinte a ţinut să precizeze că România nu-şi permite să dea "lecţii globale" sau să spună ce au alţii de făcut (fara sa para a realiza ca prin cele spuse, tocmai asta facea!), dar are obligaţia de a le transmite partenerilor din UE că suntem o ţară care şi-a făcut datoria.
"Suntem o ţară care şi-a făcut datoria, şi-a plătit factura proastei guvernări din 2007 şi 2008 în 2009 şi 2010, dar nu mai putem susţine, nu mai putem suporta şi lipsa de decizii la nivel european, pentru că degeaba se formează un club elitist al celor din zona Euro, că economia României este foarte legată de ce se întâmplă în zona Euro. Ei nu pot face abstracţie că statele non-Euro sunt profund afectate de indeciziile din zona Euro", a punctat Băsescu. Aici intram deja in domeniul hilarului si, daca starea economica si sociala a Romaniei n-ar fi aceea pe care orice om normal si cu bun simt o cunoaste si o recunoaste, ar trebui ca o astfel de afirmatie sa provoace colosale hohote de ras. Pentru ca ramanem la stadiul aratarii cu degetul la ”odioasa mostenire” (ma si mir cum de i-a scapat dlui Basescu ocazia sa aminteasca si de mostenirea regimului comunist!). Numai ca e de observat (si e de doua ori hilar!) ca daca dl Boc aminteste de proasta guvernare a dlui Tariceanu, dl Basescu include in anii de proasta guvernare, fara ezitare, si anii 2009 si 2010 de guvernare Boc! Ca sa nu mai spun ca pare ca dl presedinte nu-si aminteste nici cat negru sub unghie de cine era presedinte (jucator!) in toti acesti ani. Si nici de faptul ca in campania prezidentiala din 2009, anii negri aratati cu degetul astazi erau ani, ca sa zic asa, ani ”de glorii si impliniri merete” (va mai amintiti: ”In timpul mandatului meu s-au marit salariile, pensiile” etc.,etc.,etc.). Spre a nu mai vorbi de populismul desantat si de-a dreptul gretos al atacului la ”grupul elitist”, care in opinia basesciana ar trebui sa dea foarte bine la galerie (adica la manelisti si la telespectatorii dlor Turcesu, Moraru si Cristoiu). Oricum, este de remarcat si faptul ca, dupa (de-a valma!) Tariceanu, Geoana, Iliescu. Antonescu, Ponta (si, probabil, gripa porcina, aviara si scarlatina din copilarie!), dl Basescu a mai gasit un vinovat convenabil (crede domia sa) pentru dezastrul financiar, economic, social si moral al Romaniei din cele doua mandate prezidentiale subtilizate poporului roman.
Singurul lucru asupra caruia ar merita sa ne oprim cu adevarat, cu mare ingrijorare, din tot delirul verbal al dlui Basescu ar fi ceea ce domnia sa a strecurat, parsiv, ca in trecere, in iesirea dumisale publica (si aici e necesar sa redau inca o data un fragment din cuvantul prezidential, amintit si mai sus) :” Vă pot spune doar ca o informaţie, aşa, toate analizele pe care le-am făcut şi cu domnul prim-ministru, cu Ministerul de Finanţe, ne arată că datorită condiţiilor de creştere a costului finanţării, practic, ar fi extrem de greu să susţinem financiar un deficit de 3%, datorită dobânzilor foarte mari care se percep acum la credite şi datorită lipsei banilor”. Or ceea ce ne comunica dl Basescu in aceasta fraza este un lucru de maxima gravitate. Dincolo de faptul ca, la incompetenta crasa a guvernului Boc... (nici nu mai pot tine sirul numerelor de ordine...), este foarte indoielnic ca s-ar putea atinge in 2012 tinta de deficit bugetar incadrat in doar 3% din PIB, mesajul este ca nu se poate suporta finantarea nici macar a acestui deficit mic. Ceea ce vrea sa ne spuna sub aceasta forma ocolita dl presedinte este ca trebuie sa ne asteptam (acest deficit nefiind finantabil si sustenabil) la noi si drastice curbe de sacrificiu pe spinarea celor vulnerabili (dar multi!), care vor trebui sa plateasca, in continuare, factura incompetentei si iresponsabilitatii parrtidului portocaliu, coalitiei rusinii care il sprijina si a initiatorului, mentorului si ocrotitorului acestei coalitii”.