vineri, 30 septembrie 2011

ADRIAN NASTASE DESPRE RELATIA SA CU CASA REGALA!

Adrian Năstase, despre relaţia sa cu Casa Regală: Nu sunt monarhist, dar respect o parte importantă din istoria României – VIDEO

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit, joi, la clubul bloggerilor liberali, despre relaţia sa cu Casa Regală a României, despre ajutorul dat de Regele Mihai în integrarea României în NATO şi despre adevăratul turneu al principelui Radu, pentru a face lobby pentru integrarea României în UE. „Nu sunt monarhist, dar asta nu înseamnă că nu respect o parte importantă din istoria recentă a României“, le-a spus Adrian Năstase bloggerilor liberali.
„Eu am considerat un gest extraordinar din partea Regelui atunci cînd s-a alăturat eforturilor comune, guvernului PSD, un guvern de stânga, în încercarea de intrare în NATO. Şi a mers în toate capitalele ţărilor unde există monarhii constituţionale, făcând lobby pentru acest obiectiv de interesd major. Pe de altă parte, principele Radu a avut un statut de reprezentant special al Guvernului pentru intrarea în NATO şi afaceri europene, intrarea în Uniunea Europeană, şi la fel a mers în toate ţările UE: A fost în conferinţe, s-a întâlnit cu diverse personalităţi şi nu pot să uit lucrul ăsta“.








ROMAN UCIS CU BESTIALITATE SI MUTILAT CU LOVITURI DE SABIE IN TORINOSUB PRIVIREA A ZECI DE MARTORI!

Român ucis cu bestialitate şi mutilat cu lovituri de sabie în Torino, sub privirile a zeci de martori

Un român în vârstă de 22 de ani a fost ucis în oraşul italian Torino, fiind înjunghiat de zece ori cu o sabie şi o mână fiindu-i retezată într-un atac de o violenţă extremă la care au asistat zeci de persoane, informează pagina online a agenţiei ANSA.
Un român în vârstă de 22 de ani a fost ucis în oraşul italian Torino, fiind înjunghiat de zece ori cu o sabie şi o mână fiindu-i retezată într-un atac de o violenţă extremă la care au asistat zeci de persoane, informează pagina online a agenţiei ANSA, citată de Mediafax.
Crima a avut loc joi seara în cartierul Barriera di Milano (Torino). Potrivit reconstituirii, românul de 22 de ani încercase să fugă de agresor, dar a fost ajuns din urmă de acesta şi lovit de zeci de ori cu o sabie având lungimea de 50 de centimetri. Asasinul nu s-a oprit până nu l-a omorât, ba chiar i-a retezat şi o mână, după care s-a îndepărtat calm, împreună cu două femei.
La crimă au asistat zeci de persoane din cartierul torinez, care au privit cu neputinţă şi groază de la balcoane scena în care a fost ucis tânărul.
Carabinierii sosiţi la faţa locului şi echipajele de ambulanţă l-au găsit mort pe tânărul agresat, care a fost identificat pe baza amprentelor digitale. Carabinierii au stabilit că victima este Gheorghe C., un român în vârstă de 22 de ani, fără reşedinţă în Italia şi cu antecedente penale nesemnificative.

C.E.A LANSAT O NOUA PROCEDURA DE INFRINGEMENT CONTRA ROMANIEI!

CE lansează o nouă procedură de infringement. Vezi cât a pierdut fiecare român din prostia Guvernului

CE a anunţat lansarea primei etape a procedurii de infringement împotriva României pentru nepreluarea în legislaţie a două directive europene, privind pieţele de electricitate şi gaze naturale. MECMA, principalul vinovat pentru eșec, susține că procedura va fi stopată în 2 luni, odată cu adoptarea directivelor. România a pierdut, de la aderare și  până în prezent, cea mai mare parte a fondurilor europene alocate și suferă mai multe sancțiuni pentru că autoritățile nu au reușit să-și facă temele în relația cu Bruxelles-ul.
"Comisia Europeană a anunţat în data de 29.09.2011 lansarea primei etape a procedurii de infringement, respectiv avizul motivat, împotriva României pentru necomunicarea măsurilor naţionale de transpunere a directivelor 2009/72 privind piaţa internă de energie electrică şi 2009/73 privind piaţa internă de gaze naturale.
Până în prezent România nu a primit oficial avizul motivat", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).
Această măsură a Comisiei Europene la adresa României nu este singulară. La sfârșitul lunii august, țara noastră a fost suspendată de la tranzacționarea certificatelor de emisii de carbon, situaţie generată de neregulile la întocmirea inventarului naţional de emisii, pentru care şeful ANPM, Iosif Nagy, a și fost demis de premier. Pierderile înregistrate de țara noastră se vor ridica la circa 2,5 miliarde de euro.
De la aderare şi până în prezent, țara noastră nu a reușit să atragă din fondurile europene nici măcar trei miliarde de euro, din totalul celor 30 de miliarde, conform execuției bugetare  a UE care este valabilă până în 2013. Ținând cont că de la aderare, din 2007, circa doi ani au fost  alocați pregătirii legislației în vedera atragerii fondurilor, ar mai rămâne aproximativ cinci ani în care Guvernul ar trebui să lucreze la foc continuu pentru atragerea banilor. Ar fi vorba despre șase miliarde de euro atrași prin proiecte eligibile, pentru fiecare an,  fapt ce nu s-a întâmplat până acum.
Pierderile care sunt contabilizate în urma suspendării de la tranzacționare a certificatelor cu emisii de carbon, se ridică la 2,5  miliarde de euro, iar infringementul pe mediu și energie, va provoca pierderi de circa cinci sute de milioane de euro. Dar, cea mai mare pierdere vine din neutilizarea fondurilor europene, care însumează peste 11 miliarde de euro până în acest moment, conform execuției bugetare a UE.
Practic, de la aderarea în Uniunea Europeană, fiecare locuitor al României a pierdut aproximativ 700 de euro, iar Guvernul Boc se vede tot mai neputincios.

joi, 29 septembrie 2011

BACONSCI SI FRUNZAVERDE AU PRIMIT MANDAT TACIT IN PD-L PRIVIND MISCAREA POPULARA!

Baconschi: Eu şi Frunzăverde am primit un mandat tacit în PDL privind Mişcarea Populară. Despre remaniere, ministrul nu exclude anumite complicităţi transpartinice

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat că, alături de Sorin Frunzăverde, a primit un mandat tacit în partid pentru a continua discuţiile privind Mişcarea Populară, el menţionând că va propune consultări pentru a prelua în programul politic al PDL agenda clasei de mijloc.
teodor-baconschi-foto-theodor-pana"Au fost discuţii (n.red. în BPN al PDL), inclusiv lansarea ideii acesteia în cadrul partidului despre o Mişcare populară", a spus Baconschi, miercuri, la TVR Info, referindu-se la şedinţa de luni a partidului.
Întrebat dacă s-a stabilit în PDL un grup de lucru care să negocieze şi să redacteze un proiect pentru Mişcarea Populară, Baconschi a răspuns: "Lunea trecută am intervenit eu şi Sorin Frunzăverde. A apărut un fel de mandat tacit - să vedem dacă se confirmă formal - ca noi să găsim în continuare şi cu Valeriu Stoica şi cu alte capete gânditoare ale partidului cum se poate articula".
"Dar eu o văd ca pe o chestiune de bun-simţ. Voi propune o serie de consultări, care să ne permită să preluăm în programul politic al PDL agenda clasei de mijloc. Asta înseamnă un dialog structurat cu calendar şi agendă, cu mediul antreprenorial, cu ONG-urile reprezentative şi apropiate de o viziune de centru-dreapta, cu elita intelectual-academică, cu bisericile. Trebuie să avem aceste dialoguri", a mai spus Teodor Baconschi.
El a fost întrebat şi despre sursa listelor publicate în presă pe care numele său s-a regăsit printre cele ale potenţialilor miniştri remaniabili. "Vin de la diverşi adversari politici. Mai cu seamă dinspre USL, dar nu exclud anumite complicităţi transpartinice. Trăim, din păcate, dintr-un material abundent şi dezgustător de calomnii, zvonistica asta permanentă din care ne hrănim… pe post de informaţie sau de analiză lucidă. Nu cred că trebuie să pierd vremea cu astfel de zvonuri nici pentru a le infirma prea insistent, nici pentru a le confirma. Am conştiinţa împăcată, îmi fac treaba cu cât de multă conştiinciozitate pot şi cu mult efort, inclusiv fizic", a spus Baconschi.
El a evitat să se pronunţe asupra necesităţii unei remanieri la nivelul întregului Cabinet, precizând că aceasta este prerogativa premierului.
De asemenea, Baconschi a apreciat că oameni de genul lui Sebastian Lăzăroiu sunt necesari PDL. "Pe de-o parte, e o obligaţie a fiecărui membru al Guvernului de a se solidariza cu Executivul. (…) Nu regret mai puţin această despărţire după părerea mea prea brutală şi intempestivă pentru că a venit aşa, pe nepusă masă. Am înţeles reacţia partidului, am respectat decizia premierului. În acelaşi timp, consider că Sebastian Lăzăroiu şi alţii ca domnia sa - intelectuali cu viziuni de dreapta - care doresc să contribuie la un proiect politic mai mare de coagulare a dreptei sunt bineveniţi şi sunt partenerii noştri de dialog (…) Astfel de oameni trebuie să fie partenerii noştri", a menţionat el.
PDL intenţionează să constituie rapid Mişcarea Populară, astfel încât aceasta să fie definitivată până la sfârşitul lunii octombrie, au declarat, luni,  surse din partid.
Potrivit lui Frunzăverde, din Mişcarea Populară ar trebui să facă parte grupări politice, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri, grupări sindicale, dacă vor dori, dar şi persoane fizice.
El a mai spus că principalul obiectiv al Mişcării Populare ar fi coagularea forţelor de centru-dreapta şi deschiderea spre societatea românească. Frunzăverde a arătat că există discuţii în interiorul partidului pe această temă şi crede că de acum acest demers va fi mai clar.

ANI:VERIFICA AVEREA LUI VICTOR PONTA TOCMAI DE ZIUA SA!

Victor Ponta: Am primit înştiinţarea de ziua mea. ANI îmi verifică averea

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat pe blogul personal că, de ziua sa, în 20 septembrie, a primit o înştiinţare prin care Agenţia Naţională de Integritate îl anunţa că a declanşat verificări privind averea dobândită.
"De ziua mea, pe 20 Septembrie, am avut un program încărcat la Parlament; s-a votat înfiinţarea noului minister pentru Leonard Orban dar şi invitarea Regelui, în ziua de 25 Octombrie, pentru a se adresa Plenului. Am primit o mulţime de felicitări de la prieteni şi colegi, mai sincere sau mai formale, şi recunosc că multe mi-au făcut plăcere!", scrior Victor Ponta, pe blogul său.
Acesta spune că, tot în 20 septembrie a primit o înştiinţare prin care ANI îl anunţa că a început verificări faţă de el.
"Băsescu chiar mi-a facut un cadou de ziua mea dar, din motive procedurale, l-a transmis în Gorj la domiciliul meu din buletin - o înştiinţare că Agenţia Naţională de Integritate a început o investigaţie faţă de mine!", mai scrie Ponta.

JOI ,PARLAMENTUL GERMAN SE PRONUNTA ASUPRA PACHETELOR DE SALVARE DIN ZONA EURO!

Test pentru cancelarul Angela Merkel: Parlamentul german se pronunţă asupra pachetelor de salvare pentru Zona euro

Autoritatea cancelarului german Angela Merkel va fi supusă, joi, unui test major, parlamentarii de la Berlin urmând să aprobe sau să respingă proiectul de suplimentare a fondurilor de care dispune mecanismul de stabilitate financiară pentru Zona euro.
Ea se confruntă cu o rebeliune în coaliţia sa, unii parlamentari temându-se că Grecia nu merită bani.
Dacă mai mult de 19 membri ai coaliţiei lui Merkel se revoltă împotriva ei, va trebui să se bazeze pe susţinerea opoziţiei de centru-stânga pentru adoptarea unui proiect de lege ce prevede consolidarea mecanismului european de stabilitate financiară.
Potrivit corespondentului BBC la Berlin, deşi proiectul de lege va fi, probabil, aprobat, Merkel ar putea ieşi slăbită, pentru că nu a reuşit să îşi menţină coaliţia unită într-un moment critic pentru Zona euro.
Între timp, creştin-democraţii lui Merkel (CDU) şi aliaţii lor au exercitat presiuni asupra disidenţilor înainte de votul ce va avea loc la ora locală 11.00 (12.00 ora României). Au avut loc discuţii de ultim moment, însă analiştii se aşteaptă la un rezultat strâns.
Parlamentarii se vor pronunţa asupra propunerii de creştere a fondurilor de care dispune mecanismul de stabilitate financiară la 440 de miliarde de euro. Această cifră a fost calificat deja de observatori drept inadecvată, în condiţiile în care criza din Grecia se accentuează şi riscă să se extindă şi la alte economii.

miercuri, 28 septembrie 2011

VICEPRESEDINTE PNL RELU FENECHIU:CETATEANUL CARE ALEGE CFR CALATORI A AJUNS BATAIA DE JOC A GUVERNARII BASESCU-BOC!

Declaraţie politică
Cetăţeanul care alege CFR Călători a ajuns bătaia de joc a guvernării Băsescu-Boc.

 
 
 
 
 
 
 
 

O analiză recentă, realizată de Uniunea Internaţională de Transport Public, a arătat că românii se află pe penultimul loc într-un clasament mondial privind numărul de călătorii cu trenul, cu doar trei călătorii pe an.
Statisticile interne arată că, în ultimii doi ani, CFR Călători a pierdut 20 de milioane de clienţi (de la 78 milioane călători în 2008 la 58 milioane, în 2010), ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani.
Toate aceste date ne arată că situaţia în ceea ce priveşte transportul de călători este de-a dreptul catastrofală. Şi acest lucru se datorează faptului că infrastructura de transport s-a degradat într-un ritm alert şi suspect de neobservat de către ultimii doi miniştri ai transporturilor, respectiv Radu Berceanu şi Anca Boagiu.
Situaţia catastrofală din acest domeniu se resfrânge direct asupra beneficiarului, şi anume cetăţeanul, care a devenit bătaia de joc a unui minister condus de exponenţi ai unei formaţiuni politice – PD-L - care zilnic, pe toate canalele de comunicare că face totul pentru bunăstarea românilor.
Nu exagerez deloc când spun că românii au ajuns bătaia de joc a domeniului coordonat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Timp mai mult pierdut pe rutele CFR, tarife care se majorează nejustificat anual sau la un an şi jumătate, garnituri de tren departe de standardele europene, sunt principalele elemente care demonstrează că MTI, CFR Călători îşi bat joc de cetăţean.
Am să prezint doar trei exemple privind cum se circula acum, faţă de anii trecuţi:
-IC 562 Iaşi - Bucureşti Nord făcea atunci 5h37min; acum face 6h57min (o oră şi 20 minute în plus!).
-IC 531 Braşov - Oradea făcea atunci 7h56min; acum face 9h05min (o oră şi 9 minute în plus!)
-A 1833 Iaşi - Cluj-Napoca făcea atunci 8h32min; acum face 9h11min (39 de minute în plus!)
Un calcul simplu ne arată cum astfel călătorii CFR pierd în medie 3 ore la 400 de km parcurşi din cauza infrastructurii feroviare dezastruoase. Această distanţă este parcursă de CFR Călători în peste 7 ore, când ea ar trebui să nu dureze mai mult de 4 ore. Pentru salariaţi, studenţi sau alte categorii socio-profesionale care parcurg o asemenea rută săptămânal, pierderea efectivă, raportată la un an calendaristic este de aproape 2 luni! Acest timp extrem de preţios afectează nu numai viaţa socială şi privată a acestor persoane, dar aduce pierderi imense economiei naţionale.
Am să mai dau un exemplu (tot din judeţul al cărui electorat m-a mandatat să-l reprezint în Camera Deputaţilor) care este unic cred în Europa şi în ţările civilizate. Acceleratul 1661 parcurge distanţa Bucureşti Iaşi în 7h17min.; pe aceiaşi distanţă (406 km) timpul de parcurs al Rapidului 661 este de 7h16min. Deci, diferenţa dintre un tren rapid şi unul accelerat pe aceiaşi rută şi acelaşi număr de km este doar de un minut. (Probabil acest minut se datorează singurei opriri în plus pe care o face acc.1661). Practic călătorii care aleg Rapidul 661, plătesc un preţ mult mai mare, deşi timpul parcursul nu diferă cu nimic faţă de acc. 1661. În termeni populari, acest lucru se numeşte hoţie. Dar pe această rută mai sunt obligat să recurg la o comparaţie: în 1972 – deci pe vremea când încă mai funcţionau locomotivele cu aburi şi când transportul pe cale ferată nu era electrificat – rapidul 65 parcurgea distanţa Bucureşti-Iaşi în 5h14min., iar acceleratul 622 în 6h30min.
În paralel cu degradarea continuă a condiţiilor de transport al călătorilor pe cale ferate – creşterea timpilor de parcurs, calitatea proastă a vagoanelor (renovările din ultimii ani nu reprezintă altceva decât o cosmetizare superficială), condiţiile de igienă deplorabile din trenuri, lipsa unor măsuri de siguranţă a călătorului, cresc frecvent preţurile la bilete. Aşa înţelege guvernarea Băsescu-Boc să acopere pierderile din sistem datorate în primul rând proastei administraţii din domeniu. Se încearcă, limitarea pierderilor pe spinarea călătorilor. Numai în acest an se estimează că la CFR Călători pierderile se vor ridica la 174 milioane de euro.
Scumpirea biletelor de tren, scoaterea din circuit a unor trasee, condiţiile tot mai precare de călătorie sunt cauzele pentru care CFR Călători a pierdut milioane de clienţi şi a contribuit decisiv la uriaşele pierderi financiare înregistrate. Călătorii s-au reorientat spre transportul rutier, unde operatorii firmelor private - şi am să dau din nou exemplul relaţiei Bucureşti-Iaşi – au preţuri mult mai mici: 45 de lei, faţă de 70 lei (minimul pe CFR) – 220 lei cât costă biletele de tren. Foarte mulţi analişti sunt convinşi că deliberat guvernaţii nu sunt interesaţi în normalizarea transportului călătorilor pe CFR, deoarece multe firme private de transport rutier ar fi controlate de politicieni din zona portocalie. Firme care au fost şi foarte des utilizate în campaniile electorale ale PD-L
Astăzi, peste tot în lume, investiţiile în infrastructura feroviară sunt o prioritate naţională. Siguranţa călătorilor şi explozia costului petrolului au determinat statele să prioritizeze în principal sectorul feroviar. La nivelul Uniunii Europene există o strategie integrată pentru ca în 2020, statele membre să aibă un sistem eficient, performant şi fiabil. În SUA, statul cu cea mai mare reţea de autostrăzi din lume, într-o perioadă de recesiune majoră, a hotărât să aloce inevestiţii de 8 miliarde de dolari în reţele de trenuri de mare viteză. În Europa, Polonia şi Ungaria au demarat investiţii serioase în reţeaua feroviară, în timp ce în Asia, numai China urmează să investească 292 de miliarde de dolari în următorii 10 ani, într-o infrastructura feroviară colosală. Alte ţări fac eforturi mari în aceeaşi direcţie; spre exemplu, Georgia şi Azerbaidjan vor crea un coridor de transport eurasiatic în următorii ani.
La noi însă, incompetenţa autorităţilor din domeniu a atins cote incredibile. Pe lista obiectivelor de investiţii ale Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii nu se regăseşte refacerea sau modernizarea niciunei magistrale feroviare pe distanţe medii sau mari care să lege oraşe importante.
În consecinţă, nu pot să nu mă întreb, în condiţiile în care există fonduri europene de aproape 5 miliarde de euro alocate României pentru infrastructura de transport, de ce MTI a aruncat în derizoriu, în mod deliberat, această situaţie?
În concluzie, călătorii CFR simt pe pielea lor că guvernarea Băsescu-Boc încearcă să ne aducă acolo unde nici comuniştii n-au reuşit. Adică să ne ţină „ocupaţi" tot timpul pentru a pierde din vedere incompetenţa, hoţia şi prostia lor, de care dau dovadă zi de zi!
Deputat PNL de Iaşi,
Relu Fenechiu

RAZVAN GHEORGHE(INPOLITICS:STELIAN TANASE:"2012 VA FI CEL MAI DEZASTRUOS AN PENTRU ROMANIA DATORITA LUI TRAIAN BASESCU!

Tanase: ” 2012 va fi cel mai dezastruos an pentru Romania!”

Bătălia electorală din 2012 se va petrece în cel mai prost context economic din istoria postdecembristă a României, guvernanții nemaiavând alternativa să cheltuiască banii de la FMI pe salarii, pensii și bonusuri cu iz electoral, afirmă analistul politic Stelian Tănase, pentru Inpolitics.

Mârșăvia lui Traian Băsescu
”Alegerile din 2012 se vor suprapune cu cel mai prost an din punct de vedere economic din România. Fiindcă situația mondială financiară este una delicată, Traian Băsescu și PDL nu mai pot face mârșăvia pe care au comis-o în 2009. Atunci, fiind un an cu miză electorală, au luat bani de la FMI și i-au băgat în salarii, pensii și bonusuri. Ne-au mințit că criza asta nu prea există. Au ”amânat-o” deliberat cu un an. Și au luat măsurile de austeritate prea târziu, în mai 2010. Dacă acționau ca niște politicieni responsabili, încă din 2009, nu mai era necesară ciuntirea pensiilor și a salariilor bugetarilor. Acum, nu mai pot face asta. Sunt puși în imposibilitatea revenirii la fostele salarii, de la 1 ianuarie, așa cum promisese cu mâna pe inimă Traian Băsescu. Și FMI este la încurcătură”, explică Stelian Tănase.

ECONOMIA ROMANIEI VA AJUNGE LA NIVELUL DIN 2008 ABIA IN 2014!

Economia României va ajunge la nivelul din 2008 abia în 2014!
 

Economia României va ajunge la nivelul din 2008 abia în 2014, iar aceasta dacă totul decurge normal şi nu intrăm în recesiune, a declarat miercuri country cluster manager, Coface România, Bulgaria, Slovacia, Cristian Ionescu.
"Vom ajunge la finalul anului 2011 unde eram între 2006 şi 2007. După 2011 vom reveni peste 2006, dar sub PIB-ul din 2007, urmând să revenim - dacă totul decurge normal şi nu vom intra în recesiune - la nivelul din 2008 abia în 2014", a spus Ionescu.
El a declarat că nu ştim dacă zona euro către care se îndreaptă cea mai mare parte a exporturilor economiei româneşti va intra sau nu pe minus, în timp ce investiţiile străine vor ajunge la ritmul ultimilor 7-8 ani.
"Sunt câteva semnale de ameliorare în economie, pe care le remarcăm în ceea ce priveşte comportamentul de plată al companiilor. În perioada ianuarie - august 2011 sumele refuzate la plată pentru instrumente de debit au scăzut cu 35%. Insolvenţele au intrat într-o uşoară remisie, în sensul că au scăzut cu 7% în perioada ianuarie-august 2011 faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. Absenţa cererii o vedem ca pe un factor de îngrijorare puternic, iar perspectivele nu sunt deloc roz. Stimularea consumului este aproape utopică pentru că aceasta a ridicat cheltuielile bugetare şi ar risca să nu ne încadrăm în ţintele impuse de FMI", a spus Cristian Ionescu.
El a adăugat că, dacă ne uităm la măsurile de stimulare a consumului în alte ţări, observăm că ele nu au efecte de durată. Acestea au efect doar atât timp cât se pun bani în piaţă, dar, imediat cum s-au epuizat, piaţa revine la faza anterioară.

marți, 27 septembrie 2011

PREMIERUL SPANIOL ZAPATERO A DIZOLVAT PARLAMENTUL.URMEAZA ALEGERI ANTICIPATE PE 20 NOIEMBRIE !

Premierul spaniol a dizolvat parlamentul. Urmează alegeri anticipate pe 20 noiembrie

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a dizolvat, luni,   parlamentul și l-a anunțat oficial pe regele Juan Carlos. Dup[ această măsură, premierul a anunțat  convocarea alegerilor anticipate pentru 20 noiembrie. Șeful guvernului de la Madrid, care a câștigat până acum două mandate, de opt, ani, în fruntea PSOE (socialist) a declarat din vară că nu va mai candida, anunță ”Tribune de Geneve”
La 4 noiembrie va începe campania electorală, iar la 13 decembrie va avea loc sesiunea constituantă a noului legislativ. Este de așteptat ca scrutinul din această toamnă, în plină criză economică și financiară, să îi readucă la putere pe conservatorii Partidului Popular, care au pierdut alegerile în 2004, după atentatele sângeroase de la Madrid, din 11 martie.
”Am considerat convenabil ca data alegerilor să fie convocată astfel încât să permită noului guvern să se ocupe de întregul an economic”, a afirmat Zapatero.
După ce a anunțat acest lucru, Zapatero a precizat că, până la 20 noiembrie, nu va adopta noi măsuri economice, cu excepția cazului în care "acestea se vor impune pentru stabilitatea țării".
În primul mandat din 2004, de când a ajuns la putere, Zapatero a reuşit să treacă de legislativ legi cu un puternic caracter social, însă nu lipsite de controverse, aşa cum este cea a căsătoriilor homosexuale, modificarea legii divorţului, legea pentru combaterea violenţei domestice ori legea pentru persoanele cu handicap, egalităţii ori memoriei istorice.

GAZETARUL SORIN ROSCA STANESCU ACUZA:GUVERNUL BASESCU IMPREUNA CU BNR SE PREGATESC SA-SI FURE SINGUR CACIULA!

Guvernul se pregătește să-și fure singur căciula. Împreuna cu BNR

Atunci cand situatia o ia razna, cum este cazul acum, cand se declanseaza o noua recesiune, avem impresia ca nu mai intelegem nimic. De ce Grecia solicita Germaniei aproape 100 miliarde euro, afirmand ca acest stat ii este dator? De ce Germania se angajeaza sa ajute Grecia dar nu ca o obligatie din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ci ca o sustinere comunitara? Si de ce, in ciuda acestei promisiuni, Grecia nu este totusi salvata? De ce noi insine ar trebui sa obtinem, din partea Germaniei, plata unei datorii de circa 19 miliarde euro iar statul roman nu face nimic in acest sens? Si, in fine, de ce BNR, in deplina intelegere cu Guvernul Romaniei si cu Presedintele Traian Basescu, se pregateste sa diminueze rezerva nationala pentru a cumpara bancile grecesti? Nu-i asa ca lumea pare bezmetica? Ei bine, toate aceste intrebari au, in realitate, raspunsuri foarte simple.
srs Fara sa fi declarat inca fatis, Germania i-a intors spatele Greciei. Ceea ce inseamna ca, intr-un timp record, acest membru al Uniunii Europene va fi sacrificat. Ce inseamna asta? Inseamna ca primele lovite de tsunami vor fi institutiile financiare ale statului elen. Bancile grecesti, care au intrat masiv si in Romania, detin o cota de piata de circa 20 la suta. Avand in fata perspectiva prabusirii lor, Guvernul Romaniei si Banca Nationala au doua optiuni. Sa stea cu bratele incrucisate si sa lase bancile elene sa cada sau sa diminueze rezerva nationala BNR si sa cumpere, pur si simplu, sucursalele din Romania ale bancilor grecesti. Prima optiune poate genera un mic cutremur in intregul sistem bancar romanesc dar in niciun caz cu consecinte dezastruoase. Iar firmele romanesti care au credite la aceste banci grecesti ar beneficiar chiar de un relativ ragaz in ceea ce priveste rambursarea. Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, domnul Mugur Isarescu, impreuna cu Presedintele Traian Basescu si cu primul-ministru Emil Boc opteaza, insa, pentru o alta solutie. Aceea de a etatiza, prin cumparare, bancile elene din Romania.
Nu stiu exact cat poate sa coste asta. Probabil cateva miliarde. Pe care, daca le avem, am face poate mai bine sa le investim in capacitati de productie care sa aduca profit. Valoare adaugata. Care sa miste cu adevarat, in sens pozitiv, morisca bugetului.
Daca etatizam, prin cumparare, filialele din Romania ale bancilor grecesti, nu vom face altceva decat sa cream pusculite de partid. Gauri negre. Sa multiplicam exemplul nefast al Bancorex-ului. Sigur ca, in schimb, clientela PD-L ar beneficia de noi fonduri atat pentru imbogatirea reprezentantilor ei, cat si pentru campania murdara electorala. Dar pentru tara, sacrificiul ar fi imens.
Germania, care, in ultimii 20 de ani, a impus Greciei sa-i cumpere nenumarate produse, transformand-o practic intr-o piata de desfacere, a considerat ca este corect sa restituie acestei tari, sub forma de imprumut, de ajutor in timpuri de criza, o parte din ceea ce a castigat de pe urma ei. Dar s-a razgandit. In pragul falimentului, abandonata de Uniunea Europeana, Grecia isi aminteste ca are de recuperat de la statul german exact suma necesara salvarii ei, respectiv circa 100 miliarde euro, care reprezinta pagubele create prin ocuparea tarii in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Germania, insa, se face ca ploua.

PROFESORUL BERND RAFFELHUESCHEN:GERMANIA ARE DOTORII ASCUNSE DE 5.000 DE MILIARDE DE EURO!

Germania ar avea datorii ascunse de 5.000 de miliarde de euro

Potrivit profesorului Bernd Raffelhueschen, Germania ar avea  datorii ascunse de 5.000 de miliarde euro, astfel încât datoria publică este mult mai mare decât cea anunţată oficial, potrivit publicaţiei germane Handelsblatt,  transmite Bloomberg.
Astfel, pe lângă o datorie publică de 2.000 de miliarde de euro, Germania mai are obligaţii financiare de alte 5.000 de miliarde de euro din cauza deficitelor fondurilor de asigurări sociale şi de pensii, potrivit profesorului Bernd Raffelhueschen, de la Freiburg University.
Conform datelor FMI, datoria publică a Germaniei a fost anul trecut de 74% din PIB.  FMI anticipează că economica germană va înregistra în acest an o creştere de 2,7%, iar anul viitor de 1,3%.

luni, 26 septembrie 2011

SALVATI ROSIA MONTANA:APELUL LUI JUSTIN ANDREI CATRE ROSIENI,CORNENISI BUCIUMANI!

Apel către roşieni, corneni şi buciumani

 

Mă numesc Justin Andrei şi sunt de profesie inginer geolog şi geofizician. Din anul 1962 până astăzi m-am implicat activ în rezolvarea unor importante probleme geologice, legate de regiunea în care v-aţi dus viaţa dumneavoastră grea, de truditori ai adâncurilor Pământului. Astfel:
în perioada 1962 – 1970 am demonstrat existenţa unor structuri subvulcanice neogene necunoscute în sectoarele dealul Boteş – valea Izbicioara, Bucium Rodu şi Bucium Poieni, de care se leagă o seamă de mineralizaţii filoniene auro – argentifere şi polimetalice (Cu, Pb, Zn). Totodată, în aceeaşi perioadă am evidenţiat prezenţa în bazinul Roşia Montană a unor corpuri subvulcanice dacitice necunoscute, asemănătoare cu cele din dealurile Cetate şi Cârnic, care fiind mascate de erupţii vulcanice mai recente pot fi surse de mineralizaţii auro – argintifere neindentificate. Asemenea situaţii favorabile pot apare în sectoarele dealul Ghergheleu (la est de Roşia Montană) şi dealul Rotundu – valea Vârtop (la nord de Roşia Montană). La obţinerea acestor succcese a contat faptul că din 1961 am colaborat cu prof. inginer Toma Petre Ghiţulescu, marele savant patriot, care în 1949 şi-a riscat viaţa pentru ca planurile miniere din Munţii Metaliferi să nu cadă în mâinile sovieticilor şi ale slugilor lor, securiştii români;în 1972 am contribuit decisiv la delimitarea, cu ajutorul unor date geofizice, a corpului subvulcanic de la Roşia Poieni, cel mai mare zăcământ diseminat de cupru şi aur din România. O parte dintre voi, precum şi ceilalţi moţi de pe valea Arieşului, vă câştigaţi pâinea lucrând în cariera respectivă, care va mai fi exploatată multe zeci de ani;în perioada 1972 – 1974 am descoperit şi am început explorarea zăcământului cuprifer – aurifer diseminat Bucium - Tarniţa. Voi şi părinţii voştri aţi trudit alături de mine şi de colaboratorii mei, ca angajaţi ai IPEG Hunedoara, pentru ca în 1983 să încheiem explorarea, până la adâncimea de 1200 m, a ceea ce astăzi constituie al doilea zăcământ de acest tip din România. În viitorul apropiat, în cariera care se va deschide aici de către Gabriel Resources sau de către altă companie minieră, veţi avea asigurat un loc de muncă stabil, în condiţiile unui minerit care nu va utiliza cianurile de sodiu.
În 1999 m-am pensionat de pe funcţia de director ştiinţific al Institutului Geologic al României, după o activitate rodnică de 43 de ani. În aceşti ani, pe lângă rezultatele obţinute în zona voastră de baştină, am mai descoperit :
zăcământul de dioxid de carbon de la Nădăştia de Sus (jud. Hunedoara), în 1957;zăcămintele de ţiţei Cerdacu şi Cireşoaia de pe valea Slănicu Moldovei, în 1961 – 1962, primele descoperiri de acest fel de pe valea respectivă;zăcămintele diseminate de cupru – aur: Remetea – Rovina, Colnic, Bolcana – Troiţa, Valea Morii Nouă, Muncăceasca Vest, Trâmpoiele – valea Pâraieleor, Voia – Măcriş etc., în perioada 1973 – 1983. Câteva dintre acestea au fost descoperite şi în colaborare cu alţi specialişti;mineralizaţia plumbo – zinciferă Măgura Ţebii (1974);mineralizaţia cu molibden de pe valea Marianda -Moldova Noua (1971);multe masive de sare din Vrancea, dintre care cel de la nord de Rotileşti – valea Şuşiţei conţine rezerve uriaşe de sare pură (1972).
Mă opresc aici, dar mai am destule.
După pensionare, în 2006, m-am implicat într-o activitate nouă, respectiv stoparea proiectului diabolic promovat de S.C. Roşia Montană Gold Corporation S.A, de distrugere a galeriilor romane şi mai vechi de la Roşia Montană, din dealul Cârnic şi din sectorul Carpen. Nu vă dau amănunte deoarece istoria acestei lupte îndârjite, sprijinită în mod eficace de către Academia Română, în frunte cu domnul preşedinte Acad. Ionel Haiduc, v-a fost adusă la cunoştiinţă vouă şi întregii Românii prin diverse memorii şi studii elaborate de mine începând din august 2006.
Am simţit nevoia să mă adresez direct vouă, dragi roşieni, corneni şi buciumani, pentru a vă dezvălui ce urmări ar avea, pentru voi toţi, punerea în aplicare a proiectului minier promovat de către S.C. Roşia Montană Gold Corporation S.A.
Dragi roşieni,
Vi s-a spus de către cei plătiţi să vă mintă, că proiectul minier nu va afecta o bună parte din Roşia Montană, în primul rând centrul istoric al localităţii. Deja, în memoriul meu din august 2006, demonstram că având în vedere constituţia geologică specifică dacitelor din cariera Cârnic, aproape total silicifiate, exploziile zilnice vor dărâma în scurt timp toate clădirile de importanţă istorică neconsolidate (inclusiv bisericile diferitelor culte). Povestea cu fracţionarea exploziilor din carieră, la intervale de câteva zecimi de secundă este o simplă istorie de adormit copiii, acest procedeu fiind aplicat în carierele din toată lumea. Dar există un aspect mult mai grav. Aşa cum bine ştiţi, o bună parte din galeriile de coastă săpate în Evul Mediu în partea de nord-est a corpului dacitic de la Cârnic, cum am menţionat, foarte intens silicifiat, sunt orientate spre nord (sau NNV, respectiv NNE). Această situaţie face ca respectivele galerii să funcţioneze ca nişte ţevi de tun dispuse in evantai şi orientate aproximativ spre nord, în direcţia întregului centru istoric al localităţii. Având în vedere vecinătatea imediată (câteva sute de metri) şi reţeaua extrem de deasă de galerii direcţionale şi transversale, exploziile provocate în special pe flancul estic al carierei Cârnic pot determina oricând valuri de foc şi de blocuri de dacite, dirijate spre centrul Istoric. Praful s-ar alege de clădirile neconsolidate, de cele consolidate, de cimitirul în care-şi doarme somnul de veci Popa Balint, tribunalului Avram Iancu, de tot.
Dragi corneni,
În cazul vostru situaţia este „mai simplă", conform proiectului S.C Roşia Montana Gold Corporation S.A tot satul vostru ar fi acoperit de iazul de decantare a sterilului. Tot, inclusiv cimitirul satului unde-şi dorm somnul de veci părinţii, bunici şi strămoşi voştri. În cazul vostru războiul este total.
Dragi buciumani de pe valea Abruzelului,
Dacă planurile "drăguţilor" de la S.C PMGG S.A ar reuşi, casele voastre ar rămâne intacte. Doar toate fântânile voastre ar fi otrăvite cu produsele iazului de decantare de la Corna. Pentru totdeauna.
Dragii mei,
Poate vă gândiţi ce uşor le este domnilor de la Cluj-Napoca, Bucureşti, Târgu Mureş, Alba Iulia şi alte oraşe, să critice "proiectul diabolic" câtă vreme nu cunosc şomajul, mizeria şi ura între vecini. Ce să răspund? Că toate aceste nenorociri au venit odată cu Gabriel sau măcar s-au adâncit de la venirea lor ? Că slugile lor de la primărie, şi nu numai, blochează orice proiect care să încurajeze agroturismul (reparaţii şi asfaltări de drumuri, credite pentru organizarea de pensiuni, investiţii autohtone sau din străinătate, pentru construcţia de hoteluri pe malul pitoreştilor voastre tăuri). Gabriel, acest balaur cu prea multe capete, şi-a angajat cei mai buni specialişti din lume în arta minciunii, cumpărării conştiinţelor şi păcălirii oamenilor încovoiaţi de mizerie. Dar bunii şi străbunii noştri ne-au învăţat că şi balaurii cu şapte capete pot fi nimiciţi. S-o facem împreună, deoarece acestea trebuie să fie armele noastre : priceperea , voinţa de fier de a învinge şi unirea, acea unire care acum aproape un secol în urmă a dat naştere, pe meleagurile voastre României Mari.
Dragii mei,
Mineritul, mai ales cel clasic desfăşurat în subteran, este în pierdere de viteză în regiunile cu tradiţie îndelungată, datorită secătuirii rezervelor de minereu spre adâncime. Este şi cazul filoanelor auro-argintifere de la Roşia Montană, care la 30 – 60 metri sub nivelul galeriei de bază, Sfânta Cruce din Orlea, devin eminamente polimetalice. Dar în bazinul vulcano – sedimentar Roşia Montană mai există o şansă de a descoperi noi filoane şi volburi auro – argintifiere. Astfel, spre nord - est de Roşia Montană se ridică un munte pleşuv, rotunjit la vârf, pe care l-aţi botezat Rotundu. Este un aparat vulcanic cu o vechime de aproximativ şapte milioane de ani, deci mai tânăr decât mineralizaţiile auro – argintifere de la Roşia Montană. Lavele şi piroclastitele emise de vulcanul Rotundu au acoperit în zona dealul Ghergheleu-vârful Rotundu – valea Vârtop, corpuri subvulcanice dacitice, cu mineralizaţii auro – argintifere de genul celor din dealurile Cetate şi Cârnic, dar uneori de dimensiuni mai mici. De altfel, asemenea situaţii se cunosc în cazul obiectivelor miniere Jig, Igre – Văidoaia şi Lechi, unde mici corpuri de dacite cu mineralizaţii sunt parţial acoperite de produsele vulcanului Rotundu. În plus, Toma Petru Ghiţulescu şi Mircea Socolescu, în celebrul lor studiu din 1941 - Studiul geologic şi minier al Munţilor Metaliferi, menţionează că pe valea Vârtopului, de sub piroclastitele andezitelor de Rotundu, apare o acumulare de nisipuri aurifere fosile (care au făcut în trecut obiectul unor exploatări rudimentare), ceea ce demonstrează vecinătatea unui zăcămământ auro – argintifer important.
Această situaţie, deosebit de importantă pentru viitorul mineritului în zona Roşia Montană, constituie de câteva luni obiectul unui studiu geofizic şi geologic, la Institutul Geologic al României, abordat de un colectiv de specialişti aflat sub îndrumarea mea. Nu degeaba v-am înşirat, în primele două pagini, succesele mele profesionale din trecut; nu am făcut-o pentru a mă lăuda, ci pentru a demonstra că toate aceste zăcăminte ascunse vor fi descoperite. Perspective la fel de interesante am identificate în ţinutul Buciumanilor, în bazinul văii Şasa. Aici, in vecinătatea corpului dacitic cu mineralizaţii auro-argintifere din dealul Frasin, am identificat cu mijloace geofizice, un corp subvulcanic îngropat in formaţiuni cretacice. Date geologice, geofizice şi geochiimice, demonstrează că subvulcanul din valea Şasa poate conţine mineralizaţi auro- argintifere de importanţa celor din dealul Frasin, înainte ca acesta să fie exploatat în ultimii 2000 de ani.
Sunt convins că departamentul abilitat din Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului sau diverse companii miniere care nu utilizează cianurile, vor găsi fondurile necesare pentru finanţarea acestor cercetări, precum şi pentru altele, care la nivel naţional, vor demonstra că România dispune încă de perspective auro – argintifere de importanţă economică majoră.
Dragii mei,
Majoritatea dintre voi sunteţi mineri din tată în fiu. Închiderea exploatărilor minere ale statului de la Roşia Montană, din subteran şi din Cariera Cetate, v-a aruncat pe drumuri. Este o situaţie greu de suportat pentru voi şi familiile voastre. În această situaţie locurile de muncă promise de S.C Roşia Montana Gold Corporation S.A, v-au părut o salvare nesperată. Din păcate pentru voi, asemenea oferte nu constituie decât o soluţie de moment, valabilă în faza pregătitoare a lucrărilor (unu – doi ani), dar fiind mult diminuată în cei şase ani cât ar fi durat exploatarea efectivă în cariere. Preţul plătit pentru aceste locuri de muncă ar fi însă prea mare pentru viitorul vostru şi al copiilor voştri.
Intradevăr, aţi auzit că adevăratele comori din dealul Cârnic nu sunt diseminările de aur, ci galeriile romane şi chiar mai vechi. Asemenea dovezi ale trecutului glorios al poporului român vor constitui intr-un viitor, pe care îl dorim cât mai apropiat, baza turismului cultural, viitorul de aur al Roşiei Montane, al vostru şi al urmaşilor voştri, timp de milenii.
Până când se va declanşa prin priceperea celor mai întreprinzători dintre voi agroturismul pe scară largă, până când geologii vor descoperi zăcămintele auro-argintifere în care cred cu toată convingerea, până când O.N.G.- urile, statul, capitalul privat, comunitatea europeană şi UNESCO, vor lansa turismul cultural care va aduce vizitatori din toată lumea, va trebui să vă ajutaţi singuri, făcând să rodească pământurile voastre, cu spiritul de luptă al strămoşilor noştri daci.
Ing. Justin Andrei
cercetător ştiinţific gradul I,
fost director ştiinţific al Institutului Geologic al României

TUI TRAVEL"UN MEGA-ESEC "MARCA ELENA UDREA IN TURISM!

O "aripă" a TUI a venit în România, dar nu aduce, ci ia turiști
Un nou mega-eșec "marca" Elena Udrea

 

De un an de zile, Elena Udrea se laudă că va readuce în România marele tour-operator TUI. Un grup al acestui concern a venit în România, dar principala activitate o constituie organizarea de vacanțe în străinătate pentru români. În plus, oficialii TUI au desființat promovarea făcută de Elena Udrea.
Oficial TUI: "Nu am auzit de sloganul brandului turistic al României"
Ministrul Elena Udrea suținea că revenirea marelui tour-operator TUI în România va conduce la creșterea semnificativă a numărului de turiști străini care își vor petrece vacanțele în România. Da, TUI a (re)venit acum în România, dar nu pentru a aduce turiști străini, ci pentru a prelua turiști români dornici de vacanțe în străinătate. Săptămâna trecută, TUI Austria – un segment important al concernului – a încheiat un parteneriat cu grupul Eurolines, parteneriat ce se va axa în principal pe transportarea turiștilor români spre destinații de vacanță din cataloagele TUI.
Cu ocazia prezenței lor la București, oficialii TUI au făcut și o serie de referiri la turismul românesc. Acestea reprezintă o adevărată lovitură de măciucă pentru Elena Udrea și consființește încă un mega eșec în ceea ce privește modul în care fosta consilieră a lui Traian Băsescu gestionează problemele turismului românesc.
"Nu ştiu de acest slogan (Explore The Carpathian Garden – n.a.) pentru că în Austria şi Germania unde trăiesc şi muncesc nu l-am văzut sau auzit niciodată. Poate că acest slogan şi brand turistic este mult mai cunoscut în alte ţări, considerate surse de turişti pentru România", a declarat fără să clipească Klaus Pumpel, CEO-ul grupului TUI Austria, citat de Ziarul Financiar.
Aceste afirmații demontează declarațiile cu care ne aburea pe 25 februarie 2011 Elena Udrea: „Munca depusă de MDRT pentru promovarea României ca destinaţie turistică este mai apreciată în străinătate decât în România. Dovada incontestabilă a acestei realităţi este premiul de excelenţă pe care România l-a primit în cadrul târgului de turism de la München. Germanii au apreciat atât de criticatul în România brand de turism".
Lecții pentru Elena Udrea
"România nu este o destinaţie de vacanţă pe harta nemţilor (...) Austriecii, germanii, francezii sau italieni nu se gândesc la România când vine vorba de destinaţia în care să îşi petreacă vacanţa. Aceasta este realitatea. Dacă vor să meargă la mare, aleg mai repede Turcia sau Grecia, iar când vine vorba de schi, sunt multe alte opţiuni, mai puţin România". Acestea sunt alte afirmații făcute în aceste zile de oficialul TUI Austria.
Iar un coleg de-al său, Harald Krauss – director de distribuție TUI, a fost și el tranșant. "România ar trebui să-și schimbe imaginea negativă pe care o are în afara țării prin acțiuni de promovare care să nu se limiteze doar la spoturi publicitare plătite la TV sau în presa scrisă. Promovarea trebuie să fie mai amplă de atât, oficialii din turism ar trebui să intre în contact cu agențiile de turism din toată lumea pentru a deveni astfel o destinație recomandată chiar de marii tour-operatori de turism străini", a declarat Krauss, citat de site-ul Fin.ro.
Cei doi oficiali TUI Austria nu pot fi suspectați că nu au dreptate. Mai ales că TUI „rulează" annual 30 de milioane de turiști și au tot interesul să câștige noi piețe de desfacere.
Elena Udrea nu a reacționat până acum după aceste declarații. Cunoaștem însă poziția ei față de promovarea pe care o face prin spot-uri tv. "Conceptul spoturilor subliniază valorile României, resursele unice incontestabile, avantajul competitiv de a se putea baza încă pe o natură în mare parte neatinsă şi <>, o resursă rară şi valoroasă pentru viitorii vizitatori. Conceptul creativ al spoturilor pune în valoare moştenirea culturală românească, un mix bogat de influenţe istorice, autenticitate românească şi tradiţional".
Mai trebuie să adăugăm că pentru promovarea „frunzei" s-au alocat milioane de euro. Dar s-au alocat aiurea. De exemplu o sumă consistentă s-a plătit rețelei de posturi tv Eurosport. Numai că spot-urile publicitare (trecem peste faptul că sunt mult sub nivelul spot-urilor turistice ale altor țări) NU sunt vizionate și piața germană, pentru simplul motiv că Eurosport Germania are o politică de publicitate separată de restul rețelei. Iar în concepția Elenei Udrea, Germania este una dintre principalele ținte pentru aducerea de turiști în România.
Telegondolele Elenei Udrea necunoscute în străinătate
Reprezentanții TUI Austria au fost chestionați și în privința aducerii de turiști străini în România. Răspunsurile au fost însă de complezență. „Ne vom axa în special pe pachetele pentru zona Deltei, pe regiunea Dunării şi pe litoral", au spus oficialii TUI. Conform unor surse ale partenerilor români, este vorba de încercarea de aducere a cca 3.000 de turiști germani în 2012, ceea ce nu înseamnă deloc mare lucru. Paradoxal, străinii încă ar mai fi interesați de litoral, dar acesta nu mai face parte din prioritățile de promovare ale MDRT. Mai mult, în cataloagele TUI, nu am regăsit nicio destinație din România. Iar dacă nu te regăsești în aceste cataloage, înseamnă că nu exiști.
O altă afirmație a celor de la TUI spune foarte multe despre ce, cum și unde investește ministerul condus de Elena Udrea în turism. "Nu ştiu nimic despre staţiuni de schi din România".
Reamintim, în acest an statul a investit în jur de 73 de milioane de lei (17 milioane de euro) în 10 proiecte de infrastructură de schi; în 2010 investiția în acest domeniu s-a ridicat la 103 milioane de lei. Însă sume impresionante au fost investite în domenii de schi de interes local, care în general nu doar că nu sunt accesibile turiștilor străini, dar sunt departe de standardele cerute. Să amintim doar de banii pompațI în celebra telegondolă de la Pasul Vâlcan (o fundătură din Valea Jiului, județul Hunedoara – n.a.), unde încă nici nu există o stațiune propriu-zisă.
Alte lovituri încasate de Elena Udrea
*"România e o ţară cu un mare potenţial turistic, dar îi lipseşte un lucru şi anume promovarea. România şi-a schimbat logo-ul. Acum este simplu <>. Dar logo-ul de dinainte mă determina să spun: <> (...) Punctele slabe sunt ca cele din Ucraina şi privesc infrastructura". Aceste afirmații – care nu sunt singulare – au fost făcute săptămâna trecută de unul dintre ziariștii participanții la un congres de turism organizat în România.
*"Dacă hotelierii români nu vor face ceva, nu vor avea oferte speciale, turiştii germani vor alege alte destinaţii, cum ar fi Grecia sau Bulgaria. Nu trebuie să uitam de calitatea serviciilor şi de şcolirea personalului. Câteva cuvinte în engleză spuse de un chelner ar fi ideale" (Jorg Urbschat director de produs pentru Europa de Est în cadrul Rewe Touristil/ITS.)
*"Preţurile sunt decisive în alegerea destinaţiei. Romania încă nu poate fi competitivă. De exemplu, Turcia oferă calitate superioară la preţuri foarte bune" (Tim Grosse, reprezentantul TUI pentru România) – ambele declarații au fost făcute în martie 2011 cu ocazia Târgului de turism de la Berlin.

TRAIAN BASESCU RECLAMAT LA CNCD DUPA AFIRMATIILE SALE DESPRE MONARHIE!

"Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci?"
Băsescu, reclamat la Consiliul Discriminării după afirmaţiile despre monarhie

 

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, duminică, că, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Egalitate de Şanse din Senat, a sesizat CNCD pentru sancţionarea lui Traian Băsescu ca urmare a "afirmaţiilor discriminatorii" făcute atunci când s-a referit la persoane cu dizabilităţi, în contextul în care vorbea despre monarhie.
Senatorul PSD consideră că, "dacă nu va fi politizat votul CNCD", va exista cel puţin o amendă în acest caz.
De asemenea, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a depus vineri o plângere adresată CNCD, în care se sesizează "caracterul discriminatoriu" al declaraţiilor făcute de preşedintele Băsescu într-o emisiune televizată.
"Invitat la emisiunea «Ultimul Cuvânt» de la B1 TV, difuzată în data de 22 septembrie 2011, preşedintele României a făcut următoarele declaraţii: «80% din români sunt convins că vor să îşi aleagă şeful de stat. Bun, rău, dar ştiu că îl schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?». (...)În condiţiile în care Constituţia României prevede în art. 16 (1) că «cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări» considerăm abuzivă şi flagrant discriminatorie afirmaţia preşedintelui României care anulează astfel principiile egalităţii de şanse şi egalităţii în faţa legii a tuturor cetăţenilor, indiferent de dizabilităţile acestora", se arată într-un comunicat al FACIAS.

duminică, 25 septembrie 2011

ELENA UDREA :COMISIA EUROPEANA ESTE DE ACORD CU REALOCAREA FONDURILOR NECHELTUITE INCA!

Elena Udrea: Comisia Europeană este de acord cu realocarea fondurilor necheltuite încă

Comisia Europeană este de acord cu realocarea unor fonduri structurale necheltuite încă de România către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), ministrul Elena Udrea solicitând deja un miliard de euro.
"Am discutat cu vicepreşedintele CE Antonio Tajani şi comisarul european pentru politică regională, Johannes Han, şi am primit asigurări că cererea noastră de realocare a fondurilor structurale necheltuite încă va fi aprobată. Urmează să se facă o evaluare de către fiecare minister în parte, iar până la finele lui octombrie vom trimite solicitarea către Comisia Europeană. Am solicitat un miliard de euro, dar probabil că vor fi mai multe fonduri", a declarat sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, ministrul Elena Udrea.
Oficialul guvernamental a spus că doreşte ca fondurile pe care le va primi MDRT după realocare să fie acordate pentru reabilitarea termică a imobilelor de locuit, dezvoltarea drumurilor judeţene şi pentru proiectele din domeniul turismului.
"Calculele făcute de primari arată că pentru reabilitarea celor aproape 3 milioane de apartamente din România este nevoie de 5 miliarde de euro. Nu sperăm să primim atâţia bani pentru reabilitare, dar este important să primim bani pentru aceste lucrări, fiindcă din alocările pe care le avem ne-ar trebui 100 de ani să terminăm reabilitarea termică", a spus ministrul Dezvoltării Regionale.
Potrivit Elenei Udrea, dacă Ministerul Afacerilor Europene va transmite CE, până la finele lunii viitoare, solicitarea de realocare a fondurilor structurale necheltuite încă, România va putea dispune de acestea începând din martie anul viitor.
"Noi avem deja proiecte depuse pe axa 2 a POR, în valoare de 2,3 miliarde de euro, care aşteaptă finanţare, iar dacă primim aprobarea în martie, în aprilie proiectele pot începe. (...) Vom vedea de unde se pot atrage bani. Trebuie să privim onest situaţia şi decât să pierdem fonduri... Puteam atrage bani şi de la Competitivitate, de la POSDRU. Vom încerca să luăm de oriunde va reieşi că banii nu se cheltuie", a spus Elena Udrea.
Ministrul a participat sâmbătă la Sfântu Gheorghe la festivitatea de inaugurare a mini-portului din localitate, prima investiţie de acest gen din Delta Dunării, la eveniment fiind prezenţi şi ambasadori străini acreditaţi în ţara noastră, care se află în Delta Dunării, în perioada 23 - 25 septembrie, la invitaţia MDRT.

PROTESTE PE WALL STREET:CEL PUTIN 80 DE MANIFESTANTI AU FOST ARESTATI!

Proteste pe Wall Street: Cel puţin 80 de manifestanţi au fost arestaţi

Aproximativ 80 de manifestanţi care campau de o săptămână într-o piaţă din centrul Wall Street, la New York, pentru a protesta faţă de efectele crizei economice mondiale, au fost arestaţi sâmbătă, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.
"Au avut loc aproximativ 80 de arestări" , a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din New York (NYPD) pentru AFP. Ei sunt acuzaţi de blocarea circulaţiei şi rezistenţă. O persoană a fost inculpată pentru agresiune împotriva unui ofiţer de poliţie şi a unui agent, în timp ce un poliţist a fost rănit.
Principalul site al protestatarilor, www.occupywallst.org, a anunţat că între 80 şi 100 de manifestanţi au fost arestaţi, majoritatea în Union Square din Manhattan.
Prezentându-se pe site ca fiind reprezentanţii "sindicatelor, studenţilor, profesorilor, familiilor şi şomerilor", manifestanţii şi-au început mişcarea la 17 septembrie şi au rivalizat în inventivitate pentru a se face auziţi.
Până în prezent, forţele de poliţie, foarte prezente, au supravegheat manifestanţii cu calm.

TRAIAN BASESCU CA VI RECLAMAT LA CNCD.:ATACUL IMPOTRIVA PERSOANELOR CU DIZABILITATI DE LA B1TV!

Băsescu va fi reclamat la CNCD. Apărarea folosită de el în cazul ”țigăncii împuțite” îi lasă puține șanse în cazul ”dizabilităților”

Lia Olguța Vasilescu va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce președintele Traian Băsescu a făcut referiri depreciative la persoanele cu dizabilități. Senatorul PSD este președinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse din Senat.  Tarian Băses­cu a atacat dur Casa Regală de România și monarhiile europene, într-un interviu cu Ion Cristoriu, la B1 TV. ”Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?“, s-a întrebat Traian Băsescu joi seara, cu privire la sistemul dinastic.
basescu_cotroceniReprezentanții CNCD, solicitați de DeCe News, au refuzat să comenteze afirmația președintelui, pentru a nu fi acuzați că s-au antepronunțat, în caz că situația va fi reclamată instituției respective. Până acum, niciun ONG sau reprezentant al persoanelor cu dizabilități nu a sesizat CNCD. Din informațiile noastre, Lia Olguța Vasilescu va sesiza, luni, Consiliul, din poziția ei de apărător al intereselor persoanelor cu dizabilități, ca președintă a unei comisii parlamentare care combate discriminarea.
Președintele Băsescu a mai pierdut un proces cu CNCD, în care a contestat sancțiunea primită pentru expresia ”țigancă împuțită”. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia  faţă avertismentul CNCD, dar hotărârea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  Apărătorul ales al preşedintelui a apreciat că actul de discriminare este atunci când persoana în cauză face o comparaţie. „Prin declaraţia sa, Traian Băsescu nu a făcut o analiză comparativă şi discriminatorie. Din analiza afirmaţiei, nu se poate trage concluzia că ar avea scop afectarea unor drepturi ale etniei rome. Trebuie să se constate că nu a existat intenţia de a se face o discriminare. Buna credinţă a domnului Traian Băsescu nu se discută“, a susţinut avocatul. Acesta a adăugat că Traian Băsescu ar fi făcut acea afirmaţie „într-un moment agitat“, preşedintele fiind afectat în acele zile de presiunea media.
În cazul B1TV, președintele a făcut o analiză comparativă, între un moștenitor cu dizabilități și unul fără, evident discriminatorie față de persoana cu probleme. Va fi foarte interesant de văzut ce va susține acum avocatul președintelui, fiindcă, nu-i așa, ”buna credință a domnului Traian Băsescu nu se discută”.

sâmbătă, 24 septembrie 2011

MARKO BELA:UDMR ACCEPTA COMASAREA ALEGERILOR!

Marko Bela: UDMR acceptă comasarea alegerilor, avem însă divergenţe în privinţa sistemului electoral

Vicepremierul Marko Bela a declarat, vineri, că UDMR acceptă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, existând, însă, divergenţe privind sistemul electoral, cu toate că partenerii din coaliţie agreează sistemul proporţional de accedere în Parlament.
marko bela "În legătură cu comasarea alegerilor locale şi parlamentare, UDMR a fost de acord - nu noi am venit cu această idee, dar putem accepta. În legătură cu sitemul electoral, avem divergenţe, cu toate că deja în acest moment toţi partenerii acceptă ideea că ar trebui să alegem o modalitate prin care se intră proporţional în Parlament", a spus Marko Bela.
El a arătat că aceasta ar fi esenţa modificării sistemului electoral.
"Aceasta ar fi esenţa şi anume ca sistemul să asigure - în cazul nostru, de exemplu, intrarea maghiarilor în Parlament conform voturilor date în alegeri, dar nu numai, în cazul tuturor partidelor, cele mai mici, dacă ele depăşesc pragul - să se asigure această proporţionalitate în interesul societăţii, ca toate curentele, toate zonele, toate ideologiile să fie prezente în Parlament", a spus Marko Bela.
El a opinat că modificările sistemului electoral trebuie operate în acest an pentru a se asigura predictibilitate în anul 2012.
"Dacă vrem să comasăm alegerile, decizia ar trebui luată anul acesta, în toamna aceasta. Aşa e corect, să ştie toată lumea ce o aşteaptă", a spus Marko Bela.

EURODEPUTATUL PSD CORINA CRETU CERE DEMISIA RESPONSABILILOR PENTRU RATAREA ROMANIEI LA SCHENGEN!

Corina Creţu cere demisia responsabililor pentru ratarea aderării la Schengen

Europarlamentarul PSD, Corina Creţu, cere pe blogul personal demisia celor care au gestionat aderarea României la spaţiul Schengen. Ea susţine că actuala guvernare a avut un singur obiectiv major în ceea ce priveşte politica externă, după anul 2007, şi a eşuat lamentabil.
corina cretu"Amânarea pe termen nedefinit a aderării la Spaţiul Schengen evidenţiază faptul că România are o mare problemă în cadrul Uniunii Europene, problemă apărută şi dezvoltată în perioada actualei guvernări. Aderarea la Schengen este singurul mare obiectiv de politică externă al ţării de după 1 ianuarie 2007 şi el a fost ratat din cauza proastei guvernări de la Bucureşti. De aceea, cred că responsabilii pentru acest eşec – premierul şi miniştrii Afacerilor Externe, Internelor si Justiţiei – trebuie să şi-l asume şi să demisioneze", ssuţine Corina Creţu.
"România îndeplineşte condiţiile tehnice de aderare şi, în principiu, nu există condiţii politice pentru aderare. Dar, ca urmare a unei conjuncturi ce s-a dezvoltat în ultimii ani, state membre ale UE, afectate de problemele imigraţiei ilegale, au reuşit să impună şi condiţii politice ţărilor aspirante. În aceste condiţii, Guvernul Boc şi preşedintele Traian Băsescu au ales confruntarea cu adversarii primirii noastre în Spaţiul Schengen doar pentru a transforma un eşec dureros pentru demnitatea naţională într-un prilej de obţinut voturi de la electoratul naţionalist", se mai arată pe blogul europarlamentarului PSD.
Corina Creţu a mai adăugat că problemele de imagine ale României sunt generate probabil şi de gestionarea proastă a situaţiei romilor şi încurajarea lor să plece în lipsa unor măsuri concrete care să îi avantajeze.

vineri, 23 septembrie 2011

TUPEUL LUI BACONSCHI:DIPLOMATIA ROMANEASCA MERITA FELICITARI PENTRU SCHENGEN!

Tupeu: Baconschi consideră că diplomaţia românească merită felicitări pentru Schengen

Diplomaţia românească merită felicitări şi pentru ce a făcut în privinţa Schengen, nu numai pentru scut, a declarat, vineri, ministrul Teodor Baconschi, care a explicat că MAE a atras totalitatea fondurilor europene din facilitatea Schengen şi a modernizat reţeaua consulară la standardele necesare.
Totodată, ministrul de externe îndeamnă la "dedramatizarea" consecinţelor imediate ale "impasului olandez" în cazul Schengen.
În contextul în care a felicitat, vineri, diplomaţia românească pentru încheiearea Acordului cu SUA privind scutul antirachetă, ministrul a fost întrebat dacă doreşte ca, prin succesul înregistrat cu scutul antirachetă, să neutralizeze eşecul în cazul Schengen. "Viaţa e compusă din succese şi din provocări", a răspuns ministrul. "Diplomaţia românească merită felicitări şi pentru ce a făcut în privinţa Schengen, în sensul că, la nivel tehnic, am atras totalitatea fondurilor europene din Facilitatea Schengen, am modernizat întreaga noastră reţea consulară la standardele Schengen", a arătat şeful diplomaţiei.
Ministrul Teodor Baconschi a mai afirmat că, în ceea ce priveşte demersurile diplomatice în vederea aderării la Schengen, principala realizare a fost că Franţa şi Germania nu se mai opun unei extinderi imediate a spaţiului de liberă circulaţie cu România şi Bulgaria, informează newsin.
El a adăugat că Europa se face - sau dispare - pe acest mecanism, prin care statele membre văd interesul comun şi văd ce trebuie să facă pentru a construi consensul. "Suntem la un pas-doi de atingerea acestui obiectiv, vom continua lupta noastră, în acelaşi timp, aş vrea să dedramatrizăm consecinţele imediate ale acestui impas olandez. Cetăţenii români circulă cu buletinul sau cu paşaportul valabil în toată Europa, a păzi frontiera orientală a UE este mai degrabă o mare responsabilitate şi poate că aşa trebuie să ne explicăm şi entuziasmul Ungariei, care ne susţine, pentru că e vorba de a pasa puţin mai la est această responsabilitate", a declarat ministrul Teodor Baconschi.

BCE:FALIMENTUL GRECIEI NU MAI POATE FI EXCLUS!

BCE: Falimentul Greciei nu mai poate fi exclus

Klaas Knot, membru al consiliului guvernator al Băncii Centrale Europene, spune că situaţia în care Grecia nu îşi mai poate plăti datoriile nu mai poate fi exclusă. În acelaşi timp, ministrul grec de finanţe a prezentat parlamentului opţiunile pentru ţară, inclusiv un haircut de 50% pentru bănci.
BCE a exclus până acum posibilitatea ca Grecia să intre în incapacitate de plată. Însă, Klaas Knot, preşedintele Băncii Centrale a Olandei şi oficial al BCE spune că am ajuns în situaţia în care falimentul Greciei nu mai poate fi exclus, potrivit Reuters.
“Este unul dintre scenarii. Nu spun că Grecia nu o să dea faliment”, spune Knot, care adaugă că a fost multă vreme convins că falimnetul nu este necesar, “dar ştirile de la Atena sunt câteodată descurajante”.
“Toate eforturile au fost făcute pentru a preveni asta, dar acum sunt mai puţin sigur că falimentul poate fi exclus decât eram acum câteva luni”, spune guvernatorul olandez, care se întreabă şi dacă grecii înţeleg gravitatea situaţiei în care se află.
Se pare că grecii iau de acum în mod serios în calcul posibilitatea unui default controlat, prin care deţinătorilor de datorie greacă să le fie impuse pierderi de 50%. Potrivit presei elene, citată de Reuters, ministrul de finanţe Evangelos Venizelos a prezentat trei scenarii pentru viitorul Greciei, inclusiv varianta de mai sus, scrie money.ro.
Scenariul de bază rămâne în continuare cel în care Grecia continuă să implemeteze măsurile de austeritate, scade deficitul şi rămâne în termenii acordului cu Troika UE/BCE/FMI, şi îşi asigură cel de-al doilea bailout de 109 miliarde euro. Deşi defaultul ar tăia la jumătate gradul de îndatorare al ţării, care va trece de 160% din PIB la sfârşitul anului, Venizelos spune că un haircut ar fi “prea periculos pentru a fi solicitat” şi că “implică acordul şi efortul coordonat al multora”.

PAPA BENEDICT AL XVI-LEA TRANSMITE IN GERMANIA UN SEMNAL DE DESCHIDERE FATA DE MUSULMANI SI PROTESTANTI!

Papa Benedict al XVI-lea transmite în Germania un semnal de deschidere faţă de musulmani şi protestanţi

Papa Benedict al XVI-lea a chemat vineri, la Berlin, unde i-a primit pe reprezentanţi ai cultului islamic în Germania, la un dialog mai bun între acesta şi creştinătate, transmite AFP.
Papa Benedict al XVI-lea„Cred că o colaborare fecundă între creştini şi musulmani este posibilă. Ca oameni religioşi, pornind de la convingerile noastre, putem să oferim o contribuţie importantă în multe sectoare cruciale ale vieţii sociale“, a spus papa, făcând referire la familia fondată pe căsătorie, la respectul vieţii şi la justiţia socială.
„Recunoaştem necesitatea de a progresa pe calea dialogului şi a stimei reciproce“, a mai afirmat papa, care în 2006 a declanşat o polemică printr-un discurs la Regensburg /Bavaria/ în care stabilise o legătură între islam şi violenţele religioase.
În Germania trăiesc între 3,8 şi 4,3 milioane de musulmani, reprezentând între 4,6% şi 5,2% din populaţie.
În cea de-a doua zi a vizitei sale în Germania, Benedict al XVI-lea are în program deplasarea la Erfurt /est/, unde urmează să trimită un semnal puternic de ecumenism şi protestanţilor, aflaţi în număr aproape egal cu catolicii în această ţară (24,1 milioane de protestanţi, în marea lor majoritate luterani, faţă de 24,6 milioane de catolici).
După o vizită la catedrala acestui pitoresc oraş medieval, suveranul pontif se va întâlni timp de o jumătate de oră, în spatele uşilor închise, cu 20 de delegaţi ai Bisericii protestante germane în mănăstirea ordinului Sf. Augustin, unde în secolul al XVI-lea a trăit Martin Luther, primul reformator protestant.
Întâlnirea va fi urmată de o slubjă ecumenică oficiată de Benedict al XVI-lea în aceeaşi mănăstire, la care vor asista circa 300 de personalităţi, printre care preşedintele german Christian Wulff, de confesiune catolică, şi cancelarul Angela Merkel, fiica unui pastor protestant.
La finalul după-amiezii, papa va vizita locul de pelerinaj de la Etzelsbach, enclavă catolică din estul protestant al Germaniei, unde sunt aşteptate 50.000 de persoane.

joi, 22 septembrie 2011

LOVITURA DE BUMERANG IMPOTRIVA LUI TRAIAN BASESCU:RAZBOIUL DECLANSAT DE ACESTA SI ANAF ARUNCA ROMANIA IN RIDICOL!

Războiul lalelelor declanşat de Băsescu şi ANAF ne aruncă în ridicol
Ne-am făcut de râs: Tabără anunţă că pe bulbii din Olanda nu au fost găsite bacterii

 

Rezultatele parţiale ale analizelor efectuate pe bulbii de flori proveniţi din Olanda arată că nu au fost găsiţi agenţi dăunători care să impună carantină, a declarat, joi, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
"Avem la această oră rezultatele pentru şase probe, dar deocamdată acestea sunt incomplete. Acestea arată că, sub aspectul carantinei, nu au fost găsiţi agenţi dăunători. Analizeze se vor efectua în continuare, dar sub aspectul agenţilor fito-patologici", a precizat Tabără.
Potrivit sursei citate, până joi seară vor fi gate toate analizele.
Garda Financiară a reţinut în ultimele zile 12 transporturi cu flori şi produse horticole din Olanda, iar alte trei TIR-uri au fost returnate furnizorului olandez. Garda a declanşat o acţiune de control a achiziţiilor intracomunitare de flori, bulbi, seminţe şi alte produse horticole, pe motiv că acestea ar conţine o bacterie periculoasă pentru sănătatea omului.
Agenţia Naţională Fitosanitară din subordinea Ministerului Agriculturii a prelevat probe din mărfurile transportate pentru ca acestea să fie analizate în laboratoarele de specialitate.
Eurodeputatul socialist olandez Thijs Berman a vorbit marţi despre un război al lalelelor declanşat de România ca reacţie la refuzul Olandei de a accepta fie şi o aderare parţială a ţării noastre la spaţiul Schengen.
Comisia Europeană este la curent cu informaţiile privind blocarea în vămile româneşti a transporturilor de flori, bulbi şi seminţe provenind din Olanda şi va verifica respectivele informaţii, a declarat luni Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate publică, John Dalli.

REALITATEA TV:TRAIAN BASESCU DECLARA "RAZBOI"OLANDEI PRIN "BLOCADA"LALELELOR OLANDEZE!

După "blocada" lalelelor olandeze
Traian Băsescu anunţă acum războiul lactatelor

 

Nici nu s-a încheiat "războiul lalelelor" dintre România şi Olanda şi preşedintele Traian Băsescu îl anunţă pe cel al "lactatelor". După ce a calificat drept "o exagerare" legătura dintre oprirea în vamă a transporturilor de flori din Olanda şi opoziţia acesteia faţă de aderarea României la Schengen, şeful statului a anunţat că pe listă în "bătălia" cu evaziunea urmează lactatele, potrivit realitatea.net, care citează NewsIn.
"Nu are nicio legătură. România are o bătălie cu evaziunea fiscală(...) Nu a fost niciun abuz, s-au urmat toate procedurile europene şi la fel cum am avut perioade când opream în frontiere alte mărfuri, acum a venit rândul florilor", a spus Băsescu, la TVR, sfătuindu-l pe ministrul imigrării olandez să convingă firmele olandeze să nu mai exporte pe firme fantomă din România.
"Probabil, pentru ministrul imigrării din Olanda, dacă sunt mărfuri de contrabandă cu provenienţă din Olanda, trebuie să intre, iar altfel România să-şi pună ordine în frontieră. (...) Se vor lua măsuri foarte dure de control al lactatelor, care nu vin numai din Olanda, vin şi din Polonia, şi din Ungaria", a adăugat şeful statului.

miercuri, 21 septembrie 2011

MOODY'S PLASEAZA UBS SUB SUPRAVEGHERE.TOP CELE MAI MARI FRAUDE BANCARE!

Top cele mai mari fraude bancare

Kweku Adoboli (foto), fiul unui angajat al ONU, originar din Ghana, educat intr-una din scolile costisitoare din Marea Britanie, a fost angajat al birourilor londoneze ale bancii elvetiene UBS.

Nu se stie ce anume a operat acest trader de 31 de ani pe calculatorul sau. UBS nu a precizat natura exacta a tranzactiilor „non autorizate”, imputate acum lui Adoboli, acuzat de frauda si manipulare contabila.

Kweku a fost cooptat intr-o echipa care se specializa in fonduri negociate la bursa, folosind instrumente financiare sofisticate menite sa-i protejeze pe investitori impotriva fluctuatiilor adverse ale pietelor bursiere. In acelasi timp, el utiliza aceste instrumente pentru a specula cu propriile fonduri UBS. „Am nevoie de un miracol”, scria, saptamana trecuta, Adoboli pe pagina sa de Facebook, potrivit relatarilor agentiei Bloomberg.

De cele mai multe ori, explica analistii, traderii delincventi sunt ametiti de recunoasterea marii lor lovituri. De puterea de a compromite sume colosale apasand o singura tasta.

Dar nu intotdeauna frauda ramane invizibila. Kweku Adoboli completeaza o lunga lista de traderi infractori, de la Jerome Kerviel la Nick Nelson, omul care a antrenat in caderea sa banca britanica Barings.

  • Operatiunile ilegale efectuate de Jerome Kerviel in 2008 - pe atunci angajat al bancii Societe Generale - au generat institutiei pierderi de 4,9 mld. euro. El a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, dintre care doi cu suspendare si rambursarea banilor sustrasi.
  • In iunie 1996, banca nipona Sumitomo a inregistrat o pierdere-record de 2,6 mld. $ pe piata de cupru, declansand un vant de panica la London Metal Exchange. Yasuo Hamanaka a acumulat o pozitie speculativa pe mai multe mii de tone de cupru. A primit o pedeapsa de opt ani de inchisoare.
  • In februarie 1995, Barings, una dintre cele mai vechi institutii bancare din Marea Britanie, se prabuseste. Cauza? Nick Leeson, un tanar angajat, care a generat o pierdere de 1,4 mld. $ cumparand contracte pe termen lung la Singapore pe indicele Nikkei. A fost inchis.
  • In aprilie 1992, Harshad Mehta a jucat in favoarea sa la Bombay Stock Exchange, antrenand o pierdere totala de 1,3 mld. $. A decedat in inchisoare in 2001.

Moody’s plaseaza UBS sub supraveghere

Agentia internationala de rating Moody’s a plasat nota AA3 pe termen lung a bancii elvetiene UBS sub supraveghere, in vederea unei retrogradari.

In ajunul acestei decizii, cea mai mare institutie bancara a Elvetiei a anuntat o frauda de ordinul a 1,46 mld. euro cauzata de operatiunile neautorizate ale unui trader. Din cauza acestei fraude, UBS poate suferi pierderi in trimestrul trei al acestui an. Potrivit unui comunicat remis anterior de banca niciunul dintre clienti nu este afectat de aceasta escrocherie.

TRAIAN BASESCU :FUNCTIONARII PUBLICI SUNT CORUPTI.DAR EL ULTIMUL COMUNIST CARE A VANDUT FLOTA?!

Basescu, despre functionarii publici:,,Nu-si recunosc incompetenta sau ca sunt corupti''

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri la Cotroceni, ca nu ministrii poarta vina in ceea ce priveste rata scazuta de absorbtie a fondurilor UE, mentionand ca, de multe ori, functionarii publici care se ocupa de acest domeniu sunt fie incompetenti, fie corupti.


„Unii functionari nu-si recunosc incompetenta sau ca sunt corupti”, a mentionat presedintele statului in discursul sau, criticand astfel competentele functionarilor publici. In cadrul ceremoniei de investitura in functia de ministru al Afacerilor Europene a lui Leonard Orban, liderul Romaniei l-a asigurat pe noul ministru de sprijinul sau si a realizat o scurta trecere a principalelor functii ale Ministerului Afacerilor Europene. Potrivit presedintelui, Ministerul Afacerilor Europene va avea ca misiune fundamentala coordonarea activitatii unitatilor de management din ministerele de linie.
Cu ce se va ocupa Ministerul Afacerilor Europene:
- va coordona activitatea unitatilor de management din ministerele de linie
- va simplifica procedurile cu aplicabilitate in toate ministerele
- va supraveghea aplicarea cu strictete a procedurilor stabilite in implementarea programelor cu finantare europeana
- va fi interfata dintre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana
- va sustine punctul de vedere al Romaniei in negocierile pentru urmatorul exercitiu bugetar, 2014-2020

AGENTIA FITCH MENTINE NOTA AAA A DATORIEI GERMANIEI

Fitch mentine nota AAA a datoriei Germaniei

Agentia internationala de rating Fitch a mentinut nota AAA, cea mai buna posibila, a datoriei Germaniei, cu o perspectiva stabila, confirmand, astfel, statutul de plasament-refugiu a acestei datorii, in pofida riscurilor legate de criza din zona euro.

Economia germana este robusta si diversificata, cu o piata a muncii sanatoasa si investitii viguroase, si-a justificat Fitch decizia. Expertii agentiei precizeaza, de asemenea, ca statutul de refugiu al obligatiunilor germane se reflecta in dobanzile practicate pe piete, care s-au contractat puternic in ultimele luni.
Totusi, „rezolvarea crizei din zona euro ramane un factor determinant pentru asigurarea stabilitatii economiei germane”, a comentat Maria Malas-Mroueh, analist la Fitch. Dintre punctele sensibile au fost evidentiate bancile publice regionale, Landesbanken, care au rezistat cu greu crizei si care reclama „o restructurare si o consolidare suplimentare”.

marți, 20 septembrie 2011

ANI CERE ANCHETAREA A CINCI DEPUTATI CARE SI-AU ANGAJAT RUDE IN PARLAMENT!

ANI cere anchetarea a cinci deputaţi care şi-au angajat rude în Parlament

 Foto: Dan Marinescu / INTACT IMAGES/Jurnalul National 
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării a cinci deputaţi. Este vorba despre Oana Niculescu Mizil (PSD), Sonia-Maria Drăghici (PSD), Mihai Radan (minorităţi), Stelică Iacob Strugaru (PDL) şi András Levente Mate (UDMR). Potrivit inspectorilor de integritate, politicienii şi-ar fi angajat ilegal rudele la birourile parlamentare.

Potrivit unui comunicat al ANI, remis Agerpres, Oana Niculescu Mizil ar fi propus angajarea şi ar fi avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ştefănescu, începând cu 29 aprilie 2009, la Biroul Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti.
Sonia-Maria Drăghici şi-ar fi angajat fiul, Doru Vladimir Drăghici, în perioada 2 martie 2009 - 1 iulie 2009, respectiv 21 septembrie 2009 - prezent, în Biroul Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 5 Bihor.

De asemenea, deputatul Mihai Radan ar fi propus angajarea şi ar fi avizat încheierea contractelor individuale de muncă privind angajarea fiului său, Liubomir Mile Radan, în perioada 2004 - prezent, şi ar fi încheiat contractul civil privind angajarea soţiei sale, Elena Radan, în perioada 2006 - 2008, în Biroul Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 11 Caraş-Severin.

Deputatul PDL Stelică Iacob Strugaru şi-ar fi angajat fiul, Radu Iacob Strugaru, începând cu data de 1 iunie 2009, în Biroul Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 7 Botoşani.

Şi deputatul UDMR András-Levente Mate este acuzat că şi-ar fi angajat ilegal soţia, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, în Biroul Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj.

Inspectorii de integritate au calculat că beneficiul patrimonial total, obţinut de rudele celor cinci deputaţi în urma angajării prin nerespectarea regimului juridic al conflictul de interese, este de 196.332 lei (aproximativ 46.745 euro).